sana aynen katılıyorum. meslekte 8. yılı doldurdum ve her gün istifa etmenin hayalini kuruyorum. ilk yıllardaki idealizm, meslek aşkı, çocuk sevgisi falan hepsi sönüp gitti. hatta çocuklara aşk derecesinde bağlı ve sabırlı olan ben çocuklardan nefret eder hale geldim. ve ben bu hale kendi kendime gelmedim!! mesleğimiz güzelmiş hoşmuş ama 80 lere kadar ve daha öncesinde arkadaşlar. şuan mesleğimizin sevilecek bir yanı kalmamış maalesef. bu arada tenzih ederek söylüyorum 8 yılda çok okul gezdim ve çok öğretmen tanıdım; mesleğini sevgiyle yapan çok az öğretmen tanıdım arkadaşlar. tenefüs araları hep şikayetle geçiyor ve çoğu meslektaşım da daha iyisini bulsalar bir an bile durmayıp iş değiştirecek durumdalar. ama genelleme yapamam zira herşeye rağmen az da olsa sevgiyle mesleğini sürdüren öğretmen arkadaşlar yok değil. ama çok azlar, inanın çokkk azlar :a015:
ben de şu an mezunum,bu sene yükseğimi yapıp formasyon alarak atanmak istiyorum..ancak kesinlikle mesleği sevdiğim için öğr. olmıcam..
tek hayalim tıp okumaktı ama olmayınca istemediğim bi bölüm okudum,şu an pişman mıyım? asla..bi daha seçme şansım olsa yine bi matematikçi olurdum..
ilk başlarda hep bankacılık istiyodum.bir ay bi bankada staj da yaptım.bankacı olursam işimi severek yapacağımı düşünüyorum ama önceki sayfalarda bi ark.ın dediği gibi,uğraşmak istemiyorum..
evcimen bi insanım,evle ilgilenmeyi seviyorum,yani evlenince benim için eşimle,çocuklarımla,evimle ilgilenmek ilk öncelik olacak ve bunu da hakkıyla yapmak istiyorum..kimse yanlış anlamasın ama şu bi gerçek ki şu an en çok tatili ve boş vakti olan meslek öğr..
ve alanlarım dolayısıyla(mat ve ing) özel ders imkanım da var..öğrenciliğimde bu işten iyi para kazandım..
işte tüm bunların toplamı olarak öğr. olmaya karar verdim..şu an sevmiyorum mesleği ama ilerde sevmeyi ümit ediyorum..
işini severek yapan öğretmenlere de sonsuz saygı duyuyorum..
Yorumların genelindede şikayetler olsada aslında hiç birimizin şikayeti mesleğimizi sevmediğimizden değil .Zaten mesleğini sevmeyende bu işi hayatta yapamaz.
bizim şikayetimiz devlet içerisinde ordudan sonra en geniş personele sahip olmamıza rağmen tabiri caizse "eğitim ordusu" olmamazı ,bir devletin en temel yapı taşlarından biri olmamıza rağmen devlet büttçesinden yeteri kadar yer ayrılmaması ,bakanlığımızın personeline yeteri kadar sahip çıkmaması,ülke şartlarına göre çok şükür dedirtecek kadar maaşımızın olmasına rağmen dünya standartlarının altında maddi gelirle çalışmamız,toplumda yeteri kadar saygı görmeyişimizden kaynaklanmaktadır.
Ama kendi adıma söylüyorum bütün olumsuzluklara karşın iyikide öğretmenim...
kusura bakma ama fen edebiyat mezunları öğretmen değildir
herkes kendi mesleğini yapmalı:1closedeyes:
bunun tartışmasını burda yapmıycam arkadaşım.ben bu fakülteye öğretmen olmak için girmedim ama o amaçla giren bi çok arkadaşım var ve nedeni de girerken devletin bize öğretmen olma imkanı vermesiydi.haklısın,bi eğitim mezunu kadar öğretmen sıfatını hakedemeyiz belki.ama bana fen edebiyat mezununun ne iş yapacağını söyleyebilir misin?? akademisyen yetiştirmek diyemez kimse.çünkü bi bölümden bi senede 50 kişi mezun olur ancak bölüme 2 ya da 3 tane yüksek lisans öğrencisi alınır.bu sorun çözülmedikten sonra fef.liler öğretmen olarak atanmaktan eğitim fak.liler de bundan yakınmaktan vazgeçmez..
kusura bakma ama mesele kpssden atanmaktadır..kapasitesi olan atanır,bal gibi öğretmen de olur.sistem utansın biz ne yapalım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?