Neden iç huzurum yok?

Sıkıntıyı bilemem ama vicdan azabınız vardır umarım bir çocuğa sırf ödev yapmadı diye tokat attığınız için. O çocuklar sizin çocuğunuz olabilirdi.
Siz şimdi bir canlıya zarar verdikten sonra tutup da kapalı olmadığım için Allah beni affeder mi diyorsunuz bir kez daha sakince düşünün iç sıkıntınızı doğrusunu en iyi siz bulacaksınızdır.

Son düzenleme:
bu da bu konudaki son nokta olur inşallah. çok açıklayıcı..
gerçekten eski zamanların saygısı şimdi hiçbiryerde yok..
çok zor bi gençlik dönemi geçirmişsiniz, kolay değil.. ama elinizden tutulmuş ne güzel..

önceden bir söz vardı, öğretmeni muma benzetirlerdi, eridikçe çevresine ışık tutar diye.. şimdi bırakın erdiğimizi görmeyi, mesleği meslekten saymayan, durduk yere kendi mesleğiyle kıyaslayanlar bile çıktı..
biz kimseye şu doğru bu doğru demiyoruz ki, sadece acımasız yorumlarınız yanlış dedik, sonra iş meslek üstünlüğüne ya da aşağılığına kadar geldi.
Allah ıslah etsin.

ATTRANTE hanım, umarım hayatınızın cefa kısmı gençlik yıllarında son bulmuştur.. sevgi ve saygılar..

Hayatta cefa bitmiyor, çok şükür ki elimden tutuldu, ailemin fark edemediği gençlik buhranım öğretmenimin yardımıyla geçti. Hayat mücadelesine devam ama şükür ki sokakta ziyan olmaktan kurtuldum, okula devam etmedim liseden sonra ama çok çalıştım, iyi bir işim oldu, ayaklarımın üzerine bastım ve ben bunları sizin gibi iki öğretmene borçluyum.

Çok zor bir mesleğiniz var, sabır diliyorum size, umarım önümüzdeki zamanlarda yaptığınız işin kıymeti bilinir.

Sevgilerimle

kapanıp kapanmamayı bu kadar sıkıntı etmeyin,insanın inancı bununla ölçülmez çünkü.
sıkıntınız vicdan azabı olabilir ödev yapmadı diye çocuğa vurulur mu üstelik sizde hamileymişsiniz çocuğunuzun tırnağına zarar gelse içiniz yanar değil mi?
çocuklara vuran bütün öğretmenleri kınıyorum hakları yok bunu yapmaya.

Daha önce okunan ama cevaplanmayan mesajımı bir yana koyuyorum ama bu mesajıma özellikle bu konuya yorum yazan tüm öğretmen arkadaşlardan cevap bekliyorum.

1.Olay körler sağırlar birbirini ağırlar modundan çıksın bir kere.Burada bir yanlış yapılmışsa bunu bizlerden önce sizin görüp meslektaşınızı uyarmanız gerekirdi.

2.Hiç bir yorumda öğretmenlerin ve öğretmenlik mesleğinin aşağılandığını ya da hakarete maruz kaldığını görmedim(yanlışsam her zaman düzelmeye hazırım)
Ama sizlerin yorumlarında ne yazık ki eğitimsiz,cahil veliler;evde eğitim alamamış okula salınmış(!) çocuklar bir dolu şikayet,hakaret,bi dolmuşluk ki anlatılmaz.
Halbuki çokça belli ki muhattablarınız bu alanda değil,bu cevaplar kime?

3.Ödevini yapmadığı için tokat yiyen çocukları hemde ilk ve son kez değil! tokatlayan öğretmeni savunma yolunuz;küfürbaz,sigara esrar vs. kulllanan,cinsel tacizde bulunan,öğretmenini döven gibi gibi gibi...bir dolu uçlardaki örnekleri bize sunmak olmamalı.

