neden hiç arkadaşımız yok

Günlerine pasta börek yapmanızı arkadaşlarınız mı istiyor?
yok günüm varmisafırım var der bende hemen salak gibi aaa ne yapılacak bende yardım edeyım derım yaparım tabı artık yapmıyorum

sen iyi olup verdiğin sürece senden iyisi yoktur ama biran vermeyi bıraktığın an senden kötüsü olmayacaktır. karşındaki kim olursa olsun verdiğin sürece iyisindir

demekki eşinde sende langur lungur dan dun konuşan seviyesiz lakait vur patlasın çal oynasın insanlar değilsiniz, günümüzde böyle seviyeli insanlar ortamları şenlendirmediği için pek tercih edilmiyor. insanlar geyik muhabbeti yapacak arkadaş arıyor demekki sen yorma kafanı olacaksa hayırlı arkadaş olsun menfaatçi olmasın.

ya bide hani bu kk daki arkadaşlığımıza sığınarak söylüyorum o resim çok itici ya

Bende sizler gibiyim canlar..kendimden önce hep karsidskini düşünmüşümdür. Ama sıfıra sıfır elde var sıfir. Huyum bu böyle olmayana devam edeceğim biliyorum. Bi iki gün kendime gaz veririm bu Son artık bittiiiiii diye ama nato kafa nato mermer.

Dipnot; hepimiz iyiyiz Dost canlısıyız da bu kara kediler nerde

yok günüm varmisafırım var der bende hemen salak gibi aaa ne yapılacak bende yardım edeyım derım yaparım tabı artık yapmıyorum
Anladım. Eğer insanlar sizden istemeden yapıyorsanız hoşlarına gitmiyor olabilir diyecektim.

Canım o olayda bir anne, misafirlerden biri, o kızlardan birinin annesi çok sinirlendi, kızını hepimizin ortasında çok azarladı, madem öyle siz de oynamayacaksınız dedi, aldı çocuğu oturttu salona, bir daha da kaldırmadı, o kızcağız da çok mutsuz oldu. Ortam da gerildi.
Bu olayın üzerine bir de ben tam tepki koyup gitmeye kalksam olmazdı. Neticede doğumgünü sahibi de bir çocuk
Kızım da anladı beni merak etme, herşeyi konuşuruz biz, neden gidemeyeceğimizi orada anlattım ben ona
Ama yazdığım gibi, sonradan yani yeri gelince koydum tepkimi, o da anladı, koptuk

Ben herşeyi alttan alamam, kimseye de kendimi ezdirmem.
Ama bazen, bazı şeyleri alttan alabilmeyi diliyorum desem yalan olmaz. Benimki biraz aşırı galiba.

Şunu da yazayım:
Buradaki yazışmadan, yani bu konudan sonra arkadaşlık için de çaba harcamaya karar verdim
Aslında yaşadığım bazı zor şeyler ve çevremin tavrı beni biraz insanlardan uzaklaştırdı daha doğrusu içimi biraz katılaştırdı. Kolay üzülmüyorum mesela artık ama kolay da sevemiyorum. Hem yaşın hem de deneyimlerin sebep olduğu birşey.

Telefonumdan, facebook'tan, ajandamdan hoşlandığım arkadaşlarımın isimlerini çıkarttım. Hepsine oturup teker teker yılbaşı mesajı yazdım. Geri dönüşler çok iyi oldu şimdi daha huzurluyum

Benim cevrem genistir mesela.
Herkesle anliyacagi dilden konusurum.
Bazi insanlarla sadece gulerim eylenirim orda ama derinligi yoktur.
Ne onlardan beklentim vardir, ne de onlarin benden beklentisi.
Bazilariyla bazi seyleri paylasirim, diyerleriyle baska seyleri.
Ama beni gercekten anlayan samimi arkadasim bir elin parmaklarini gecmez, ve cok ta gorusemeyiz malesef.
Ama iste en onemlisi de cocuk. Cocugun olunca ona gore sosyallesiyorsun ozellikle calisiyorsan.
Ben kendime gore seciyorum kimlerle gorusup kimlerle gorusmiyecegimi.
Sonucta bir cok insanla kafan uymayabilri ama bazi konularda standart belirlemen gerekiyor cocugun icin. Mesela cocuklari cocuguna arkadas olabilicek yasta mi? yada terbiyesi nasil?
Benim icin onemli bunlarin hepsi. Cocugum icin iyi ailelerle gorusmeye calisirim.

