Neden hiç birşey yapamıyorum :(

ilk 3 ay neredeyse hiç bişey yapmadım. yemekleri koca efendi yaptı, temizlik desen tarifi yok.
sonra düzelmeye başladıkça temizliği de yemeği de devraldım. insan bir de sağlıklı olmayı canının birşeyler istemesini özlüyor. bu arada senin burcun ne? insansız iş istiyorum diye konu açmışsın bu benim de lafımdır da merak ettim burcunu :1:

aslanım. yükselenim yengeç. insanlar yoruyor beni ya. bu ara çalışmak istemiyorum hatta.

ya eti kırk yılda bi yapıorum. özel günlerde. doğum günü yıldönümü gibi. hediye olarak yapıorum :52::52::52:

evet sonum o olcak. yapcak çok şeyim olunca birde bunalıp yapamıyorum hiçbirini. mesela annemlere gidince orda yapıorum kendimi zorlayıp.
mesela yarın yemek yapıp kısa bi yürüyüşe çıkabilirsin sonra da kendini ödüllendir hatta istersen.
pcde pek oturma evet insanı tembelleştiriyor.kitap oku müzik dinle kursa falan git bişeyler öğren arkadaş çevresi edin yapmaktan keyif aldığın şeylerle bu sorunu yenebilirsin.
zaman çok kıymetli bişey ve geri alınamayacak bişey...birilerine faydalı olabilirsin.bişeyler başarmak birilerine yardım etmek mutlu eder hem seni hem onları..harekete geç..böyle oturup durma:))
evişinden nefret ettiğim için canım sıkıldığnda yapcağım en son şey o. zaten 12 ye yakın uyanıyorum. ondan sonra ha şu ha bu. ha kk ha face vs vs... bi bakıom hava kararmış. zaten son günler evde olduğum. iş başlıyor artık. yarın iş var. evdeyken evi temizleyeydim iyiydi.

oblamovum benimmmmmmm

rus edebiyatını severim. du okuyayım. kitabın adı da bu mu karakterin adı mı. genelde yaz mevsiminde rus edebiyatı okuyasım gelir hep. bu yazda gelmişti okuyasım ama elimde kitabım yoktu. :) size de olur mu bu. benim dönem dönem değişiyor isteklerim. kışlarıda flm izleme isteğim çokçadır. yazın film isteğim yoktur fazla.

neyse konuyu dağıtmayayım. kitabı okuyunca iyice tembelleşio mu insan yoksa tersi mi oluyor.

aslında tembel miskin insanları sevmem. kendimi de bu açıdan sevmem ama yapamıyorum :50:

kitabın adı oblamov...karakterin adı da oblamov...oku tabi ya boş oturma:)
hatta okumak istersen sana bi sürüüüüüü güzel kitap ismi sayabirim.
rus edb yavaş ilerler daha akıcı bişeyler de okuyabilirsin o konuda da tembelsen:)

mesela yarın yemek yapıp kısa bi yürüyüşe çıkabilirsin sonra da kendini ödüllendir hatta istersen.
pcde pek oturma evet insanı tembelleştiriyor.kitap oku müzik dinle kursa falan git bişeyler öğren arkadaş çevresi edin yapmaktan keyif aldığın şeylerle bu sorunu yenebilirsin.
zaman çok kıymetli bişey ve geri alınamayacak bişey...birilerine faydalı olabilirsin.bişeyler başarmak birilerine yardım etmek mutlu eder hem seni hem onları..harekete geç..böyle oturup durma:))

oblamovum benimmmmmmm

:) yarın iş var ki zaten. akşam geç gelirim. 9. 30 da anca evde olurum. sürekli evde olsam belki böle olmam, bilemiyorum belki de hep böle olurum. cumartesileri yüzme kursuna gidiyorum zaten. ya şimdiki işim eve yakın sayılır. gene araçla gidiyorum ama yakın. 10 dk mesafe. önceden hep çok uzun yolar giderdim bu beni dinç tutuyordu. günde 4 saat yol gidip, sabah iş akşam okul şeklinde hayat sürüp bi sürü şey yapıordum. şimdi alıştım. azıcık yol gitsem yoruluyorum. gezmek için bile bi yerlere gitmek istemiorum.