4.Evet,mesleğiniz zor ve bir o kadar da önemli ve özen isteyen bir meslek.
Para kazanmak amaçlı asla yapılmayacak bir meslek.
Kadınlar için en ideali diye düşünülüp salt seçilmeyecek bir meslek.

Ama;çıkıpta öğretmen olmadan ahkam kesmeyin,siz biliyor musunuz biz sabahtan akşama kadar nelerle uğraşıyoruzların arkasına sığınmak ne sizi , ne bizi , ne ülkenin eğitim sisteminini ne de ülkeyi bir adım öteye taşımaz.

Öğretmenin vurduğu yerde gül bitmiyor artık.Nesil değişti.Öğretmen vurunca öğrenci karşılık veriyor artık.(burayı cımbızla çekip cevap vermezseniz sevinirim)
Öğretmenlerde kafalarını değiştirmeli ki bu çocuklar öz güvenli ama saygılı olmanın bir arada kazanılabilecek erdemler olduğunu öğrenebilsin.

Not:bknz.Ölü Ozanlar Derneği

Not2:Şak şak beklemiyorum,fikirlerimi paylaşmayı seviyorum.

Son düzenleme:
Ogrenci mi dovdunuz :53:

Bence once kendi kisisel problemlerinizden dolayi yuklendiginiz ogrencinizin gonlunu alin.. Bari bu vicdaninizda agir bir yuk olmasin..

SImdi dini icerikli seyler yazmak yasak oldugu icin cok genel yazicam bence manevi yonunuzu gelistirmeye bakin. Ruhunuzu besleyin.

Hamilelikte de boyle skntlar olabilir normaldir.

gebelik psikolojisi bunun adı cnm geçer mrk etme

Geçen yıl bu zamanlar bende hamileydim canım :34:
Bana sırf hamilelik psikolojisi gibi gelmiyor bu olay...
Gerçi her insan farklı algılar olayları tabi..

Bu arada öğretmenlik konusuyla alakalı da birşey söylemek istiyorum..

ATTRAENTE, canım, yazdıkların beni de çok duygulandırdı..
Ama bu olayda önemli olan olayın öznesinin kişiliği..Mesleği değil..

iyi öğretmenler de vardır..Kötü öğretmenler de..
Bu meslekten ziyade o mesleği icra eden insanla alakalı..
Senin öğretmenin iyi bir insanmış :16:

Ama biz hemen olaya genel çizgilerle bakıyoruz..
Sanki her yapılan eleştiri öğretmenlik mesleğine yapılıyormuş gibi..
Bizim eleştirimiz mesleğe değil, şahıslara..

Konu sahibesi ödev yapmadıkları için öğrencilerini tokatlamışsa ve bunu ilk kez yapmıyorsa bence bir sorun vardır..
Siz buna hamilelik psikolojisi diyebilirsiniz ama bence bir öfke kontrolü problemi var ortada..

Son düzenleme:
bencede tesettürden önce acaba o çocuğa vurmamalımıydım (!)acaba diye düşünsen yeterli kendine söz versen bi daha vurmuyacağım diye ve sözünütutsan eminim sende öğrencilerinde daha (İÇ)huzurlu olacak rabbim evladını sağlıkla kucağına almayı nasip etsin o zaman aha iyi anlarsın ve ayrıca ben kimsenin çocuğunu okula öğretmenlerin aşına saldığını düşünmüyorum:20::20::20:

teşekkür ederim önerin için.ben de bazen niye bu kadar yıpratıyosun kendini sanane öğrenmezse öğrenmesinler çocuğun anne babası düşünmüyo sen nie bu kadar düşünüyosun diyorum kendi kendime.ama işte vicdan rahat bırakmıyo ki.keşke hiç yazmasaydım bu bölümü diyorum zamanında.öğretmenlik hep bayan mesleği falan derler ama vicdanlı ve hassas insanlara göre değil hiç.otoriter olman lazım hem veliye hem öğrenciye karşı.yoksa öbür türlü kimse seni düşünüp insan yerine koymuyo.

rica ederim canım, geçmiş olsun..
önümüzdeki nesil böyle malesef evet..