Birde hic takmiyorum, beni seviyolarmis sevmiyorlarmis, sahsen umrumda bile deyil.
Bir kac kisi sevsin, sosyal ortamimda girip cikabiliecegim saygida seviyede olsun bana yeter.

Iyi etmissin o bayana tepki koymakla, haketmis.
Sonucta senin kizin da cocuk, ona gelip kendi aranizda cozun de nedemek.
Senin kadar dusunceli davranmamis.

Oteki kizini azarlayan anneyi de sahsen taktir ettim.
Iyi etmis, benim kizim ayni terbiyesizligi yaposa ben de aynini yapardim.

Benim de çevrem var
belki seninki kadar geniş değildir ama var

"Bazi insanlarla sadece gulerim eylenirim orda ama derinligi yoktur.
Ne onlardan beklentim vardir, ne de onlarin benden beklentisi.
Bazilariyla bazi seyleri paylasirim, diyerleriyle baska seyleri."
bu aynen bende de böyle
Fakat iş, ev, çocuklar derken sırf çevre olsun diye de yüzeysel devam edecek ilişkilere çok zaman ayırmıyorum açıkçası.

Şu anda en çok dikkat ettiğim şey de, senin de yazdığın gibi çocuğuma göre bir çevre.
Onun arkadaşlarından 2 anneyle çok samimiyim, çok seviyorum, çocuklar da anlaşıyor. İnşallah böyle devam eder.

Beni düşündüren ve yalnız hissettiren şey ise şu: hepsiyle samimiyetimin bir sınırı var
yani yüzeysel çevre veya arkadaş desen var, hele ki ben yürütmek istedikten sonra.
Ama hergün telefonda bile olsa konuştuğum, yazıştığım, herşeyi paylaştığım kimse yok desem yeridir.
Yılbaşı için "aaa kesin birlikte oluruz" dediğim biri yok mesela (ha arkadaşlarla olmuyor muyuz, oluyoruz, bu sene de misafirlerimiz var)
Birşeye üzüldüğümde hemen aradığım, anlattığım biri yok mesela (ama bir şeye üzüldü mü beni arayanlar var!)
Benim için sürpriz doğumgünü düzenleyecek bir can arkadaşım yok mesela
Bunlara kanka deniyor galiba Ondan yok işte. Oysa çevremde gördüğüm kadarıyla herkesin var

(Çok çok samimi 2 arkadaşım (ailece görüştüğümüz), 4 sene önce 2 ay arayla yurtdışına yerleştiler, çok özlüyorum onları ama görüşemiyorum)

O anneyi taktir etmeye gelince
buna çok katılamıyorum
bunu öğretmenin yeri ve şekli yaşıtlarının önünde, oradaki herkesin önünde çocuğu azarlamak değil ki
çekersin odaya önce güzel güzel konuşursun, bakarsın anlıyor mu
belki hemen anlar yaptığı yanlışı
anlamıyorsa tavrını koyarsın ama çocuğu rezil etmeden
neticede o çocuğa bunu aşılaması gereken yine aile.

çevrem geniş ama dost diyebileceğim 2 kişi vardır, gerisi kuru kalabalık. malesef çıkar dünyası, birinin işi düşmesin senden iyisi yoktur. ama boşver az insan, çok huzur

Tamda hissettiklerime tercuman olmussunuz benimde öle can dostum kankam diyecegim kimsem yok.

Birde hepinize yazimi okuyanlara soruyorum benim icin cok önemli okuyorsaniz lutfen cvp yazin..

