- 18 Mart 2021
- 11.899
- 62.307
- 548
- Konu Sahibi Nazlican333
-
Bugün daha zam yapmaya bir ay varken ev sahibim arayıp kira oranlarını hatırlattı.Belki evden çıkmayı düşünürsünüz diye aradım dedi.Ben ki kirasını saat bile geçirmeden ödeyen bir insanım.Ben de evden çıkmayacağımi söyledim.Adamin derdi kiralar çok fazla arttığı için beni çıkartıp benim kiramın iki katına evi başkasına kiralamak.Ne olacak bu böyle.Kiralar neden bu kadar arttı.Bu duruma müdahale edilir mi acaba.Biz kiracılar
6 ay ev aradım gerçekten 6 ay. Ev bulduğumda taşınacak gücüm olmadı. Taşınacak maddiyatım olduğunda ev bulamadım o kadar çok pahalıydı ki evler istanbulda. 1400 TL veriyordum ev bakıyorum 1750 bile yok yani kara kara düşündük durduk . Ev sahipleri gerçekten vicdansız olmuş. Sonra nasıl bir mucize oldu bilmiyorum ama öylr bir ev sahibine denk geldim ki Allah razı olsun 2+1 site içerisinde sakin güneş alımı herşeyi istedigim gibi ev buldum ve ev sahibi bin TL istedi. Aynı sitede başka ev sahibi 2200 TL ilana koymuş gerçekten insan nerden nereye geldiğini unutmamalı. Birde daha yükseğe kiralamak için çıkartıyorlar evden Allah bildiği gibi yapsın onları.Bugün daha zam yapmaya bir ay varken ev sahibim arayıp kira oranlarını hatırlattı.Belki evden çıkmayı düşünürsünüz diye aradım dedi.Ben ki kirasını saat bile geçirmeden ödeyen bir insanım.Ben de evden çıkmayacağımi söyledim.Adamin derdi kiralar çok fazla arttığı için beni çıkartıp benim kiramın iki katına evi başkasına kiralamak.Ne olacak bu böyle.Kiralar neden bu kadar arttı.Bu duruma müdahale edilir mi acaba.Biz kiracılar ne yapacağız.
Ev sahibi değil kiracıyım. Ancak insanların kendi dişi tırnağıyla kazanıp aldığı eve istediği fiyatı koyma özgürlüğü yok mu ? Beğenmiyorsanız işinize gelmiyorsa tutmazsınız olur biter. O zaman mağazaya girip vay efendim neden dandik tişört 200 TL deyip camı çerçeveyi indirelim. Alma kardeşim, oturma kardeşim. Bu kadar basit. Ha çok mu memnunum tabiki değilim ama insanların şahsi malına verdiği fiyat için kimsenin malına zarar veremezsiniz. Ne korkunç bir düşünce.bazı yorumlardan rahatsız olanları görüyorum da o fırsatçı ev sahipleri aramızda dolaşıyor olsa gerek hanımlarbu fırsatçılığı savunmanın, ev sahibi de haklı demenin başka bir açıklaması olamaz.
yatacak yeriniz yok bilesiniz!
