Neden kötü insanlar mutlu?

Salt iyi ya da kötü yoktur ki. Herkesin ödevleri farklı farklı sadece. Kötü insanın sınandığı durumu görmeyince kesesine kalınıyor olarak sanılıyor. Halbuki ki birine kolay gelen ödev diğerine zor gelir. Kimi kurban rolüne üstlenir tüm acılar onu buluyor sanır. diğeri kurtarıcı rolü üstlenir tüm yardıma muhtaçları etrafına toplar.
Ne yaşıyorsak aslında bizimle alakalı.
bir kısmına katılıyorum

sanki hayatinda kotuluk gormemis gibi yorum yapanlar komik geliyor bana.kime gore neye goresi var mi bunun? kötü kötüdür. ornegin esimin is yerindeki muduru devletin imkanlarini kotuye kullaniyor, memurlari eziyor, devletin hakkindan caliyor. bu kotü biri degildir de nedir? kul hakki var devletten calma var. yine is yerinden ornek vericem. isinde basarili olan bir elemanin arkasindan kuyu kazan kisi kötüdür mesela. gelinini her firsatta ogluna kotuleyip ogluyla gelininin arasini acan biri kötüdür. kotuluk ornekleri uazin google a daha neler cikar.
Kötü olarak tabir ettiğiniz kişiler ayna zamanda başkalarına da iyilik yapıyordur, bilemeyiz.. Siz birinden nefret ediyorsunuz beddua ediyorsunuzdur misal, ama o kişiyi annesi, babası, eşi, çocukları seviyor ve dua ediyordur. Bir tarafta yaptığı kötüleğe bakarak bu insan kötü diyemeyiz, başka tarafta hiç bilmediğiniz başka iyilikler yapıyor ve bunu dengeliyordur. Bazen de insanoğlu o yaptığı kötülükten sınanmaz ama başka bir konudan sınanır. O sınandığı konuyu bilmeyen de ne yapsa cezasını çekmiyor olarak algılar ama dediğim gibi ilahi adalet bizim sandığımızdan daha farklı işliyor.
Buradaki amaç zaten kişiyi dengeye getirmektir. Ne yaşıyorsak kendimizle ilgili. Hangi konuda aşırıya gidiyorsa insanoğlu o konuda ödevi vardır. Ve bazen bu aşırıya gittiği konudan Yaradan o kişiyi başka kulların eliyle sınava sokar. Biz o kişi yaptı biliriz, bize kötülük yapıyor sanırız ama asıl yaptıra bakmamız ve bu konuda mesajı almamız gerekir. Bazen de tüm topluma verilmesi gereken mesajlar vardır, ona göre olaylar yaşarız.

O insanlar aslında sana aynalık yapıyor. Senin onlardan öğrenmen gereken ders var. Ta ki dersini alıncaya kadar benzer olayları yaşamaya devam edersin. Ne zaman ki tamam ben şu dersi aldım dersin o zaman o konudaki ödevin tamamlanmış olur. Başka ödevlerle sınanmaya devam ederiz. Haklılık ipini bırakmazsanız o kişiye kancayı siz takmış olursunuz. ve aranızdaki bağ kopmayıp devam eder. Çünkü Ona kancayı takan ve ben haklıyım diyen taraf sizsiniz.
Haklısınız da ne yapabilirim bilmiyorum. Şu anda aldığım ders ne kadar haklı da olsam ne kadar dediğimi herkes onaylarsa da bişi değişmiyor. Alacağım ders şu oldu demek ki dedim bu insanların yanında hayatından bahsedilmeyecek. Umursamaz gibi davtanışacak her şeyine boşver deyip geçilecek herhalde öyle...

O insanlar aslında sana aynalık yapıyor. Senin onlardan öğrenmen gereken ders var. Ta ki dersini alıncaya kadar benzer olayları yaşamaya devam edersin. Ne zaman ki tamam ben şu dersi aldım dersin o zaman o konudaki ödevin tamamlanmış olur. Başka ödevlerle sınanmaya devam ederiz. Haklılık ipini bırakmazsanız o kişiye kancayı siz takmış olursunuz. ve aranızdaki bağ kopmayıp devam eder. Çünkü Ona kancayı takan ve ben haklıyım diyen taraf sizsiniz.
Ben kendime odaklanıp kendimi onlardan uzak tutup umursamaz davranmaya çalışıyorum yoksa olan bana olucak..... Kendime bu kadar zarar veremem onların kötü davranışlarına sınır çizmek zorundayım... Kendimle barışık ve mutlu yaşamak zorundayım...

