Neden istediğimiz şeyler olmaz ?

Merhaba H hayatisir1234 , tüm isteklerin kisa zamanda gercekle$ir in$allah.
Ehliyetle alakali bir$eyler söylemek istiyorum, sanirim Almanyadasin, Almanyada ehliyet almak yeteri kadar sürü$ dersi almadan zor maalesef, tabii ki ders haricinde bir yakininla ekstra cali$ma yapmadigin takdirde.
Ben söylerken utaniyorum ama 90 dakikadan 37 ders alarak girdim sinava mesela, cünkü sifir bilgiyle kursa ba$ladim, arabamiz yoktu, ekstra birisiyle cali$acak imkanim yoktu, mecburen bolca ders aldim..
Biraz fazlaca ders al derim, zaten her sinava girmek istediginde 200 euro ödeniyor sanirim, sinav parasi verecegine derse para öde derim, sinavda kurallara uymak kadar ki$inin kendine güveni ve heyecan durumu cok etkili oluyor, kücük hatalar yapsan bile, her$ey bitti diye dü$ünme,elin ayagin birbirine girmesin, bir$ey olmami$ gibi devam et.

Payla$mak istedim, cani gönülden almani dilerim, ba$arilar, kolayliklar :))
cok ama cok tesekkür ederim :) inanin park etmeyi bile becerdim hersey yolundaydi sadece hizli sürdum ve trafikte sacma sapan hatalar yaptim mesela sola saparken karsidan gelenin hakkini yemek, otoban da 80lik yolda kamyonu gecme istegi gibi sacma sapan seyler :(((( gicik birine denk geldim aslinda ama yapcak bisey yok :(

Sen bukadar olumsuz dusunursen zaten olmaz, iyi dusun iyi olsun derler ya,aynen oyle. LOUISE L. HAY'IN bu konuda cok guzel videolari var, izlemeni tavsiye ederim

konuyu ben mi açtım diye şüphe ettim :D bu kadar olur yani. ama pes etmek yok. şunu çok iyi anladım ki kendinden değerli hiçbirşey yok şu hayatta. ve kesinlikle pozitif olmak. olumsuzluğu kafadan atıp sebepsizce mutlu olmak derler ya öyle olduğun zaman hiç tahmin etmeyeceğin kadar güzel şeyler oluyor. tabi o motivasyonuda devam ettirmek gerekiyor ki çarçabuk bitmesin. ehliyete gelince bende kaldım hakkım yandı. insana koyuyo ama geçiyo üzülme. iyice öğrenicem gözüyle bak hatalarını düzelt. bir de tamam güveniyorum kendime demeden sınava girme. beni o kadar komik sebepten bıraktılar ki. armudun sapı üzümün çöpü. önce şu trafikteki sinyalsiz dalanlara küfür ede ede adamı çileden çıkaranlara çözüm bulsunlar. bir de nolursa olsun sınav anında hiç bir aracı sollama yada önce ben geçeyim gafletinde bulunma. heyecandan kazaya sebebiyet verebilirsin

cok ama cok tesekkür ederim :) inanin park etmeyi bile becerdim hersey yolundaydi sadece hizli sürdum ve trafikte sacma sapan hatalar yaptim mesela sola saparken karsidan gelenin hakkini yemek, otoban da 80lik yolda kamyonu gecme istegi gibi sacma sapan seyler :KK43:((( gicik birine denk geldim aslinda ama yapcak bisey yok :KK43:

Gecmisi unut ve ara vermeden tekrar ba$la derim Canim,

Sola dönü$ler cok önemli lamba oklu ye$il degilse, kar$idan geleni bekleyeceksin tabii ki :)
Oklu ye$ilse zaten senden ba$ka hertarafa kirmizi
Saga dönü$lerde yayalar ve bisikletleri mutlaka kontrol et, bunun icin omuz baki$i cok önemli
$erit degi$tiririken de ayna kontrolleri kadar omuz baki$i inanilmaz önemli
Dönel kav$aga yönlendirirse girerken degil cikarken sinyal, , dönel kavsaklarda da yaya ve bisikletlilere dikkat
Stop levhasi gördügünde 4 saniye dur, cizgiyi gecme, yol bombo$sa bile durmak zorundasin
Yol ver levhasinda duru$ cizgisine kadar gel, kontrollü dön
Otobana giri$ cok önemli, hizlanma $erindinde 80i gör öyle gir, zaten otobanda pek $erit degi$tirmeni istemezler,
Mutlaka 30 luk yollara sokacaktir, oralar genelde dar yollar olur, kar$idan gelen varsa senin önünde engel varsa bekle, yayalar ve bisikletler inanilmaz tehlike azami dikkat, yol darsa önünde bisiklet varsa bisikleti takip et.
Bol bol kav$aklarda solu dönü$ü Cali$in..
Bunlar kadar belki de daha önemlisi kendine güvenini mutlaka prüfere göstermen lazim..