Eskiden öyle yaşarlarmış istanbulda. benim babannem istanbul doğumlu. İlk evlendiğinde bir odayı ortadan bir şeyle ayrı vaziyette iki aile kullanıyormuş ortak banyo tuvalet mutfak. Pansiyon gibi yerlerde kalıyorlarmış. İstanbulda zengin olmayan ailelerin bu şekilde yaşamı yaygınmış o zamanlar.Ben cimere şikayet ettim işe yarar mı bilmem elimden sadece bu geldi birkaç ilan linkide gönderdim. Bu gidişle zaten birkaç aile aynı evde yaşama günleri gelecek yakındır
Valla çatır çatır da alıyorlar. Biz bugün ev baktık öylesine alacağımızdan değil de bi fiyat soralım dedik adam yeni yapmış daire kalmamış bile elinde çoğusu satılmış gitmiştiİstanbuldaki evlerin çoğu 1.000.000tl etmez (Bebek, Nişantaşı gibi sükseli semtler hariç), Ankara da keza. Esenyurttaki eve 1milyon lira isteyemezsin. Türkiyede her şeyin fiyatı balon şeklinde, sebepsiz ve saçma şekilde arttı. Gıda çok pahalı, arabalar 4 yıl öncekix5 fiyatında, evler zaten 4 yıl önceki fiyat x5 fiyatında ... Bu ekonomi ne olacak bu şekilde arkadaş millet taş mı yiyecek, işe uçarak mı gidecek, klubede mi yatacak? Hiç kimse hiçbir şeyi satın alamayacaksa yapmasınlar inşaat falan araba da satmasınlar daha evla yeminle. Türk ekonomisi hastalıklı vaka olarak ekonomi kitaplarına geçmeli bence, böyle balon piyasa hiçbir yerde, hiçbir zamanda görülmemiştir.
Sizin dediğiniz barınma gibi zaruri ihtiyaclar için geçerli değil ne yazikki.Ev sahibi değil kiracıyım. Ancak insanların kendi dişi tırnağıyla kazanıp aldığı eve istediği fiyatı koyma özgürlüğü yok mu ? Beğenmiyorsanız işinize gelmiyorsa tutmazsınız olur biter. O zaman mağazaya girip vay efendim neden dandik tişört 200 TL deyip camı çerçeveyi indirelim. Alma kardeşim, oturma kardeşim. Bu kadar basit. Ha çok mu memnunum tabiki değilim ama insanların şahsi malına verdiği fiyat için kimsenin malına zarar veremezsiniz. Ne korkunç bir düşünce.
Vallahi kim ne yazarsa yazsın.. hatta ellerini kavuşturarak ohh evim 2 kat pahalandı ohh diye sevinerek yazsın. Kendi alacağı,.almak zorunda olduğu veya ödemek zorunda olduğu faturaların fiyatlarını da görünce şaşırmasın. Burda da okuyorum insanlar bildiğin 2 sene önce aldığım.ev 3 katı arttı çok kardayim iyi ki almışım diye seviniyor falan..ne kârı acaba ? Eb sahiplerinin hepsinin demeyelim.aama çoğunun durumu da bu. Benim evin kirası niye şimdi birden bu kadar arttı ki diye düşünürler umarım.Ev sahibi değil kiracıyım. Ancak insanların kendi dişi tırnağıyla kazanıp aldığı eve istediği fiyatı koyma özgürlüğü yok mu ? Beğenmiyorsanız işinize gelmiyorsa tutmazsınız olur biter. O zaman mağazaya girip vay efendim neden dandik tişört 200 TL deyip camı çerçeveyi indirelim. Alma kardeşim, oturma kardeşim. Bu kadar basit. Ha çok mu memnunum tabiki değilim ama insanların şahsi malına verdiği fiyat için kimsenin malına zarar veremezsiniz. Ne korkunç bir düşünce.
Şu an kiralık ev yok o yüzdende verebildikleri en yüksek miktara veriyorlar ben bu salı günü Batıkent cakirlarda eski bı dairede. Çıktım çıktığımda kiram 1500 tldi şimdi aynı direğe gelen kişi 1900 oturuyorAnkara da da çok artmış.Neye göre arttiriyorlar bu kiraları.Bunlarin bir oranı yok mu.
Geçen sene ev aldığımizda içinde kiracı vardı ve biz eski ödediği fiyattan versin dedik normalde iki katını verecekti dedik uğraşma yazıkEv sahibi değil kiracıyım. Ancak insanların kendi dişi tırnağıyla kazanıp aldığı eve istediği fiyatı koyma özgürlüğü yok mu ? Beğenmiyorsanız işinize gelmiyorsa tutmazsınız olur biter. O zaman mağazaya girip vay efendim neden dandik tişört 200 TL deyip camı çerçeveyi indirelim. Alma kardeşim, oturma kardeşim. Bu kadar basit. Ha çok mu memnunum tabiki değilim ama insanların şahsi malına verdiği fiyat için kimsenin malına zarar veremezsiniz. Ne korkunç bir düşünce.