Esim kardesiyle anlasamadi baya bi aralari bozuk sekilde yollarini ayirdi kaynimin oglu var 8 yasinda benim oglum ise 4 yasinda ama kuzenini cok seviyor aramiz iyiyken beraber pek anlasamasalarda gidip gelirdik o buyuk oldugu icin uyum saglamiyorlar birbirlerine.
Simdide kusuz ben kus degilim ama eltimde esiyle beraber kusmeyi tercih etti aramiyor sormuyor bir kac sefer gittim baktim o soguk davraniyor artik bende oglum icin bile gitmiyorum ama bugunlerde gene kuzeni sayikliyor bize gelsinler oraya gidelim diyor ama inanin ben defalarca adim attim karsilik bulamadim ..ogluma babanla amcan kusler annem gidemeyiz diyorum bazen ben x i sevmiyorum iyi bi cocuk degil diyorum anne öyle soyleme ayip diyo kuzum ne diyecegimide bilmiyorum cocuga sasirdim napiyim cocuguma nasil anlatiyim kendi kani cani olunca ne yaparsam yapiyim ille can iste.

Hic bir zaman amcasindan kuzenlerinden koparmak istemedim ama onlar tercihini bizden kopmakla yaptilar

Bende bende bendeeee senin gibiyim: ))))

Canim benim kimse benim icin de suprizler yapmaz. Kimsenin mecali yok zaten boyle bir seye. Ama mesela dara dustugunde yaslanabilecegin bir kac kisi varsa hayatinda, bunu bilmek bile yeter.
Sanirim mesele beklentiler.
Benim beklentim baya dusuk anladigim kadariyla.
Birde o arkadasina supriz dogum gunu filan hazirlayanlar varya, mesele gercek anlamda dara dusunce killarini kipirtadacaklar mi ? Mesele o iste.
Yoksa eylenceye gelince herkes orda zaten.

Bence senin durumun gayet iyi, cevren de iyi, ama sen has iliskiler ariyorsun. Ama iste oyle iliskiler yas ilerledikce, cocuk ve baska isler cogaldikca zor olan bir durum.
Iki kisinin de sartlari uygunsa o zaman o iki kisi sIk gorusuyor, yoksa kimse sIk gorusup birbirini arayamiyor her gun genelde.
Eskiden ben de ihtiyac hissederdim bazen, ama artik bunu hissetmeye halim bile kalmadi bu ikinci hamilelikten sonra. bir de cok yakin olmanin iliskileri yiprattigina sahit olduktan sonra.

Dusundumde o anne hakkinda soylediklerin dogru. Sen hos bir bayansin. Hersey gonlunce olur ins.

özellikle il dışına kalmalı bir yere gideceğim zaman adan z ye ailenin tüm üyelerine hediyeler alırdım .Altın kolyeler ,parfümler ,ev hediyeleri,kitaplar ,çocuklar için oyunlar ,evlere tatlılar ama ne oldu .Koca bir hiç .İnsanları bir para hırsı bürümüş .Ev görmeye gelenler bile 10 TL yi geçmeyen hediyeler getiriyor .İnsanların doğum günlerinde bebekleri olduğunda ev aldıklarında hep elim kolum dolu giderdim .Hatırı sayılır hediyeler alırdım ama artık bitti.Durumu çok çok iyi olanlar bile para hesabı yapar olmuş .Bazı insanların eline mendil verip çarşıya çıkın bari diyesim var .Belki para atarlar önlerine .O kadar yani .
Herneyse kendime söz verdim yakın akrabam ve ailem dışında kimse için jest yapmayacağım,

kız benım eltım cocukları nasıl doldurduysa nasılsın canım dedığımde kızı kactı yanımdan valla benım oğlumun kımsesi yok kuzenı faln yok bende kac kere gıttım resmen kovdu doğum yaptı ılk ben gıttım cıcegını cıkolatasını alıp ben doğum yapınca aramadı bile beni diyeceğim oki eltiden arkadaş olmazzz

aynen oyle benide genelde hediyeye cagırılar ama artık yokkk eski vega yokk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…