Neden kime neye bu özlem

Bence dışarda iş arayın 2 3 ay olsa da dışarda çalışın bir özgüven kazanın.

Üniversite okudum 16 sene eğitim hayatım oldu ama ailemden uzak 2 yıl dışarda çalışmam beni özgüven iletişim konusunda 16 yıldan daha ileriye attı

Evet galiba sebebi bu, doğru tespit ettiniz ailemle yasadigim için para hırsım hiç olmadı sorumluluğum yok çünkü ihtiyac da duymadim

Eğer ailenizin sunduğu maddi güvence yoksa, haliniz biraz fazla rahat ve umursamaz. Aileniz size aylık az biraz harçlık verir, onlarda para-mal-mülk kalacaktır veya size alacakları durumları vardır o zaman anlayabilirim rahat olursunuz. Ama güvenceniz yokken aylık asgari ücretten az olan gelirle yapamazsınız.

Kilo milo değil. İş konusunu halletmeniz gerek. Kiloyu yavaş yavaş verirsiniz, diyetle verirsiniz, yürüyüş yaparsınız, iğne vs halledilir. Ama daha önemli sorununuz daha doğrusu ihtiyacınız iş ve maddiyat.

Her açıdan kilo çok zor. Omrum kilo alip verme denemeleriyle geçti sonuç hep ne kadar verdiysem geri aldim
Bir diyetisyen olarak siz daha bilirsiniz zayiflama ignelerini. Yani butun kisisel harcamalarinizi 6 ayligina durdurun. Sosyal aktivitelere katilmayin ve igneye baslayin.

Ben cocuklugumdan ergenlige kadar duzenli kortizol kullanmis biri olarak omrumun yuzde 99 u obez olarak gecirdim. Sayisiz kez kilo aldim verdim ama beynimde acligi sadece zayiflama ignesi durdurdu. Yuzyilin bulusu. 18 kilo verdim. Ben oyle spor vs yapmiyorum cunku agir iste calisiyorum. Ihtiyac olmuyor. Biraz da proteine dikkat ettiniz mi cok rahat verirsiniz .

6 aylik paranizi buna yatirin, kolayca kilo kaybedersiniz. Ozguveninizde yerine gelir.

Eğer ailenizin sunduğu maddi güvence yoksa, haliniz biraz fazla rahat ve umursamaz. Aileniz size aylık az biraz harçlık verir, onlarda para-mal-mülk kalacaktır veya size alacakları durumları vardır o zaman anlayabilirim rahat olursunuz. Ama güvenceniz yokken aylık asgari ücretten az olan gelirle yapamazsınız.

Kilo milo değil. İş konusunu halletmeniz gerek. Kiloyu yavaş yavaş verirsiniz, diyetle verirsiniz, yürüyüş yaparsınız, iğne vs halledilir. Ama daha önemli sorununuz daha doğrusu ihtiyacınız iş ve maddiyat.
Evet aslında doğru söylüyorsunuz. Insan hayattaki sikintilarini aynı anda çözmek istiyor ama bu mümkün degil. Sırayakoyunca ustesinden gelinebiliyor ve benim için ilk sıra hayatımı idame ettirebilecek kadar kazanmak olabilir. Ama kendimi ikna edemiyorum sanki önce degismeliyimkilo vermeliyim.bambaska bir insan olmaliyim ve diyestiyen olarak işe girmeliyim dışarda

Evet aslında doğru söylüyorsunuz. Insan hayattaki sikintilarini aynı anda çözmek istiyor ama bu mümkün degil. Sırayakoyunca ustesinden gelinebiliyor ve benim için ilk sıra hayatımı idame ettirebilecek kadar kazanmak olabilir. Ama kendimi ikna edemiyorum sanki önce degismeliyimkilo vermeliyim.bambaska bir insan olmaliyim ve diyestiyen olarak işe girmeliyim dışarda

Kilo verme sürecinde sağlıklı, düzenli beslenmek gerekir. Para yokken öyle istediğiniz market alışverişlerini yapıp, dilediğiniz tabakları hazırlayamazsınız. Yeşillikler, tavuk-kırmızı et hepsi pahalı.

Elbette insan kendisini kafasındaki ideal fiziksel özelliklerde görmek istiyor. Ama maalesef hayatın gerçekleri var. Tamam yine dikkat edin spor ve yemek düzeni konusunda, kilo vermek için uğraşın ama önceliğiniz iş olmalı.

Belki part time çalışırsınız satış danışmanı olarak, belki başka anladığınız iş olabilir. Diyetisyen olarakta kilolu olmanız sorun olmaz. Önemli olan işinizi nasıl yaptığınız.

