neden namaz kilamiyorum:((

Ben de hep başlayıp bırakıyorum :( Ama Ramazanda başlarım demek saçma değil mi? Günün her vaktinde namaz var niyet edince her an başlanabilir... Bu Ramazan olayı vesvese gibi. Kaç vakit var daha Ramazana kadar :( ben de adetliyim şu anda. Hep adetliyken kılma isteği geliyor ama sonra yine tembellik. Ne pis huyum var! Kızlar bana da dua edin :( Kılamayan herkes kılabilsin diye. :'(

Ben de hep başlayıp bırakıyorum :( Ama Ramazanda başlarım demek saçma değil mi? Günün her vaktinde namaz var niyet edince her an başlanabilir... Bu Ramazan olayı vesvese gibi. Kaç vakit var daha Ramazana kadar :( ben de adetliyim şu anda. Hep adetliyken kılma isteği geliyor ama sonra yine tembellik. Ne pis huyum var! Kızlar bana da dua edin :( Kılamayan herkes kılabilsin diye. :'(

inşallah başlarsın sende arkadsım.bu güzelliği bu huzuuru sende bulursun inş rabbımın izniyle...

bende bu dertten muzdaripim kızlar ve gerçekten çok rahatsız oluyorum kendime çok kızıyorum çok üzülüyorum

Ramazan'da başlarım, yarın başlarım, şu yoğun günleri geçireyim başlarım şeytan aldatmacasından başka bir şey değil.
Hatta şeytana o kadar yüklenmeyelim, kendi kaçışımız o.
"Şimdi" demek lazım.
Akla geldiği an hangi vaktin içindeysek o vakitten başlanmalı, bir sonraki vakitten bile değil.

Hastayken çok şey yapmak isteriz, ben de öyleyim (:
Yapamayacağımızı bildiği için şeytan bizimle harcamıyor vaktini, bırakıyor bizi, gusül alınca yine tepemizde (:

bence ölumu yakınımızda hıssetmıyoruz...ıkındı ezanından once ölecegımızı bılsekk hemen namaza koyulurduk...
seytan ın omuzlarımızdan basmasına ızın vermemelıyız....

İnsallah yeniden baslamayı nasip eder Allahım. bende cok kılmak ıstıyorum ama ıste kısmet olmuyo hep vesvese bunlar :26:

Sadece Öğle ve Yatsıyı 8 er dk saysak diğer vakitler en fazla 5dk.
Ama bilgisayar başında geçen saatler farkedilmiyor bile. Bunları düşünün.

5 vakit namaz: günde 1 saat haftada 7 saat ayda 1 gün senede 12 gün yani diğer 353 gün yine bizim :)

Son düzenleme:
Cemil Tokpinar - Sabah Namazina Nasil Kalkilir

Bu kitabi herkese siddetle tavsiye ediyorum.
19 yasimda okumak nasip oldu ve namaza baslamama vesile oldu.

Müslüman insan asker gibidir.
Her zaman "hazir ol" dadir, eh bu da bize zor geliyor.

Taliktten tahkik dogar.
Bu yüzden nefsiniz size "aman bosver" dese bile abdestinizi alin ve kilin.
Cok mu agir geliyor sadece farzini kilin.

Islam aslinda kolaylik dinidir.
Zira bosuna denmemis "kolaylastirin zorlastirmayin, müjdeleyin nefret ettirmeyin".
Diyanetin bir ve iki ciltlik ilmihallerini kaynak olarak tavsiye edebilirim.
Gercekten namaz hakkinda hersey acikca anlatilmis.

Birde enteresan bir nokta var dikkatimi ceken:

Ramazanda "aaa sen neden oruc tutmuyorsun" diye kolayca ayiplayabiliyoruz insanlari.
Ama hangi birimiz "aaa sen neden namaz kilmiyorsun" demisizdir acaba?

Ramazani asla kücük düsürmek icin söylemiyorum bu sözü.
Cünkü oruc ile de elbette ki mükellefiz.

Fakat dinin diregi olarak namazi görüyoruz..
O diregin ayakta durmasi icin elimizden gelen cabayi gösterelim insaAllah.
Nefsimizi zorlayalim.
Kim bilir, belki de kendimizi nefsimizi "ben bu namazi kilacagim" diye zorladgimizda daha cok sevap kazaniyorurzdur.

Allah'u alem...

