Neden iç huzurum yok?

Bir eğitimci olarak yukarıdaki kısmı sonuna kadar destekliyorum.
9 yıllık meslek hayatımda hiç bir öğrencime elim kalkmamıştır/ kalkmaz da.
İnsanın fıtratında varsa zorbalık yapar zaten.
Dayakla , zorbayla , baskıyla hiç bir yol kat edilemez.
Öğrenci en başta benliğine büyük bir darbe alır atılan bir fiskeyle.

Öğretmenliği meslek olarak düşünürsek,
Evet eskinin öğretmenleri yok /olmayacak da.
Çünkü önlerinde kafayı yiyerek girdikleri bir KPSS sınavı var.
Bir kere bu sınav ve işsiz kalma
korkusu , boşa mı okudum ben senelerce denmesi bakımından psikolojik olarak yıkıyor insanları.
Atandıktan sonra da doğunun en ücra köşesinde
çalışmaya başlıyorlar.Gittikleri yerleri tasvir bile edemeyeceğim.
Ama gel gör ki böyle öğretmenler o ücra köşeler de harcanır da
bilmem hangi metropolün en iyi okulundaki öğretmen tutar öğrenciye dayak atar.

Dayak atmayın arkadaşım!
Karşındaki çocuksa sana fiziksel olarak gücü yetmeyecek!
Vicdan azabı duyacaksın.
Karşındaki ergen çağındaki bir gençse karşılık verecek , çünkü asi çağında.
Sen onu lafla ya da fiziksel olarak tahrik edersen sonucuna katlanmak zorundasın.
Boşuna mı eğitim bilimleri, eğitim kuramları var?
Boşuna mı çoklu zeka kuramı ortaya çıktı?

Hala sınıflarında çoklu zekayı kullanmayan, uygulanmayan
meslektaşlarıma ne desem az!

Sonuç olarak ; öğrenci ödev yapmadı diye , senin psikolojin bozuk diye asla ona tokat atmaya kimsenin hakkı yok.
Sınıfın kapısından içeri girerken aklınızda , özel yaşamınızda ne var ne yok
dışarıda bırakmıyorsanız adınız sözde öğretmen .
Eğer başarabiliyorsanız işte o zaman gerçek öğretmen olursunuz!

fikirleriniz doğru fakat burada kimse dayak atmayı savunmuyor.

evet ben meslektaşımın böyle birşey yaptığını okuyunca birkaç kişi gibi SEN NE BİÇİM ÖĞRETMENSİN, VAY SENİN GİBİ ÖĞRETMENLERİN HALİNE.. ve daha neler neler gibi hakaretler yazmadım. sadece durumunu anlama KAPASİTESİ ne sahip olduğum için, bi iki diekte bulundum ve geçtim. fakat bazı kişilerin saldırıları ve konuşma tarzları yüzünden olay ikili tartışma moduna geçti. dolayısıyla örnekler verildi vs vs.. size de sorulması gerekilmiyordu herhalde örnekler verilirken..

herneyse.. ya yazdıklarım okunmuyor, ya da isteyen istediğini anlıyor.. sayın salla hanım, yazdıklarımın içeriğini okuyup ne dediğimi bi anlarsınız umarım..

ne kimseyi pohpohladım iyi ki dövmüşsün diye, ne de hakaret ettim ne biçim insansın sen diye..

şakşak olayında fikrim sabit..

Ama ısrarla şu soruma cevap vermiyorsunuz:
Öğrencilerini ödev yapmadıkları için zaman zaman tokatlayan ruh sağlığından kendiside şikayetçi bir meslektaşınız konusuna neden uç öğrenci örneklemeleri yapıp mağduriyetinizi anlatıyorsunuz?
Bir derdim var bölümünde bununla ilgili konu açıp konuşabilirsiniz zira bu başlık altında ama ama ama ile başlayan her yorumunuz konuyuda destekler bir hal alır.

Şimdi size bir soru daha:
Ben diyorum ki
konu sahibi psikolojik sorunlar yaşıyor,yanlış üstüne yanlış yapacak besbelli...Rapor vs... biraz meslekten uzaklaşmalı diye.
Siz ne diyorsunuz bu duruma ama sadece bu duruma???

Son düzenleme:
kulağımı öbür taraftan tutmayı sevmem.. kısa ve öz işte.. olayın burasına takılmanız ilginç..

Takılan ben değil sizsiniz..
Eğer ilk yazdığım iletiyi okumuş olsaydınız "genelleme" olayını neden yanlış bulduğumu daha iyi anlardınız..