Dışarda çalış ev insanı depresyona sokuyor. Evde herkesten saklanıyorsun gibi hissettim. Bence başka iş düşün akrabaları düşünme akrabalar şimdi de dedikodunı yapıyorlardır kesin zaten hep yaparlar.

Dışarda çalış ev insanı depresyona sokuyor. Evde herkesten saklanıyorsun gibi hissettim. Bence başka iş düşün akrabaları düşünme akrabalar şimdi de dedikodunı yapıyorlardır kesin zaten hep yaparlar.
Evet doğru evde herkesten saklaniyorum gibi, kendime bakmıyorum ilgilenmiyorum gibi

Evet doğru evde herkesten saklaniyorum gibi, kendime bakmıyorum ilgilenmiyorum gibi
Kalbinizi kırmak istemem fakat bu bölümü okumuş tiroid rahatsızlığı olan biri neler yapması gerektiğini hepimizden iyi bilir. Danışanlarınıza faydalı olabiliyor musunuz? Kendinize faydalı olmanız lazım en başta. Az kazanıyor olabilirsiniz ama arkadaşların dediklerine katılıyorum. Ya dışarda iş bulun ya da dahiliye doktoru eşliğinde gereken tedavinizi olarak kilo vermeye çalışın. Benim hamileliğimde hipoglisemim çıktı. Sizde bilirsiniz ki kan şekerim hep düşük ve ani düşüyordu. Doktorum sık sık yememi ama paketli ya da karbonhidratlı yemekler yemememi önerdi. Ben de yoğurt+kuru meyve şeklinde aylarca ara öğün yaptım ve ana öğünlerim o kadar fazla dolu doluydu ki ona rağmen 12 kilo aldım. Bunu neden anlatıyorum çünkü bana doktorum öyle demese kan şekerim düştükçe çikolata, kek falan yerdim ki bazen anlık toparlamak için yiyordum. İnsan bilmeyince en kolayına sarılır ama siz biliyorsunuz hepimizden daha iyi hemde. Kendinize değer kıymet verin çünkü hepimiz çok kıymetliyiz

31 yaşında eğitimli okumuş bir bekarım, ailemle yasiyorum. evden çalışıyorum az kazanıyorum kendime kıyafet ayakkabı bile alamıyorum. Ailem evlenmemi istiyor ama gorustuklerim asla evlenebilecegim kişiler degildi. Kendimi çok yalnız, parasız, çirkin hissediyorum. Cocuklugumdan beri kilo sorunum var, bu cildimde catlaklara varislere neden oldu. Hem güzel hissetmediğim hem de param olmadığı için eski kıyafetlerimi giyiyorum. Kendimi yerin dibine sokuyorum kimle kiyaslarsam kiyaslayayim hep eksideyim gibi. Çok mutsuz hissediyorum yalnız ve çaresiz
Ne kadar kazanıyorsunuz yani

31 yaşında eğitimli okumuş bir bekarım, ailemle yasiyorum. evden çalışıyorum az kazanıyorum kendime kıyafet ayakkabı bile alamıyorum. Ailem evlenmemi istiyor ama gorustuklerim asla evlenebilecegim kişiler degildi. Kendimi çok yalnız, parasız, çirkin hissediyorum. Cocuklugumdan beri kilo sorunum var, bu cildimde catlaklara varislere neden oldu. Hem güzel hissetmediğim hem de param olmadığı için eski kıyafetlerimi giyiyorum. Kendimi yerin dibine sokuyorum kimle kiyaslarsam kiyaslayayim hep eksideyim gibi. Çok mutsuz hissediyorum yalnız ve çaresiz
Kendinizi siz sevmezseniz kimse sevmez. Lütfen kendinizi sevin.

Çatlaklar yıllar geçtikçe solup giden şeyler ne olacak onlardan? Kilo her zaman verilir, yeterki isteyin egzersiz yapın dikkat edin yediklerinize. Eski kıyafet giymek ne zaman ayıp oldu? Asıl ayıp kıyafetleri 3-5 kez giyip çöpe atmak değil mi sizce de?

Şöyle düşünün siz kilolu veya eski kıyafet giyen birini görünce aaaa şişko ve eski kıyafet giyiyor diye aşağılıyor musunuz? Niye kendinizi aşağılıyorsunuz? Yabancılardan daha kıymetli değil misiniz kendiniz için?

