taviz taviz dogurur... cogu kadın daha evlenmeden aman bu giderse ne olur.. sözü attım olur nişanı attım olur boşanırsam elalem ne der psikolojisi ile en bastan veriyo tavizi...
adamlarda böle bi sorun yok ama... taviz veren basta kadın oldugu için devamında da kadın olmaya devam ediyo
kadın anac ruhlu ve duygusal oldugu için cocukları ve evi herseyden öte gelebiliyo... ama erkeklerin cogunda durum bu degil.. zaten evlilik dogalarına aykırı bir olay zamanla ahlak ve terbiye kavramları dahilinde yontula yontula baba ve eş olcak kıvama geliyolar... ama gelemeyenlerde cogunlukta...
sonucu aman yuvama bişey olmasın diyen kadın
umursamaz erkekler...
bu konuda benim görüşüm bu...
as25 kesinlikle sana hak veriyorum...Ananem bile sürekli aman kızım nişanlını alttan al,sakın bişeyi uzatma,sakın çok konuşma vs der durur...Ben bazen hiç anlamıyorum kendilerinin yaptığı birşey çok önemsiz sayılmasına karşın aynı şey bizim için söz konusu olunca Allaaahhh.....
dbazin de dediği gibi bişey için aksi fikir söyle ya da rahatsız olduğun bişeyi dile getir,çok sivri dillisin,dırdırcısın vs...çok yanlış buluyorum ama galiba biraz da erkek annelerinin oğullarını biraz fazla pohpohlamalarından ve alttan almalarından kaynaklanıyor gibi geliyor bana
Kadının emeği olmasa... Erkeğin kumaşından el kadar etek bile çıkmazdı... (Rahmetli Dedemi andım)
Allah rahmet eylesin bu sözü dedenmi söylerdi
Evet...
Üstelik dedem, evliliklerinin ilk altı yılı boyunca babaannemi hep dövmüş... Eziyet etmiş annesiyle birlikte...
Sonrasında babaannemin deyimiyle "Evlilikleri oturmuş"...
Yine de dedem son yıllarını hep babaannemden helallik isteyerek geçirdi... Önceden yaptıkları için...
Daha bir sürü şey söylerdi böyle ama.. İşim kumaşlarla ilgili olduğu için herhalde aklımda bir tek bu deyimi kalmış =)...
Allah razı olsun okuduğunuz rahmet için,
Selamlar
sizden benim açtığım konu başlığına bakmanızı rica ediyorum.eşimle ilgili problemimi biraz basit mi anlatmışım ne bayan arkadaşların verdiği cevaplara bakın.yani hep bayanların alttan alması gerekiyormuş gibi yazmışlar.canlı örnekler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?