Yine tekrar edeyim..
Konu sahibesi bayan öğrencisini tokatlamıştır ve bunu ilk kez yapmamıştır..
Bu şahsi bir olaydır..
Fakat bu bayan hakkında yapılan her eleştiriyi sanki bütün öğretmenlere yapılmış gibi görmek bana doğru gelmiyor..

Muhakkak ki öğretmenlik çok kutsal bir meslek ve öğretmenler, öğrenciler ve velileri olmak üzere çeşit çeşit insanla muhattap olmak zorunda kalıyorlar..
Kesinlikle çok zor ve sabır isteyen bir meslek..
Ama şunu söyleyin bana..Öğretmenler hiç mi hata yapmazlar?

Konu sahibesi bayan eğer hata yaptığını düşünmese bu olayı buraya yazmazdı..
Bu başlıkta tartışılan da bu hanım..Öğretmenlik mesleği değil..

Neyse..Çok uzattım..
Bu kadar..

Bir eğitimci olarak yukarıdaki kısmı sonuna kadar destekliyorum.
9 yıllık meslek hayatımda hiç bir öğrencime elim kalkmamıştır/ kalkmaz da.
İnsanın fıtratında varsa zorbalık yapar zaten.
Dayakla , zorbayla , baskıyla hiç bir yol kat edilemez.
Öğrenci en başta benliğine büyük bir darbe alır atılan bir fiskeyle.

Öğretmenliği meslek olarak düşünürsek,
Evet eskinin öğretmenleri yok /olmayacak da.
Çünkü önlerinde kafayı yiyerek girdikleri bir KPSS sınavı var.
Bir kere bu sınav ve işsiz kalma
korkusu , boşa mı okudum ben senelerce denmesi bakımından psikolojik olarak yıkıyor insanları.
Atandıktan sonra da doğunun en ücra köşesinde
çalışmaya başlıyorlar.Gittikleri yerleri tasvir bile edemeyeceğim.
Ama gel gör ki böyle öğretmenler o ücra köşeler de harcanır da
bilmem hangi metropolün en iyi okulundaki öğretmen tutar öğrenciye dayak atar.

Dayak atmayın arkadaşım!
Karşındaki çocuksa sana fiziksel olarak gücü yetmeyecek!
Vicdan azabı duyacaksın.
Karşındaki ergen çağındaki bir gençse karşılık verecek , çünkü asi çağında.
Sen onu lafla ya da fiziksel olarak tahrik edersen sonucuna katlanmak zorundasın.
Boşuna mı eğitim bilimleri, eğitim kuramları var?
Boşuna mı çoklu zeka kuramı ortaya çıktı?

Hala sınıflarında çoklu zekayı kullanmayan, uygulanmayan
meslektaşlarıma ne desem az!

Sonuç olarak ; öğrenci ödev yapmadı diye , senin psikolojin bozuk diye asla ona tokat atmaya kimsenin hakkı yok.
Sınıfın kapısından içeri girerken aklınızda , özel yaşamınızda ne var ne yok
dışarıda bırakmıyorsanız adınız sözde öğretmen .
Eğer başarabiliyorsanız işte o zaman gerçek öğretmen olursunuz!

Clariss;

1000 hakkım olsa 1000 kere beğen der,
1000 kere şak şak(!) lardım bu yorumunu.

Bir kez gönül yıktınısa
Bu kıldığın namaz değil
Yetmiş iki millet dahi
Elin yüzün yumaz değil

yunus emre
namaz kılıyorsun, kapanmak niyetindesin ya mantalitenide değiştiriver içhuzuru o zaman bulursun belki

Ama ısrarla şu soruma cevap vermiyorsunuz:
Öğrencilerini ödev yapmadıkları için zaman zaman tokatlayan ruh sağlığından kendiside şikayetçi bir meslektaşınız konusuna neden uç öğrenci örneklemeleri yapıp mağduriyetinizi anlatıyorsunuz?
Bir derdim var bölümünde bununla ilgili konu açıp konuşabilirsiniz zira bu başlık altında ama ama ama ile başlayan her yorumunuz konuyuda destekler bir hal alır.

Şimdi size bir soru daha:
Ben diyorum ki
konu sahibi psikolojik sorunlar yaşıyor,yanlış üstüne yanlış yapacak besbelli...Rapor vs... biraz meslekten uzaklaşmalı diye.
Siz ne diyorsunuz bu duruma ama sadece bu duruma???

cevabı veriyorum da anlamamakta ısrar ediyorsunuz, sanırım şakşaklama durmuyla meşgulsünüz daha çok..
DİYORUM Kİ, o örnekler konu sahibesine verilmiş örnekler, ya da mesleği savunmaya yönelik örnekler, ya da dayağı savunmaya yönelik örnekler olmayıp, ikili tartışmalar esnasında gelişmiş, birkaç hakarete karşı durumu niteleyen savunma örnekleriydi, tekrarlıyorum kişiseldi, birebirdi. anlıyor musun? eğer zaten bu örnekleri konuya giriş aşamasında verseydim dediğin doğruydu, fakat tartışmalar esnasında olan örnekler olduğunu göremiyorsun sanırım.

nereye ne konu açıp nereye ne yorum yapacağımı size danışmak zorunda değilim.

