neden hiç arkadaşımız yok

Gerçek dost kara günde belli olur sözü;Gerçek dost güzel gününde belli olura döndü.
İnsanın en iyi dostu kendisidir. Bilemedim karşı da mı suç biz de mi?Anlamadım vesselam...

Belki hepiniz sıkıcı geliyorsunuzdur insanlara. Niye ağız birliği etmiş gibi iyilik ve kötülüğe yormuş herkes olayu. Bu da çevremde herkes beni beğenir muhabbetine dönmüş aynı

Valla ben de olay arkadaş(lar)ı olan insanları bencil, dengesiz, çıkarcı, sinir bozucu, asabi, dan dun konuşan, lakayıt, yalaka, soytarı olarak tanımlamaya gelince "noluyoruz ya" demedim değil, ama sonra geçti : ) İyi insanların arkadaşları olmuyormuş ya, demek ki iyi değilmişim ben napayım artık

Eski işyerimde bir kız vardı, hani şu işe yeni başlamış ama kraldan çok kralcı tiplerden..
Mesela o da; öğle yemeğinde, elinde tepsi etrafa bakar.
Nerede bir mühendis, şef ya da yönetici statüsünde birileri varsa gider o masaya oturur, saçma esprilere kahkaha atardı.
Bir de böyle 'seçici' tipler var ama bunlar zaten bize (en azından bana: )) uzak olsun, aman aman..!!
Az olsun, samimi olsun yeter..

aynen demek ki kötüymüşüm.birde yalakaların arkadaşı olur gibi bir cümle vardı sanki

bunca yıl,bir sürü insanla ister istemez sayısız ilişkide bulunuyoruz.bu ınsanlardan en az biri arkadaşınız olamadıysa ben ne yapıyorum ,değişmeli miyim demekte fayda var bence...
ne zaman benım hiç arkadaşım yok diyen biri ile arkadaşlık kursam hep sonradan belli oluyor sebebi.dostum yok demeyi anlıyorum ama bir kahve içmek için bile arayabileceğiniz arkadaşınız yoksa sıkıntı sizde olabilir.

Benim de hic arkadasim yok.beni de araba lazim olunca ariyorlar artik umursamiyorum.

Bence hayat şartları ve koşulları insanları yalnızlaştırıyor.. Mesai saatlerinin uzun olması, trafikte harcanan zaman, evli ve çocuğu olanlar için ev belirli zamanlarda ilgi ve bakım istiyor. Çocuk da zaten sürekli ilgi alaka istiyor.. Eee artık her evde televizyon var, herkesin evinde bilgisayarı cebinde teli var.. Yani ister istemez yalnızlaşıyorsun.. Kopuyorsun insanlardan.. Eee arkadaş dost diyorsun da.. Herkesin bu hayattan beklentileri farklı. Herkesin hayat koşulları, sosyal statüsü, bakış açıları farklı.. Yani çok zor.. Bu devirde gerçek arkadaş, dost bulmak. Yoksa yüzeysel ilişki de bulunabileceğin bir çok arkadaş bulabilirsin.. Dışarı da çok var..
Yani bazen de şunu anlamıyorum.. Arkadaş kapı komşusunu tanımıyor.. Apartman da karşılaşsa allahın selamını veremiyor.. Sonrada benim neden arkadaşım komşum yok. Niye kimse bana gelmiyor diyor.. Yani bazen de bir adım atmak gerek.

benım cevremdekıler bıraz farklı ne yanı bu yaşımda aralarına girebilmek adına kankaa diğe ağzımı gererek mı konuşmalıyım :)

ben kardeş gibi bir dost arıyorum ama genelde kullanılıyorum

Kafa yapınızın uyacağı insanlar bulamamışsınızdır. İyilikle kötülükle alakası yok bunun. Çok iyi olduğu halde muhabbeti sizi sarmıyorsa görüşmezsiniz. Benim etrafımdaki insanlar genelde gezelim, tozalım modunda değil evlerde toplanalım, gün yapalım modunda insanlar olduğundan fazla dahil olamıyorum. Çok iyi insanlar ama benlik değiller gibi...Sizde de bu durum vardır bence.
Bu arada dost dediğiniz insanın hayatına bir kere ya gelir ya gelmez. Öyle her dönemimizde bir dost olmuyor maalesef.

