neden namaz kilamiyorum:((

nothingcompares

Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2013
242
1
16
Ankara
Az once bi arkadasin topigini gorunce bende sorma cesareti buldum.

Tekrar namaz kilmaya baslamak istiyorum ama o gucu sanki bulamiyorum.ya da seytan durtuyor bilmiyorum:(

Bana yardimci olurmusunuz

10 yil oncesine kadar duzenli kilabiliyodum.

Hatta o zamsn kosullarimcok zordu.malum ogrencilik.

Ama simdi uzerinde namaz kilabilecegim bi halim var (ogrenciyken hali olmadigindan dizlerimiz acirdi.keske halimiz olsa derdim) ama o yurek yok.

O yuregi nasil geri getirebilirim?

günaydın.. ben de aynı dertten muzdaribim..

kaç kere başladım ,devam ettiremedim..

ramazanda inşallah başlıyım devam ediyim diyorum..şeytan yakamızı bırakmıyo ki.. ne güzel kılarken vakit kaçırıyosun birkaç kere sonra ipin ucu kaçıyo.. :/

sanırım bırakmamak için alışkanlık haline getirene kadar ezan okunur okunmaz kılmak gerek..Allah yardımcımız olur inşallah..

günaydın.. ben de aynı dertten muzdaribim..

kaç kere başladım ,devam ettiremedim..

ramazanda inşallah başlıyım devam ediyim diyorum..şeytan yakamızı bırakmıyo ki.. ne güzel kılarken vakit kaçırıyosun birkaç kere sonra ipin ucu kaçıyo.. :/

sanırım bırakmamak için alışkanlık haline getirene kadar ezan okunur okunmaz kılmak gerek..Allah yardımcımız olur inşallah..

Hep ramazanda basliyorum bende.
Ama o bayram yokmu o bayram...orda birakiyorum isteeee:((
O duzeni bi daha yil boyunca yakaliyamiyorum

Bende öğrenciyken yurtta kılardım. Yine çok düzenli yapamadım hiç bi zaman ama kılardım işte.
Şimdi başlayım başlayım diyorum ama yerimden kalkıp abdest almak o kadar zor geliyor ki anlatamam..
İnşallah ramazan vesilesiyle başlamayı düşünüyorum tekrar..

kızlar merhaba ,
bende bundan yaklaşık 3 ay önce buradan bir arkadasımın tesvik etmesi üzerine basladım.

daha önce kılmışsınız o huzuru yasamızsınızdır eminim..
lütfen seytanın sizi kandırmasına izin vermeyin.

mesela ben sabah namazlarına kalkarken cok zorlanıyordum cunkü 1 saat sonra işe gitmem gerekiyordu uyku ile uyanıklık arasında seytan sana uymayacağım diyordum ve uykudan eser kalmazdı zaten 4 rekat ki sevapların en büyğü yatsı ile sabah namazında imiş.

bu ramazan sizler için bir fırsat bakın cok az kaldı tekrar başlayın ve lütfen bayram geldiğinde direnin ramazan ve bayram sonrası desek (regli dönemleriniz hariç) bayramdan sonra da 15 gün kılsanız zaten birdaha bırakmak istemezsiniz..

kızlar merhaba ,
bende bundan yaklaşık 3 ay önce buradan bir arkadasımın tesvik etmesi üzerine basladım.

mesela ben sabah namazlarına kalkarken cok zorlanıyordum cunkü 1 saat sonra işe gitmem gerekiyordu uyku ile uyanıklık arasında seytan sana uymayacağım diyordum ve uykudan eser kalmazdı zaten 4 rekat ki sevapların en büyğü yatsı ile sabah namazında imiş.

bu ramazan sizler için bir fırsat bakın cok az kaldı tekrar başlayın ve lütfen bayram geldiğinde direnin ramazan ve bayram sonrası desek (regli dönemleriniz hariç) bayramdan sonra da 15 gün kılsanız zaten birdaha bırakmak istemezsiniz..
Zaten derler ya 'Yatsı namazını kılmamak insanı Allahtan, sabah namazını kılmamakta imandan uzaklaştırır' diye..

Zaten derler ya 'Yatsı namazını kılmamak insanı Allahtan, sabah namazını kılmamakta imandan uzaklaştırır' diye..

aynen öyle arkadasım..
birde senin durumunu bende yasadım abdest almak nasıl zor geliyordu..
o uzun yatsıyı öğleni gözümde nasıl büyütüyordum sabah namazı az olunca işime geliyordu sanki.
şeytan vesvese veriyor işte..