eskiden tekvando ya gidiyordum. oda insanı dinç tutuyor. keşke gene gidebilsem. ve ahh keşke annemin yanında olsam. en azından düzenli besleniyordum ya :(

kitabın adı oblamov...karakterin adı da oblamov...oku tabi ya boş oturma:)
hatta okumak istersen sana bi sürüüüüüü güzel kitap ismi sayabirim.
rus edb yavaş ilerler daha akıcı bişeyler de okuyabilirsin o konuda da tembelsen:)

rus edebiyatını seviyorum ya. bana farklı şeyler hissettiriyor. oblamov u okuyabilirm. bu neti de eve güya ders çalışmak için aldım ama tam tersi oldu. ders çalışmamı engelledi :(

evet o olsun bu bitsin akşam oluyor. bırrak akşamı hayat bitiyor. derin temizlik yapcaktım . yıllık izin olsun dedim. yıllık izin bitti hala yapcam . kış geldi ya :(

Derin temizliği boşver :)

Gözüne bir hedef kestir.Mesela mutfak...O gün sadece mutfakla ilgilen.
Mutfak pırıl pırıl olunca,diğer odalar gözüne batar,kendilinden sıraya koyarsın.
Çok işin olduğunu düşündüğün zaman,tek bir işe odaklan.Çok işim yok,tek işim var mantığı...Bu seni ürkütmez,kolay gelir.
Mesela bugün sadece ütü ve çarşaf değiştirmek gibi...

Bir de pc başına oturmadan başlasan iyi olur.Pc başına geçince,ona da bakayım buna da bakayım derken zaman geçiyor.

bence sen calıstıgın ıcın ev işlerini yapmıyorsun hanı pazar gunlerı butun gun yatmak ısterya ınsan benım esımde öyle sunu yapalım desem bi pazarım var der surdan suraya kalkmaz. cünkü o kadar tembel olsan isede gidemezsin mesela ben tembelligimden iş bulsam nasıl giderimki sabah kalkıp diye düsünüyorum. esimi sabah kaldırıp kahvaltısınıhazırlarken en buyuk tesellım o gidince tekrar uyuyacam düsüncesi :17:

:) yarın iş var ki zaten. akşam geç gelirim. 9. 30 da anca evde olurum. sürekli evde olsam belki böle olmam, bilemiyorum belki de hep böle olurum. cumartesileri yüzme kursuna gidiyorum zaten. ya şimdiki işim eve yakın sayılır. gene araçla gidiyorum ama yakın. 10 dk mesafe. önceden hep çok uzun yolar giderdim bu beni dinç tutuyordu. günde 4 saat yol gidip, sabah iş akşam okul şeklinde hayat sürüp bi sürü şey yapıordum. şimdi alıştım. azıcık yol gitsem yoruluyorum. gezmek için bile bi yerlere gitmek istemiorum.

eskiden tekvando ya gidiyordum. oda insanı dinç tutuyor. keşke gene gidebilsem. ve ahh keşke annemin yanında olsam. en azından düzenli besleniyordum ya :(
e herşeyi anneden bekleme işte sonra kurursun açlıktan..
aa ya da tombik olursun düzensiz beslenmekten:)))))
ama fit ve sağlıklı olmazsın emin ol.
rus edebiyatını seviyorum ya. bana farklı şeyler hissettiriyor. oblamov u okuyabilirm. bu neti de eve güya ders çalışmak için aldım ama tam tersi oldu. ders çalışmamı engelledi :(

babasına bilgisayar aldırmak için ders çalışıcam yalanını söyleyen çocuğun bi gelişmiş versiyonu hatta bi sonraki levelisin anladım ben:))))

Derin temizliği boşver :)

Gözüne bir hedef kestir.Mesela mutfak...O gün sadece mutfakla ilgilen.
Mutfak pırıl pırıl olunca,diğer odalar gözüne batar,kendilinden sıraya koyarsın.
Çok işin olduğunu düşündüğün zaman,tek bir işe odaklan.Çok işim yok,tek işim var mantığı...Bu seni ürkütmez,kolay gelir.
Mesela bugün sadece ütü ve çarşaf değiştirmek gibi...