Canim nolur kirilma bunlari mutlaka biliyosundur ama cok önemliler, bunlari yap, olmazsa gel beni burda bul diyorum :))
Sinavda her$ey dilediginden kolay olsun in$allah, tüm oklu ye$il lambalar seni bulsun, sevgiler...
Uzun oldu lütfen kusuruma bakma, in$allah kizmami$sindir :))

ehliyet almanın zor olduğu bir yerdeymişsiniz .Türkiye'de 3-4 defa girip ancak alabilen arkadaşım var . ben hiç denemedim bile . kendinize haksızlık etmeyin :) . tek noktaya odaklanmayı deneyebilirsiniz bence . iş için sınav gerekiyorsa mesela diğer şeyleri biraz ertelerseniz belki çok daha başarılı olabilirsiniz . ben kendim sosyal hayatım hariç diğer meselelerimi hep sıralarım . daha iyi odaklanmamı sağlıyor.

Gecmisi unut ve ara vermeden tekrar ba$la derim Canim,

Sola dönü$ler cok önemli lamba oklu ye$il degilse, kar$idan geleni bekleyeceksin tabii ki :)
Oklu ye$ilse zaten senden ba$ka hertarafa kirmizi
Saga dönü$lerde yayalar ve bisikletleri mutlaka kontrol et, bunun icin omuz baki$i cok önemli
$erit degi$tiririken de ayna kontrolleri kadar omuz baki$i inanilmaz önemli
Dönel kav$aga yönlendirirse girerken degil cikarken sinyal, , dönel kavsaklarda da yaya ve bisikletlilere dikkat
Stop levhasi gördügünde 4 saniye dur, cizgiyi gecme, yol bombo$sa bile durmak zorundasin
Yol ver levhasinda duru$ cizgisine kadar gel, kontrollü dön
Otobana giri$ cok önemli, hizlanma $erindinde 80i gör öyle gir, zaten otobanda pek $erit degi$tirmeni istemezler,
Mutlaka 30 luk yollara sokacaktir, oralar genelde dar yollar olur, kar$idan gelen varsa senin önünde engel varsa bekle, yayalar ve bisikletler inanilmaz tehlike azami dikkat, yol darsa önünde bisiklet varsa bisikleti takip et.
Bol bol kav$aklarda solu dönü$ü Cali$in..
Bunlar kadar belki de daha önemlisi kendine güvenini mutlaka prüfere göstermen lazim..

Canim nolur kirilma bunlari mutlaka biliyosundur ama cok önemliler, bunlari yap, olmazsa gel beni burda bul diyorum :))
Sinavda her$ey dilediginden kolay olsun in$allah, tüm oklu ye$il lambalar seni bulsun, sevgiler...
Uzun oldu lütfen kusuruma bakma, in$allah kizmami$sindir :))
ne kizmasi estagfirullah tam aksine cok sevindim cok ama cok cok cooook tesekkür ederim zahmet edip yazmissin Allah razi olsun echt süss von dir :)))
Aynen o 30lu yollarda karsidan gelen araba vardi sokak dardi durdum ama gec reaksiyon vermisim diye adam buna da bir sebep buldu bende o hatanin etkisiyle 30lu yolda 39a fln ciktim :( ya varya aslnda o kadar kolay alabilirdim ki sorma ama nasip olmadi.. 3 gün etkisinden kurtulamadim.. smdi bir Psychotest yapmaliyim 3. de kaybettigim icin.. hepsi masraf hepsi zaman.. umarim bundan sonrasi iyi olur emin ol bidahaki sinav da bu yazdiklarini kulagima küpe edicem :) tekrar cok tesekkür ederim :)

