Neden mutlu olamiyorum?

Hayatinda yalnizca sevmek sevilmekle mutlu olmayi endekslediyse zaten mutlu olamaz.her nasip vaktinin esiridir.buna inanmasi ve olabildigince iyi seyleri gorup mutlu olmasi gerek

E bizlere öyle öğretmediler.
Kadının görevi evlenecek çocuk yapacak bu ezberletildi hep.
E kimimiz o yoldan ayrıldık farklılaştık kimimiz aynı kaldı.
Toplum da bile bekara ve evliye bakış çok farklı.
Hiç unutmuyorum burada bir üye konu açmıştı "Bekarlar evli erkeklerden uzak durun" diye.
Elbette haddini aşmış bir yorum elbette cehaletin bir göstergesi ama yaşadığımız ülke çoğunlukla böyle.
Evlenmediğiniz sürece acınan kişi oluyorsunuz. İşim var, mesleğim var buna rağmen halalarım "bir başgöz olsaydı kendini kurtarsaydı" derdinde. Onlara göre mesleğim bir şey ifade etmiyor. Evli değilsem sahipsizim demek.
E bu kafalar büyüttü bizleri, bizler de ancak bu kadar olabildik.

Boyle bilincsizce konusan, agzindan cikan sozlerin karsisindaki insanda nasil bir etki birakacagini dusunemeyen insanlardan nefret ediyorum. Bu nasil bir yorumdur?

Gonuldur, matematigi/standardi olmaz bu islerin.

35 yasindaki adami da sirada bekleyen onca 20'lik kizlar vardi zaten. Peh!
evet işte ama bişey diyemiyorsun. orada tepki göstersen bi laf desen dicek ki, ay evde kalmış o yüzden bu üstüme saldırdı falan dicek. neyse en güzeli susmak.
ama bi de şu var , her 20 lik kız mı yani erkeklerin hoşuna giden. sonuçta her 20 yaşındaki kız da güzel değil ya da ne bilim anlaşmak önemli. aslında mesele bu değil ancak erkeklerin böyle bir takıntısı olduğu kesin.
ayrıca şöylede düşün, diyelim ki 35 yaşındaki bir adam 20 yaş ile 37 yaş arasındaki tüm kadınlardan hoşlansa gidip evlilik yoluna girebilir. aralığı bu kadar geniş. ama diyelimki 35 yaşındaki bir kadın sadece kendinden büyük olan artık 35-40 arası bekar kalmışsa ancak onlarla ilgilenebilir. işte bu bana çok adaletsizlik geliyor.
senin sorununun nedenlerinden biri de bu aslında canım. bayanlar için bu seçenekleri azaltıyorlar. erkekler ne yaparsa sorun yok, istediği yaşta istediği kızı gayet güzel beğenir, gider sohbet açar. ama bi kız kendinden küçük birine bakamaz, hele ki bir erkekle tanışmaya kalksın yollu olur falan. yani bayanlar için bir ilişkiye başlamak çok ama çok daha zor. hele ki ilerki yaşlarda daha da zor.
içini karartmak istemezdim ama biraz da gerçekler bunlar sanırım.

asıl size çok daha vahim birşey anlatmak istiorum.
geçen gün işyerinde bir bayanla sohbet ederken kadın dedi ki, artık 30 dan sonra evlenmek de çok zor bir an önce elini çabuk tut. sonuçta 35 yaşındaki adam neden gidip 32-33 yaşında bir kadın alsın ki gider 25 alır 27 alır dedi. ben de dedim sonuçta gönül bu kısmet işleri fln diye geçiştirdim ama kadın resmen ezdi geçti ya bizi

Pazardan elma mı alıyormuş?
Tam terainş düşünelim 25 yaşındaki bir genç kız neden 35 yaşındaki bir erkekle evlensin?
Arada tam 10 yıl var.
Ah bu eski kadınlar yok mu yediler başımızı.

Neden mutlu olamiyorum? Neden karsima cikanlar en olmadik tipler? Neden hayat bana bu sekilde davraniyor? Mutlu olmaya benim hakkim yok mu? Vebali miyim ben? :KK43:
mutluluğu neden bu kadar basite indirgiyorsunuz? hayatında biri olması mıdır mutluluk sadece? Eşini kaybetmiş, boşanmış ya da hiç karşı cinsle birlikte olmayı düşünmeyen insanların tamamı mutsuz mu? Hayatınızda bi erkekten başka sizi mutlu edebilecek hiç bir şey yok mu?

mutluluğu neden bu kadar basite indirgiyorsunuz? hayatında biri olması mıdır mutluluk sadece? Eşini kaybetmiş, boşanmış ya da hiç karşı cinsle birlikte olmayı düşünmeyen insanların tamamı mutsuz mu? Hayatınızda bi erkekten başka sizi mutlu edebilecek hiç bir şey yok mu?

Haklisiniz.

