• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden hala evlenmek istemiyor neden ??

Bence alip karsiniza net bir sekilde konusmanizin zamani gelmis.
Ben artik evlenmek, belki cocuk sahibi olmak ya da duzenimin olmasini istiyorum deyin.
Aileler tanissin, bu isin adi konulsun deyin.
Iste ozaman gercekten sizinle ilgili ciddi dusunceleri varsa adim atar ama bu konusmaniz kavga ve anlasmazlikla sonuclanirsa bu adam zaten sizi istemiyor demektir.
Bosa zaman gecirmeyin, su devirde en kiymetli sey zaman!
Maalesefki iki defa yaptım bunu. Ikisinde de ikna edildim. Sonra ise konu açılmadı. Yukarıda da yazdım artık gururuma ağır geldiği için konuyu da açmıyorum.

adam pek evlenmek istemiyor gibi..sorumluluk almak istemiyor olabilir hazır hissetmiyordur vs vs..
ama ikinizde ayakları üstünde duran insanlarken bundan kaçması normal değil hamile de kalmışsınız.. öğrenci olsanız evlenmek için şartlarınız müsait olmasa neyse..

ciddiye binsin diyerek sizi ailesiyle tanıştırdı peki siz de aynısını yaptınız mı?
yoksa güvenemediğinizden hiç o topa girmediniz mi?
cevap ikincisiyse neden evlenmek istemediği belli zaten sadece siz görmek istemiyorsunuz..

ailemle tanıştırmak istedim elbette. Bunu da iki defa yaptım. Ilki ilk ben tanıştığımda oldu. Gelecekti konu kapandı. Sonra bir daha açtım konuyu, ve eğer senin ailenle tanıştığım gibi olacaksa (yani tanışmakla kalacaksa) lütfen beni aileme karşı mahçup etme dedim. Ve tanışma konusu da kapandı

Evlenmek isteseydi daha ilk hamile kaldığınızda evlenmek isterdi diye düşünüyorum. Üstüne ikinci bebek bile olmuş, yine istememiş, sürüncemede bırakmış sizi.

Bu tür adamların evlenmekte gözü olmuyor pek, işi gücü parası var muhtemelen keyfi de yerinde. Evlenince rahatım kaçar diye düşünüyordur. Ona rahatını kaçırtacak gibi görünüyorsunuz belki, daha evlenmeden iki kez çocuk konusu gündeme gelmiş, dertsiz başına dert çıkacakmış, adam neden der? Neden evleneyim?

Erkekler bizim gibi bakmıyor olaya, evlenmek, bir yuva kurmak hepsi için birinci öncelik olmuyor, hele belli bir yaşa gelince hiç istemiyorlar evlenmek, çocuk da düşünmüyorlarsa. Ki sizin sevgiliniz çocuk isteyecek bir tip değil anlattığınız kadarıyla.

Sonunuz ne olur bilmiyorum ama bence sizin yalnız gideceğiniz her yol bu adamla yürünecek yoldan daha sağlıklı gibi, hakkınızda hayırlısı olsun

Maalesefki iki defa yaptım bunu. Ikisinde de ikna edildim. Sonra ise konu açılmadı. Yukarıda da yazdım artık gururuma ağır geldiği için konuyu da açmıyorum.

Gururunuzu son kez bir kenara birakin.
Durumunuzun boyle sonucsuz kalmasindansa kararli bir sekilde sonuclandirin.
Anladigim kadariyla hep uyumlu davranmissiniz.
Erkekler net ve kararli kadinlardan cekinirler, sizde net ve kararli olun.
Ya adam gibi adim atip evlendin sizinle ya da defolup gitsin.
Boyle arafta kalmak daha mi iyi gururunuza agir gelmesinden??

ailemle tanıştırmak istedim elbette. Bunu da iki defa yaptım. Ilki ilk ben tanıştığımda oldu. Gelecekti konu kapandı. Sonra bir daha açtım konuyu, ve eğer senin ailenle tanıştığım gibi olacaksa (yani tanışmakla kalacaksa) lütfen beni aileme karşı mahçup etme dedim. Ve tanışma konusu da kapandı

demek ki sonuç olarak elinizde evlenmek istemeyen bir erkek var .. size yardımcı olması sevmesi , saydığınız diğer iyi özelliklerinin yanında evlenmek istemeyen bundan kaçan bir erkek..
ve sizin sorgulamanız gereken neden istemediği değil sizin bu ilişkiyi bu şekilde sürdürmek isteyip istememeniz..