benim gördüğüm oyle aslında genelleme yapmak yanlış kırdıysak herkes adına özür dilerim

Seni çok iyi anlıyorum. Ama çok zor. İnsan kendi kanından canından kardeşiyle bile anlaşamazken, kardeş gibi bir arkadaş dost istemek zor. Umarım bir gün karşına çıkar.. Bir de benim ennn tahammül edemediğim şey de kullanılmak. Kendini kullandırma kardeşim..

benım cevremdekıler bıraz farklı ne yanı bu yaşımda aralarına girebilmek adına kankaa diğe ağzımı gererek mı konuşmalıyım :)
yazdıklarımdan kanka diye ağız gererek konuşmanız gerektiğini mi çıkarttınız?arkadaşı olan insanlar böyle mi yapıyor sizce?
belki de sorun tam olarak kendinizi mükemmel karşınızdakileri çıkarcı,hesapçı,yapay olarak görmeniz olabilir mi?sizi tanımıyorum öylesiniz de demiyorum bu yüzden ama kabullenmek lazım ki bir sorun var demekki

benim gördüğüm oyle aslında genelleme yapmak yanlış kırdıysak herkes adına özür dilerim
Yoo kırmadınız tabii ki, beni en azından. Sonuçta arkadaş sahibi olmayı anormal görmediğim için açıkçası bize yakıştırılan sıfatları da üstüme alınmadım : )

Sadece insanın arkadaşları olmasının problem olduğunu ilk kez bu forumda gördüm ve şaşırdım. Ben tam tersi sanırdım. Sorun bizdeymiş meğer : )

Ne diyeyim, Allah herkesin gönlüne göre versin.

konunu ilk cevaplayanlardandım canım
sanırım ana sorun belkide budur bizde biz sadece arkadaş değil güvenebileceğimiz ve bunu devam ettirebileceğimiz arkadaşlıklar arıyoruz ama ben genelde şu zaman ki dostluklarda saf çıkar ilişkisini görüyorum
komşu adamı sağ sever lafı boşuna çıkmamış yani gezebiliyorken eğlenebiliyorken misafiri tam tamına ağırlıyorken senden iyisi yok ama hasta olmayıver yada sevgilinden ayrılığında gör arkadaşlıklarını
birde başlarda bir arkadaş da yazmış bende öyle işim gücüm yokken sorunlarla uğraşıyorken çevrem daha genişti aynısı bendede
örneğin ben atanınca atanamayan bir arkadaşım beni faceinden sildi ki hani altı aydır kızla ne faceden nede başka yerden konuşmuşluğumuz yoktu kavga ettik ondan sildi diyeyim

ben kendi çevremde ki örneklere bakarak konuşuyorum tabii
tepki gösterenler olmuş bizim arkadaş ilişkilerimiz çok iyi biz iyi değil miyiiz diye ama herkes kendi çevresinden yaşadığı tecrübelerden bakarak yorum yapıyor konulara
ve aslında iyiden kasıt melek gibiyiz bir kanadımız eksik değil kimsenin etlisine sütlüsüne karışmamak, kimsenin arkasından dedikodusunu yapmamak elinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştığımız halde arkadaş olmamak

benim neden arkadasım yok biliyorum mesela hep istemisimdir aynı aparmanda arkadasım olsun g.tlü baslı girip cıkalım buldum bitane yaşı yaşıma denk benim cocuk var onunda var falan .sıfır koltuğumun üstünde sehbada yiyecek içecek oracıkta çocugun poposunu önce koklayıp sonra altına doldurmus deyip üstelik altına hicbirsey sermeden boklu bezi degistirmesi benim önce gözlerimin yuvasından fırlamasına sonra kulaklarımdan ates cıkmasına ve bir bahane derhal mesafe koymama sebeple bitmistir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…