yok günüm varmisafırım var der bende hemen salak gibi aaa ne yapılacak bende yardım edeyım derım yaparım tabı artık yapmıyorumGünlerine pasta börek yapmanızı arkadaşlarınız mı istiyor?
demekki eşinde sende langur lungur dan dun konuşan seviyesiz lakait vur patlasın çal oynasın insanlar değilsiniz, günümüzde böyle seviyeli insanlar ortamları şenlendirmediği için pek tercih edilmiyor. insanlar geyik muhabbeti yapacak arkadaş arıyor demekki sen yorma kafanı olacaksa hayırlı arkadaş olsun menfaatçi olmasın.merhanaba bayanlar ben kısaca kendımı anlatayım
ben iyilik yapmayı seven insanlara değer veren biriyim ama nedense hiç arkadaşımız yok eşimde çok uyumludur
ama nedense sadece hediyeli şeylere davet ediyor arkadaşlarımız arkadaşlariımın günlerine pasta börek bile yaparım hatta hamileyken çalışan arkadaşıma yemek yapıyordum ama neden se hep arkadaşlıklarımız bitti kendim gibi bir dost istiyorum hatasız aramıyorum ama çevremdeki tüm dengesiz itici tiplerin çevresi çok geniş anlayamadım gitti
deşifre olmayacağimi bilsem gerçek resmimi koyarım şok olursunuz yanı resimle karşılaştırıncaResimdeki gibiysen nirmal dir:) saka saka:) bos ver olsaz bur dert olmasa bidert
Anladım. Eğer insanlar sizden istemeden yapıyorsanız hoşlarına gitmiyor olabilir diyecektim.yok günüm varmisafırım var der bende hemen salak gibi aaa ne yapılacak bende yardım edeyım derım yaparım tabı artık yapmıyorum
Senin hatan o an kizini alip gitmeyisin olmus.
Hic kimsenin hatiri icin kizinin bu sekilde ayrimciliga mazur tutuldugu bir evde bir dakika bile kalmamaliydin canim.
Bir de bence sizin sorunlariniz iste boytle herseyi alttan almaniz.
Ezdirmeyin kimseye kendinizi.
Oylesi makbuldur.
Canım o olayda bir anne, misafirlerden biri, o kızlardan birinin annesi çok sinirlendi, kızını hepimizin ortasında çok azarladı, madem öyle siz de oynamayacaksınız dedi, aldı çocuğu oturttu salona, bir daha da kaldırmadı, o kızcağız da çok mutsuz oldu. Ortam da gerildi.
Bu olayın üzerine bir de ben tam tepki koyup gitmeye kalksam olmazdı. Neticede doğumgünü sahibi de bir çocuk
Kızım da anladı beni merak etme, herşeyi konuşuruz biz, neden gidemeyeceğimizi orada anlattım ben ona
Ama yazdığım gibi, sonradan yani yeri gelince koydum tepkimi, o da anladı, koptuk
Ben herşeyi alttan alamam, kimseye de kendimi ezdirmem.
Ama bazen, bazı şeyleri alttan alabilmeyi diliyorum desem yalan olmaz. Benimki biraz aşırı galiba.
Şunu da yazayım:
Buradaki yazışmadan, yani bu konudan sonra arkadaşlık için de çaba harcamaya karar verdim
Aslında yaşadığım bazı zor şeyler ve çevremin tavrı beni biraz insanlardan uzaklaştırdı daha doğrusu içimi biraz katılaştırdı. Kolay üzülmüyorum mesela artık ama kolay da sevemiyorum. Hem yaşın hem de deneyimlerin sebep olduğu birşey.
Telefonumdan, facebook'tan, ajandamdan hoşlandığım arkadaşlarımın isimlerini çıkarttım. Hepsine oturup teker teker yılbaşı mesajı yazdım. Geri dönüşler çok iyi olduşimdi daha huzurluyum
Benim cevrem genistir mesela.
Herkesle anliyacagi dilden konusurum.
Bazi insanlarla sadece gulerim eylenirim orda ama derinligi yoktur.
Ne onlardan beklentim vardir, ne de onlarin benden beklentisi.
Bazilariyla bazi seyleri paylasirim, diyerleriyle baska seyleri.
Ama beni gercekten anlayan samimi arkadasim bir elin parmaklarini gecmez, ve cok ta gorusemeyiz malesef.
Ama iste en onemlisi de cocuk. Cocugun olunca ona gore sosyallesiyorsun ozellikle calisiyorsan.
Ben kendime gore seciyorum kimlerle gorusup kimlerle gorusmiyecegimi.
Sonucta bir cok insanla kafan uymayabilri ama bazi konularda standart belirlemen gerekiyor cocugun icin. Mesela cocuklari cocuguna arkadas olabilicek yasta mi? yada terbiyesi nasil?