Bir Tuhaf şey de günlük hayatımda yardimci olabileceği herseye yardimci olur, hem de bazen vay be bu kadar mı dedirtir.

Öyleyse ciddi ciddi alın karsınıza konusun anlatın derdinizi.Ne tepki verecek ne yapıcak görmüş olursunuz hala kaçamak cevaplar veriyorsa sizde kendi yolunuza bakarsınız.

Gururunuzu son kez bir kenara birakin.
Durumunuzun boyle sonucsuz kalmasindansa kararli bir sekilde sonuclandirin.
Anladigim kadariyla hep uyumlu davranmissiniz.
Erkekler net ve kararli kadinlardan cekinirler, sizde net ve kararli olun.
Ya adam gibi adim atip evlendin sizinle ya da defolup gitsin.
Boyle arafta kalmak daha mi iyi gururunuza agir gelmesinden??
Çoğu zaman onu nikah masasında bırakıp gittiğimi hayal ediyorum :) al sana ayrılık dercesine.
Yorumunuz üzerine söyle bi hayal ettim tekrar konuyu açsam diye.. ama olmuyor içimde bişeyler kırık. Bu saatten sonra o istesin istiyorum.. o da zor ya..

Diyelim ki siz evlenme teklifi ondan gelsin diye bekleyip durdunuz. Ondan da boyle bir teklif gelecege benzemiyor. Yillar boyle gecebilir. Siz de o sirada aslinda hayatinizda hep bu kisi oldugu icin karsiniza cikacak baska birine kendinizi kapatmis olacaksiniz. Ve bir zaman sonra bir de durup disardan kendinize baktiginizda bunca yil bosuna beklemisim diyebilirsiniz.
Mum dibine karanlik derler. Bazen insanlar olaylar kendi baslarina geldiginde gercekleri goremezler. Bence herseyi bir tarafa birakip kendi yasadiklatiniza disardan bakin. Ne goruyorsunuz? Ona gore kararinizi verin.
Fikrimi sorarsaniz evlenmek isteyen erkek bahanelere asla siginmaz. Net evlenir.

Yaşadıklarınız her insanın sağlıkli bir şekilde atlatabileceği şeyler değil. Evlat kaybı, en acı belki de. O zamanlarda size yeterince destek olmamış biri, sizce evlilik hayatinda iyi günde-kötü günde hep destekçiniz olabilir mi? Ki bu kodar olaydan sonra halâ evlilik konusu geçmezken?

Bu adam hiç güven verici bir adam değil. Siz de ona olan sevginizin gerçekten sevgi mi, yoksa bu kadar olay yaşadiğiniz için gelen bir bağlanma, kopamama durumu mu?

Hiçbir şey için geç değil bence. 1buçuk yıl da uzun bir süre değil zaten. İnsanlar çok daha basit sebeplerle yillar süren ilişkilerini bitiriyorlar. Sizinkisi ise bir mutsuzluk hikayesi adeta.. Bence iyi düşünün. Kimsenin size ayril ya da devam et deme hakki yok, buna ancak siz karar verebilirsiniz. Ama bu adamdan adam olmaz.

Not: Hicbir kadın isteyerek hamile kalıp, sonra da aldirmak, bu travmayi yaşamak istemez. Şu parmak sallamalı yaftalarinizdan, nefre kusmalarinizdan, yargilarinizdan vazgeçin artik.
Öyle bi acıki hem de.. üzerinden sekiz ay geçti hamile bir kadını görünce boğazim düğümleniyor, ilk annelik heyecanimi çaldı benden..

