neden evliliğe yanaşmıyor ?

Hazir degildir.ben ilk evliligimde cok hazir hissetmiştim simdi 6 yildir hazir degilim diyip durdum erkek arkadasima adam eee artik yeter hazir hisset diye isyan ettide ehh iste biraz olur dedim.
Beyinde hazir degilse evlilige para pul is guc olsada olmuyor
1 yıl önce hazırdım şimdi değilim diyor
beni mi istemiyor acaba

Evlenince ne olacak ki? Başınız göğe mi erecek sanıyorsunuz? Eşim iyi, maddi sıkıntımız yok, iyi de anlaşıyoruz ona rağmen evlenmek şart mı diye düşünüyorum arada...

Sevgili mutluyummu,
Herkes detay bekliyor sen ısrarla vermiyorsun.Kendim bilgi buluyorum.O değil diye kestirip atıyorsun.Hala anlat diye ısrar ediliyor.Hiç oralı olmuyorsun.Kısa cevaplarla olayı çözmemizi bekliyorsun.Üzgünüm ama ben böyle bulmaca gibi işle uğraşamam.Anlatmıyorsan yardımcı olamayacağımdan konundan çıkayım bari.Zaten başta soruna kendimce cevap verdim.Sevgiler.

Evlenince ne olacak ki? Başınız göğe mi erecek sanıyorsunuz? Eşim iyi, maddi sıkıntımız yok, iyi de anlaşıyoruz ona rağmen evlenmek şart mı diye düşünüyorum arada...
ben istiyorum çünkü.
kendi yuvam olsun istiyorum.
bu da benim tercihim.

Sevgili mutluyummu,
Herkes detay bekliyor sen ısrarla vermiyorsun.Kendim bilgi buluyorum.O değil diye kestirip atıyorsun.Hala anlat diye ısrar ediliyor.Hiç oralı olmuyorsun.Kısa cevaplarla olayı çözmemizi bekliyorsun.Üzgünüm ama ben böyle bulmaca gibi işle uğraşamam.Anlatmıyorsan yardımcı olamayacağımdan konundan çıkayım bari.Zaten başta soruna kendimce cevap verdim.Sevgiler.
cevap vermeye çalışıyorum arkadaşım
yine de sen bilirsin
benden de sana sevgiler :KK16:

waşşşş gezmelik ve eglenmelik diye 2 ye ayırmışlar ya belkide o eğlenmelik olanlardandır.

ben evlenmek istiyorum çünkü
ben evlenmeden yaşamak taraftarı değilim
birbirimizi çok seviyoruz neden ayrı olalım
İyi de evlenmek birlikte yaşamak, akşam beraber uyumak değil ki... aileler denk olacak, iki taraf da sorumluluk sahibi olacak, ev kuracak birikim, evi geçindirecek kazanç olacak. Çocuk sahibi olma, çocuk yetiştirme konusunda fikirler uyuşacak. Çocuk olunca kadın ne kadar izin alacak, izin bitince çocuğa kim bakacak? Nerede yaşanacak? Gelecek planları birbirine uyacak. Bunların hepsi örtüşüyor mu?

1 yıl önce niye hazırmış? o zaman kiminle beraberdi? ya da o zaman maddi durumu mu iyiydi? ailesiyle ilgili problem mi var, o zaman yok muydu?

bunları onu tanıyarak sen cevaplayabilirsin. seni oyaladığını düşünüyorsan ve evlilik isteyen bir insansan ayrılırsın.
5 aylık bir ilişkide, bu kadar sorgulamak doğru olmayabilir.
elbette her ilişkinin dinamiği farklı. kimi 6 ay içinde nişan düğün yapıyor.
kimi 1-2 yıl beraber oluyor, ardından 1 yıl nişanlı kalıyor filan..
çocukluk aşkları var 10-15 yıl süren hüsranla biten.
üniversitede başlayıp, 5-6 yıl süren ama okul bitip iş güç olunca yolların ayrıldığı ilişkiler var.
yani bunu ilişkiyi yaşayan anlar.

İyi de evlenmek birlikte yaşamak, akşam beraber uyumak değil ki... aileler denk olacak, iki taraf da sorumluluk sahibi olacak, ev kuracak birikim, evi geçindirecek kazanç olacak. Çocuk sahibi olma, çocuk yetiştirme konusunda fikirler uyuşacak. Çocuk olunca kadın ne kadar izin alacak, izin bitince çocuğa kim bakacak? Nerede yaşanacak? Gelecek planları birbirine uyacak. Bunların hepsi örtüşüyor mu?
canım benim, hayatta herşeyi bu kadar irdeleyerek yaşamak doğru mu peki?
gözüm kapalı evlenmekten de bahsetmiyorum tabi ki

birbirimizi seviyoruz
benim ailem sorun çıkaracak insanlar değil onun ailesini de öyle düşünüyorum
bende çalışıyorum
gerekirse çalışmaya devam ederim
daha sonraki durumlar ise olaylar netleşince düşünülür
kim hayatının planını yapabilir ki, yarın ne olacağımız belli değilken ..

canım benim, hayatta herşeyi bu kadar irdeleyerek yaşamak doğru mu peki?
gözüm kapalı evlenmekten de bahsetmiyorum tabi ki

birbirimizi seviyoruz
benim ailem sorun çıkaracak insanlar değil onun ailesini de öyle düşünüyorum
bende çalışıyorum
gerekirse çalışmaya devam ederim
daha sonraki durumlar ise olaylar netleşince düşünülür
kim hayatının planını yapabilir ki, yarın ne olacağımız belli değilken ..
Buradaki konuları okumadın mı? Çocuk 3 aylıkken annem çocuğumuza bakacak sen git çalış diyen kocalar var. Bunları düşünmeden, konuşmadan evliliğe girişmek mantıklı mı?senin ailen sorun çıkarmaz da karşı tarafın ailesi nasıl? Bak biraz önce yazmış biri görümcesi kardeşim ölürse ev sana kalır diye tapuyu vermemiş. Ya da konuşmadan evlendiniz adam çocuk istemiyor ne yapacaksınız? Ben mesela çocuğum özel okulda okusun isterim, eşim de aynı şekilde. bunları konuşmak şart.

Buradaki konuları okumadın mı? Çocuk 3 aylıkken annem çocuğumuza bakacak sen git çalış diyen kocalar var. Bunları düşünmeden, konuşmadan evliliğe girişmek mantıklı mı?senin ailen sorun çıkarmaz da karşı tarafın ailesi nasıl? Bak biraz önce yazmış biri görümcesi kardeşim ölürse ev sana kalır diye tapuyu vermemiş. Ya da konuşmadan evlendiniz adam çocuk istemiyor ne yapacaksınız? Ben mesela çocuğum özel okulda okusun isterim, eşim de aynı şekilde. bunları konuşmak şart.
haklısın
ama benim maddiyatla ilgili pek bir sıkıntım yok
oda çalışıyor
az kazanıyor 3bin tl. ama olsun
çok maddiyatçı biri değilim
gerekirse de çalışırım

Back
X