Benim icin onemli bunlarin hepsi. Cocugum icin iyi ailelerle gorusmeye calisirim.
Birde hic takmiyorum, beni seviyolarmis sevmiyorlarmis, sahsen umrumda bile deyil.
Bir kac kisi sevsin, sosyal ortamimda girip cikabiliecegim saygida seviyede olsun bana yeter.
Iyi etmissin o bayana tepki koymakla, haketmis.
Sonucta senin kizin da cocuk, ona gelip kendi aranizda cozun de nedemek.
Senin kadar dusunceli davranmamis.
Oteki kizini azarlayan anneyi de sahsen taktir ettim.
Iyi etmis, benim kizim ayni terbiyesizligi yaposa ben de aynini yapardim.
Benim de çevrem var
belki seninki kadar geniş değildir ama var
"Bazi insanlarla sadece gulerim eylenirim orda ama derinligi yoktur.
Bazilariyla bazi seyleri paylasirim, diyerleriyle baska seyleri." bu aynen bende de böyle
Fakat iş, ev, çocuklar derken sırf çevre olsun diye de yüzeysel devam edecek ilişkilere çok zaman ayırmıyorum açıkçası.
Şu anda en çok dikkat ettiğim şey de, senin de yazdığın gibi çocuğuma göre bir çevre.
Onun arkadaşlarından 2 anneyle çok samimiyim, çok seviyorum, çocuklar da anlaşıyor. İnşallah böyle devam eder.
Beni düşündüren ve yalnız hissettiren şey ise şu: hepsiyle samimiyetimin bir sınırı var
yani yüzeysel çevre veya arkadaş desen var, hele ki ben yürütmek istedikten sonra.
Ama hergün telefonda bile olsa konuştuğum, yazıştığım, herşeyi paylaştığım kimse yok desem yeridir.
Yılbaşı için "aaa kesin birlikte oluruz" dediğim biri yok mesela (ha arkadaşlarla olmuyor muyuz, oluyoruz, bu sene de misafirlerimiz var)
Birşeye üzüldüğümde hemen aradığım, anlattığım biri yok mesela (ama bir şeye üzüldü mü beni arayanlar var!)
Benim için sürpriz doğumgünü düzenleyecek bir can arkadaşım yok mesela
Bunlara kanka deniyor galibaOndan yok işte. Oysa çevremde gördüğüm kadarıyla herkesin var
(Çok çok samimi 2 arkadaşım (ailece görüştüğümüz), 4 sene önce 2 ay arayla yurtdışına yerleştiler, çok özlüyorum onları ama görüşemiyorum)
O anneyi taktir etmeye gelince
buna çok katılamıyorum
bunu öğretmenin yeri ve şekli yaşıtlarının önünde, oradaki herkesin önünde çocuğu azarlamak değil ki
çekersin odaya önce güzel güzel konuşursun, bakarsın anlıyor mu
belki hemen anlar yaptığı yanlışı
anlamıyorsa tavrını koyarsın ama çocuğu rezil etmeden
neticede o çocuğa bunu aşılaması gereken yine aile.
Bende bende bendeeee senin gibiyim: ))))BU KONUYA İNANAMIYORUM!
2 GÜNDÜR BUNU DÜŞÜNÜYORDUM BEN DE!
HAKİKATEN ÇOK ŞAŞIRDIM
YALNIZ DEĞİLMİŞİM...
ben de çok iyi bir insan olduğumu düşünüyorum
ama galiba sorunum politik olamamam
kimsenin yüzüne gülüp arkasından laf etmem, arkasından laf edeceğim insanla samimi de olmam, görüşmemeye çalışırım
sadece bana değil, kime olursa olsun haksızlığa tahammül edemem
biraz da dişliyim
sanırım bu yüzden yalnız kalıyorum
Benim de çevrem var
belki seninki kadar geniş değildir ama var
"Bazi insanlarla sadece gulerim eylenirim orda ama derinligi yoktur.
Bazilariyla bazi seyleri paylasirim, diyerleriyle baska seyleri." bu aynen bende de böyle
Fakat iş, ev, çocuklar derken sırf çevre olsun diye de yüzeysel devam edecek ilişkilere çok zaman ayırmıyorum açıkçası.
Şu anda en çok dikkat ettiğim şey de, senin de yazdığın gibi çocuğuma göre bir çevre.
Onun arkadaşlarından 2 anneyle çok samimiyim, çok seviyorum, çocuklar da anlaşıyor. İnşallah böyle devam eder.
Beni düşündüren ve yalnız hissettiren şey ise şu: hepsiyle samimiyetimin bir sınırı var
yani yüzeysel çevre veya arkadaş desen var, hele ki ben yürütmek istedikten sonra.
