Neden kötü insanlar mutlu?

Prenses Annesii

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Mart 2019
192
104
53
Gerçekten bu böyle. Nerde iyi insan varsa Dünyayı sırtlanmış. Nerde kalbi kötülükten çürümüş bakıyosun dünya onun etrafında dönüyor ve çok kıymetliler. Tamam Rabb'im sevdiği kulunu imtihan eder. Belkide o sıkıntıları çektirerek sabretmesiyle cennete gidecek ama neden ya neden? Dünya onların biz ahireti isteyelim diyorum ama yani biyere kadar sabredebiliyor insan. İsyan etmek istemiyorum ama sorgulamadan da edemiyorum.

Kendini seveni hayatta Allahta seviyor. Önce ben diyen kazanır. Ha belki hesabı ahirette mutlaka sorulur ama bu dünyada kazanır gözlemim bu yönde. Kendi hakkına gireni iyilik dahi yapsa Allahta sevmiyor ve desteklemiyor malesef.

Mutlu olup olmadıklarını bilemeyiz ama genelde kötüler kötülük yaptıklarıyla iyiler de zarar gördükleriyle kalırlar. Bir yerde bir yazı okumuştum "kötülere bir şey olmaz; çünkü iyiler kıyamazlar" diye.

Vala kötülük yaptığım oldu ama ele güne karşı (özellikle kötülük yaptığım insanlara) hep mutluyum pozları kesiyorum gjkfdkdk çünkü neden mutsuz olduğumu belli edeyim? Beni gören herkes aşşırı neşeli mutlu pozitifsin der ama sen gel bir de bana sor bence herkesin böyle içinde sakladığı mutsuzluğu var

Dünya etrafımda dönüyor ve evet çok değerli ve genellikle de mutluyum ama içimin çürümüş olduğunu bilmiyordum. Mutluluk sürekliliği olan bir şey değil ki. İnsan mutlu da olur, mutsuz da olur zaman içinde. Siz sürekli mutsuzsanız şayet, buna gerekçe olarak böyle bir iddiada bulunmanız tuhaf kaçmış. Problemi kendi içinizde arayın.
Belki sizin de içinizde çürüyen bir umutsuzluk vardır ve mutluluk sizin yanınızdan geçerken hiç farketmiyorsunuzdur.
Pencereden bakan dışarıyı görür, pencereye bakan camın kirini.

kötülük derken ne demek istediniz biraz açar mısınız
ben seneler önce aşkına karşılık vermedim diye kötü ve vicdansız ilan edildim mesela
bi keresinde de arkadaşıma borç vermedim diye yemediğim beddua kalmadı
kötülükte göreceli bişi

bide mutluluktan bahsetmişsiniz bundan nasıl emin olabiliyorsunuz
sosyal medyaya bakıyorsanız kimse ağlarken videosunu çekip koymaz
elbette orası en mutlu anları sergileme yeri

Kime göre kötü neye göre kötü? Ben hiç yav bu insan da gerçekten çok kötü kalpliymiş dediğim biriyle karşılaşmadım. Hepimizin iyi ve kötü eylemleri var, sizin de vardır eminim. Kimse siyah ya da beyaz değildir. İnsanlara nasıl bakarsanız öyle görürsünüz, kalbinizi kötülükten arındırmaya çalışın. O zaman eminim daha mutlu olursunuz, işleriniz yolunda gider.

Kimsenin içini bilemezsiniz, herkesin derdi var bu dünyada. Dışarıdan her şey yolundaymış gibi görünebilir ama kim bilir nelerle uğraşıyor o insanlar. Gereğinden fazla verici olunmadığı sürece herkes kendi dünyasını oluşturur.

Bu durumun sebeplerinden bir video çekip anlatsam 1 saat yetmez. Yazsam sayfalar sürer.

Sadece şunu bilin, hiçbir şey göründüğü gibi değil. Bu cümleden kastım, öyle görünüyorlar ama aslında mutlu, zengin değiller vs değil kesinlikle. Görünenin çok ötesinde her şey ama her şey.

Ağzına sıçıyorlar sonra hiç bir şey yok gibi görüşüyorlar seninle kalp kırıyor sonra soruyorsun eleştirdiysek ne olmuş deyip bir de üste çıkıyor yani kendinde bu hakkı görüyor yani he küstah hem de yüzsüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…