Konu ne bilmiyorum ama çok büyük problemler yoksa aileler ile iişkileri dengede tutmak evlilik dinamiği için gerekli. Tabi istediğinizi yapabilirsiniz ama bazı şeylerin bedeli olur benimle hic sohbetiniz yokken ne yaşadınız paylasmamisken - böyle bir talebim kesinlikle yok - eşiniz için deh ederim diye konuya girmek pek hoş değil bu öfke hayatınızdan silinmeden dinginlik gelmez
Konu k.v bana ve diğer gelinlerine yaptıkları kıskançlık üzerine fesatlık çıkarması... Hak etmediğim halde birisi bana durduk yere kötülük yapıyorsa o kişiyi ne severim ne de gözüm görsün isterim. Benim ne hayatımı ne de en güzel yıllarımı çalmaya hakkı yoktu sonuçta o olmasaydı ben eşimle gül gibi geçiniyorum. Allah bunun hesabını sormaz mı neden fesatlık çıkardın diye sorsun hem de benim önümde sorsun Ahirette bıraktım....

Sorun insanların kötü olması değil..gözünüzün önünde yapması hak yemesi,haramzade hayatlar yaşamaları hani marjinal bizdik? dediğimiz pislikleri yaptıkları halde gelip bize ahlak dersi vermeleri..ve sadece seyretmemiz
Bİz üçkuruş için cebelleştiğimiz halde fakirliğin sınav olduğu dayatılması

Davranışsal kötülüklerde de onların baskın çıkması cvp verdiğin halde yada kendini geri çektiğinde ,sustuğunda yine de haksız suçlu çıkarılmak .Sizin düşünemediğiniz bahaneleri çığ gibi büyütüp sebep yaratıyorlar ...yani yanına kar kalıyor

Ama bazen belki de umarım inşallah dediğimiz başka bir olayda yine ettiğini bulsa da bize faydası olmuyor
Başka olaylarda ettiklerine çekiyor belkide bana ne faydası var bana etti edeceğini...

Konu k.v bana ve diğer gelinlerine yaptıkları kıskançlık üzerine fesatlık çıkarması... Hak etmediğim halde birisi bana durduk yere kötülük yapıyorsa o kişiyi ne severim ne de gözüm görsün isterim. Benim ne hayatımı ne de en güzel yıllarımı çalmaya hakkı yoktu sonuçta o olmasaydı ben eşimle gül gibi geçiniyorum. Allah bunun hesabını sormaz mı neden fesatlık çıkardın diye sorsun hem de benim önümde sorsun Ahirette bıraktım....

Buna izin veren esiniz ama
Ayrıca karşı tarafın kıskançlığı beni zerre ilgilendirmiyor ztn o duygu ona yeter bunu üstüme alınmam hatta çok eğlenirim kıskanç insan ile
Bilmiyorum önce size zarar bu durum bu öfke döner dolaşır eşiniz ile aranıza oturur. Eşiniz ztn başka akıllar ile hareket edip sizinle ilişkisini bozmuş. Bide üstüne buna gerek varmi? Yada nasıl isterseniz öyle yapın diyorum ya hiç tanımadığım bilmediğim ilişki ne diyim size sürekli ispat aramanız çok yorucu

Buna izin veren esiniz ama
Ayrıca karşı tarafın kıskançlığı beni zerre ilgilendirmiyor ztn o duygu ona yeter bunu üstüme alınmam hatta çok eğlenirim kıskanç insan ile
Bilmiyorum önce size zarar bu durum bu öfke döner dolaşır eşiniz ile aranıza oturur. Eşiniz ztn başka akıllar ile hareket edip sizinle ilişkisini bozmuş. Bide üstüne buna gerek varmi? Yada nasıl isterseniz öyle yapın diyorum ya hiç tanımadığım bilmediğim ilişki ne diyim size sürekli ispat aramanız çok yorucu
Haklısınız eşim en büyük suçlu o ama ondan da çekmiyor ki ailesi kaç kere konuştu. Gitti ailesinin yanına uzak durun eşimden diye ya sallamıyorlar yada daha mı hırslanıyorlar en sonunda ben bağırdım çağırdım bir daha üstüme gelirseniz boşanırım dedim biraz korktular ama gene aynı olur o kıskanç ve fesat insan yapacağını yapar yine ama ben bapuç bırakmam....

