Daha önce okunan ama cevaplanmayan mesajımı bir yana koyuyorum ama bu mesajıma özellikle bu konuya yorum yazan tüm öğretmen arkadaşlardan cevap bekliyorum.
1.Olay körler sağırlar birbirini ağırlar modundan çıksın bir kere.Burada bir yanlış yapılmışsa bunu bizlerden önce sizin görüp meslektaşınızı uyarmanız gerekirdi.
2.Hiç bir yorumda öğretmenlerin ve öğretmenlik mesleğinin aşağılandığını ya da hakarete maruz kaldığını görmedim(yanlışsam her zaman düzelmeye hazırım)
Ama sizlerin yorumlarında ne yazık ki eğitimsiz,cahil veliler;evde eğitim alamamış okula salınmış(!) çocuklar bir dolu şikayet,hakaret,bi dolmuşluk ki anlatılmaz.
Halbuki çokça belli ki muhattablarınız bu alanda değil,bu cevaplar kime?
3.Ödevini yapmadığı için tokat yiyen çocukları hemde ilk ve son kez değil! tokatlayan öğretmeni savunma yolunuz;küfürbaz,sigara esrar vs. kulllanan,cinsel tacizde bulunan,öğretmenini döven gibi gibi gibi...bir dolu uçlardaki örnekleri bize sunmak olmamalı.
4.Evet,mesleğiniz zor ve bir o kadar da önemli ve özen isteyen bir meslek.
Para kazanmak amaçlı asla yapılmayacak bir meslek.
Kadınlar için en ideali diye düşünülüp salt seçilmeyecek bir meslek.
Ama;çıkıpta öğretmen olmadan ahkam kesmeyin,siz biliyor musunuz biz sabahtan akşama kadar nelerle uğraşıyoruzların arkasına sığınmak ne sizi , ne bizi , ne ülkenin eğitim sisteminini ne de ülkeyi bir adım öteye taşımaz.
Öğretmenin vurduğu yerde gül bitmiyor artık.Nesil değişti.Öğretmen vurunca öğrenci karşılık veriyor artık.(burayı cımbızla çekip cevap vermezseniz sevinirim)
Öğretmenlerde kafalarını değiştirmeli ki bu çocuklar öz güvenli ama saygılı olmanın bir arada kazanılabilecek erdemler olduğunu öğrenebilsin.
Not:bknz.Ölü Ozanlar Derneği
Not2:Şak şak beklemiyorum,fikirlerimi paylaşmayı seviyorum.