- 11 Aralık 2018
- 42.607
- 264.807
- 598
- Konu Sahibi Nazlican333
-
Amortismana göre hesaplama şeklini yukarıda anlatmış bir arkadaş.ya buna daha düzgün bir çözüm bulunması lazım. devlet yarın öbür gün gerçek enflasyon şiştikçe kafasına göre resmi rakamı daha da küçük gösterebilir. o zaman ev kirası enflasyonu diye bişey çıkartılsın, amortismanı bilmem nesi, zamanı, yılı, çevredeki rekabet vs işin içine giren parametrelerle bir formül geliştirilsin ona göre kiralar belirlensin.
ben istiyorum ki kimse mağdur olmasın kimse çakallık da yapmasın. bunun doğrusu her iki tarafı da memnun edecek ölçüde anlaşmaktır. anneannemin ev sahibiyle zam muhabbeti öyle oluyorev sahibi diyor ki senin gönlünden geçen ne... bizimki diyor ki şu ama sen ne düşünüyorsun? keşke herkes böyle anlaşsa. valla nereye gidiyoruz anlamış değilim iyice saldılar ülkenin ipini, sonumuz son değil o kesin.
Amortismana göre hesaplama şeklini yukarıda anlatmış bir arkadaş.
Evin emsal satın alma bedeli / 240
500 binlik bi evin kirasının 2 bin olması demek. Yani senin bölgene göre yorum yaparsam evkada 2000 lira kira vermen gerekir ki kiracıların işine gelecek bir hesaplama yöntemi olmaz bu sanıyorum.
ya buna daha düzgün bir çözüm bulunması lazım. devlet yarın öbür gün gerçek enflasyon şiştikçe kafasına göre resmi rakamı daha da küçük gösterebilir. o zaman ev kirası enflasyonu diye bişey çıkartılsın, amortismanı bilmem nesi, zamanı, yılı, çevredeki rekabet vs işin içine giren parametrelerle bir formül geliştirilsin ona göre kiralar belirlensin.
ben istiyorum ki kimse mağdur olmasın kimse çakallık da yapmasın. bunun doğrusu her iki tarafı da memnun edecek ölçüde anlaşmaktır. anneannemin ev sahibiyle zam muhabbeti öyle oluyorev sahibi diyor ki senin gönlünden geçen ne... bizimki diyor ki şu ama sen ne düşünüyorsun? keşke herkes böyle anlaşsa. valla nereye gidiyoruz anlamış değilim iyice saldılar ülkenin ipini, sonumuz son değil o kesin.
Yine de hiçbir amortisman hiçbir hesap bana 4 sene önce 420 bine alınan evin bu sene 1.850.000 olmasını açıklayamaz arkadaşlar.
Kiranın ise 1 senede 1400 tlden 5000 tl olmasını açıklayamaz.
Hesabım iyi değil benim.
Algılamaz yani bu kadarını.
Ben İstanbul Bahçelievler’de doğdum büyüdüm. Eskiden yaşadığım ve okula gittiğim Basın Sitesi, Yayla tarafında sıfır daireler milyon tl ler ediyor. Bir ev beğendim 2 850 000 TLİstanbuldaki evlerin çoğu 1.000.000tl etmez (Bebek, Nişantaşı gibi sükseli semtler hariç), Ankara da keza. Esenyurttaki eve 1milyon lira isteyemezsin. Türkiyede her şeyin fiyatı balon şeklinde, sebepsiz ve saçma şekilde arttı. Gıda çok pahalı, arabalar 4 yıl öncekix5 fiyatında, evler zaten 4 yıl önceki fiyat x5 fiyatında ... Bu ekonomi ne olacak bu şekilde arkadaş millet taş mı yiyecek, işe uçarak mı gidecek, klubede mi yatacak? Hiç kimse hiçbir şeyi satın alamayacaksa yapmasınlar inşaat falan araba da satmasınlar daha evla yeminle. Türk ekonomisi hastalıklı vaka olarak ekonomi kitaplarına geçmeli bence, böyle balon piyasa hiçbir yerde, hiçbir zamanda görülmemiştir.
yanımızda yeni yapılan sitede 1+1 evler 1 milyon liraya yakın bir fiyata satııyor.İstanbuldaki evlerin çoğu 1.000.000tl etmez (Bebek, Nişantaşı gibi sükseli semtler hariç), Ankara da keza. Esenyurttaki eve 1milyon lira isteyemezsin. Türkiyede her şeyin fiyatı balon şeklinde, sebepsiz ve saçma şekilde arttı. Gıda çok pahalı, arabalar 4 yıl öncekix5 fiyatında, evler zaten 4 yıl önceki fiyat x5 fiyatında ... Bu ekonomi ne olacak bu şekilde arkadaş millet taş mı yiyecek, işe uçarak mı gidecek, klubede mi yatacak? Hiç kimse hiçbir şeyi satın alamayacaksa yapmasınlar inşaat falan araba da satmasınlar daha evla yeminle. Türk ekonomisi hastalıklı vaka olarak ekonomi kitaplarına geçmeli bence, böyle balon piyasa hiçbir yerde, hiçbir zamanda görülmemiştir.