Diyelim ki siz evlenme teklifi ondan gelsin diye bekleyip durdunuz. Ondan da boyle bir teklif gelecege benzemiyor. Yillar boyle gecebilir. Siz de o sirada aslinda hayatinizda hep bu kisi oldugu icin karsiniza cikacak baska birine kendinizi kapatmis olacaksiniz. Ve bir zaman sonra bir de durup disardan kendinize baktiginizda bunca yil bosuna beklemisim diyebilirsiniz.
Mum dibine karanlik derler. Bazen insanlar olaylar kendi baslarina geldiginde gercekleri goremezler. Bence herseyi bir tarafa birakip kendi yasadiklatiniza disardan bakin. Ne goruyorsunuz? Ona gore kararinizi verin.
Fikrimi sorarsaniz evlenmek isteyen erkek bahanelere asla siginmaz. Net evlenir.
Aslında sonsuza kadar değil bi süre belirledim kendime, eylül ayındayiz yılbaşına kadar sabredeyim dedim..

Yaklaşık bir buçuk yıldır süren bir ilişkim var, ikimiz de meslek sahibi maddi sıkıntısı olmayan insanlarız, hayatımda tanıdığım en dürüst insanlardan biri olduğuna inandım, onca şeye rağmen yine öyle düşünüyorum. Ikimız de ilk görev yerimizde tanıştık. Ilk aylarımız hep beraber geçti. Ikimızin de aşık olduğunu düşünüyorum. Bir kaç ay sonra gebe kaldım. Ağlaya ağlaya aldırdim. Aslında onu o gün orada bırakıp gitmeliydim. Olmadı devam ettik. Sevgimiz de aynı kaldı. Bir kaç ay sonra yeniden aynı hatayi yaptım, korunmama rağmen oldu. bekledim bekledim hep konuşuruz deyip konuyu konuşmadi. Ben de o acıyı tekrar yaşamamak için doğurmaya karar verdim. Ne olursa olsaydı. Ama bu defa bebeğim beni terketti.. onun da psikolojisini tek başıma yaşadım.artık bi karar ver dedim, lütfen ailemle tanış ciddiyete bindirelim dedi. KırmaDiM düşük sancılarimla gittim tanıştım. Yine bişey olmadı. Tanışmakla kaldım. Bi iki ay sonra yine açtım konuyu. Çok tartışıyoruz ilişkimızi düzene sokalim sonradan bozulmasın dedi. Bunca şey yaşadığım için ona da Rıza gösterdim. Ve bunun da üzerinden üç ay geçti. Genel olarak da Sevgilim ne derse yaptım, geçmişte hataları olan biriydim, onun yaşının olgunluğu bana da olgunluk getirdi, bu konuda hiç hakkını yiyemem. Hani aldatıyor mu desem, kadınsin hissedersin biraz, hiç hissetmedim de. Normal hayatında saygılı, nazik,dürüst namuslu bi adam. Bizim hikaye ise böyle, bunca şeye rağmen, bir adam senden şikayetci olduğum hiçbir özelliğin yok bile derken ve ayrılmak da istemeyip sürekli ciddi bi ilişkimiz olduğunu söylerken neden hala evlenmek istemez arkadaşlar ??
Not, ailesi sorun çıkarmıyor. Ayrılmak da istemiyor. Üstelik çok görüştüğümüz de yok gönül eğlendiriyor diyeyim.

Çünkü evlenmeden önce zaten evliliği yaşamışsınız.. O yüzdendir. Çok isteseydi oldu diyelim öyle bişey çocuğu aldırmana izin vermezdi.. Allah korusun.. İnşallah evlenirsiniz ama onun sizinle evlenmek istediğini sanmıyorum.

Çünkü evlenmeden önce zaten evliliği yaşamışsınız.. O yüzdendir. Çok isteseydi oldu diyelim öyle bişey çocuğu aldırmana izin vermezdi.. Allah korusun.. İnşallah evlenirsiniz ama onun sizinle evlenmek istediğini sanmıyorum.

Peki sizce neden ne olabilir ? Ben nedenini bulmak istiyorum..arkadaşlar yorum yazmışlar sağolsunlar.. ama hiçbiri bana evet bundan dolayı dedirtmiyor..

Evliliği yaşamak dediğiniz cinsellikse bu konuda aç biri değil, ya da cinsellik yaşadım tadı kaçtı diyen biri de değil, aksine cinsellikle beraber duygusal anlamda daha çok bağlandı bana.