İnsanlar sadece iyi ve kötü diye ayrılmıyor, size kötüdür başkasına iyidir. Bu genellemeniz çok yanlış bence. Mutluluk anlık yaşanan birşeydir hayat tek düze gitmiyor kimse için bugün mutsuz olup yarın mutlu olabilirsiniz. Sürekli mutsuz hissediyorsanız bir psikiyatriste gitmenizi tavsiye ederim. Ayrıca hayatta mutlu olmaktan çok iç huzuru önemlidir. İç huzuru olan insan mutlu olmaya daha yakındır. Başkalarının duygu durumunu boşverip kendinizinkine odaklanmanızı tavsiye ederim.

İnsanlar sadece iyi ve kötü diye ayrılmıyor, size kötüdür başkasına iyidir. Bu genellemeniz çok yanlış bence. Mutluluk anlık yaşanan birşeydir hayat tek düze gitmiyor kimse için bugün mutsuz olup yarın mutlu olabilirsiniz. Sürekli mutsuz hissediyorsanız bir psikiyatriste gitmenizi tavsiye ederim. Ayrıca hayatta mutlu olmaktan çok iç huzuru önemlidir. İç huzuru olan insan mutlu olmaya daha yakındır. Başkalarının duygu durumunu boşverip kendinizinkine odaklanmanızı tavsiye ederim.
Haklısınız teşekkür ederim

Ben kendimi bildim bileli inançlı bir insan oldum. Allah sevdiği kullarını bu dünyada imtihan eder demişlerdi. O yüzden de hiç bir zaman “bu niye benim başıma geliyor” demedim. Bir de çok sevdiğim söz var. “Bir gün çok büyük derdin olursa Allah’a dönüp ne çok derdim var deme. Derdine dönüp ne büyük Allah’ım var de”

Yazdımm yazdım sildimm.. Baya baya kötü insanmışım ben yahu... :KK55:süpürgemle bi turlayayım en iyisi.

Drama queenliği bırakıp gerçek dünyaya dönmeniz gerekiyor mutlu olmak için. İyi insan mutsuz olur kötü insan mutlu olur diye bir şey yok. Benim gözlemlediğim kadarıyla mantığıyla hareket edenler mutlu olurken duygularıyla hareket edenler uzun vadede mutsuz oluyor. Mesela sitede okuyorum dayak yiyip yine de adamdan ayrılmayan kadınlar var. Onlar da diyordur ben iyiyim mutlu değilim diye. Halbuki akılsız olduğu için mutsuz farkında değil. Kurban psikolojisine girmekle iyi insan olmayı karıştırıyorsunuz.

"Hep iyi niyetimden kaybediyorum" yazmayı unutmuşsunuz.

Kendini diğer insanlardan iyi görmek de bir çeşit kötü kalplilik bence. Çok kibir barındırıyor. Belki kibriniz yüzünden mutlu olamıyorsunuzdur.
İnsanlar istediği gibi lafı söylüyor sonra normal hayatına devam ediyor. En çok sinir olduğum şey.
Örnek kaynanam eltime laf sokmuş o da bütün gün surat asmış mesela ama kadına bir kerecik olsun neye kırıldın kalbini kırdım özür dilerim demek yok. Suratını salladığını fark ediyor seslenmiyor hiç. Demiyor ki bu kadını kırdım yok arkadaş bu kişiler yüzünden günümü zehir edicem artık stilimi belirledim. Bir daha herhangi biri bana laf sokarsa çat diye lafı yapıtırıcam.
Ondan sonrada ne derse desin sınırımı çizdim kafamı boşalttım hayatıma devam ediyorum der geçerim. Eltim migren oldu bende hastalar oldu sinir hastası eş ailesi yüzünden kendimi hasta edemem. Bu insanlar herkese zarar veriyor....

Gerçekten bu böyle. Nerde iyi insan varsa Dünyayı sırtlanmış. Nerde kalbi kötülükten çürümüş bakıyosun dünya onun etrafında dönüyor ve çok kıymetliler. Tamam Rabb'im sevdiği kulunu imtihan eder. Belkide o sıkıntıları çektirerek sabretmesiyle cennete gidecek ama neden ya neden? Dünya onların biz ahireti isteyelim diyorum ama yani biyere kadar sabredebiliyor insan. İsyan etmek istemiyorum ama sorgulamadan da edemiyorum.
Bütün şirret arkadaşlarım mutlu mesut bi de kendime bakıyorum hep birşeylerle mücadele ediyorum .

Back
X