Neden hep kadınlar eşlerini alttan almak zorunda

• Konu Sahibi Konu Sahibi as25
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

as25

papatya
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2011
799
10
68
Kütahya
çok merak ettiğim buna bir anlam veremediğim ama benim de yaptığım aklımda bir soru var neden hep biz kadınlar evliliğimiz yürüsün mutlu olalım diye herşeyi alttan almak zorunda kalıyoruz yeri geliyor dayak yiyoruz ama yine de idare etmek zorunda olan bizleriz bu konuda kafam çok karışık sizler ne düşünüyorsunuz yorumlarınızı bekliyorum

Son düzenleme:
taviz taviz dogurur... cogu kadın daha evlenmeden aman bu giderse ne olur.. sözü attım olur nişanı attım olur boşanırsam elalem ne der psikolojisi ile en bastan veriyo tavizi...

adamlarda böle bi sorun yok ama... taviz veren basta kadın oldugu için devamında da kadın olmaya devam ediyo

kadın anac ruhlu ve duygusal oldugu için cocukları ve evi herseyden öte gelebiliyo... ama erkeklerin cogunda durum bu degil.. zaten evlilik dogalarına aykırı bir olay zamanla ahlak ve terbiye kavramları dahilinde yontula yontula baba ve eş olcak kıvama geliyolar... ama gelemeyenlerde cogunlukta...

sonucu aman yuvama bişey olmasın diyen kadın

umursamaz erkekler...

bu konuda benim görüşüm bu...

zaten alttan alamadığında sivri dilli yaman diye tabir ediliyorsun.toplumun getirisi bence...

keşke onlara ilşkimiz zarar görmeden bizi kaybedecek korkusunu verebilsek ama bu da ne yazık ki mümkün değil herhalde:26:

as25 kesinlikle sana hak veriyorum...Ananem bile sürekli aman kızım nişanlını alttan al,sakın bişeyi uzatma,sakın çok konuşma vs der durur...Ben bazen hiç anlamıyorum kendilerinin yaptığı birşey çok önemsiz sayılmasına karşın aynı şey bizim için söz konusu olunca Allaaahhh.....
dbazin de dediği gibi bişey için aksi fikir söyle ya da rahatsız olduğun bişeyi dile getir,çok sivri dillisin,dırdırcısın vs...çok yanlış buluyorum ama galiba biraz da erkek annelerinin oğullarını biraz fazla pohpohlamalarından ve alttan almalarından kaynaklanıyor gibi geliyor bana

sizden benim açtığım konu başlığına bakmanızı rica ediyorum.eşimle ilgili problemimi biraz basit mi anlatmışım ne bayan arkadaşların verdiği cevaplara bakın.yani hep bayanların alttan alması gerekiyormuş gibi yazmışlar.canlı örnekler...

bence ilişkilerin hiçbir evresinde nişanlılık,söz,evlilik,sevgililik hepsinde işte haksız olmadığınız sürece alttan almamalısınız çünkü alttan aldıkça erkek nasıl olsa susar kabul eder beni kaybetmekten korkar deyip bildiğini okur ve iyice bencillik edip tek taraflı düşünür..

ben bekarım ama uzun süren bi ilişkim olmuştu 4 yılın rahat 3,5 yılı ben alttan aldım sustum kaybetmek istemedim ama ne oldu vazgeçen taraf yine karşı taraf oldu kendimizden,fikirlerimizden ödün vermeyelim biz kendi değerimizi bilelim ki erkeklerde bilsin kızlar

annem hep der bunu kadın alttan alır erkek kadına göre daha sinir olur diye ikisi birden bağırırsa kavga uzar gidermiş o yüzden kadın alttan almalıymış. ama ben hiç görmedim annemin bağırıp babamın sustuğuna alttan alan hep annem nedense. babamda hemen sinirlenebilen bi insan malesef annem susar ama ben susmuyorum babama karşı. bu durumdada dilim uzun oluyo evlendiğimdede böyle olcak benim için hiç düşünmüyorum sürekli ben alttan alim aman kavga olmasın huzur bozulmasın diye. ister dili uzun desin ister dırdırcı desin ilgilenmiyorum :)

Aslında burada gizli bir mesaj var...