Kiracida oldum ev sahibide oldum bizim ülkemizde kimse kirası neyse ona verir daha aşağıya kimse kiralarmaz bide bu işler bildiğim kadarı ile enflasyon oranına göre artış yapıldığı için ev fiyatları sürekli arttacak yapacak bişey yok şu an bakıyorum piyasada evde yok bunuda bildikleri için fiyatlar baya pahalı Allah kiracılara yardım etsin çok zorSizin dediğiniz barınma gibi zaruri ihtiyaclar için geçerli değil ne yazikki.
Evet bir tişörte 200 TL vermemek kişinin iradesine bağlı.maddi gücün yoksa alma kardeşim.
Ama 2 odalı bir evde sadece çatısı ve kapısı olduğu için oturmak hayati önem taşıyor.odeyemezsen oturma,pahalıysa oturma deme şansımız olmuyor maalesef.
Evet insanlar canla, başla,alın teriyle evleri alıyor yapıyor ve kira almak hakları.
Bizde zaten bedavaya oturalim diyemeyiz.
Ama ederi 1.000 lira olan evi sırf mecbur kiralayacak kafasıyla 2.000 TL kiraya vermek normallestirelemez.
Hadi yetişkinler 2 işte çalışır,karı koca çalışır,kıyafet almaz,cafeye,sinemaya gitmez kira verir.ama öğrenciler ne yapsın.
6-7 öğrenci kira ortak olsun diye aynı evde yaşamak durumunda kalıyor.
Sadece kira parası için geçinen insanlarda var.ulkemizde şartlar malum.
Ama kiracıları ayrı tutmak lazım diye düşünüyorum.
Ederin ne kadar olacağı piyasada belirlenir. Herkes merkezde, yeni binada, metrobüse yakın sitede oturmak istiyor. Bütçenize göre fedakarlık yaparsınız. 1000 liraya da kiralık var 20000 liraya da. Size uygununu seçersiniz. Ben de kiralık ev arıyorum şu an. Önceliğim deprem sonrası yapı olması ve bütçem 4000. Buna uygun yer neresiyse oraya bakıyorum. Gerekirse merkeze uzak, yeni yapılaşma olan semt olacak. Çünkü imkanım bu. Tutup “ama bir de boğazı görmeyelim mi bir eve 20000 lira kira verilir mi” dememin anlamı yok. Eğer o evin ederi değilse kimse o parayı vermez ve fiyat piyasada dengelenir. Ama o fiyatı veren varsa doğru fiyatlama yapılmıştır.Sizin dediğiniz barınma gibi zaruri ihtiyaclar için geçerli değil ne yazikki.
Evet bir tişörte 200 TL vermemek kişinin iradesine bağlı.maddi gücün yoksa alma kardeşim.
Ama 2 odalı bir evde sadece çatısı ve kapısı olduğu için oturmak hayati önem taşıyor.odeyemezsen oturma,pahalıysa oturma deme şansımız olmuyor maalesef.
Evet insanlar canla, başla,alın teriyle evleri alıyor yapıyor ve kira almak hakları.
Bizde zaten bedavaya oturalim diyemeyiz.
Ama ederi 1.000 lira olan evi sırf mecbur kiralayacak kafasıyla 2.000 TL kiraya vermek normallestirelemez.
Hadi yetişkinler 2 işte çalışır,karı koca çalışır,kıyafet almaz,cafeye,sinemaya gitmez kira verir.ama öğrenciler ne yapsın.
6-7 öğrenci kira ortak olsun diye aynı evde yaşamak durumunda kalıyor.