şimdi öyle bi alıştım ki saat gecsin hemen eksikliğini hissediyorum

inşallah sizlerde tez zamanda başlarsınız

kızlar merhaba ,

Tatlim ne guzel anlatmissin oyle..

Allah nasip ederse mensim bitince baslamak icin elimden geleni yapicam.

O huzuru nasil ozledim....

Allahim seytana uydurma..

Az once bi arkadasin topigini gorunce bende sorma cesareti buldum.

Tekrar namaz kilmaya baslamak istiyorum ama o gucu sanki bulamiyorum.ya da seytan durtuyor bilmiyorum:(

Bana yardimci olurmusunuz

seni çok iyi anlıyorum.bende birkaçsefer bırakıp başladım.çok boş dünyevi sebepler dolayı.iş güç vs..bazende abdest almak zor geliyordu allah günah yazmasında..
sonra bir arkadsım yıne abdestli namazlı olan bir kişi,bana dediki senın yaptıgın çok günah aslında dedi.ya başla tamamen yada hiç başlama dedi. namaz oyuncak işi değildir dedi.eger böle yaparsan namazda senden soğur dedi.bi nevi dalga gecmek gibi bişey bu dedi..o gün bu gündür allah nasıp ettıgı sürece kılıyorum.kılamadıklarım oluyor bazen kaçırdıklarım oluyor kazasını yapıyorum.kıldıkça rahatlıyorum.ezan sesını duyar duymaz artık kendılıgınden çoraplarım çıkıyor ayagımdan sankı abdest almak için.
ilk başlarda zorlansanda bırakma arkadsım,inan oz orlugun ardından rabbim kolaylığını veriyor..

"Sana Kitap'tan vahyedileni oku ve namazı dosdoğru kıl. Gerçekten namaz, çirkin utanmazlıklar (fahşa)dan ve kötülüklerden alıkoyar. Allah'ı zikretmek ise muhakkak en büyük (ibadet)tür. Allah, yaptıklarınızı bilir." (Ankebut Suresi, 45

Namaz, yaşam boyunca sürdürülmesi buyrulan, vakitleri belirlenmiş bir ibadettir. İnsan gaflete kapılmaya ve unutmaya yatkın bir varlıktır. Kendisini günlük olayların akışına kaptırdığında asıl dikkatini vermesi gereken konuları hatırlayamayabilir. Allah'ın her an kendisini gördüğünü, her sözünü duyduğunu, içinden geçirdiklerini bildiğini, ölüme herkesle aynı yakınlıkta olduğunu, o gün tüm yapıp ettiklerinden sorgulanacağını ve Yüce Allahın sonsuz güç sahibi olduğunu unutabilir.

İşte namaz, şeytanın insana telkin ettiği bu gaflet halini engeller. Namaz insanın Yaratıcısıyla olan randevusudur. Samimi mümin her randevusuna içinde hissettiği bu aşkla, Rabbiyle buluşacak olmanın verdiği heyecanla gider. Namazla, en içten şekilde Allaha yönelir, vicdanını en fazlasıyla kullanır ve Allah'ın beğendiği ahlakı yaşamakta süreklilik gösterir. Günün belirli vakitlerinde Allah'a yönelen, üstün sıfatlarını zikreden, rahmetine sığınan ve aczinin bilincinde Ondan yardım dileyen bir mümin -Allah'ın dilemesiyle- iman derinliğine sahip olabilecektir

namaz bazen nefsimize zor gelmekte. ondan kurtulmak için herdaim bu dünyanın ne kadar yaşarsak yaşayalım bir sonu var ve hesaba çekileceğimiz ilk şeyse namazlarımız'dır düşüncesiyle nefsimizi terbiye etmeye çalışmalıyız.

