Neden kötü insanlar mutlu?

Gerçekten bu böyle. Nerde iyi insan varsa Dünyayı sırtlanmış. Nerde kalbi kötülükten çürümüş bakıyosun dünya onun etrafında dönüyor ve çok kıymetliler. Tamam Rabb'im sevdiği kulunu imtihan eder. Belkide o sıkıntıları çektirerek sabretmesiyle cennete gidecek ama neden ya neden? Dünya onların biz ahireti isteyelim diyorum ama yani biyere kadar sabredebiliyor insan. İsyan etmek istemiyorum ama sorgulamadan da edemiyorum.
Kötülük kavramı herkes işin çok başkadır. Ama boşa dememişler “cehennem başkalarıdır.”

Benim için bir insanın kötü olması için yazışdıgı gibi genel geçer kötülük eylemlerini yapması gerek. Dünyada mutlu olmak için de hakkını savunmak, hafiften bencil olmak ve kimse sizden yardım istemeden yardım etmemek gerekir. Ben böyle yapıyorum ve gayet mutluyum. Çok şükür kimsenin ne hakkını yerim ne de hakkımı yediririm.

Kötülük taniminiz ne bilmiyorum ama neden bir başkasının iyi yada kötü mutlu olması sizi rahatsız ediyor. Benim çevremde bana ciddi anlamda kötülük yapan insanlar var ve onların ne mutlu olması nede mutsuz olması benim hiç umrumda değil. Önemli olan benim ne hissettiğim.

Kendinizi bir kesimi kötülemeden, aşağılamadan, ötekileştirmeden ifade edemiyor musunuz?

Bunları yapan siz, keyfimiz yerinde hayatımız yolunda diye kötü diye yaftalanan biz. Hayır ne diye cefa çekecem öbür dünyada onu merak ediyorum ben asıl. Sen çok mutluydun al sana cehennem mi diyecekler?

Çok doğru dediniz. Bir kesim neden kötüleniyor. Örnek verirsek kral peygamberler de vardır. Çok zenginlerdi şaşalı orduları vardı. Ee bu durumda bazı peygamberler de sefalet ve hastalıkla sınandılar. Yani şimdi bu durumda zengin peygamberler cefa mı çekecek haşa diğer dünya da. Sonuçta daha rahat bir ömür yaşadılar.
Herkesin hayatı inişli çıkışlı birkere. Çok fatalist yaklaşım bunlar ya.
Bana da dislike atmış diğer konulara yazdığım yorumlara bile size öyle yaptı mı bilmiyorum. Dislike bile atsam dert oluyorum. 🤣🤣

Çok doğru dediniz. Bir kesim neden kötüleniyor. Örnek verirsek kral peygamberler de vardır. Çok zenginlerdi şaşalı orduları vardı. Ee bu durumda bazı peygamberler de sefalet ve hastalıkla sınandılar. Yani şimdi bu durumda zengin peygamberler cefa mı çekecek haşa diğer dünya da. Sonuçta daha rahat bir ömür yaşadılar.
Herkesin hayatı inişli çıkışlı birkere. Çok fatalist yaklaşım bunlar ya.
Bana da dislike atmış diğer konulara yazdığım yorumlara bile size öyle yaptı mı bilmiyorum. Dislike bile atsam dert oluyorum. 🤣🤣
Valla yazarsam dine kayacak konu o yüzden yazamıyorum😂

Ama böyle inanç olmaz…

Ben mutluyum şahsen, kimsenin hayatı ile ilgilenmiyorum insanlara kendimi ifade edebilirim az çok kendi istediğim hayatı yaşıyorum kimseye bile bile kötülük yapamam zarar veremem. Kötülük neye göre? Genel geçer ahlak kuralları dışında hiç birseyi dert edinmem bu şekilde çok insanı çat diye hayatımdan çıkardım ne olduğu ile de ilgilenmiyorum içlerinden biri farkında ama o duvarı asamiyor. Yaklaşık 2 aydır çok dipte çok zordaydim ama geçeceğine emindim şu an öyle güzel sayfalar açıldı ki inanamıyorum
2 sabahtır ofisin kapısında kediye mama vermek bana o gün için yeterli ztn gayet mutlu bir gün olmuş oluyor.

Vala kötülük yaptığım oldu ama ele güne karşı (özellikle kötülük yaptığım insanlara) hep mutluyum pozları kesiyorum gjkfdkdk çünkü neden mutsuz olduğumu belli edeyim? Beni gören herkes aşşırı neşeli mutlu pozitifsin der ama sen gel bir de bana sor 🤷🏻‍♀️ bence herkesin böyle içinde sakladığı mutsuzluğu var
Hey yavrum maşallah bana böyle gelin. 😂 Şu samimiyete bak be. Melek rolü kesenlerin el altından yaptıklarını, nasıl vicdan rahatlattıklarını da çok gördüm. Açıktan kötüyü daha çok sever oldum böyle böyle.

