- 10 Ağustos 2016
- 1.072
- 374
- 123
- Konu Sahibi Pulmicort_Combivent
-
Çok denedim. Çok çabaladım.Kendinizden başka dostunuz yok. Kendinizden başka kimseniz yok temelde. Eğer kendinizi sevmezseniz, kimse sizi sevmez. Kendini, öz varlığını sevmeyen birisi için neden çaba göstersinler ki ?
Babamla baba kız gibi değiliz ama ben de babama benziyorum daha kötüsü benzeyen huylarım bile var. Neden kendimi bunaltayım ki bunun için? Benzemek aynı kişi olmak anlamına gelmiyor. Genetik işte, normal.
Önce kendinizi seveceksiniz. Bakın bu çok klişedir ama tek doğrudur. Siz ne yaptınız ki? Kime ne zararınız oldu, kendinize ne zararınız oldu? İçinizdeki çocuğu ve bugünkü sizi ihtiyacı olan özsevgiden neden mahrum bırakıyorsunuz ki...
En kötüsü de bu durumu kabullenip, harekete geçmemek. İyi bir uzmanla birkaç seans terapi bile çok yol aldıracakken, "bu böyledir işte" deyip hayatınıza devam etmek. Yardım alın, sevgiye layık olmamanız gibi bir durum yok. Kendinize olan sevgisizliginiz dışarıdan bangır bangır duyuluyor, bu da insanların tavırlarına yansıyor. Her ne yaşadıysanız üzgünüm, keşke olmasaydı ancak bundan sonrası sizin elinizde. Bu konuyu araştırın, yardım alın, o zaman gerçek sizi bulacaksınız ve emin olun sosyalleşmek dahil her şey çok daha kolay olacak ❤
Valla her şeyi yapıyorum ben hakliyim ben dogruyum ama yine ezilen benim bakışlarıyla beni yerin dibine sokuyor insanlar bu kadar sevilmeyecek yanım ne ki benim öyle bir sevgi dileniyorumki dilenci gibi çok aşağılık hissediyorum kendimi. Kimse benim için bişey yapmıyor ama ben fedai gibi ortalıkta dört dönüyorum her şeyi düşünüyorum yapamadiklarim için ağlıyorum halbuki ben neden ağlıyorum ki Birçok kitap okudum kendimi geliştirmek için bircok şeyler yaptım ama artık onlardan bile zevk alamıyorum çok zor durumdayimYani herseyden ümit kesilir de Allah tan kesilmez. Sahsen uzun zaman sizin gibi hissettim. Saygiyi ilk önce siz kendinize vereceksiniz. Siz sinirlar cizemedikce ve koruyamadikca insanlar sizi ezer. Kimseyi ezmeyin, ama cizgilerinizi gecenlerede acimayin.
Profesyonel destek alsanız iyi olur bence. Kendinize o kadar çok acımasız laflar sarfetmişsiniz ki okurken daraldım. Kendinizle alıp veremediğiniz nedir? Bu nefret neden?Babamdan nefret ediyorum. Ya da etmiyorum bilmiyorum. Sevmediğim söylenemez ya da öyle söyleyim daha makul olur. Sebeplerine girmiycem daha da dibe giriyorum onu düşününce. Bazı hareketlerim mimiklerim babam olduğu için doğal olarak ona benziyor. Ona benzeyen hareketlerimi değiştirmek için gün içerisinde neredeyse kendimi boğazlayacak hâle geliyorum.
Bu yüzden kendime sinir oluyorum. Akrabalarim bana büyük kazık attılar ve beni eşime rezil ettiler. Beni hep eziklerlerdi zaten yıllar boyunca ama sebebi ne ? Bir sebebi yok ben daha ezik olduğum için onlar benden daha iyi oldukları için ( iş okul konusunda değil o konularda benim konumum daha iyi) ama ben ezigim. Bana neden böyle davranıyorlar bilmiyorum kendimi kokuşmuş yanına yaklaşilmayacak bir şey gibi hissettiriyorlar.
