neden evliliğe yanaşmıyor ?

Evlidir :KK45:
Şaka bir yana (ki böyle bir ihtimal de olabilir) sevmek evlilik için yeterli değildir. Maddiyat, zaman, güven, cesaret ister..
Her ilişki evlilikle sonuçlanacak diye bir şey yok.

bende düşünmedim değil :)

Şüphen varsa üstüne git.
Burada çoktur 'adam evliymiş' diye konu açan :KK14:

Bir de önünü ardını iyi düşünmek gerekiyor. Bizim Türk kızları genelde erkek merkezli düşünür. Biraz kendi isteklerini düşün. Karşı taraf bunları karşılayabilecek birikime sahip mi? Birikimden kastettiğim sadece maddiyat değil. Görgü, ilgi, merhamet vs.

Ben mesela erkeğin merhametli olmasının çok önemli olduğunu öğrendim evliliğimde. Eşimin benim çabalarımı görmezden gelmemesi, yardımda bulunması, evde öküz timsali takılmaması çok önemliymiş. Bunlar hep önceden belli olur tavırlarda.
5 ay kısa bir süre tanımak için. Biraz daha gözlemle. Senin yararına..

Konunuzu düzenler misiniz ? Yaşınız, erkek arkadaşınızın yaşı, maddi durumu, aileler, askerlik , meslek. Ağzınızdan cimbizla laf almayalım

Şüphen varsa üstüne git.
Burada çoktur 'adam evliymiş' diye konu açan :KK14:

Bir de önünü ardını iyi düşünmek gerekiyor. Bizim Türk kızları genelde erkek merkezli düşünür. Biraz kendi isteklerini düşün. Karşı taraf bunları karşılayabilecek birikime sahip mi? Birikimden kastettiğim sadece maddiyat değil. Görgü, ilgi, merhamet vs.

Ben mesela erkeğin merhametli olmasının çok önemli olduğunu öğrendim evliliğimde. Eşimin benim çabalarımı görmezden gelmemesi, yardımda bulunması, evde öküz timsali takılmaması çok önemliymiş. Bunlar hep önceden belli olur tavırlarda.
5 ay kısa bir süre tanımak için. Biraz daha gözlemle. Senin yararına..
beni en çok etkileyen kısmı zaten ilgisi sevgisi merhameti aşkı... oldu

3000 tl alıyro yaş 32 evlilik için uygun bir yaş ve askerlik gibi bir sorunu yoksa tek nedeni sizi evlenecek bir eş olarak görmüyor olması ve kendisini evliliğin sorumluluğu altına sokmak istememesidir.
ayrıca 5 ay bırı ıle evlenmeye karar vermek ıcın cok erken bır sure, evlenemden bırlıkte yola cıkacaksın, tatıl yapacaksın, bırlıkte aynı evı bır sure paylaşacaksın kı karsındakını gercek anlamda tanıyasın, sonrasında sartlar esıt olursa ve aılelerın yapıları bırbırıne uyumlu olursa evlılık yurur..
yoksa aynı catı altında uyumakla, aynı yatagı paylasmakla evlılık yurumuyor..
sevgi aşk maddıyatın,kultur ve karakter catısmasının, cınsellıgın ve evle ılgılı sorumlulukların gerısınde kalıyor cogu zaman....

Bende çok seviyorum ama evliliğe adım atmıyorum.

Çok sevmek yetmiyor malesef. Mantıklı düşünen bir adamsa sizden emin olamadığı noktalar var demek ki.

Veya yaş, iş gibi durumlardan dolayı kendini hazır hissetmiyordur.

Beş ay çok kısa bir süre evlilik kararı için.
32 yaş size göre zamanı gelmiş olabilir ama onun kararı bu belki erken diyordur.
Siz evlilik konusu açıyormusuz bilmiyorum ama ısrar etmek tamamen kaybetmene sebep olabilir

Eski konularına bakınca , bir ilişkin varmış 3 yıl sürmüş , geçen sene yine bir ilişkin varmış evlenmediği için ayrılık kararı almışsın , bu yıl aynı zamanlarda yine bir ilişkin olmuş şimdi yine sorguluyorsun. Evlenmeyi istemen en doğal hakkın kimse bu konuda seni yargılayamaz ama totalde bizim bildiğimiz 3 ilişki ve aynı sonla bitmiş. Burada hatalı olan sensin daha başında diyeceksin ben evlilik niyetiyle seninle görüşürüm , derdim gezip tozup eğlenmek diil! Birbirimizi tanırız uyuşursak evlilik olur anlaşamazsak herkes kendi yoluna. Kartları en başında masaya yatırman lazım adam çekip giderse kurtulmuş olursun , bir şey çok uzayınca pek sağlıklı olmuyo diye düşünüyorum bence toplamada 1 yıl flört edilmeli. Evlenmeye hazır sorumluluk sahibi olan sevgi dolu olan milyonlarca erkek var. Ne istediğini bilmeyen erkeklerle vakit kaybına gerek yok.

Konu sahibesi ayrıntılı yazsan biz yorumcular daha sağlıklı yorum yapma şansına sahip olucaz :110:

Eski konularına bakınca , bir ilişkin varmış 3 yıl sürmüş , geçen sene yine bir ilişkin varmış evlenmediği için ayrılık kararı almışsın , bu yıl aynı zamanlarda yine bir ilişkin olmuş şimdi yine sorguluyorsun. Evlenmeyi istemen en doğal hakkın kimse bu konuda seni yargılayamaz ama totalde bizim bildiğimiz 3 ilişki ve aynı sonla bitmiş. Burada hatalı olan sensin daha başında diyeceksin ben evlilik niyetiyle seninle görüşürüm , derdim gezip tozup eğlenmek diil! Birbirimizi tanırız uyuşursak evlilik olur anlaşamazsak herkes kendi yoluna. Kartları en başında masaya yatırman lazım adam çekip giderse kurtulmuş olursun , bir şey çok uzayınca pek sağlıklı olmuyo diye düşünüyorum bence toplamada 1 yıl flört edilmeli. Evlenmeye hazır sorumluluk sahibi olan sevgi dolu olan milyonlarca erkek var. Ne istediğini bilmeyen erkeklerle vakit kaybına gerek yok.

Konu sahibesi ayrıntılı yazsan biz yorumcular daha sağlıklı yorum yapma şansına sahip olucaz :110:
haklısın
3 değil 2 kişi
diğeriyle ayrıldım
bunuda tanıyorum tam olarak evlilik kararı vermiş durumda değilim şuan
ama bana evlilik düşünmüyorum deyince soğudum açıkcası

- maddi durumu elvermiyorsa
- ailesine söylemediyse
- okulu bitmediyse işi yoksa
- evliyken yaşanılan şeyler sevgiliyken yaşanıyorsa (evlilik heycan Vermez)
- seni sevdiginden emin degilse :KK14:

Sana soylemedi mi nedenini.. baski yapma eminim evlenelim artk diyen kiz kadar itici bse yoktur. Birak o ugrassin o düşünsün.

Şuan için evlilik düşünmemesi hiç bir zaman evlenmeyi istemiyor anlamına gelmez.
Zamanınızı kaliteli gecirirseniz(mutluluk,huzur vererek.)
Kendinizi kontrollü bir sekılde özletmeyi başarabilirseniz,(Yapışkan olmayan ve sık Boğaz etmeyen.) Belki bir müddet sonunda fikri değişip sizinle yeni bir yola adım atabilir.

Back
X