ya eşim sağolsun bütün yapma hevesimi kaçırıoki. hamurişi ve et dışındakileri yemekten saymıyo. mızmız edio. bende yapmıorum. bi ara akşam çalışıodum zaten yemediodum evde. o alışkanlık kaldı. pazara çıkamıoz. evde pek yemeklik bişi olmuyor. ne bilim hep yapmamak için bi bahanem var. yaptıklarım kötü olunca da hevesim kaçıor.
dün bulgur pilavı yaptım. tuzsuz oldu. kbak salatası yaptım kötü oldu. sabah patates kızartayım dedim yaktım, bulgur pilavını da yaktım. öle hevesim iyice kaçıyor :)
bak sana ne anlatıcam geri dönüşüm kutusu...
benim eşim ilk evlendiğimizde etten başka bişey yemezdi...yanında da mutlaka pilav ya da makarna....sebze meyve ağzına sürmezdi.okadar üzülürdüm ki...
yemek yapmayı da pek bilmiyordum durmadan elimde telefon annemi arayıp anne şu yemeği nasıl yapcam bunu nasıl yapcam diye sorardım...bi kaç yaktım falan sonra güzel olmaya başladı:)))
ama eşim yaptığum sağlıklı yemekleri yani sebzeleri yemiyordu..bende yiyecek hal kalmıyordu moralim bozuluyordu...derken ben onun sevmediği şeyleri azar azar yedirmeye başladım hissettirmeden.mesela böreği pırasalı ıspanaklı yapıyodum.ya da makrnaya domates fesleğen zeytin sosu yapıyordum..akşam meyve soyup lafa tutup yedirmeye çalışıyodum...sürekli kızardı bu ne ya der tabağa koyardı....bazen kavga bile ederdik yani...
sonra eşim alışmaya hatta sevmeye başladı sebze yemeklerini çorbaları meyveyi...
bu arada eşimi kontrole götürdüm dra.kolestrolü tavan yapmıştı...o an okadar kızdım ki ona..yemişsin yemişsin bak ne olmuş artık yedirmicem sana bunları dedim...
evde yapmıyorum sağlıksız şeyler...inşallah iş yerinde de abuk şeyler yemiyodur

yani dyeceğim o ki arkadaşım pes etme...çocukluktan alışmamışlar zor oluyo ama...yapacak bişey yok....sen de uğraşmasan kim uğraşacak di mi ama