Neden ilk erkek tarafına gidilir ?

Kızlar az önce bir konu gördüm aslında bir çoğumuzun problemi benzer şeyler diye düşündüm.Kimi eşinden memlun değil kimi kendi ailesinden kimi eşinin ailesinden bazısı ise çok şanslı :) mesela şöyle bir algı var aynı şehirlerde olunca neden ilk kayınvalidelere gidilmek zorunda neden böyle şeyler bekliyorlar ? Veya bayramlarda neden ilk erkek tarafına gidilmek zorunda yoksa bazı kimseler tarafından ayıp etmiş olarak algılanıyor.Hiç böyle olaylar yaşadınız mı ? Böyle bir durumda kadın olarak ben kendimi ezilmiş hissediyorum biz kimsenin malı değiliz kimse bizi satın almadı veya kimsenin olmadık 🤷‍♀️
Biz eşimle şükür hep ortak karar alırız o benim ailemde ne kadar durduysa bende onunkinde o kadar dururum hiç tek gitmedik ailelerimize,bu şekilde karar aldık hep ama kayınvalidem bir gün tavır alıp kendince ego kasmaya çalıştı neden ilk bana gelip sonra annene gitmediniz diye beş dakikada olsa ona uğramak zorundaymışız :KK12:eşimde diğer geldiğimizde ilk sana gelip sonra onlara gideriz damlacross uzakta olduğu için ailesini çok özlüyor bu kadar büyütülecek bir şey yok dedi.Biz sıra sıra gidiyoruz dedi.Tabi bu muhabbetler hiç bitmedi hep bir beklenti ilk ona gitmemiz için.Neden böyle bir algı var biraz dertleşmek istedim kızlar:KK200:
Kayınvalideni boşa 🤦 Niye böyleler yaa. Annem babam 30 küsur yıllık evliler genelde ilk olarak hep annemin ailesine gidilir. Daha yakın yol üstü diye. KV nın ne dediği önemli değil onu her seferinde susturacak olan eşin. Bir süre sonra o da söylemekten vazgeçip duruma alışır belki. Hayır ne farkedecek , bu kompleks niye. Yanlız ailelere tek gitmeme olayı neden ? Ben sürekli eşimle gitsem çatlarım kendi ailemde. Ya da eşim her ailesine gittiğinde beni sürüklesin istemem

Kayınvalideni boşa 🤦 Niye böyleler yaa. Annem babam 30 küsur yıllık evliler genelde ilk olarak hep annemin ailesine gidilir. Daha yakın yol üstü diye. KV nın ne dediği önemli değil onu her seferinde susturacak olan eşin. Bir süre sonra o da söylemekten vazgeçip duruma alışır belki. Hayır ne farkedecek , bu kompleks niye. Yanlız ailelere tek gitmeme olayı neden ? Ben sürekli eşimle gitsem çatlarım kendi ailemde. Ya da eşim her ailesine gittiğinde beni sürüklesin istemem
Tabiki tekte gidilir ki gidiyorum akşamına eşim geliyor :) niye böyleler bilmiyorum sanırım bir üstünlük kurma çabası eşim gerekeni söylüyor susuyor zaman diyorum 😇

Pipi çok kıymetli olduğu için.
Bebeklikten yerim seni pipini diye sevmeye başlayıp, biraz büyüyünce göster pipini amcalara dendiği, ergenlik ve yetişkinlik döneminde ise erkek adamdır, istediği ile gezer de tozar da dendiği için.

