Neden her şeyin en kötüsünü düşünüyorum? Güzel düşün güzel olsun derler, yapamıyorum.

Mavinin her tonunaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2023
1.082
246
53
27
Aslında ben boşanan insanların öyküsünü dinlemek istiyorum ki bana cesaret olsun sanırım.. sırf bu korkularım yüzünden boşanamıyorum. Düşünüyorum boşanma aşamasını anlaşmalı olsa dahi, ya eşim kafayı yerse ve beni rahatsız ederse boşandıktan sonra. Aileme bana zarar vermeye çalışırsa. Kafamda bir sürü paranoya kuruyorum. Kendimi bu düşüncelerden alamıyorum. O güzel mutlu olduğum günleri çok az düşünebiliyorum. Hep olumsuz şeylerle yoruyorum kendimi daha boşanmadan. Çok haber izliyordum çok program izledim. Neler okuyor görüyoruz bunların da etkisi vardır mutlaka. Ki eşimle boşanma konusunu açarız tartışırken asla beni tehdit etmedi. Anlaşmalı ayrılırız devam ettiremezsek derdi. Bilmiyorum sanki şu anlık böyle diyor beni kandırıyormuş gibi hissediyorum. Off

Kafanızda kuruyorsunuz.

Evliykende öldürülen şiddet tehtit edilen kadınlar var

Dünyada boşanmış zibilyon insan var herkes birbirini öldürmüyor

Bu korkularla yüzleşin eşinizle oturun konuşun boşanmayı o da istiyor mu

Ve sonrası çocuk varsa onu da konuşun aklınızda kurup durmayın

Çocuk yok henüz zaten. Beni resmen bu saçma korkularım esir aldı. çok haklısınız

Teyzem yıllarca dayak yedi kaburga kemiğinin kırılmışlığı var hepsini şimdi anlatıyo. Ayrı şehirde evli kacarak evlendi. Emekli olana kadar 3 çocuğuna baktı dayak yedi çalıştı hiç gün yüzü görmedi tek tek anlatsam sayfalar dolar. Emekli olmayı bekledi olur olmaz boşanma davası actı. Bir buçuk iki yıl sonra çok iyi işi olan ona bakmaya kıyamayan biriyle evli şu an iki kızıda onunla beraber. Böyle bir hayatım olacağı aklıma hala gelmezdi diyo şu an. Kıymet bilmeyen insanlar kadar kiymet bilenlerde var. Kaç yıl daha ömrünüz var nerden biliyorsunuz da mutsuz yaşamayı göze alıyorsunuz. Diyorsanız ki maddi zemin hazırlıcam o vakite kadar dişinzi sıkın. Lütfen boşayın lütfen. Sizi aşşa çeken biri hep aşşa çekicek. Böyle insanlar kanınzı emmesin. Kadın dünyaya çocuk getirip ona ömür vercek kadar güçlü bir yapıya sahip. Fıtratı böyle. İlla ki elinizden gelen bir iş vardır. Bunlara odaklanın adamı kenara koyun. Hayat zemininiz için düşünün taşının yer yapın yolunuza bakın lütfen

Eşimin dükkanında çalışıyorum bende. Evet psikolojik yardıma ihtiyacım var. Şiddet uygulamıyor bana kesinlikle hakkını yiyemem. Sevgiliyken sadece bir kere yeltendi yakamdan tuttu ittirdi kavga ederken. Ondan sonra ben ona daha beter şeyler yapınca neredeyse o benden korktu falan yani bir daha asla benzerini dahi yapmadı. O yüzü vermedim asla ona güçlü durdum hep çünkü. Ondan korkmamı gerektiren şey psikolojisi bozulur yalnız kalır diye sadece. Çünkü ailesiyle de arası iyi değil falan böyle kuruyorum istemsizce

Allah razı olsun canım. Bu anlattıklarınızı okuyup güç alıcam insallah

Siz ona kıyamıyosunz ama o size kıyıyo. Kendini sevmeyen sizi sevmez. Sabahn köründe bile onun için uğraşıyorsunz. Ailesiyle arası kötüyse size daha sadık olsaymş kadir kıymet bilseymiş. İnsan kocasını sever ayıp değil bu bi anda silemez. Ama bunca kırgınlığa rağmen onu kendinizden fazla sevemezssinz. Pis adam hala onu düşünüyorsunz. Ne hali varsa görsün

Bi
Bir gün buraya boşandım iyi ki boşandımmm çok mutluyum yazmayı nasip etsin Allah bana :) mutsuz olan mutlu olmak Özgür olmak isteyen her kadına nasip etsin sizin de dertleriniz sıkıntılarınız varsa Rabbimden kolaylık diliyorum

Çok aminn boşanmak korkma sebebinnz nedir çok özel değilse. Korkunuz nedir genç yaşta boşandm mı? Aile mi para mı? 24 yaş nedir ki her şekilde yeni düzen kurulur.

Canım sizin boşanmaya değil destek almaya ihtiyacınız var. Durumunuzun da farkındasınız aslında. Boşansanız dahi kurmaya devam edeceksiniz farklı meseleler hakkında. Boşanmanın bir çözüm olacağına emin misiniz?

Tereddütleriniz eşim beni rahatsız eder diye değil de başka sebeplerden tedirgin olup bunun arkasına sığınıyor olabilir misiniz? rahatsız ederse Uzaklaştırma kararı alıp şikayetçi olursunuz.

Boşandıktan sonraki hayatınızla ilgili bir planlama yapın, çocuğunuz varsa onun durumu, iş yeriniz, nerede kalacağınız vs. Bu konuları oturttuğunuz zaman daha rahat karar alabilirsiniz, destek almak iyi gelebilir bu dönemde. Neden dolayı bu kararı veremediğinizi, kararınızın doğruluğundan emin olursunuz. Herkesin hayatı ve ilişki dinamikleri farklı, ne yaşadığınızı en iyi siz bilirsiniz. Buna göre kararınızı verirsiniz, boşanın ya da boşanmayın diyemem.

Ben de boşanma kararını zor almıştım; 6 ay önce boşandım, doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum. Karar vermek kolay olmadı, o dönem psikologa da gittim. Profesyonel yardım bana çok faydalı olmuştu.

Hakkınızda hayırlısı olsun

bende de benzer düşünceler var. her şeyin olumsuz tarafını düşünürüm en önce.
çok yorucu bir şey
bilinç altı kodlarımızda sıkıntı var.
bir NLP uzmanı ile görüşebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…