Ama hergün telefonda bile olsa konuştuğum, yazıştığım, herşeyi paylaştığım kimse yok desem yeridir.
Yılbaşı için "aaa kesin birlikte oluruz" dediğim biri yok mesela (ha arkadaşlarla olmuyor muyuz, oluyoruz, bu sene de misafirlerimiz var)
Birşeye üzüldüğümde hemen aradığım, anlattığım biri yok mesela (ama bir şeye üzüldü mü beni arayanlar var!)
Benim için sürpriz doğumgünü düzenleyecek bir can arkadaşım yok mesela
Bunlara kanka deniyor galibaOndan yok işte. Oysa çevremde gördüğüm kadarıyla herkesin var
(Çok çok samimi 2 arkadaşım (ailece görüştüğümüz), 4 sene önce 2 ay arayla yurtdışına yerleştiler, çok özlüyorum onları ama görüşemiyorum)
O anneyi taktir etmeye gelince
buna çok katılamıyorum
bunu öğretmenin yeri ve şekli yaşıtlarının önünde, oradaki herkesin önünde çocuğu azarlamak değil ki
çekersin odaya önce güzel güzel konuşursun, bakarsın anlıyor mu
belki hemen anlar yaptığı yanlışı
anlamıyorsa tavrını koyarsın ama çocuğu rezil etmeden
neticede o çocuğa bunu aşılaması gereken yine aile.
EvetBirde o arkadasina supriz dogum gunu filan hazirlayanlar varya, mesele gercek anlamda dara dusunce killarini kipirtadacaklar mi ? Mesele o iste.
Yoksa eylenceye gelince herkes orda zaten.
kız benım eltım cocukları nasıl doldurduysa nasılsın canım dedığımde kızı kactı yanımdan valla benım oğlumun kımsesi yok kuzenı faln yok bende kac kere gıttım resmen kovdu doğum yaptı ılk ben gıttım cıcegını cıkolatasını alıp ben doğum yapınca aramadı bile beni diyeceğim oki eltiden arkadaş olmazzzTamda hissettiklerime tercuman olmussunuz benimde öle can dostum kankam diyecegim kimsem yok.
Birde hepinize yazimi okuyanlara soruyorum benim icin cok önemli okuyorsaniz lutfen cvp yazin..
Esim kardesiyle anlasamadi baya bi aralari bozuk sekilde yollarini ayirdi kaynimin oglu var 8 yasinda benim oglum ise 4 yasinda ama kuzenini cok seviyor aramiz iyiyken beraber pek anlasamasalarda gidip gelirdik o buyuk oldugu icin uyum saglamiyorlar birbirlerine.
Simdide kusuz ben kus degilim ama eltimde esiyle beraber kusmeyi tercih etti aramiyor sormuyor bir kac sefer gittim baktim o soguk davraniyor artik bende oglum icin bile gitmiyorum ama bugunlerde gene kuzeni sayikliyor bize gelsinler oraya gidelim diyor ama inanin ben defalarca adim attim karsilik bulamadim ..ogluma babanla amcan kusler annem gidemeyiz diyorum bazen ben x i sevmiyorum iyi bi cocuk degil diyorum anne öyle soyleme ayip diyo kuzum ne diyecegimide bilmiyorum cocuga sasirdim napiyim cocuguma nasil anlatiyim kendi kani cani olunca ne yaparsam yapiyim ille can iste.
Hic bir zaman amcasindan kuzenlerinden koparmak istemedim ama onlar tercihini bizden kopmakla yaptilar
aynen oyle benide genelde hediyeye cagırılar ama artık yokkk eski vega yokközellikle il dışına kalmalı bir yere gideceğim zaman adan z ye ailenin tüm üyelerine hediyeler alırdım .Altın kolyeler ,parfümler ,ev hediyeleri,kitaplar ,çocuklar için oyunlar ,evlere tatlılar ama ne oldu .Koca bir hiç .İnsanları bir para hırsı bürümüş .Ev görmeye gelenler bile 10 TL yi geçmeyen hediyeler getiriyor .İnsanların doğum günlerinde bebekleri olduğunda ev aldıklarında hep elim kolum dolu giderdim .Hatırı sayılır hediyeler alırdım ama artık bitti.Durumu çok çok iyi olanlar bile para hesabı yapar olmuş .Bazı insanların eline mendil verip çarşıya çıkın bari diyesim var .Belki para atarlar önlerine .O kadar yani .
Herneyse kendime söz verdim yakın akrabam ve ailem dışında kimse için jest yapmayacağım,
yok hoşlanmadığım insanlarla görüşmem ama sevdiğim biri için tüm fedakarlıkları yaparımDemekki yalaka bir tip değilsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?