• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden insanlar baskalarının bam teline dokunmaktan haz alır?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
bi arkadasin konusunda ona kısır mısın diye soranlar oldugunu soylemis
yahu insanlar neden baskalarinin uzuldugu konularin uzerine bile bile gider?
benim de basima gelmistir
hassas oldugunuz konuyu farkederler ve onun uzerine gidip sorularla hatirlatip uzerler
takmasaniz da o konuyu hatirlatmis olurlar
neden bazi insanlar baskalarini uzmekten bir haz duyar anlamiyorum
bu nasil bir zevktir

dinimiz bile baskalarinin kusurlarini ortaya cikarmayi birakin, ustunu ortun demisken niye bu merak?
ustelik ortalikyerde de konusurlar sadece size de degil

bazı insanların ruhu kötü. birinin acı çekmesinden zevk alıyorlar. bununla tatmin oluyorlar ve besleniyorlar.

fazla merak iyi değildir diye boşuna dememişler.birde üstüne dedikodu yaparlar anlmıs değilm.eğitim seviyesiyle alakalı bırazda bence:delphin:

Başkalarının derdiyle mutlu oluyorlar.
Başkalarının eksiklikleriyle
kendilerini üstün görüyorlar.
Bunu yapan insanlar kıskanç ve cahil insanlar.
Çevremizde bu tür insanlar çok fazla var.

Başkalarının derdiyle mutlu oluyorlar.
Başkalarının eksiklikleriyle
kendilerini üstün görüyorlar.
Bunu yapan insanlar kıskanç ve cahil insanlar.
Çevremizde bu tür insanlar çok fazla var.

egitimlilerin de bunu yaptigini goruyorum ben ya

cevremdeki bazi bayanlar ki egitimliler
uzuldugum bir konu vardi hatirlatiyorlardi zaman zaman
ve bunu ozellikle yapiyorlar, laf arasinda gecmiyor, ozellikle gelip bahsederlerdi

ben simdi onlarla iletisimi kestim, merhaba merhaba o kadar

Bunun bana göre iki nedeni olabilir; karşısındaki kişiyi sevmiyordur, hatta zamanında o da onu kırmıştır intikam alma amaçlı olabilir..
Diğer nedeni de şu olabilir gerçekten kötü niyet olmadan düşüncesizlik yapmıştır, boş bulunmuştur...
Zaman zaman hepimiz istemeden pot kırmışızdır yada karşımızdaki insanın bizi yanlış anlayabileceği şeyler söylemişizdir.. Yani o konuda hassa düşünememiş de olabiliyor insan zaman zaman...
Yani herşeyide kötüye yormamak gerekiyor...

bir çeşit sadistlik bu, bazı insanlar başkalarının mutsuzluğuyla mutlu oluyor, çünkü başka bir şeyleri yok.

Ben hala nedense, bir insanın bahsettiğiniz bu şeyleri kasıtlı yapamayacağını düşünüyorum..

Yani sizi üzen bir konunun üzerine gitmek, insan olanın bilinçli yaptığı birşey olamaz gibi geliyor bana, böyle durumlarda hep '' boş bir anına denk gelmiştir, isteyerek söylememiştir..'' diye düşünürüm..

Benim başıma gelmedi, ama var demek ki..

Daha dikkatli konuşmaları konusunda uyarın onları mesela..Şahsen rahatsız olduğum bir konuyu ,karşımdaki kim olursa olsun, uslubuyla söylemekten çekinmedim hiçbir zaman..

işte bu yüzden burada kimseye KKnın dısındaki gurbaadan bahsetmemeyi tercih ediyorum...
bir zamanlar "arkadaş, dost" dedigim bir insandan kazık yemişliğim vardır cunku...
ailemle ilgili ozel bir durumumu paylaştım ve aramızın bozuk oldugu dönemde öc almak istercesine çirkin bir imada bulundu ulu-orta...
oysa arkadaşlıgımıza nokta koymuş da olsam hala güvenilirdi (!) gözümde
kendimi kandırmışım
yazık şakkıdı

ben böyle insanlara gelişmemiş diyorum ne zevktir bu başkasını üzmekle yaşanan benimde çevremde var kazıklarınıda yemişliğim oldu Çok üzgünüm çoookyiye yiye akıllanıyorum iyi niyetli olmaktan vazgeçecem korkarım