Son düzenleme:
merhaba

ben de aynı durumdayım sizinle. 2005 yılında anneannemin vefatıyla düzenli olarak namaz kılmaya başladım. öncesinde de ara ara başlayıp bırakıyordum. 3-4 ay geçti ve ben iyice düzene oturtmuştum. çok huzurlu çok pozitif bir insandım. lise sondaydım ve dersaneye gidiyordum. dersanedeki hocam sohbetler düzenliyordu ve ben katılmıyordum. bir kez gelmek istediğimi söyledim o da düzenlenen ilk sohbete çağırdı beni. sonra ne mi oldu?

sohbetin sonunda benim sıra arkadaşıma bir çizelge verdi. hangi gün hangi rekatları kaçırmış günde kaç saat kaset dinlemiş ( malum şahsın) onları işaretlemesini istedi. bir de bana dönüp aynen şunu dedi '' sana da vereceğim bir dahaki gelişinde şimdiden gözünü korkutmayayım.''

ben bir daha sohbete gitmedim.
bir daha namaz kılmak da gelmedi içimden.
ibadet bu, gönül rızasıyla yapılır. evet farkındayım kendime zararı ama o kadının hiç mi günahı yok?
her yerde Allah korkusu, kul hakkından bahsederler. bu kul hakkı değil de ne?
daha sonra o kadın o kadar üstüme geldi ki ben sınava iki ay kala dersaneye gitmedim. şubatta hukuk kazanabilecek puanı alırken, sınavda dandik bir fakültede dandik bir bölüm okuyacak kadar puan bile alamadım.

daha sonralarda ara ara girişimlerim oldu ama hiç o dönemdeki istikrarı yakalayamadım.
farkındayım, şeytanın oyunu bu!
ama kıramadım bir türlü bacağını :14:

Son düzenleme:
Bende namaz kılmak istiyorum. Birçok kez başladım ama devamı gelmiyor. Şuan çalışıyorum nasıl kılabilirim ? Her zaman abdest almam gerekiyor tesettürlü değilim. Böyle çok zormuş gibi konuşuyoruz sinir oluyorum kendime. Allah affetsin.

Şeytan ve nefis arasında gidiyor insan... Allah bize yürümek ve gezmek için ayaklarımızı vermiş, görmek için gözlerimizi vermiş, düşünmek için beynimizi vermiş hayatı yaşayalım diye 24 saat vermiş... Ufak bir hesap sabah namazı 4 dk, öğle namazı 10 dk, ikindi namazı 8 akşam namazı 4 ve yatsı namazı 15 dakika epi topu 41 dakika... 24 saate 41 dakika Rabb'ine sığınmışsın çok mu? Bu vakti nerelere harcamıyor ki insan, ha bugün ha yarın diye ertelediğimiz zamanın içerisinde 1 dk. sonramızın garantisi yokken nasıl düşünüyoruz secdeye gitmemeyi, nasıl uyduruyor şeytan kendini bize... bugüne kadar canımızın istediğini yaptık bugünden sonra Rabbimin istediğini yapacağım diyerek ve her namaz öncesinde Şeytan her geldiğinde bunu kendimize tekrar ederek ikna olabilirsiniz belki....

"Sabah namazını kılan kimse Allah'ın himayesindedir. Dikkat et, ey Ademoğlu! Allah, bizzat himayesinde olan bir konuda seni sorguya çekmesin." Hz.Muhammed(s.a.v)

Son düzenleme:
merhaba

ben de aynı durumdayım sizinle. 2005 yılında anneannemin vefatıyla düzenli olarak namaz kılmaya başladım. öncesinde de ara ara başlayıp bırakıyordum. 3-4 ay geçti ve ben iyice düzene oturtmuştum. çok huzurlu çok pozitif bir insandım. lise sondaydım ve dersaneye gidiyordum. dersanedeki hocam sohbetler düzenliyordu ve ben katılmıyordum. bir kez gelmek istediğimi söyledim o da düzenlenen ilk sohbete çağırdı beni. sonra ne mi oldu?

sohbetin sonunda benim sıra arkadaşıma bir çizelge verdi. hangi gün hangi rekatları kaçırmış günde kaç saat kaset dinlemiş ( malum şahsın) onları işaretlemesini istedi. bir de bana dönüp aynen şunu dedi '' sana da vereceğim bir dahaki gelişinde şimdiden gözünü korkutmayayım.''

ben bir daha sohbete gitmedim.
bir daha namaz kılmak da gelmedi içimden.
ibadet bu, gönül rızasıyla yapılır. evet farkındayım kendime zararı ama o kadının hiç mi günahı yok?
her yerde Allah korkusu, kul hakkından bahsederler. bu kul hakkı değil de ne?
daha sonra o kadın o kadar üstüme geldi ki ben sınava iki ay kala dersaneye gitmedim. şubatta hukuk kazanabilecek puanı alırken, sınavda dandik bir fakültede dandik bir bölüm okuyacak kadar puan bile alamadım.

daha sonralarda ara ara girişimlerim oldu ama hiç o dönemdeki istikrarı yakalayamadım.
farkındayım, şeytanın oyunu bu!
ama kıramadım bir türlü bacağını :14:
Aynı şeyleri bende yaşadım.
Kıldığım ya da kılmadığım namazların ettiğim ibadetlerin hesabını bir kula verecek değilim.
Bende benzer sebeplerden dolayı dershaneden soğuyup uzaklaşmıştım.
Tabi ki dersleri mi büyük ölçüde etkiledi aynen senin gibi..