Yukardaki arkadaşın önerdiği Sabah namazına nasıl kalkılır kitabı gerçekten beni çok etkilemişti:16: Ben o kitaptan sonra başladım namaza, ama tekrar okumam gerekicek sanırım:17: 2 sene kıldım hem de soğuk, sıcak, kar, yağmur demeden okulun mescidine koşardım, ama nerdeyse bir yıldır kılamıyorum, neden diye sormayın ben de bilmiyorum:17:
İnşallah tekrar başlamaya niyetliyim, dualarınıza ihtiyacım var:16:

bende bazen kaçırıyorum dünya telaşesinden,...çok üzülüyorum özellikle sabah kaçırdığımda çok üzülüyorum, çünkü insanın rızkı o seher vaktinde dağıtılırmış ve uyuyakaldığımız zamanlarda o rızıktan mahrum kalıyoruz...
kılmayanlara veya bir kılıp bir kılmayanlara tavsiyem, abdest alırken niyet etmeden önce çeşmeyi açıp önünde dua edin, önce hamd edin, sonra salavat getirin...ardndan rabbim ben senin rızanı gerçekleştirmek için güç istiyorum, şeytanın vesvesesinden beni uzak tut, gönlüme namaz kılma heyecanı ver, ve asla bir başlayıp bir bırakanlardan eyleme beni...
günahlarım ve kılmama engel olan rehavetim bu akan su gibi aksın gitsin deyin, ve tekrar salvele ve hamdele edip, abdestinizi alın...
ben böyle yapıyorum, özellikle kaçırdığımda falan üzüntümü abdestimle yok etmeye çalışıyorum...
birde kızlar, bi kere bile kazaya bırakırsak şeytanı yoldaş etmiş oluyoruz, ve ondan sonra şeytan hep uğraşıyor kıldırmamak için..rabbim bilnçli ibadet etmeyi nasip etsin..
peygamber efendimizin topukları sızlarmış kılmaktan, düşünün topukların sızlama derecesine gelmesi için kaç saat namaz kılmak gerektiğini...
oysa biz on dakka süren vakit namazlarımızı bile zor kılıyoruz,..
rabbim hidayet versin inşallah hepimize...

aynı derttyim:(

4. yıl önce ilk çocuğumun doğumuna kadar en dar zamanlarda bile bırakmadım.. sadece üniversite zamanlarında kaza eder olmştum. doğumum oldu 40 gün olayından sonra başlayamadım bir süre sonra hep parça parça dewam etti :5: 2. çocuktan sonra hele hiç başlayamadım.. eşim kızıyor bana istikrar lazım diyor o yemek yemez başka bişeyden ödün wermez gider namazını kılar hemen.. eksik hissediyorum kendimi :(

senai demirci sabah namazına nasıl kalkılır kitabı insanı gerçekten çok etkiliyo.. tavsiye ederim.. bir de yazarın rabbin sana küsmedi adlı kitabı çıktı.. anlatım süper.. ramazanda geliyor... oruç tutmayan insanlar tuhafımıza gidiyo di mi.. hatta ayıplıyoruz.. halbuki oruç gibi namaz da islamın şartı.. istikrarlı olmakda yarar var.. ölüm ne zaman gelecek bilmiyoruz.. hazırlıklı olalım..

senai demirci sabah namazına nasıl kalkılır kitabı insanı gerçekten çok etkiliyo.. tavsiye ederim.. bir de yazarın rabbin sana küsmedi adlı kitabı çıktı.. anlatım süper.. ramazanda geliyor... oruç tutmayan insanlar tuhafımıza gidiyo di mi.. hatta ayıplıyoruz.. halbuki oruç gibi namaz da islamın şartı.. istikrarlı olmakda yarar var.. ölüm ne zaman gelecek bilmiyoruz.. hazırlıklı olalım..

Yanlisiniz var sanirim sabah namazina nasil kalkilir Cemil Tokpinarin kitabi :44:

Bende başlamak istiyorum daha onceleri kılmıştım ama maalesef bıraktım daha sonra erkek arkadaşımla başladık o maşallah devam etti yine ben bıraktım simdi o bana başla diye söylüyor haklıda Allah'ın izniyle bende bugün baslamaya karar verdim yani annemiz babamiz bile birşey yaptıklarında karşılığında teşekkür etmemizi bekliyor Rabbim bize bu kadar çok şey veriyor biz namaz kılmaya useniyoruz :(((

aynı şey bende de var canım bazen çok güzel şeytana karşı gelebiliyorum bi süre sonra devam ettiremiyorum inşallah hepimiz başlarız en kısa zamanda :(

Aynı sıkıntı bende de var, başlıyorum,bırakıyorum içimde sürekli bir huzursuzluk

Bu biraz ailelerimizden geliyor, küçük yaşta alıştırılmadık. Eskiden çocuklara verilen eğitim bana katı gelir,kızardım ama şimdi anlıyorum ki çocukken namaza başlamış insanlar hayatları boyunca bundan vazgeçmiyorlar. Bazı şeylerin sonradan oturması çok zor, inşallah aşarız bu tembelliği.

Aynı sıkıntı bende de var, başlıyorum,bırakıyorum içimde sürekli bir huzursuzluk

Bu biraz ailelerimizden geliyor, küçük yaşta alıştırılmadık. Eskiden çocuklara verilen eğitim bana katı gelir,kızardım ama şimdi anlıyorum ki çocukken namaza başlamış insanlar hayatları boyunca bundan vazgeçmiyorlar. Bazı şeylerin sonradan oturması çok zor, inşallah aşarız bu tembelliği.

Kesinlikle katiliyorum.
Her konuda oldugu gibi dini konuda da ailenin verdigi egitim cok cok önemli.
InsaAllah bizler evlatlarimiza bu konuda gereken egitimi verebiliriz.

Back
X