Hey yavrum maşallah bana böyle gelin. 😂 Şu samimiyete bak be. Melek rolü kesenlerin el altından yaptıklarını, nasıl vicdan rahatlattıklarını da çok gördüm. Açıktan kötüyü daha çok sever oldum böyle böyle.
Ay hahahaha bana da saf takılanlar çok samimiyetsiz gelir. Dizilerde bile dikkat edersen iyi roldeki kız aslında alttan alttan kötüdür. 🤣 gerek yok kimin ne olduğu belli. Ben zaten kötü değilim diyene hayatta inanmam 🤣🤣

Vala kötülük yaptığım oldu ama ele güne karşı (özellikle kötülük yaptığım insanlara) hep mutluyum pozları kesiyorum gjkfdkdk çünkü neden mutsuz olduğumu belli edeyim? Beni gören herkes aşşırı neşeli mutlu pozitifsin der ama sen gel bir de bana sor 🤷🏻‍♀️ bence herkesin böyle içinde sakladığı mutsuzluğu var

Bu arada bu kötülük değil sizin tavrınızdan rahatsız olan kötüdür bence
Hele sosyal medya bu kdr gelişmisken bazen ufak ayarlar şart. Yoksa insanlar hayatinizi babanın çiftliği zannedebiliyor

yaratıcı bilinçleri yüksek çünkü kötü insanlar bencil olur kendi isteklerini herşeyin önüne koyar.genelde girişken de olurlar.mevlananın dediği gibi evrende bizim için gerçekleşmeyi bekleyen olasıkları kendilerine çağırırlar,birilerini kırmaktan korkmazlar değer verdikleri insan sayısı az olduğundan korkuları da az olur.İlahi adalette bunun tecellisi de biz onların dalıp gittikleri dünya hayatında yüklendikleri yükü arttırıyoruz şeklinde olur.

Bu arada bu kötülük değil sizin tavrınızdan rahatsız olan kötüdür bence
Hele sosyal medya bu kdr gelişmisken bazen ufak ayarlar şart. Yoksa insanlar hayatinizi babanın çiftliği zannedebiliyor
Ayy aynenn kaldı ki kimseyi durduk yere üzmem. Üzdüklerim de genelde önce benim damarıma basmıştır bende ayaklarını kesmişimdir damarı kurtarmak için:oops::21: nffkfkdk🤣

Ayy aynenn kaldı ki kimseyi durduk yere üzmem. Üzdüklerim de genelde önce benim damarıma basmıştır bende ayaklarını kesmişimdir damarı kurtarmak için:oops::21: nffkfkdk🤣

Ayni benim kafa:D
Ben bir ablama o kdr kırıldım o kdr üzüldüm ki üstünden 4.5 sene geçti
Tüm ortak tanıdıkların yanında anlattım. O ztn 1 yılda pişman oldu ama kapı kapanmıştı. Ama hesabını sormak için 4.5 sene gerekirmiş hakedene ince ayar vermek başka birsey niye elinde sopayla beni durten insanların sopasını kırmayayım ya :D

Ne alaka ya, ben iyi bir insanim mutluyum, şükür.
Bence kendi değerini bilmeyen insanlar mutsuz. Kötüler daha mutlu çünkü benciller, kendi mutluluklarinin peşinden kendilerini mutlu edecek şeyler yapıyorlar,digerlerini çok düşünmeden.
İyi olan mutsuzlar da hep başkalarını kendisinin önüne koyduğu için, hep birilerini mutlu etmeye çalıştığı, birilerinin dertlerini sıralandığı için eksta mutsuzlar
Ben de hep saf ve iyi niyetim den kaybettim arkadaşlar bana hep sen cok saf ve temiz sin derler ama çevrem hayatımın içine etti sağolun. Kaynanam kaynım gelinimiz 3 üde çok kıskanç ve fesat içten pazarlıklı insanlar ama hepsini kendi ağızlarıyla itiraf ettirdim huylarını haklı çıktım. Beni bilerek ve isteyerek üzmüşler bununda itiraf ettiler.

Duygularımı bırakıp mantığımı dinlediğim zaman, merhametimi arada kenara koyup kötü olduğum zaman her işim rast gidiyor insan yerine konulup değer görüyorum sözüm geçiyor. İyilik merhamet gıkı çıkmayan biri olmak hiç bir şey kazandırmıyor en azından bana kazandırmadı. İş yerinde en ufak kelimeye uyarıya ağlayan ben, şimdi yöneticim bunu neden böyle yaptın dese git daha iyisini bul bulabilirsen diyebildiğimden beri daha sözümü dinliyor benden çekiniyor. Her gün telefon bakan biriyim ilk zamanlar naiflikten ölüyordum karşı tarafsa sert yapıyodu. Şimdi ise öyle bi telefon açışın var ki tanıyamıyoruz insan çekiniyor diyorlar. Bu devir bunu götürüyor maalesef 🤔
Vallahi iyi dedin aynen öyle millete biraz sert yapıcan en iyisi....

Kötülük taniminiz ne bilmiyorum ama neden bir başkasının iyi yada kötü mutlu olması sizi rahatsız ediyor. Benim çevremde bana ciddi anlamda kötülük yapan insanlar var ve onların ne mutlu olması nede mutsuz olması benim hiç umrumda değil. Önemli olan benim ne hissettiğim.
Ben beni mutsuz edenlerin hemde kıskançlık ve fesat oldukları için bana yaşattıklarını ağır bir biçimde ödemesini ve hakkımı da helal etmek istemiyorum. Çünkü ben çok ağladım onlar yüzünden bu göz yaşları boşa olmamalı demi ama..

Kendinizi bir kesimi kötülemeden, aşağılamadan, ötekileştirmeden ifade edemiyor musunuz?

Bunları yapan siz, keyfimiz yerinde hayatımız yolunda diye kötü diye yaftalanan biz. Hayır ne diye cefa çekecem öbür dünyada onu merak ediyorum ben asıl. Sen çok mutluydun al sana cehennem mi diyecekler?

Ben seyi merak ediyorum bunlar obur dunyaya turla gidip geri gelmisler herhalde simdi bize orayi anlatiyorlar.

Back
X