Sadece kira parası için geçinen insanlarda var.ulkemizde şartlar malum.
Ama kiracıları ayrı tutmak lazım diye düşünüyorum.
Biz de kiracıyız. Ev sahibimiz her sene %10 zam yapıyor. Çünkü adam gerçekçi. Biz zaten %6-7 zam ancak alıyoruz. Şimdi bu adam “gerçek enflasyon” olduğunu düşündüğü oranda zam yapsa, her şey 2 katına çıktığına göre %100 zam yapması lazım. Benim 2500 lira olan kiram seneye olur 5bin. Ben hadi 1 sene daha otururum öyle böyle. Seneye olur 10bin. Artık oturamam ben o evde çünkü maaşım yetmez. Halihazırda 5bine oturanın kirası olur 20bin. Kaç kişini sadece kiraya 20bin verecek geliri var? Ya da her ay 20bin gözden çıkarabiliyorsam niye kirada oturayım ev alırım. Bu noktada kendi gelirlerinin sürdürülebilirliği için de biraz gerçekçi olmaları gerek. Tüfe oranında zam elbette hakları, 1500e kiracı çıkan evi 3bine veren ev sahibi ne kadar uzaklaşabileceğini düşünüyor bilmiyorum ama bir süre sonra o kiraları verebilecek fazla kişi kalmayacak.işte sıkıntı şu kanuni oran olan tüfe çok yetersiz kalıyor çünkü gerçek enflasyon çok daha fazla, tüfe rakamları gerçeği yansıtmadığı için çıkıyor tüm problem. tüfe yüzde 19 sizce ülkede enflasyon yüzde 19 mu çevrenizde fiyatı üçe katlanmayan ne kaldı mesela
biz enflasyon oranında zam alıyoruz, ev sahibide tüfe oranında zam yapmak zorunda ama açıklanan enflasyon verisi ve tüfe gerçek hayatla uyuşmuyor anlatmak istediğim bu
Biz ve çevremde bikaç kişi aynı şeyi yaptık..servis parası veriyordum o da çok artıı mesela,onu vericeğime biraz daha koyar okula yakın otururum dedim ve evi kiraya verip taşındık…kuzenim 2+1 evini çocuklarının ayrı odası olsun diye kiraya verip 3+1’e çıktı…bu ekonomık koşullarda önümüzü göremiyorken ev borcuna girmek istemedik..ev sahibiyim ve ordan gelen kiraya ihtiyacım var üstelik şu anki kiramı karşılamıyor aldığım..Öyle valla, biz de onu düşünüyoruz zaman zaman. Yaşadığımız yerde mutlu değiliz, mutlu olacağımız yerden ev alamıyoruz. E çözüm evi kiraya verip kiraya gitmek olabilir, neden olmasın.
Neresi ?Biz suan 4 bin lira kira ödüyoruz alt katimiz 8 bin lira kiralik olarak ilan açtı onun altida 10 bin liraya ilan açtı. Bu evden çıksak bir daha giremeyiz yani. Bin lira da aidat var ona rağmen kiralar böyle
Çok haklısınız. Benim kirada 2 evim var. Ben de yatırım için almıştım onları. Bu hayat pahaliliginda neden daha uygun bir kira geliri almayayım kibu konuda ev sahiplerini sorumlu tutmayı doğru bulmuyorum ben. Özelliklede her şeyin fiyatı her gün artarken...
Sorumlu tutulması gereken insanlara yüklenmek lazım.
Yoksa ederi bir milyon olan evi kim neden hayır için 2000 e kiraya versin ki? aynı özellikteki bir daire kiraya iki katı fiyata giderken kimse kimsenin hatırına böyle bir şey yapmak istemez diye düşünüyorum. Ve bu evlerinde yatırım için alındığını unutmamak gerekiyor.
Not : Ev sahibi değilim maalesef bir evim yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?