Bir de pc başına oturmadan başlasan iyi olur.Pc başına geçince,ona da bakayım buna da bakayım derken zaman geçiyor.

oturmayacağım diyorum. ateş ölçme yöntemi deniyorum bu ay. ateşimi girmek için açıyorum. ondan sonra ona bak buna bak akşam oluyor. aslında dediğin gibi uzun zamandır derin temizlik yapcam diye günlük temizliği de erteliyorum. hamile kalsaydım o bahaneyle eve yardımcı birini çağırcaktım :) hamile de kalamıyorum. ha birde bu bahanem var işte. belli bi zman sonra ya hamileysem diye fazla iş yapmıyorm. :) regl olunca , hemen derin temizliği bitireyim diye düşünüyorum. ama sadece düşünüyorum. :)

sevgili geri dönüşüm kutusu..
umarım yardımcı olabilmişimdir.
oblamov olma oldurma:)
ne demişler nerde hareket orda bereket:))))
ben kaçıyorum.sonra yine görüşmek dileğiyle.
ps:bu da mektup gibi oldu idare et:ssz:

bence sen calıstıgın ıcın ev işlerini yapmıyorsun hanı pazar gunlerı butun gun yatmak ısterya ınsan benım esımde öyle sunu yapalım desem bi pazarım var der surdan suraya kalkmaz. cünkü o kadar tembel olsan isede gidemezsin mesela ben tembelligimden iş bulsam nasıl giderimki sabah kalkıp diye düsünüyorum. esimi sabah kaldırıp kahvaltısınıhazırlarken en buyuk tesellım o gidince tekrar uyuyacam düsüncesi :17:

tembelliğim biraz da evişlerine karşı. dışarda genelde aktifimdir. dışardaki halimle evdeki halim çok tezattır. yakın çevrem bu duruma şaşar hatta. bende ben erkek olmalıymışım galiba diye düşünüyorum bazen. :) ek iş bile yapabilirm mesela. o konuda tembel değilim. ama gel gelelim eve, evde tuvalete gitmeye, yemeğimi yemeye üşeniyorum.

e herşeyi anneden bekleme işte sonra kurursun açlıktan..
aa ya da tombik olursun düzensiz beslenmekten:)))))
ama fit ve sağlıklı olmazsın emin ol.

babasına bilgisayar aldırmak için ders çalışıcam yalanını söyleyen çocuğun bi gelişmiş versiyonu hatta bi sonraki levelisin anladım ben:))))

güzel yorumdu. evet babalarını kandıran çocuklar gibi kendimi kandırıyorum. daha değişik kandırma şekillerim bilem var. zaten zayıf değilim. çok şişmanda değilim ama aç geziyorum. bu kadar az yemekle bu kadar kilolu olmak dengesiz beslenmekten farkındayım. aç kalıyorum kalıyorum sonra ekmeğe veriyorum kendimi. sonuç göbek vb. istenmeyen çıkıntılar :)

sevgili geri dönüşüm kutusu..
umarım yardımcı olabilmişimdir.
oblamov olma oldurma:)
ne demişler nerde hareket orda bereket:))))
ben kaçıyorum.sonra yine görüşmek dileğiyle.
ps:bu da mektup gibi oldu idare et:ssz:

teşekkür ederim. oblamov u okuyacağım

kızlar bunun ismi

TEMBEL-lik ...aynısı bende, sevgılımde, arkadaşlarımda var.

ve bu bulaşıcı bir şey :52::52:

ciddiyim ben canım.

resmen pc basında yığılıp kalıyoruz :27::27:

hiç bir teknolojik alet olmasa , belkı karınca gibi çalışırız:52::52::52::52::52:

evt öle olur kesin. pc de yoruyor insanı bence. insanın enerjiisini alıyor. ama yapımda da tembellik var. bu da bii gerçek :14:

Back
X