Neden iyi kadinlar hep üzülüyor

Gizem nur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2015
739
260
33
27
Merhaba herkesi ayni kefeye koymak istemem. Ama maalesef çoğunluk böyle. Erkekler iste kızlar çok çirkef şöyle böyle diyorlar ama iyi kadınların cidden kıymeti bilinmiyor. Hani iyi davranıyorsun karsindaki insan gerçekten anlamıyor. Nerede düzgün iyi kadın var hep aldatiliyor ya da üzülüyor

Merhaba herkesi ayni kefeye koymak istemem. Ama maalesef çoğunluk böyle. Erkekler iste kızlar çok çirkef şöyle böyle diyorlar ama iyi kadınların cidden kıymeti bilinmiyor. Hani iyi davranıyorsun karsindaki insan gerçekten anlamıyor. Nerede düzgün iyi kadın var hep aldatiliyor ya da üzülüyor
Bugün bunu düşündüm
Kadın olarak değil de genelde iyi insanlar daha çok üzülüyor sanki. Demekki onların imtihanı bu dünyada ağır oluyor, kötüler her haltı yiyor hiçbirşey olmuyor da biz azıcık kötü bile düşünsek başımıza bir iş geliyor..

Çünkü modern insan bencildir. Hazzı ve kendisi ilahıdır. Etrafınıza bakın biriyle buluşmadan önce bile kırk tane hesap yapıyorlar. Maskelerle yaşıyoruz. Hep bir hesap hep bir kurgu. Üstelik kadın erkek farketmiyor. Neredeyse büyük bir kısmı bunu yapıyor.

Bugün bunu düşündüm
Kadın olarak değil de genelde iyi insanlar daha çok üzülüyor sanki. Demekki onların imtihanı bu dünyada ağır oluyor, kötüler her haltı yiyor hiçbirşey olmuyor da biz azıcık kötü bile düşünsek başımıza bir iş geliyor..
Aynen öyle oluyor. Ben hic iyi niyetliliğimin bir faydasini görmedim. Bir turlu yaranamadım.

Çünkü modern insan bencildir. Hazzı ve kendisi ilahıdır. Etrafınıza bakın biriyle buluşmadan önce bile kırk tane hesap yapıyorlar. Maskelerle yaşıyoruz. Hep bir hesap hep bir kurgu. Üstelik kadın erkek farketmiyor. Neredeyse büyük bir kısmı bunu yapıyor.
Bende açık açık her şeyi anlattığım için kaybediyorum galiba yalanla dolanla nereye kadar gidecez bilmiyorum

iyilik/ kötülük neye göre kime göre. iyi birimiyim bilmiyorum. çevremdekilere çok fazla kulak assam millet ne der diye yaşasam çok üzülürdüm şimdiye onu biliyorum. zor bir hayatım oldu ve bu zorluklar bazı şeylerin o kadar da kafaya takılmayacak şeyler olduğunu öğretti. benim yaşadıklarımı yaşadığında çok şükür diyen de olur, bıktım bu hayattan diyende. birilerinin sizi üzmesine izin verip vermemek kişinin kendi elinde bana göre. bu klişeler ve genellemeler ruh halinizi iyiye doğru yönlendirmez.

Benim de iyi niyetim hep suistimal edildi. Ben kötü olup uyum saglamak yerine kendimi geriye cektim.
Degisemeyecegimi biliyorum. Sosyal ortamdan uzaklastirdim kendimi daha fazla kirilmamak icin. Bu hep böyle kalacak biliyorum.
Cözümü yok.
Sorunum ise cocuklarimi yetistirme seklim. Ne yapacagimi bilmiyorum. Ahlakli yetistiriyorum, tebiye veriyorum cocugun biri gelip elinden oyuncak cekip tekme atiyor. Cocuklarima sen de vur mu diyeyim oyuncagi sen de cek mi diyeyim. Ne diyeyim.. Hadi kendi yolumu buldum ama cocuk yetistirirken nasil yetistirecegimi bilmiyorum. Her cocuk ziyadesiyle bencilken cocuguma anlayisli olmayi ögüt verirken enayi gibi hissetmeye basladim artik. Cünkü ezilen hep anlayisli olan.
Bencil olmak zorunda birakiliyoruz.

bence çok da kötü bir insan değilim ve kimse de beni üzmüyor, biliyorlar kıymetimi :)
karşınıza çıkan yanlış insanlardan hiçbir şekilde siz sorumlu değilsiniz, iyiliğiniz, kötülüğünüz vs...
yanlış seçimler yapıyor olabilirsiniz en fazla.

Bu konuda kesin bir kural oldugunu dusunmuyorum. Basina hep iyi seyler gelen kotu insanlar da biliyorum, layigini bulmuslari da. Mutlu olan iyi insanlar da biliyorum, mutsuz olanlar da. Burada onemli olan dogru insanlarla karsilasmak. Bir de bizi mutsuz eden gene bizim bakis acimiz bence.

İyilik başka şey de. O üzülenler genelde kendinden çok başkasını düşünenler. Ben bi ara durdum düşündüm; ben kendime değer vermezsem, karşımdakini arşa çıkarırsam,onun yerinde ben de olsam bana değer vermem ki... bu işler böyle.. seveceksin dozunda, bencil olacaksın dozunda, gerektiği zaman kötü olacaksın hatta ama o da dozunda. Zarar vermeden. Korunma amaçlı. Bizden başka kimse koruyamaz bizi.

Bencillik iyidir candır... Önce kendi ihtiyaçlarım sonra başkasının ihtiyaçları ...

Bir de bana ne demeyi öğrensem harika olacak.

Hiçkimse ben kötüyüm demezki..ve herkes kendine göre haklıdır. Bu yüzden ben iyi biriyim yada hep haklıydım diyemem. Beni ancak beni gerçekten tanıyan yakınlarım anlatır. Yani iyi kadınım ondan bunlar başıma geldi diyemiyorum. Tek diyebilecegim kimseye haksızlık yapmayı sevmem ve art niyetli biri değilimdir.
Yaşadığım bütün olumsuzlukları düşünmemeye çalışıyorum..hayat böyle birşey..

Benim eşim bencillikte mastır yapmış biri. Kendi rahatı,kendi kıyafet,kendi parası,kendi dünyası vs vs,metfaatcidirde fakat bunlara rağmen iç huzurunun olduğunu dusunmuyorum. Ben gerçekten saf,iyi niyetli karşımdaki mutluydu mutlu olan biriyim merhametim gerçekten fazla olmasa keşke ama iç huzurum var şükürler olsun vicdanım rahat hesap veremeyeceğim hiç bişey yok bunlar olduktan sonrada uzuleveriyim nolacak.

Back
X