Biz de bunu düşünüyoruz artık. 3.5 sene önce buraya geldiğimizde elimize toplu para geçsin peşinat yaparız diye düşünerek bir kaç iş yapmaya başlamıştık. Şimdi oradan gelecek para oturduğum yerde sıfır evin 1/4ü bile değil. Öğrencilerin olduğu yerden apart tarzı bir ev alıp kiraya vermeyi düşünüyoruz. Oradan gelecek kira benim kiramı karşılar neredeyse.Öyle valla, biz de onu düşünüyoruz zaman zaman. Yaşadığımız yerde mutlu değiliz, mutlu olacağımız yerden ev alamıyoruz. E çözüm evi kiraya verip kiraya gitmek olabilir, neden olmasın.
memurların nesine fahiş fiyata veriyorlar ya anlayamadım eti ne budu ne adamlarınÖğretmen atamaları yapıldı suan öğretmenler ev arıyor hep haliyle fahiş fiyata veriyorlar memurlara evleri birde öğrenciler ünilere döndü o yüzden evler yok pahasına gidiyor,
ama bunu yaparlarsa müteahh İT ler nasıl vergi kaçıracaklar.Amortismana göre hesaplama şeklini yukarıda anlatmış bir arkadaş.
Evin emsal satın alma bedeli / 240
500 binlik bi evin kirasının 2 bin olması demek. Yani senin bölgene göre yorum yaparsam evkada 2000 lira kira vermen gerekir ki kiracıların işine gelecek bir hesaplama yöntemi olmaz bu sanıyorum.
Valla bizim toplum memur gördümü yolmadan duramaz , halbuki en fakiri ay sonu yine memurmemurların nesine fahiş fiyata veriyorlar ya anlayamadım eti ne budu ne adamların
İzmir için 1/240-250 hala yüksek kalıyor sanki. 1/300 civarı falan oran sanıyorum.İstanbul için söylüyorum bunu, kiracılar açısından çok da makul düzgün bir hesaplama olur.
Benim aşırı uygun fiyata oturuyorum, ev sahibim sağlam zam yapsa hakkıdır dediğim evim şu an bu standarda geliyor baktım. Piyasa hiç böyle değil. 500 tl kadar zammı koşulsuz kabul ederim, yine piyasadan 300 tl falan aşağıda kalır öyle diyeyim.
Ama ne yazık ki oran 20 seneden büyük evlerde 1/150 1/170 gibi bir durumda şu an.
Örneğin önceki sayfalarda anlattım. İstanbul'a da merkeze uzak ama gayet yaşanabilir semt için 20 senelik evin fiyatı 550 bin şu an minimum.
%20 peşinat olması halinde 440 000 kredi çekiyorum. Aylık ödemem 7 küsür bin TL.
Şu an oranın kirası 3800 tl.
Geçen sene o ev 350 bin TL idi. Kirası da 1300 tl
Geçen sene %20 peşinatla gitseydim çekeceğim kredi bugünkü faizle 280 bin TL, ödemem 4 bin civarı olacaktı.
Bu arada geçen sene o düşük faizle satılan evlerin yarısı el değiştirmiş. Sağlam iş döndü orada. İnsanlar muhtemelen kirayı tamamen krediyi karşılayacak şekle getiriyor.
Sanırım şöyle bi mantık yapıyolar. Ev fiyatları arttı ya maliyetler artmış diye kiralıklarıda artırdılar. Ev alamayan kiralayacak mecbur. Ama kiramızı zamanında alır mıyız diye düşünen yok. Allah doyursun gözlerini. 5 ay önce 900 olan evin kirası geçen ay 2250 yazmışlar.Bugün daha zam yapmaya bir ay varken ev sahibim arayıp kira oranlarını hatırlattı.Belki evden çıkmayı düşünürsünüz diye aradım dedi.Ben ki kirasını saat bile geçirmeden ödeyen bir insanım.Ben de evden çıkmayacağımi söyledim.Adamin derdi kiralar çok fazla arttığı için beni çıkartıp benim kiramın iki katına evi başkasına kiralamak.Ne olacak bu böyle.Kiralar neden bu kadar arttı.Bu duruma müdahale edilir mi acaba.Biz kiracılar ne yapacağız.
bugün tekrar göz attım kiralık ev ilanlarına.Öğretmen atamaları yapıldı suan öğretmenler ev arıyor hep haliyle fahiş fiyata veriyorlar memurlara evleri birde öğrenciler ünilere döndü o yüzden evler yok pahasına gidiyor,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?