Ben bunu hep söylüyorum ama tutarlılığımı gösterir belki de... Erkekler, çocuk gibidir.. Kaç yaşında olursa olsun...
Onu alırsınız... Büyütürsünüz... Çünkü o yaşa kadar kendisine tecrübe verecek pek az şey yaşamıştır.. (İstisnalar hariç)
Pek çok kız arkadaş... Gezmeler, eğlenceler... çoğunlukla, eşinden görmediği ilgiyi oğluna göstermiş bir anne vardır arkasında...
Ve erkek kıymetle büyütülüp (sırf erkek doğduğu için) evlenince size teslim edilir...

Alır, bakarsınız ona...
Evliliğin ilk dönemlerinde.. biraz babayı örnek alır.. bilemez çünkü... Biraz da çevresini... "Karı Köylü" olmaktan pek korkar.. çünkü bu söylence erkek muhabbetlerinde alayla yapılır... Hiç bilmediği halde zaten karmaşık bir yapısı olan ve kesinlikle Türkiye'de ki tabular yüzünden mükemmel yetişmiş o zeki kızı yönetmeye çalışır... Öyle yapması gerektiğini zanneder çünkü...
Siz de, eğer fevriyetinize sahip olabilirseniz (çünkü alttan almanız gereken evliliklerde ne yazık ki bardak bazen taşıyor) ve onu bir çocuk gibi görebilirseniz, yetiştirmeye çalışırsınız...
Sizi bir anne olarak görmemesi gerektiğini... Çok canınızın bam teline dokunursa onun "cıs.." olduğunu... Tatlılıkla.. iyilikle...
Anlamıyorsa.. taktiklerle...

Kadın arkadan yönetir... altından tutar... dengeye getirir...
Çünkü kadın zekidir... Bu işin bence özü budur... Altından hep alınmalı ki, taşmasın... Sinirinden kaynamış suyu ile hem kendini, hem bizi yakmasın...
Alttan alınmalı ki... İlk göz ağrımıza o güzel rolleri edinme hakkını verelim... Önce onu "Koca" yapalım... Sonra "Baba"...
Kadının emeği olmasa... Erkeğin kumaşından el kadar etek bile çıkmazdı... (Rahmetli Dedemi andım)

Allah rahmet eylesin bu sözü dedenmi söylerdi

Evet...
Üstelik dedem, evliliklerinin ilk altı yılı boyunca babaannemi hep dövmüş... Eziyet etmiş annesiyle birlikte...
Sonrasında babaannemin deyimiyle "Evlilikleri oturmuş"...
Yine de dedem son yıllarını hep babaannemden helallik isteyerek geçirdi... Önceden yaptıkları için...
Daha bir sürü şey söylerdi böyle ama.. İşim kumaşlarla ilgili olduğu için herhalde aklımda bir tek bu deyimi kalmış =)...

Allah razı olsun okuduğunuz rahmet için,
Selamlar

Son düzenleme:

cahilliğine gelmiş demekki dövmüş karısını ama en azından bunu sürdürmemiş pişman olmuş karısının kıymetini anlamış. kadının ne kadar değerli olduğunu belirtien o sözü söylemiş özlü söz gibi resmen :)

çok doğru şeyler yazıyorsunuz yalnız kadın alttan alacak diye de ömrü erkeği idare etmekle geçiyor olan yine biz kadınlara oluyor bizler eziliyoruz:44:

evet doğru kadın alttan alır çünkü olacakları tahmin eder bukendiliğinden gelişir zaten.. erkeğin ayapsında hırçınlık vardır isitisnalar var taibki ...tahammülsüzdür erkek hoşuna gitmeyen bir şey oldğu an tepkilidir herşeyden önce bilmek lazım tanımak lazım karşı cinsi.. doğru demiş anneis burdaki arkadaşın bence..ha ben alttan almam derseniz iş kavgaya dönüşür biraz rol yapmak lazım bu cinslere bence.. başak türlü baş edilmez.. hele ki karakter atmak hiçakıl karı değil .. tabiki bu dediklerim zor erkekler için geçerli empati yapamayan bilinçsiz hödük kısaca.. odun yada ne derseniz deyin... o annemiz zamnın erkkleri için dmeiş bunu şimdi nasıllar bilmem.. kızlar yırtık oludğu için onlarda geri adım atıyro olaiblirler oda ayrı bir konu))