Hayatta cefa bitmiyor, çok şükür ki elimden tutuldu, ailemin fark edemediği gençlik buhranım öğretmenimin yardımıyla geçti. Hayat mücadelesine devam ama şükür ki sokakta ziyan olmaktan kurtuldum, okula devam etmedim liseden sonra ama çok çalıştım, iyi bir işim oldu, ayaklarımın üzerine bastım ve ben bunları sizin gibi iki öğretmene borçluyum.

Çok zor bir mesleğiniz var, sabır diliyorum size, umarım önümüzdeki zamanlarda yaptığınız işin kıymeti bilinir.

Sevgilerimle

umarım canım, sevgiler benden..

bencede tesettürden önce acaba o çocuğa vurmamalımıydım (!)acaba diye düşünsen yeterli kendine söz versen bi daha vurmuyacağım diye ve sözünütutsan eminim sende öğrencilerinde daha (İÇ)huzurlu olacak rabbim evladını sağlıkla kucağına almayı nasip etsin o zaman aha iyi anlarsın ve ayrıca ben kimsenin çocuğunu okula öğretmenlerin aşına saldığını düşünmüyorum:20::20::20:

düşünemezsiniz, çünkü işin içinde değilsinizdir ya da tanık olmamışsınızdır. zaten genellemiyorum birçok örnek gördüm etrafımda dedim..
siz genelleyip böyle düşünmüşsünüz sanırım..

Kusuruma bakmayın ama ben öğrenciye attığınız tokata takılı kaldım. Ve çok sinir oldum. Küçük yiğenime de süslü püslü toka takıp,ödev yapmadığı için öğretmeni tokat atmıştı. Ve gerekeni ben fazlasıyla yaptım. Öğretmen olmanız ne yazık ki size bu hakkı vermiyor. Yaşadığınız sıkıntıları çocuklardan çıkaracaksanız eğer,başka bir mesleğe/işe yönelebilirsiniz. Tabi ki pişman olmanız hatanızı anladığınızı gösteriyor. Lütfen bir daha bunu tekrarlamayın ne olursa olsun. Diğer yazdıklarınıza gelince,hamile olmanızdan dolayı bu kadar stres yapmanız muhtemel. Yakın çevremdeki hamile insanlarda da bu gibi durumlar gözlemliyorum. Bol bol dua edin,Kuran okuyun. içiniz rahatlar. Ve bebeğinizi kucağınıza alacağınız günü düşünün,ne kadar güzel bir duygu yaşayacağınızı:)

örnek çok olunca, kendiliğinden genelleme de olmuş oluyor zaten.. bilmem anlayabiliyor musunuz?

Hayır öyle olmuyor..
Çok fazla örnek olabilir ama bu "önümüzdeki bütün neslin" öyle olduğu anlamına gelmiyor..

"Önümüzdeki nesil böyle" demek yerine
"Önümüzdeki nesilde böyle kötü örnekler çok fazla maalesef" derseniz daha doğru olur..

Bilmem anlatabiliyor muyum?:34:

Daha önce okunan ama cevaplanmayan mesajımı bir yana koyuyorum ama bu mesajıma özellikle bu konuya yorum yazan tüm öğretmen arkadaşlardan cevap bekliyorum.

1.Olay körler sağırlar birbirini ağırlar modundan çıksın bir kere.Burada bir yanlış yapılmışsa bunu bizlerden önce sizin görüp meslektaşınızı uyarmanız gerekirdi.

2.Hiç bir yorumda öğretmenlerin ve öğretmenlik mesleğinin aşağılandığını ya da hakarete maruz kaldığını görmedim(yanlışsam her zaman düzelmeye hazırım)
Ama sizlerin yorumlarında ne yazık ki eğitimsiz,cahil veliler;evde eğitim alamamış okula salınmış(!) çocuklar bir dolu şikayet,hakaret,bi dolmuşluk ki anlatılmaz.
Halbuki çokça belli ki muhattablarınız bu alanda değil,bu cevaplar kime?