Çünkü o kadar eğitimli birisi olmanıza rağmen ;doğru analiz yapamıyorsunuz. Evlilikten korkuyor diyeceğim ama değil. Sizinle evlenmek istemiyor. Böyle iyi olduğunu düşünüyor. Daha iyisini bulunca sizi bırakacak. 2 yavruyu nikahsız aldıran namuslu adamlar böyle yapar. Kendinize daha az namuslu ama size sahip çıkacak birisini bulun. Namus göreceli bir konu.

Evliliği yaşamak dediğiniz cinsellikse bu konuda aç biri değil, ya da cinsellik yaşadım tadı kaçtı diyen biri de değil, aksine cinsellikle beraber duygusal anlamda daha çok bağlandı bana.

Cinselliğe aç olup olmamakla ilgisi yok. Bazı evlenemeden önce yaşayıp da evlenenler olabilir. Ama erkeklerin büyük çoğunluğu evlendiği kişinin kendisi de dahil başkasıyla bişey yaşamamış olmasını istiyor. En başında saygı olmuyor evlenmeden önce olduğu için. Allah herkesi korusun. Evlenin ne yapacaksanız yapın. Evlenecek adam yıldırım nikahıyla yarın bile nikah kıyar.

Çünkü o kadar eğitimli birisi olmanıza rağmen ;doğru analiz yapamıyorsunuz. Evlilikten korkuyor diyeceğim ama değil. Sizinle evlenmek istemiyor. Böyle iyi olduğunu düşünüyor. Daha iyisini bulunca sizi bırakacak. 2 yavruyu nikahsız aldıran namuslu adamlar böyle yapar. Kendinize daha az namuslu ama size sahip çıkacak birisini bulun. Namus göreceli bir konu.

bana aynen böyle bi ayar gerekiyordu. Çok sağolun.

Böyle adamı hakediyorsun mutlaka evlen!!!! Trajikomik resmen seni kullanmasına izin vermişsin ders cikaracagin yerde hala evlenmek istiyorsun şakamisin sen ya..

içim kıyıldı ya, allah rahmet eylesin çok kötü olmuş, kendine üzülmediysen yavrulara üzülmüşsündür hatırlatıp üzmek istemem de çok üzücü biz de çok üzüldük, yani genç kızsın bunları yaşamana gerek var mıydı düşün işim gücüm var güzel sayılırım falan diyorsun aklını başına almak için biz kadınlara yazmışsın bence burdaki kadınları dinleme zamanın gelmiş senin,
:KK11:
bazı erkekler vardır gezip eglenirler evlencek gibi davranır yıllarca cıkarlar o kızlarla magazinde bile örneklerini görebilirsin herkesle uzun uzuunn cıkarlar oo bu cift evlencek der tum halk bır de bakmışsın ki abidik sebepten ayrılmışlar işte orda anla ki kızların takadı kalmıyor da ayrılıyorlar kimbilir onlar da ne bebek aldırmışlardır ne tatillere çıkıp ailelerle tanışmışlardır, kendine acımıyorsun belli de belki artık biraz kıymetini bilmenin zamanı gelmiştir, adamın güzel arabası veya bir evi var mı ? Belki hayatının amacı o paralarını biriktirip kendine güzel bir araba almaktır veya bir ev ..

bilemezsin ki biliyor olsan evli olurdun, .. gerçekten seven kıymet deger veren erkek sahip çıkar ... nice kıçında donu olmayan erkek görüyoruz cahil okumamış parasız ama evlenicem ben bu kadın benim namusum aşkım vs diyor evleniyor sağdan soldan para buluyorlar evlendiriyorlar gençleri, bunları duymuşsundur, işte öyle birini ara, zaten tanıştık sonuca varmadı diyorsun 1,5 yıl uzun süre degıl bazıları 6-7 yıl çıkıp ayrılıyor tamam ama bence sen de yoluna git. sizin hayatlarınız bir değil bu böyle görünüyor madem bize sordun.

mutlu olman dileğiyle..

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu konu gecenlerde acilmis bir konuya cok benziyor. Hani vardi ya kiz iki defa hamile kaliyor ve ilk defa aldiriyor, ikinci defa bilerek bebek yapmisti. Bu seferde baba adayi bu kizi birakmisti. Yani konu buram buram fake kokuyor..

Back
X