Kasitli yapilmadigi mi dusunuluyor:smiley-cool:
oyle kotu ruhlu ici kararmis aptal insanlar var ki oyle yada boyle yasadiklari kuyruk acilarinin, ezikliklerinin acisini bastirmak icin bu yola basvuruyorlar...
Cok denk geldim boylelerine o yuzden herkesle fazla samimi olmam ozelime kolay kolay girmem, zayif halkalarimi gostermem yani gun geldiginde firsatini bulup sevinc gosterilerinde bulunmasinlar diye...:smiley-cool:

kötü niyet, can sıkıntısı, karşısındakinin derdini önemsememe, kendi dertlerini unutma vs vs.
bir sürü sebebi olabilir
maalesef deniz güneşcim herkes senin kadar iyi niyetli değil yazık ki
benim de başıma geldi, anında tersledim ve niye durup durup bu konuyu açtığını sordum herkesin önünde
bir daha yapamadı tabi, böyle insanlara pabuç bırakmamak lazım, ses çıkarmadıkça tepesine çıkarlar insanın

Bazı insanlar da bazı konularda çok hassas oluyorlar ve siz bunu bilmeden, soruyorsunuz ve üstüne gitmiş oluyorsunuz..

Böyle birşey başıma geldi mesela..Olaya bir de bu pencereden bakmak lazım..

1-2 ay görüşmediğim bir arkadaşıma rahatsızlığının nasıl olduğunu sorduğum zaman ; (tamamen iyi niyetle ve onu düşünerek, nezaketen sormam gerektiğini, asıl sormazsam ayıp edeceğimi düşünerek)

Bir daha asla sormamamı, herkesin aynı şeyi sorduğunu ve bunların rahatsızlığını unutmasını engellediğini söylemişti ve biraz bozulmuştum açıkcası..

Ben de ona söyledim tabii; tamam ama ne tuhaf ki ben de sana halini hatırını sormam gerektiğini düşünüyordum aksi gibi. demiştim..

Yani o beni anlamadı belki ben de onu.. Bir daha da sormadım, ameliyat durumu varmış şimdi belki, sormam asla şimdi de arayıp..Kalkıp sitem edemez arayıp halimi sormuyorsun diye..Cevabım hazır:)))

Böyle işte bazen yanlış anlamalar olabiliyor..

Yani siz iyi niyetle soruyorsunuz ama karşınızdaki aynı sorulardan bunaldığı için yanlış anlıyor tamam da ben nerden bileyim 1000 kişinin sana aynı soruları sorup senin bunaldığını, bir de bunu düşünmek lazım..

Son düzenleme:
kötü niyet, can sıkıntısı, karşısındakinin derdini önemsememe, kendi dertlerini unutma vs vs.
bir sürü sebebi olabilir
maalesef deniz güneşcim herkes senin kadar iyi niyetli değil yazık ki
benim de başıma geldi, anında tersledim ve niye durup durup bu konuyu açtığını sordum herkesin önünde
bir daha yapamadı tabi, böyle insanlara pabuç bırakmamak lazım, ses çıkarmadıkça tepesine çıkarlar insanın

Haklısın tabii, benim başıma gelmedi, yani üzüldüğüm bir konunun aynı kişi tarafından tekrar tekrar gündeme getirilmesi çok can sıkıcı olurdu herhalde ama ben de uyarırdım kesinlikle o kişiyi..

Bunun bir çok sebebi olabilir
Birincisi karşısındaki insan aynı şeyi yapmıştır o da ondan öç alıyordur
Ne ekersen onu biçersin misali
İkincisi sevmiyordur karşındakini
Üçüncüsüde zevk alıyordur başkasına acı çektirmekten
Bu böyle uzar gider..

kimse 4 4lük deıldır herkesın bellı kusurları vardır
yalnız bu tür ınsanlar aslında kendı kusurlarını örtmek adına baskalarının kusurlarını aramakla buyuk zevk duyarlar
dev aynasından deıl boy aynasında kendılerıne baksınlar dıyorumsengözlerimebaksanab

daha oncede bir konunuzu okumustum konu egitimli egitimsiz kavgasina donmustu siz biraz fazla takmisiniz bu egitimli insan konusuna bence bu isin egitimle ogretimle ilgisi yok insanlikla,niyetle,kalple ilgisi var bu durumlarda okumusuda bir okumamisida karsindakini incitmekse dil herseyi yapar onemli olan bilincli kimsenin canini yakip incitmemek

kişilerin üzüntülerinden,sıkıntılarından hattaa gözyaşlarından
haz duyan insanlar varken,
gözyaşları dökülürken,içinden sevinç çığlıkları atanları görmüşken,
imalar beni şaşırtmıyor açıkcası:delphin:

Back
X