- 28 Kasım 2010
- 42.437
- 140.958
- 798
- Konu Sahibi Prenses Annesii
-
Kıskanç fesat sürekli gergin sürekli bağıran insanlar mesela canımı okudu şimdi de hiç bir şey yokmuş gibi konuşabiliyor hafıza kaybı mı var bunlar da anlamıyorum...ne kötülük yapıyorlar adam mı öldürüyorlar? kötülük tanımı nedir?
Artık insanları ciddiye almamaya karar verdim böylece daha rahatım daha mutluyum ne samimi ol ne de...Kimsenin içini bilemezsiniz, herkesin derdi var bu dünyada. Dışarıdan her şey yolundaymış gibi görünebilir ama kim bilir nelerle uğraşıyor o insanlar. Gereğinden fazla verici olunmadığı sürece herkes kendi dünyasını oluşturur.
Aslinda onlarin gozundede biz kotu insanizGerçekten bu böyle. Nerde iyi insan varsa Dünyayı sırtlanmış. Nerde kalbi kötülükten çürümüş bakıyosun dünya onun etrafında dönüyor ve çok kıymetliler. Tamam Rabb'im sevdiği kulunu imtihan eder. Belkide o sıkıntıları çektirerek sabretmesiyle cennete gidecek ama neden ya neden? Dünya onların biz ahireti isteyelim diyorum ama yani biyere kadar sabredebiliyor insan. İsyan etmek istemiyorum ama sorgulamadan da edemiyorum.
Sırtlanmasın daha mutlu olur bunun kötü insan iyi insan olmakla alakası yok şahsen çok iyi bir insan değilimdir umrunda da değil kendimden başka kimse beni ilgilendirmez hiçbir şeyin yükünü sırtlanmam kimsenin derdiyle dertlenmem ailem dahil üzülebilirim yardımcı olmaya çalışırım ama olmuyorsa kendimi yormam gerek yok herkesin bir tane hayatı var ayrıca etrafı bu kadar takıp o neden mutlu ben neden mutsuzum bununla uğraşırsanız zaten mutlu olma şansınız yok kendi enerjinizde değilsiniz çünkü işin özü kendine bakacaksın her şeyin merkezi sensin işine gelmeyen olayda kimseye acımayacaksın çünkü kimse de sana acımaz iyi olcam diye enayi olmanın anlamı yokGerçekten bu böyle. Nerde iyi insan varsa Dünyayı sırtlanmış. Nerde kalbi kötülükten çürümüş bakıyosun dünya onun etrafında dönüyor ve çok kıymetliler. Tamam Rabb'im sevdiği kulunu imtihan eder. Belkide o sıkıntıları çektirerek sabretmesiyle cennete gidecek ama neden ya neden? Dünya onların biz ahireti isteyelim diyorum ama yani biyere kadar sabredebiliyor insan. İsyan etmek istemiyorum ama sorgulamadan da edemiyorum.
Kime nasıl kötülük, iyiyemi kötülük yaptınız?Vala kötülük yaptığım oldu ama ele güne karşı (özellikle kötülük yaptığım insanlara) hep mutluyum pozları kesiyorum gjkfdkdk çünkü neden mutsuz olduğumu belli edeyim? Beni gören herkes aşşırı neşeli mutlu pozitifsin der ama sen gel bir de bana sorbence herkesin böyle içinde sakladığı mutsuzluğu var
Belkide gerçekten iyi değil, kimse ayranim ekşi demez , kime göre kötü. Kötülük,iyilik tanımı ne ? Kendini iyi sanıyordur belkide fesattir. Olasılık bunlarda"Hep iyi niyetimden kaybediyorum" yazmayı unutmuşsunuz.
Kendini diğer insanlardan iyi görmek de bir çeşit kötü kalplilik bence. Çok kibir barındırıyor. Belki kibriniz yüzünden mutlu olamıyorsunuzdur.
Hayır kimsenin canını durduk yere yakmadım. Karşılıklı oldu diyelim. Çok fena üzdüm hastanelik ettim. Sonrasında pişman oldum özür diledim fkfjdjdk ama hiçbir zaman kendimi mutsuz gibi göstermedim. Sanki her zaman her şey yolundaymış gibi davrandım. Hali hazırda özür dilemişken kendimi iyice ezik gibi göstermek istemedimKime nasıl kötülük, iyiyemi kötülük yaptınız?
Mutlu olduğum için mi?Siz bu yorumu yaparak safınızı belli ettiniz :)
Kişileri birbirine düşman etmek adam öldürmekten beterne kötülük yapıyorlar adam mı öldürüyorlar? kötülük tanımı nedir?
Hem de ikiyüzlü içleri fesatlıkla dolmuşAğzına sıçıyorlar sonra hiç bir şey yok gibi görüşüyorlar seninle kalp kırıyor sonra soruyorsun eleştirdiysek ne olmuş deyip bir de üste çıkıyor yani kendinde bu hakkı görüyor yani he küstah hem de yüzsüz
Ben de bazen böyle düşünüyorum ama onlar derdi de takmıyor. Mesela benim çocuklarımın babası 2 minik çocukla beni başbaşs bıraktı. Üstüne üstlük nafaka vermemek için binbir şey yapıyor. Ben de hayat derdindeyim. Ödüm kopuyor hasta olurum, aracım bozulur, ek masraf çıkar, çocuklara karşı hem anne hem baba olamazsam diye. O da il il geziyor tatiller yapıyor. Yazın deniz tatili kışın kar tatili sonra kadınlarla gezip eğleniyor. Ama işinden sürüldü, gezdiği kadınlar da aradığını bulamıyor. 2 çocuğu ondan nefret ediyor. Gırtlağa kadar borç içinde. Sürekli mahkemelerde sıkıntılı ama takmıyor!Gerçekten bu böyle. Nerde iyi insan varsa Dünyayı sırtlanmış. Nerde kalbi kötülükten çürümüş bakıyosun dünya onun etrafında dönüyor ve çok kıymetliler. Tamam Rabb'im sevdiği kulunu imtihan eder. Belkide o sıkıntıları çektirerek sabretmesiyle cennete gidecek ama neden ya neden? Dünya onların biz ahireti isteyelim diyorum ama yani biyere kadar sabredebiliyor insan. İsyan etmek istemiyorum ama sorgulamadan da edemiyorum.
Ama ben bunlara bir tavır geliştirdim dinliyormuş gibi yapıp dinlemicem. Umursuyormuş gibi yapıp umursamıcam. İçimden siz, ne derseniz deyin ben bildiğimi okurum nasıl olsa dicem yani rol yapıcam. Bu tarz insanlara ikili oynayacaksın olay bu...Hem de ikiyüzlü içleri fesatlıkla dolmuş
Ben hayatımdan çıkarıyorum artık selam dahi vermiyorumAma ben bunlara bir tavır geliştirdim dinliyormuş gibi yapıp dinlemicem. Umursuyormuş gibi yapıp umursamıcam. İçimden siz, ne derseniz deyin ben bildiğimi okurum nasıl olsa dicem yani rol yapıcam. Bu tarz insanlara ikili oynayacaksın olay bu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?