Burada kızı olacağı için üzülen kadınlar var, 4 tane kızı olup illa erkek olsun diye 5.yi doğurma peşinde olanlar var.
Anneyi eğitirsen dünyayı eğitirsin, ama bizdeki anneler genelde işte pipini yerim modunda. Öyle yetiştirilen erkeklerin evlilikleri de hep sorunlu bu yüzden.
Forumda erkek çocuk olması için bir konu bile var, konuya girip bişey söylesen linç ederler.

normalde ılk erkek tarafına mı gıdılırmıs ?
ılk defa duyuyorum bunu
evlendıgımden berı mesela bayramlarda bırıncı gun dırekt kahvaltıdan aksam yemegıne annemlerde oluruz
2. gun esımın babasında oluruz (annesı babası ayrı ve ben kayınvalıdemle gorusmuyorum)
2. gun aksam esımın amcalarına gıderız bırbırlerıne yakınlar aradan cıkarırız
son gun gunduz benım akrabalar sadece sevdıklerım zıyaret edılır aksam da bıze bazı arkadaslarımız kuzenlerımız gelır

babamlarda da hep annem ankaralı babam anteplı
ramazan bayramı ankarada gecer kurban bayramı antepde gecer her subat tatılı de ankara da gecerdı okula gıttıgımde
annem tek basına sık ankaraya gıder ben bı ara ankaraya tek basıma okumaya gıttım
esımde aılesıyle gorusmek ısterse tek basına gıder bende gorusmek ıstersem gıderım

ordek aılesı gıbı heryere bırlıkte neden gıdılsın veya ılk neden erkek tarafına gıdılsın kı
bızde ılk kız tarafına gıdılmesının sebebı babam cok guzel hazırlıklar yapar ozenır bayram sofrasına bırde benım akrabalarım esımı cok sever enıste enıste dıye :KK70: daha cok eglenıyoruz ondan baska bır amac yok

Kimi yol üstü veya daha yakınsa ilk ona gideriz. Mesala bu son yıllarda annem bize daha yakın önce ona gidiyoruz. Bu anlayış dahil olmak üzere erkeği veya ailesini yücelten,kayıran örf adet adı altında hiçbir rituele ayak uydurmuyorum ve bu sayede hayatım yarı yarıya kolaylaştı diyebilirim.

Kızlar az önce bir konu gördüm aslında bir çoğumuzun problemi benzer şeyler diye düşündüm.Kimi eşinden memlun değil kimi kendi ailesinden kimi eşinin ailesinden bazısı ise çok şanslı :) mesela şöyle bir algı var aynı şehirlerde olunca neden ilk kayınvalidelere gidilmek zorunda neden böyle şeyler bekliyorlar ? Veya bayramlarda neden ilk erkek tarafına gidilmek zorunda yoksa bazı kimseler tarafından ayıp etmiş olarak algılanıyor.Hiç böyle olaylar yaşadınız mı ? Böyle bir durumda kadın olarak ben kendimi ezilmiş hissediyorum biz kimsenin malı değiliz kimse bizi satın almadı veya kimsenin olmadık 🤷‍♀️
Biz eşimle şükür hep ortak karar alırız o benim ailemde ne kadar durduysa bende onunkinde o kadar dururum hiç tek gitmedik ailelerimize,bu şekilde karar aldık hep ama kayınvalidem bir gün tavır alıp kendince ego kasmaya çalıştı neden ilk bana gelip sonra annene gitmediniz diye beş dakikada olsa ona uğramak zorundaymışız :KK12:eşimde diğer geldiğimizde ilk sana gelip sonra onlara gideriz damlacross uzakta olduğu için ailesini çok özlüyor bu kadar büyütülecek bir şey yok dedi.Biz sıra sıra gidiyoruz dedi.Tabi bu muhabbetler hiç bitmedi hep bir beklenti ilk ona gitmemiz için.Neden böyle bir algı var biraz dertleşmek istedim kızlar:KK200:
Ataerkil bi toplumda yaşadığımız için. Takılmamak lazım kim yakınsa onu gidilir bence ilk

bizde de aynen öleydi ilk erkek tarafina.. sonra bizim tarafa..
ama bizim taraf babamin ziyarete bulunmuyor. öle olunca gitmedim .
uzakmişş pehh... bende uzak diyorum gelemiyorum diyorum bu kadar..
eşimin memleketindeyim akrabalarla iç içeyim. ama sevmiyorum hiç birini..
gitmek zorunda da degilim.

Back
X