3.Ödevini yapmadığı için tokat yiyen çocukları hemde ilk ve son kez değil! tokatlayan öğretmeni savunma yolunuz;küfürbaz,sigara esrar vs. kulllanan,cinsel tacizde bulunan,öğretmenini döven gibi gibi gibi...bir dolu uçlardaki örnekleri bize sunmak olmamalı.

4.Evet,mesleğiniz zor ve bir o kadar da önemli ve özen isteyen bir meslek.
Para kazanmak amaçlı asla yapılmayacak bir meslek.
Kadınlar için en ideali diye düşünülüp salt seçilmeyecek bir meslek.

Ama;çıkıpta öğretmen olmadan ahkam kesmeyin,siz biliyor musunuz biz sabahtan akşama kadar nelerle uğraşıyoruzların arkasına sığınmak ne sizi , ne bizi , ne ülkenin eğitim sisteminini ne de ülkeyi bir adım öteye taşımaz.

Öğretmenin vurduğu yerde gül bitmiyor artık.Nesil değişti.Öğretmen vurunca öğrenci karşılık veriyor artık.(burayı cımbızla çekip cevap vermezseniz sevinirim)
Öğretmenlerde kafalarını değiştirmeli ki bu çocuklar öz güvenli ama saygılı olmanın bir arada kazanılabilecek erdemler olduğunu öğrenebilsin.

Not:bknz.Ölü Ozanlar Derneği

Not2:Şak şak beklemiyorum,fikirlerimi paylaşmayı seviyorum.

evet ben meslektaşımın böyle birşey yaptığını okuyunca birkaç kişi gibi SEN NE BİÇİM ÖĞRETMENSİN, VAY SENİN GİBİ ÖĞRETMENLERİN HALİNE.. ve daha neler neler gibi hakaretler yazmadım. sadece durumunu anlama KAPASİTESİ ne sahip olduğum için, bi iki diekte bulundum ve geçtim. fakat bazı kişilerin saldırıları ve konuşma tarzları yüzünden olay ikili tartışma moduna geçti. dolayısıyla örnekler verildi vs vs.. size de sorulması gerekilmiyordu herhalde örnekler verilirken..

herneyse.. ya yazdıklarım okunmuyor, ya da isteyen istediğini anlıyor.. sayın salla hanım, yazdıklarımın içeriğini okuyup ne dediğimi bi anlarsınız umarım..

ne kimseyi pohpohladım iyi ki dövmüşsün diye, ne de hakaret ettim ne biçim insansın sen diye..

şakşak olayında fikrim sabit..

Bir eğitimci olarak yukarıdaki kısmı sonuna kadar destekliyorum.
9 yıllık meslek hayatımda hiç bir öğrencime elim kalkmamıştır/ kalkmaz da.
İnsanın fıtratında varsa zorbalık yapar zaten.
Dayakla , zorbayla , baskıyla hiç bir yol kat edilemez.
Öğrenci en başta benliğine büyük bir darbe alır atılan bir fiskeyle.

Öğretmenliği meslek olarak düşünürsek,
Evet eskinin öğretmenleri yok /olmayacak da.
Çünkü önlerinde kafayı yiyerek girdikleri bir KPSS sınavı var.
Bir kere bu sınav ve işsiz kalma
korkusu , boşa mı okudum ben senelerce denmesi bakımından psikolojik olarak yıkıyor insanları.
Atandıktan sonra da doğunun en ücra köşesinde
çalışmaya başlıyorlar.Gittikleri yerleri tasvir bile edemeyeceğim.
Ama gel gör ki böyle öğretmenler o ücra köşeler de harcanır da
bilmem hangi metropolün en iyi okulundaki öğretmen tutar öğrenciye dayak atar.