Mutluluğunuzu erkeklere indirgerseniz daha çoook beklersiniz. Kendinize hobi edinin, kendinizi geliştirmeye çalışın ve en önemlisi siz kendinizi sevin. İlişki evlilik bundan sonra gelsin.

evet işte ama bişey diyemiyorsun. orada tepki göstersen bi laf desen dicek ki, ay evde kalmış o yüzden bu üstüme saldırdı falan dicek. neyse en güzeli susmak.
ama bi de şu var , her 20 lik kız mı yani erkeklerin hoşuna giden. sonuçta her 20 yaşındaki kız da güzel değil ya da ne bilim anlaşmak önemli. aslında mesele bu değil ancak erkeklerin böyle bir takıntısı olduğu kesin.
ayrıca şöylede düşün, diyelim ki 35 yaşındaki bir adam 20 yaş ile 37 yaş arasındaki tüm kadınlardan hoşlansa gidip evlilik yoluna girebilir. aralığı bu kadar geniş. ama diyelimki 35 yaşındaki bir kadın sadece kendinden büyük olan artık 35-40 arası bekar kalmışsa ancak onlarla ilgilenebilir. işte bu bana çok adaletsizlik geliyor.
senin sorununun nedenlerinden biri de bu aslında canım. bayanlar için bu seçenekleri azaltıyorlar. erkekler ne yaparsa sorun yok, istediği yaşta istediği kızı gayet güzel beğenir, gider sohbet açar. ama bi kız kendinden küçük birine bakamaz, hele ki bir erkekle tanışmaya kalksın yollu olur falan. yani bayanlar için bir ilişkiye başlamak çok ama çok daha zor. hele ki ilerki yaşlarda daha da zor.
içini karartmak istemezdim ama biraz da gerçekler bunlar sanırım.

Doğru istisnalar olabilir ama doğru .

Hayatı sorgulama,neden sebep arama,mutluluk nasıl varsa mutsuzlukta var ama bu demek değil ki hep mutsuz olucaksın,eninde sonunda doğru insanı bulursun,dönüm noktası yaşı 35 frida123 demişti dersin:KK69:

peki canım sen çocuk konusunda ne düşünüyorsun. yani geç oldu mu acaba bizler için?
Evlenmeyi çocuğu yaşa indirgeyerek panik yapmayın lütfen. Evlendim de boşandımda çocuk da düşürdüm, yaşımda otuzdan fazla. Bunları yaşamaktansa hiç evlenmemeyi tercih ederdim de demiyorum. Çünkü bu Acılar bana çok şey kattı. Herkesi Allah farklı sınıyor. Evladın da Hayırlısı sonuçta, bi çocuk sahibi olup hayat boyu ondan çekmekte var. Bize Düşen Allahtan gelen herseyi kabul etmek.

Bu kadar kafanıza takmayın bence.Hayirlisi ne ise o olsun hakkinizda.
Ben evliyim 2 çocuğum var.Şimdiki aklim olsa evlenmezdim.Bekar kalip istediğim gibi yaşamayı isterdim.Ama artık çok geç.

Burada yazılanları okuyorsanız, evlilik=mutluluk olmadığını görürsünüz öncelikle.

Hayatta her şey aksi ile var; mutsuzluk yaşanıyorsa size göre mutluluk olana hazırlamak içindir.

Evlenmeyi çocuğu yaşa indirgeyerek panik yapmayın lütfen. Evlendim de boşandımda çocuk da düşürdüm, yaşımda otuzdan fazla. Bunları yaşamaktansa hiç evlenmemeyi tercih ederdim de demiyorum. Çünkü bu Acılar bana çok şey kattı. Herkesi Allah farklı sınıyor. Evladın da Hayırlısı sonuçta, bi çocuk sahibi olup hayat boyu ondan çekmekte var. Bize Düşen Allahtan gelen herseyi kabul etmek.
evet tabii ki en doğrusu bu şekilde düşünmek. ancak işte insan karamsarlığa kapılıyor. ve geç kaldığını düşünüyor. çocuğunuz var mı peki? siz nasıl bu kadar güçlü olabiliyorsunuz, yeniden evlenmeyi düşünüyor musunuz? biraz fazla soru oldu ama merak ettim :)

Hayatı sorgulama,neden sebep arama,mutluluk nasıl varsa mutsuzlukta var ama bu demek değil ki hep mutsuz olucaksın,eninde sonunda doğru insanı bulursun,dönüm noktası yaşı 35 frida123 demişti dersin:KK69:

Bakalim! :)

evet tabii ki en doğrusu bu şekilde düşünmek. ancak işte insan karamsarlığa kapılıyor. ve geç kaldığını düşünüyor. çocuğunuz var mı peki? siz nasıl bu kadar güçlü olabiliyorsunuz, yeniden evlenmeyi düşünüyor musunuz? biraz fazla soru oldu ama merak ettim :)
Asla yeniden evlenmem diye birşey diyemem. Sonuçta hayatta yaşanan hiç birşey sebepsiz değil. Evet kötü bir Tecrübe yaşadım. Ama bu yaşadıklarım sayesinde Allah'a sığınmayı dua etmeyi öğrendim. Evlilikle imtihan oldum. Ve doğru yolu seçerek atlattım çok şükür. Elindekilerinin kıymetini biliyorum. Allah her yönden sıkmıyor sonuçta. Yeniden evlenecek olursam artık daha farklı bakarım. Hatta bakıyorum. Kuru sevgiyle bu işin yürümeyeceğini öğrendin. Çocuğum yok. Düşük yaptım . O gün dünya Başıma yıkılmıştı ama bugun şükrediyorum. Evlenene kadar hiç bir sorunum olmadı maddi manevi. Allah herseyi bol bol verirken neden ben demiyoruz. Ozaman vermezkende demeye hakkımız yok

Tum mesajlar oyle iyi geldi ki... Bundan iyi terapi olamazdi.

Sag olun KK'nin guzel kadinlari! :)

Herkesin mutlu olduğunu mu düşünüyorsun binlerce mutsuz insan var sadece bazıları dile getiriyor hep elindeki ile mutlu olmaya çalış, kaybettiğin zaman değerini anlıyorsun .hiç değilse önünde sana mutluluk getirmesini umduğun yıllar var ya onları da tüketmis olsan ....

Mutluluk sadece sevgilin olması degildir ki hayatinin noktasını değiştir bak nasıl mutlu oluyorsun

Back
X