Her gün açık havada 1 saat yürümeyi deneyin. Hem kilonuza hem ruh halinize iyi gelir hazır havalar da güzelken

Bu bölümü okuduğum için dışarda herhangi bir işte çalışırsam herkes çok laf edecek boşuna okudun vs diye küçümseyecek. Şimdi kazandığım miktari bilmiyorlaro zaman askeri ucret aldığımı bilecek ve babamin benim egitimim için harcadigi paralar boşa gitti diye dedikodu yapacak akrabalarim var ne yapacağım bilmiyorum
Elalemi düşünürsen kendı hayatını kacırırsın mühim olan sen ne istiyorsun yani geriye kalanlar bence bahane . Ben bisey isticem de benden haberi olmayan bana eğitimimde bi kuruş katkısı olmayan akrabamın çenesi işleyecek die ben hayatımı ertelicem yada babam milletin lafıyla üzülecek öyle mi hiç sanmam aksine anne babalar çocukları mutlu olursa mutlu olurlar olmuyolarsa sıkıntı var demektir . Elalem konuşur konuşur konuşur susmazlar diyetisyen ama kilo veremedi önce kendıne baksın derler ? Bunu demediler mi hiç o akrabalar ? İşte yukarda bahsettiğim şey bu bahanelere yer verme ne yapmak istiyorsan yap .

Suan onlıne görüştüğün kişileri akşam saatlerine yada haftasonlarına kaydırmaya çalış elinden geldıkce (zaten mesajda görüşüyor cogunlukla diyetısyenler )onlara hissettirmeden gündüz calısabılecegın bi işe bak . Kilolarının hayatına giren hareketle gideceğini de görürsün . Ablam mide balonu taktırdı yağ aldırdı kendını resmen 45 dikişle ikiye böldürdü ne bileyim liposeksin mı nedir onlardan akupuntur mu neyse ondan yaptırdı denemedik çaylar sporlar diyetler havuzlarda saatlerce yüzmeler yapmadığı kalmadı kadın kilo veremedi verdiğini de geri aldı .sonra bi işe başladı yani suan diyetisyene ihtiyacı var ama kilo almak için kurudu resmen hareket lazımmış düzenli meğerse kadının hayatına . İlle diyetisyenlik yapmak değil farklı işe de bakabilirsin diyetisyenlikte ek gelir olarak devam eder belki biraz birikim yaparsan kendı iş yerını açar daha güzel ilerlersin .
bu arada kıyafetlerin eski olmasının hiç bi önemi yok temiz olsun yeter zaten millet artık vıntıc mıdır nedir ona gectı ikinci el alıp giyiyor .

Son düzenleme:
Ben devlet hastanesinde diyetisyene gittim aboo diyetisyen 120 kilo ve sipariş veriyor yemek için 6 tane gözleme, dedim bu kendi zayiflayamiyo bana nasıl fayda olacak(önyargı) ama bana öyle güzel bir diyet vermiştiki sayesinde 5 kilo verdim yani kilolu olduğu için kendi diyet yapamiyor belki baska bir sorunu vardi ama çok iyi bir doktordu... Diyeceğim o ki kilo ile alakası yok sende yaparsın diyetisyensin diye fit olmaya gerek yok, misal kalp doktoru kalp krizi gecirdi herkeez şunu dedi aaa doktor kalp krizimi gecirir nden onlar insan değilmi.. hayatta herşey olur zayıf, şişman, çirkin güzel bunları bir kenara bırakın ileriyi düşünün ben çirkinim ben kiloluyum diye eve kapanmak çok sacma

Hem az kazanıyorum hem de eğitim satın almıştım onun taksitlerini ödüyorum.
90 kiloyum bakımsız görünüyorum ve evlenemedigim için kendimi tercih edilmiyor hissediyorum
E spora, diyete, sağlıklı beslenmeye başlayın. Çözüm çok ama uygulamayıp böyle depresif olmak daha mı iyi? Buradan ne çözüm arıyorsunuz?

Motivasyonunuz yoksa psikolojik destek alabilirsiniz.

E spora, diyete, sağlıklı beslenmeye başlayın. Çözüm çok ama uygulamayıp böyle depresif olmak daha mı iyi? Buradan ne çözüm arıyorsunuz?