Dayak atmayın arkadaşım!
Karşındaki çocuksa sana fiziksel olarak gücü yetmeyecek!
Vicdan azabı duyacaksın.
Karşındaki ergen çağındaki bir gençse karşılık verecek , çünkü asi çağında.
Sen onu lafla ya da fiziksel olarak tahrik edersen sonucuna katlanmak zorundasın.
Boşuna mı eğitim bilimleri, eğitim kuramları var?
Boşuna mı çoklu zeka kuramı ortaya çıktı?

Hala sınıflarında çoklu zekayı kullanmayan, uygulanmayan
meslektaşlarıma ne desem az!

Sonuç olarak ; öğrenci ödev yapmadı diye , senin psikolojin bozuk diye asla ona tokat atmaya kimsenin hakkı yok.
Sınıfın kapısından içeri girerken aklınızda , özel yaşamınızda ne var ne yok
dışarıda bırakmıyorsanız adınız sözde öğretmen .
Eğer başarabiliyorsanız işte o zaman gerçek öğretmen olursunuz!

Son düzenleme:
Hayır öyle olmuyor..
Çok fazla örnek olabilir ama bu "önümüzdeki bütün neslin" öyle olduğu anlamına gelmiyor..

"Önümüzdeki nesil böyle" demek yerine
"Önümüzdeki nesilde böyle kötü örnekler çok fazla maalesef" derseniz daha doğru olur..

Bilmem anlatabiliyor muyum?:34:

kulağımı öbür taraftan tutmayı sevmem.. kısa ve öz işte.. olayın burasına takılmanız ilginç..

Bir eğitimci olarak yukarıdaki kısmı sonuna kadar destekliyorum.
9 yıllık meslek hayatımda hiç bir öğrencime elim kalkmamıştır/ kalkmaz da.
İnsanın fıtratında varsa zorbalık yapar zaten.
Dayakla , zorbayla , baskıyla hiç bir yol kat edilemez.
Öğrenci en başta benliğine büyük bir darbe alır atılan bir fiskeyle.

Öğretmenliği meslek olarak düşünürsek,
Evet eskinin öğretmenleri yok /olmayacak da.
Çünkü önlerinde kafayı yiyerek girdikleri bir KPSS sınavı var.
Bir kere bu sınav ve işsiz kalma
korkusu , boşa mı okudum ben senelerce denmesi bakımından psikolojik olarak yıkıyor insanları.
Atandıktan sonra da doğunun en ücra köşesinde
çalışmaya başlıyorlar.Gittikleri yerleri tasvir bile edemeyeceğim.
Ama gel gör ki böyle öğretmenler o ücra köşeler de harcanır da
bilmem hangi metropolün en iyi okulundaki öğretmen tutar öğrenciye dayak atar.

Dayak atmayın arkadaşım!
Karşındaki çocuksa sana fiziksel olarak gücü yetmeyecek!
Vicdan azabı duyacaksın.
Karşındaki ergen çağındaki bir gençse karşılık verecek , çünkü asi çağında.
Sen onu lafla ya da fiziksel olarak tahrik edersen sonucuna katlanmak zorundasın.
Boşuna mı eğitim bilimleri, eğitim kuramları var?
Boşuna mı çoklu zeka kuramı ortaya çıktı?

Hala sınıflarında çoklu zekayı kullanmayan, uygulanmayan
meslektaşlarıma ne desem az!

Sonuç olarak ; öğrenci ödev yapmadı diye , senin psikolojin bozuk diye asla ona tokat atmaya kimsenin hakkı yok.
Sınıfın kapısından içeri girerken aklınızda , özel yaşamınızda ne var ne yok
dışarıda bırakmıyorsanız adınız sözde öğretmen .
Eğer başarabiliyorsanız işte o zaman gerçek öğretmen olursunuz!

Tamda anlatmak istediğim ve düşündüğüm şeyler. Sonuna kadar katılıyorum. Çok doğru şeyler yazmışsınız bravo.

Back
X