YANGINA KÖRÜKLE GİTMEDİĞİM için bu yorumları aldığımın farkındayım. daha alıntılama yapmayın. anlaşamıyoruz !

Ben hic kisisel dayak yemedim. Sinifta bir cocugun yaptigi yaramazlik yuzunden sira dayagina cekildigimizi hatirliyorum.O da cetvelleydi. Birde tek ayak ustunde durma vardi ceza olarak. Bilemedin 0 vermek. Bunlari bile savunmuyorum. Dayak atmakta hamilelik psikolojisi altina sigdirilmamali. Hamilelik kisiyi bu kadar etkiliyorsa okuldan izin alinmali. Benim uzaktan bir akrabam ogretmeninden korktugu icin ilkokulu birakip kuafore cirak olarak baslamisti. Sonradan okumadigi icin cok pisman oldu ama is isten gecmisti. Herkes hayatinda belli bir donem ogrenci olmak zorunda ama herkes ogretmen olamaz, olmamali.

Son düzenleme:
Takılan ben değil sizsiniz..
Eğer ilk yazdığım iletiyi okumuş olsaydınız "genelleme" olayını neden yanlış bulduğumu daha iyi anlardınız..

Yine tekrar edeyim..
Konu sahibesi bayan öğrencisini tokatlamıştır ve bunu ilk kez yapmamıştır..
Bu şahsi bir olaydır..
Fakat bu bayan hakkında yapılan her eleştiriyi sanki bütün öğretmenlere yapılmış gibi görmek bana doğru gelmiyor..

Muhakkak ki öğretmenlik çok kutsal bir meslek ve öğretmenler, öğrenciler ve velileri olmak üzere çeşit çeşit insanla muhattap olmak zorunda kalıyorlar..
Kesinlikle çok zor ve sabır isteyen bir meslek..
Ama şunu söyleyin bana..Öğretmenler hiç mi hata yapmazlar?

Konu sahibesi bayan eğer hata yaptığını düşünmese bu olayı buraya yazmazdı..
Bu başlıkta tartışılan da bu hanım..Öğretmenlik mesleği değil..

Neyse..Çok uzattım..
Bu kadar..

belli, "A"demek yerine alfabenin ilk harfi demeyi yeğliyorsanız, o sizin sorununuz.. mesleği tartışma mevzusu da bikaç kişinin yazdığı hakaretvari durumlar karşısında yazmış olduğumuz savunmalardır. uzattınız da keşke geçerli bi sebebi de olsaydı..

cevabı veriyorum da anlamamakta ısrar ediyorsunuz, sanırım şakşaklama durmuyla meşgulsünüz daha çok..
DİYORUM Kİ, o örnekler konu sahibesine verilmiş örnekler, ya da mesleği savunmaya yönelik örnekler, ya da dayağı savunmaya yönelik örnekler olmayıp, ikili tartışmalar esnasında gelişmiş, birkaç hakarete karşı durumu niteleyen savunma örnekleriydi, tekrarlıyorum kişiseldi, birebirdi. anlıyor musun? eğer zaten bu örnekleri konuya giriş aşamasında verseydim dediğin doğruydu, fakat tartışmalar esnasında olan örnekler olduğunu göremiyorsun sanırım.

nereye ne konu açıp nereye ne yorum yapacağımı size danışmak zorunda değilim.

YANGINA KÖRÜKLE GİTMEDİĞİM için bu yorumları aldığımın farkındayım. daha alıntılama yapmayın. anlaşamıyoruz !

Hıı hı.Anladım.Teşekkürler hocam.

Öğrencilere tokat attım çok pişmanım. Ve hamileliktenmi yada öğrenci ödev yapmadığı için mi bilmiyorum ama çok sinirliyim özellikle derslerde. off nefret edilen öğretmen olmak istemiyorum duygularımla başedemiyorum hamilelikte böyle mi oluyor acaba?

Konu o kadar dallanıp budaklandı ki sizin yazdığınız bu ikinci mesaj iyice gözden kaçar oldu hocam!

Rapor alın , bu psikoloji ile sadece öğretim verirsiniz o da maalesef tokatla ama kendinizi toparlamadığınız sürece eğitim verme şansınız az.