Motivasyonunuz yoksa psikolojik destek alabilirsiniz.
Zaten diyetisyen mişsiniz 🙈

dışarda çalışabileceğiniz herhangibir iş bulun zamanla hem özgüveniniz yerine gelir hemde daha iyi paralar kazanırsınız kendinize yatırım yaparsınız.. sizi kırmak istemem ama kendi işinizi yapmanız biraz zor olabilir

iyi de siz kendinizi zayiflatamamissiniz ki tiroidim pkoyum gibi bahaneleriyle
zaten kilo problemi yasayan cogu insan tiroid, cogu insan pko
bunlar birbirini besleyen rahatslizliklar. pkos hastasi cok esim dostum oldu zaten kadin dogum doktorunun da onlara onerisi zayiflamalari - saglikli beslenmeleri. kilo verince etkisi azalan birsey. ilacsiz adet olamayan pkos arkadasim diyetisyenle 15 kilo verdi duzenli adet gormeye basladi.
yani bahaneleriniz hic mantikli degil.
nasil yapilacagini biliyorsunuz, yapmalisiniz.
bir arkadasim var 20 kiloya yakin fazlasi var. pandemide beraber spora yazilmistik 3 arkadas heryer kapali, aktivite olsun diye. sporda "insulin direncim var" falan demisti pt'ye, o da "o zaman seninle ayri calismamiz lazim" diyip kan testi istemisti. direnci falan yokmus. spor salonundan cikardik o yorgunlukla yol ustundeki lezzetlj pastaneden tartolet yerdik:) is yerinde ogle molalarinda zaten fastfood yerdi, evleri aburcubur dukkani gibi , tv izlerken brownisi, kolasi, cayin yaninda biskuvisi hep olur.. sonuc olarak yillar yillari kovaladi arkadasim da kilo veremedi. "dikkat ediyorum salata yiyorum" bile dese eve gidince tv izleyip biskuvi yedikten sonra salatasi ona yaramadi.. derken bu ay bulustuk 1 ayda 6 kilo vermis. cok sevdigi online bir diyetisyen bulmus, kadin sadcee "sunu ye sunu ye" demiyormus tarif veriyormus. gun icinde yedigi her seyi ona atiyor - motivasyon sagliyor. bir de spora yazilmis. ciddi ciddi belli etmis yani zayiflamasi. insallah boyle devam ederse yaz bitimine kalmaz istedigi kiloya erişicek.
yani demek istedigim biraz da bahanelere siginmak yerine harekete gecmek gerekiyor.
sizin yerinizde olsam tiktok acardim "zayiflayan diyetisyen" gibi bir isimle. yuzunuzu kullanmak istemezseniz filtreler var o uygulamada pek cok insan maskeyle video cekiyor zaten.
bir challangeye girer kendinizi zayiflatirsiniz. hem epey takipci kazanirsiniz hem yaptiginiz yemekleri diyetleri vs paylastiginiz icin sponsorluk reklamlar alirsiniz saglikli yasam., diyet firmalarindan , hem size de motivasyon olur hem de kilo vermeyi basarirsaniz epey bir insan sizden danismanlik alir.
diyetisyenin cok kilolusuna kimse gitmek istemez ama tas gibi zapzayif olanlar da insanlara kendini kotu hissettirir. onlar gibi kiloluyken zayiflayan diyetisyen cogu kisinin tercihi olur bence

Merhabalar,

Sizi anlamak ve anlayamamak arasında gidip geliyorum açıkçası. Kazandığınız paradan şikayet edip miktarı artırmak için bir çaba göstermeyişiniz, diyetisyenlik okuyup, hali hazırda başkalarına sağlıklı listeler hazırlayıp sunmanız ve hep kilo sorunuyla baş etmenize rağmen bunun için de (benim anladığım) istikrarlı bir duruş sergileyemeyişiniz anlayamadığım kısımlar. Acaba, kendinizi iyi ve değerli hissetmek için psikolojik destek mi alsanız? Evet buradaki, benim yorumlarım da dahil birçok yorum psikolojik destek alma yönünde fakat hem kilo verememenizin, hem de aslında "kilolu insan olduğum için bakımlı da değilim" düşüncesi bana pek sağlıklı gelmedi. Evde durdukça ve istediğiniz görüntüde olmadıkça isteğinizin gidip, değersiz hissetmenizi anlıyorum. Ama sabah veya akşamları yapacağınız yürüyüşler para ile yapılmıyor. Ya da youtube'da spor videoları da. Aile evindesiniz, mutlaka ev yemeği oluyordur. Bunların doğrultusunda kendinize yeme düzeni oluşturmanız bence çok kolay. İlla kuaföre falan gitmek zorunda değilsiniz. Kendinizde evinizde yapacağınız küçük değişimler bile iyi hissettirecektir. Eğer hayatta kalmak istiyorsak mücadele etmeyi kabullenmemiz gerekir. Zor yorucu evet duraklama ihtiyacı hissetmek normal. Ama durakladıktan sonra da devam etme istikrarını göstermek gerekir.

Back
X