- 11 Mart 2008
- 56.597
- 4.466
- 873
- Konu Sahibi speedy-gonzales
-
suanda bır fransız buldollgum var dunya tatlısı ondan once 4 tana pıtbull buyuttum ve gercekten yazdıkların cok dogru onalrın duyguları ınsanlarla esıt alkisalkisalkis
ya ben yazmadan gecemeyeceğim ben bütün hayvanları çoks eviyorum ama bir tek hayvana karsı sıcak kanlı olamadım pitbullara karsı. bizim burda bir kaç kişi besliyor pitbul ve benim aklım çıkıyor gördüğümde. çok kötü amaçlar için bence besliyolar bunu.ve birtek bildiğim aç kaldığında sahibine saldıran bir hayvan türü pitbull
hiç masum görünümlüde değil malesef siz savunucusu olabilirsiniz ama biz beslemediğimizden bize hiç masum gelmiyo. dişleri falan beni çok korkutuyo bakışlarıda öyle heran saldıracakmıs gibi duruyo. aslında bunların bakımını apartman dairelerinde falan yasaklamaları lazım.çok tehlilkeli malesef.. alt sokakta var bir tanede onun yüzünden markete gitiğimde yolumu uzatıyorum malesef. siz diyorursunuz ya öyle herseye havlamaz bencede havlamaz çünkü direk saldırır.direk hucuma gecer havlayarak zaman kaybetmez.sevgilerimle
Aslında haklısınız neden biliyor musunuz?
Sizin korkunuzun sebebi köpek değil onun sahibi insanlar. Kimin elinde bağlı. Şimdi bir finoyu verin şu köpek savaştıran ancak parçacıklarına nasıl saldırgan yaparlar değil mi?
Bir pitbull da gayet sakin bir hayvandır ancak yetiştirilmeleri yüzünden bu damgayı yemişlerdir. Ama aile içinde hayvansever ailelerde beslenen çok pitbull gördüm bir pekinezden bile daha uysaldılar.
Bir de anekdot paylaşayım konu ile alakalı;
Biliyor musunuz? Aslında bir kedinin çene kas gücü köpeklerden 3 kat fazladır. Bunu okuduğumda şok olmuştum nasıl yani demiştim. Ama bu gerçek! Misal kedilerden bu kadar korkmuyoruz neden. Çünkü savaştırılan cinsler belli cins hayvanlar maalesef.
İnsancıklar yüzünden, insanlarımızın hayvan korkusunu maalesef anlayabiliyorum.a.s.
Yalnız gözden kaçırdığınız şöyle bir durum var; Pitbullar ve diğer bazı ırklar 100 yıldan uzun bir süredir dövüşmeleri için özel olarak üretiliyorlar. Eğer iyi birer dövüşçü olmazlarsa gen havuzundan temizlenerek günümüze geldiler. Yani saldırganlık onların genlerinde var. Siz ne kadar iyi bir sahip olursanız olun, farketmez. Riskli ve başetmesi zor bir köpek. Ve bir insan neden illa böyle bir köpeği seçip, bakmak ister anlamam.
bilmek gerekli birazcıkta
nasıl alır büyütürsen o köpek öyle gider ne ekersen onu biçersin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?