Öğrenciye atılan tokatın hiçbir mazereti olamaz. Hala bazı meslektaşlarım "şartlardan, öğrenci profilinden şikayet" ederek konu sahibini aklamaya çalışmışlar. Merak ediyorum sizin çocuğunuz öğretmeninden dayak yese ne yaparsınız?. Aslında cevabını biliyorum : asla böyle hoşgörülü olmazsınız. Hatta okulu ayağa kaldırırsınız. Buna adım gibi eminim. O zaman "iğneyi kendimize, çuvaldızı başkasına..." Lütfen biraz empati.
Tekrar söylüyorum disiplin, düzen, otorite ; korkuyla,dayakla sağlanmaz.
Zaten çalışkan öğrencilerin olduğu, düzenli bir sınıfta herkes başarılı olur. Önemli olan zoru başarmak, davranışı bozuk öğrenciyi düzeltmeye çalışmak, okulu sevdirmek.
Lütfen klasik öğretmen şikayetleri yapmayalım. Denizyıldızları hikayesindeki gibi bir öğrenciyi bile kazansak kardır.
Ben bu sebepler yüzünden konu sahibini asla teselli edemeyeceğim. Üstelik "kul hakkı" güzel dinimizde tek affedilmeyen günah.

konuyu baştan sona okumadım ama öğrenciye tokat atılması konusunda şunu söylemek istiyorum bir öğretmen olarak. evet öğrenciye tokat atılır (ben atmam nedeni 6 yaş grubu öğretmeniyim ) özellikle 2. kademe daha doğrusu ortaöğretim öğrencileri bu konuda öğretmeni çok zorda bırakıyorlar. saygısızlık, terbiyesizlik, ahlaksızlık yaparak başkalarına da kötü örnek oluyorlar ve daha bir çok yanlışalrı var. evet yanlışı atacağın tokat düzeltmiyor ama bir es te veriyor. hani öğrenciye tokat atılınca okulu ayağa kaldıran veli profili varya birkere garantisini veririm ben ondan olamam önce kendi aile terbiyemi ve çocuğumu düşünürüm içime sinmezse okula gider öğretmene saygı çerçevesinde durumu anlatıp bilgi isterim eğerki hiçbirşey benim çocuğumu bağlamıyor ve onun dışında gelişen olaylara muhattap bırakılıyorsa yasal yollardan hakkımı ararım. evet öğretmenide anlayacağı jargonda uyarır belkide daha sert konuşurum ama çok aşamadan geçip bu konuma gelirim. okula gelip ortalığı karıştıran veli zaten aile terbiyesini sorumluluk anlayışını ve kişiye saygıyı bilmiyordur ve bunu evladına da öğretmemiştir. bu kişilerin yaptığı davranış hakkını arayan veliyi işaret etmez. korku kavramınında gerekliiğine inanırım. öğrenci okuluna geldiğinde kendine ve davranışlarına çekidüzen vermelidir (okul dışında da) ve öğretmenine karşıda saygılı olmalı ödevlerini yerine getirmelidir ve bizim gözümüz gibi baktığımız evladımıza nasıl tokat atarsın diyen veliye şunu sormak isterim sen çocuğuna hiç kızmıyormusun hiçmi vurmadın.. ama ben annesiyim diyorsan bende öğretmeniyim muhattap olduğumuz ortak nokta ders kişisel sebepten vurulmamış sonuçta. ayrıca sen evde 2 veya 3 tanesiyle başedemiyorsun biz okulda 20 veya 30 tanesini eğitiyoruz. olmaması gereken bir davranış ama bir öğretmeni asla bu konuda vurmamalısınız.ben kendimi bu konuda örnek vereyim iyi bir öğrenciydim yaptığım tek şey düzgün bir şekilde ders dinlemek ve SAYGI lı davranmaktı ama bir okadar da yaramazdım. ama yaramazlığımın sınırını saygı ile belirler kimseye kötü örnek olmazdım. 3 tenefüs üstste idareye ceza için bile gitmiştim müdür kızıp azarlayıp kovmuştu buna rağmen okulun iyi öğrencisiydim. nedeni ailelerimizin eti senin kemiği benim eğitim anlayışıda olabilir ama ben bundan zarar görmedim. kendi çocuklarımıda böyle yetiştiririm. yazıyı kimseye cevaben yazmıyorum polemiğe girme niyetim yok sadece bir konuda fikirleri yazma ihtiyacı doğdu.

Son düzenleme:
Konuya yine din girmiş, ki dini yorumlar konular yasak, ayrıca kin ve öfke almış başını gitmiş yorumlarda.

E oldu olacak konu sahibesini şöyle bir evire çevire dövseydiniz bari, ayıptır yahu, biraz saygı...

Back
X