İş yerinde herkesle çok iyi olmaya çalışıyorum saygı gösteriyorum yardımsever oluyorum ama hep beraber bir şeyler yerken beni davet etmiyorlar. Konuşurken insanları rahatsız etmem çok konuşmam kötü konuşmam dedikodu yapmamaya çalışırım güzel pozitif olmaya davranmaya çalışırım insanları rahatlatacak şeyler söylemeye çalışırım ama yok. Ben yine dislaniyorum. Neden. Kendimi cezalandirmaktan o kadar yoruldumki.
Evlendim ama henüz düğünüm olmadı evlenince hayatım değişir diye düşünüp düğünüm olacağı zamanı bekliyordum. Ama ona olan umudum da bitti ne değişecek ki evlenince. Evlenince de bu sefer eşim ve akrabaları tarafından eziklenme dışlanma kendini pislik gibi hissettirme olaylarını henüz yaşamadım ama yaşarım diye düşünüyorum.
İşin en kötü tarafı artık Allah'ın da beni sevmediğini düşünüyorum. Beni niye sevsinki hiçbir kulunun sevmediği yalnız birakildigi bir ezigim ben beni niye sevsin çok dua ettim Allah'ım bir arkadaş bana nasip et diye ama yok olmadi yalnizligim için de kendimi cezalandirarak ve suclayarak günlerim geçiriyor
Valla her şeyi yapıyorum ben hakliyim ben dogruyum ama yine ezilen benim bakışlarıyla beni yerin dibine sokuyor insanlar bu kadar sevilmeyecek yanım ne ki benim öyle bir sevgi dileniyorumki dilenci gibi çok aşağılık hissediyorum kendimi. Kimse benim için bişey yapmıyor ama ben fedai gibi ortalıkta dört dönüyorum her şeyi düşünüyorum yapamadiklarim için ağlıyorum halbuki ben neden ağlıyorum ki Birçok kitap okudum kendimi geliştirmek için bircok şeyler yaptım ama artık onlardan bile zevk alamıyorum çok zor durumdayim
Kendinize benzeyen bir hikayeye dışarıdan bakmak belki durumu analiz etmenize yardımcı olabilir.
Okudum ancak dediğiniz gibi hissetmedim çok üzgünüm çok güzel şeyler yazılmış ama ben bir kişiyle oturup sohbet edilebilecek bir insan değilim ve bu bende bir sıkıntı olduğunu gösterirDurumunuzu yeraltından notlar kitabına benzettim. Orada da aynı sıkıntılı süreç işleniyor. Kendinize benzeyen bir hikayeye dışarıdan bakmak belki durumu analiz etmenize yardımcı olabilir. Oradaki baş karakterin de benzer sorunları var çözümünün aslında insanları takmamak olduğunu okuyunca siz de fark edeceksiniz.
Zaten küçüklükten beri babam bizi pek sevmez akrabalarına daha çok değer verir onları sarılır operdi bize yapmazdı sonra akrabaları da evlerine gittigimizde şu oyuncağa dokunmamalar odamdan cikarmisinlar biz gidiyoruz sen gelmemeler olurdu o zamanlar pek anlamazdim sevilmiyor gibi hissetmezdim sonra arkadaşlarım benden ayrı durmaya başladılar bir arkadaşımla çok fazla oyun oynadigimiz için dışarda gezdigimiz için arkadaşıma babası bununla bir daha gorusmeyeceksin deyip onu benden koparmisti babasının bakışları ve sözleri hala aklımda sonra okulda sevilmedim çok yakın arkadaşim okul bittikten sonra defalarca aramama rağmen görüşmedi benimle halbuki çok iyiydik ne oldu bilmiyorum şimdiyse iş yerinde birbiriyle çok alakasız iki insan bile bir araya gelmiş bakıyorum birlikte çay içmeye kahve içmeye gitmişler ama ben yine yalnız yine yalnızAsil soru kendinizi neden ve ne zaman sevilmeye layik olmadiginiza inandirdiniz. Temel sorunu cözmeden ilerleyemezsiniz. Profesyonel destek de alin bu konuda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?