Sen bukadar olumsuz dusunursen zaten olmaz, iyi dusun iyi olsun derler ya,aynen oyle. LOUISE L. HAY'IN bu konuda cok guzel videolari var, izlemeni tavsiye ederim
inanmazsiniz ama bu sinava girerken ne notivasyon tepelerdeydi.. o kadar emindim ki kazanacagimdan yani degil positif artı positif düsünüyordum.. ama olmadi :( ben neyi positif düsunürsem zıttı cikiyor. mesela o is sinavina giderken hic umudum yoktu beni mi alacaklar dedim cok iyi gecti ve yetkili kisiyle bayagi diyalog kurduk oysa hic beklemiyordum.. bilmiyorum sorun bende mi yoksa neden kaynaklaniyor inanin bilmiyorum ama negatif dusunduklerim daha iyi bir netice veriyor :D

konuyu ben mi açtım diye şüphe ettim :KK70: bu kadar olur yani. ama pes etmek yok. şunu çok iyi anladım ki kendinden değerli hiçbirşey yok şu hayatta. ve kesinlikle pozitif olmak. olumsuzluğu kafadan atıp sebepsizce mutlu olmak derler ya öyle olduğun zaman hiç tahmin etmeyeceğin kadar güzel şeyler oluyor. tabi o motivasyonuda devam ettirmek gerekiyor ki çarçabuk bitmesin. ehliyete gelince bende kaldım hakkım yandı. insana koyuyo ama geçiyo üzülme. iyice öğrenicem gözüyle bak hatalarını düzelt. bir de tamam güveniyorum kendime demeden sınava girme. beni o kadar komik sebepten bıraktılar ki. armudun sapı üzümün çöpü. önce şu trafikteki sinyalsiz dalanlara küfür ede ede adamı çileden çıkaranlara çözüm bulsunlar. bir de nolursa olsun sınav anında hiç bir aracı sollama yada önce ben geçeyim gafletinde bulunma. heyecandan kazaya sebebiyet verebilirsin

vallahi ben neyi positif düsünürsem zıttı cikiyor :D sinavdan önce o kadar emindim ki hatta hocama hediye bile aldim son kez görücem diye ama olmadi :( umarim bidahakine aliriz ve hersey yolunda gider.. ne kadar zor olsa da pes etmemek gerekiyor. yorumun icin cok tesekkür ederim cok sagol :)

ehliyet almanın zor olduğu bir yerdeymişsiniz .Türkiye'de 3-4 defa girip ancak alabilen arkadaşım var . ben hiç denemedim bile . kendinize haksızlık etmeyin :) . tek noktaya odaklanmayı deneyebilirsiniz bence . iş için sınav gerekiyorsa mesela diğer şeyleri biraz ertelerseniz belki çok daha başarılı olabilirsiniz . ben kendim sosyal hayatım hariç diğer meselelerimi hep sıralarım . daha iyi odaklanmamı sağlıyor.
evet hakliisniz cok seye birden odaklaniyorum fakat hepsi de üst uste geliyor ben planladigim halde :(

olmuyor olmuyor dua ediyorsun belki yıllar sonra belki yakın zamanda(henüz bana hiç yakın zamanda olmadı ama) oluyor bence:) olmuyorsa da hayırsız oluyor
cidden kendi hayatımda hep böyle gözlemledim ne istedim olmadıysa geri dönüp bakınca iyiki olmamış dedim çok şükür
sen de dikkat et geriye bakıp;)
Allah büyük her şey için önce dua o yüzden:):KK54:

olmuyor olmuyor dua ediyorsun belki yıllar sonra belki yakın zamanda(henüz bana hiç yakın zamanda olmadı ama) oluyor bence:) olmuyorsa da hayırsız oluyor
cidden kendi hayatımda hep böyle gözlemledim ne istedim olmadıysa geri dönüp bakınca iyiki olmamış dedim çok şükür
sen de dikkat et geriye bakıp:KK66:
Allah büyük her şey için önce dua o yüzden:):KK54:
aynen öyle gercekten de cok tesekkür ederim güzel yorumunuz icin :)))

Genel olarak söylüyorum zaten istesem de olmuyor istemesem de. Gerçekten niye böyle oluyor bilmiyorum. Mutlu olmak hiç mi hakkım değil. Hep boşa her şey boşa. Boşu boşuna ruh gibi yaşamak.

Back
X