Komik Başlık;NEDEN HEP KADINLAR EŞLERİNİ ALTTAN ALMAK ZORUNDA? Ben bu başlıkta sizin gibi CANLI ÖRNEKLERE cevap verme zorunluluğum olduğu kanısına varamamışım yazık ki ayrıca yorumumdan da hep bayanların alttan alması gerektiğini çıkartabilmek gerçekten bi yetenek,baya farklı bir bakış açısı!!! Bu ayrıca komik Yapılan yorumları beğenmeyecekseniz konu açmayın!Tesedüfen tekrar başlığa girmek gafleti mi

ben çabuk sinirlenirim parlarım sevgilimse sakindir genelde alttan alan odur bizde onun istemiceği bişey yapmışsam yada gerçekden çok sinirlenmişse alttan alıyorum sadece evlendiğimiz zamanda böyle gider

Valla biz kadınlar erkeklerin her yaptığını alttan alacağız diye kendimizden vazgeçiyoruz. Ama bana göre bu yanlış, yani evet alttan alırım ama bir yere kadar... ZAten sıkılgan biriyimdir, Biraz da o uğraşmazsa bırakıveririm hiç çekemem doğrusu.. Bizim de bir hayatımız var ve bunu hakettiğimizi düşündüğümüz şekilde yaşamalıyız..

aslında ailelerımız tarafından bize oğretilen bu kız çocuklarına özellıklede.. birde elalem ne der korkusu baskısı..

ilk yılımda çok taviz verdim ama artık yeter dıyor insan fedakarlık sabır bazı konularda hassasiyet tek taraflı olmuyor sonucta,aşkı bile solluyor bu vasıflar.. şimdi hiç bişekılde taviz vermıyorum asla... taviz vermememden rahatsız olanlarada beni böyle kabul edeceksiniz,sizler için karakterimi değiştiremem ben dedim en sonunda.. şimdi okadar rahatımkı keşke aklım olsaydıda asla kendımden tavız vermeseydım bir pişmanlıgım bu işte..

aman eşimle aram iyi olsun dıye verdiğim tavizlere yazık,,,taviz vermıyorum sımdı yaa eşimle aram eskısıne göre çok daha iyi masallah..

Bence ilişkilerin doğasında var bu.Bazı ilişkide kadın alttan alır bazı ilişkide erkek alttan alır.Ama bizim cevremizde daha cok yapıcı taraf kadın oluyor.
Ben durumun bize öğretilen ve dayatılan bi davranış biçimi olduğunu düşünüyorum.
Kocalardan cok çevre bizi baskı altında tutuyor ve ''evliliğini yürütmelisin yoksa sana iyi gözle bakmam!'' diyor.
Ayrıca bizde ki kadın dayanışması çok kötü ''ben çektim sende çek'2 diyoruz resmen birbirimize.Başkası bizim gibi boyun eğmez harekete geçince hemen yaftalıyoruz ''amaan canım zaten onun niyeti yokmuş evliliği yürütmeye belliydi böyle olcagı vs vs''
Hem ailelerde bunda büyük rol oyunuyor kocasından ceken anne evililiğ yürütmen için bunlar şart diyor ben babanı cektim sende cek diyor.Bu rahata alışmış babalarda zaten anlamıyor bile sizi.Aslında bu konuda çok doluyum be kk valla sabaha kadar dert yanabilirim bu konudan.Özetle kadın olmak zor diyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…