Yine de vardır diyorum bunda bi hayır.
Eğer deslerim kötüleşipte mezun olduğum bölümü okumasaydım, belki şuan canımdan çok sevdiğim adamı tanımıyo olucaktım.
Şuan evleneceğimiz zaman için gün sayıyorum ve mutluyum..
Hayırlısı buymuş demekki..

Bende namaz kılmak istiyorum. Birçok kez başladım ama devamı gelmiyor. Şuan çalışıyorum nasıl kılabilirim ? Her zaman abdest almam gerekiyor tesettürlü değilim. Böyle çok zormuş gibi konuşuyoruz sinir oluyorum kendime. Allah affetsin.
canm iş yerınde kılma ımkanın varmı bılmıyorum.eger yoksa evde kazalarını kılmaya çalış.rabbım herseyın bir kolaylıgını vermış.bizim dinimiz kolaylıklar dınıdır.haftasonlarıda vakitlerinde kılmaya çalış.böle böle emin ol alışacaksın.zorlanmayacaksın.Allah yar ve yardımcın olsun

Şeytan ve nefis arasında gidiyor insan... Allah bize yürümek ve gezmek için ayaklarımızı vermiş, görmek için gözlerimizi vermiş, düşünmek için beynimizi vermiş hayatı yaşayalım diye 24 saat vermiş... Ufak bir hesap sabah namazı 4 dk, öğle namazı 10 dk, ikindi namazı 8 akşam namazı 4 ve yatsı namazı 15 dakika epi topu 41 dakika... 24 saate 41 dakika Rabb'ine sığınmışsın çok mu? Bu vakti nerelere harcamıyor ki insan, ha bugün ha yarın diye ertelediğimiz zamanın içerisinde 1 dk. sonramızın garantisi yokken nasıl düşünüyoruz secdeye gitmemeyi, nasıl uyduruyor şeytan kendini bize... bugüne kadar canımızın istediğini yaptık bugünden sonra Rabbimin istediğini yapacağım diyerek ve her namaz öncesinde Şeytan her geldiğinde bunu kendimize tekrar ederek ikna olabilirsiniz belki....

"Sabah namazını kılan kimse Allah'ın himayesindedir. Dikkat et, ey Ademoğlu! Allah, bizzat himayesinde olan bir konuda seni sorguya çekmesin." Hz.Muhammed(s.a.v)

Aynen oyle
Nelere zaman yaratmiyoruzki
Ama gel gelelim namaza bulamiyoruz.

Aynı şeyleri bende yaşadım.
Kıldığım ya da kılmadığım namazların ettiğim ibadetlerin hesabını bir kula verecek değilim.
Bende benzer sebeplerden dolayı dershaneden soğuyup uzaklaşmıştım.
Tabi ki dersleri mi büyük ölçüde etkiledi aynen senin gibi..

Yine de vardır diyorum bunda bi hayır.
Eğer deslerim kötüleşipte mezun olduğum bölümü okumasaydım, belki şuan canımdan çok sevdiğim adamı tanımıyo olucaktım.
Şuan evleneceğimiz zaman için gün sayıyorum ve mutluyum..
Hayırlısı buymuş demekki..

benzer şeyleri yaşamışız. ama ondan sonra o şevki yakalayamadım bir türlü. ona üzülüyorum.

Allahin gucune gitmesinde en sevdigim namaz aksam namazidir

Gunes batmaya baslar tatli bi serinlik olur kuslar yuvalarina ucar..

Tum camlari acar ankaranin her tepesinden okunan aksam ezanini dinlerdim.

Heleki bi hoca vardi.. Allahim bu nasil guzel bir ezan okumak.

Simdi en buyuk vicdan azabini aksam ezani okunurken kos jos tv izliyorum ya... ozaman yasiyorum iste.

Allahim yol goster nolur...

Back
X