neden? tecrübe sahipleri...

papatyasevilir

Canım kendim♥️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2013
1.520
438
123
kızlar 1 hafta sonra belirlediğimiz birkaç eve bakıp nasipse de satın alma niyetimiz vardı....bunun için 2 senedir ne arttırabildiysem kenara attım. 2250 maaşım yatardı 2000 tl sini birikim hesabına atardım o derece...

2012 de evlendim ve eşimiz ailesi maddi durumları kötü olduğundan(k.babamın kk borçları vs...) 40.000 kredi çektik bütün beyaz eşyalarımızı,mobilyaları aklınıza ne gelirse (küçük mutfak eşyaları çeyizimdi.bizimkilerin de durumu kötü olduğu halde yaptıar bişeyler) ,,ayrıca düğünü davetiyeleri bile hatta kend, bileziklerimi bile bu paradan almıştık...eşimin ailesi sadece düğün yemeğini yaptılar yalan olmasın...benim ailemde nişanı yemeği yani adet neyse onu yapmaya çalıştılar.... ben eşime hatta biraz bekleyelim topralnalım demiştim ama o ya şimdi ya hiç dedi...
sorun etmedik para mevzularında evlilik bozulmaz dedik...evlendiğim günden beri maaşımı da aramıyorum ....
eşimin erkek kardeşi okumamış iş yeri açmışlar batırmış.şimdi sigortalı çalışıyor eşiyle.. k.pederin şehir merkezindeki evinde oturuyorlar arabaları da var Allah versin....hatta eşimle nişanlıyken eltim ben bu ev için evet dedim gibisinden birşeyler diyordu..
onlara göre eşim ben öğretmenim kendi evimizi kendimiz almalıyız...neyse dedim ....Allah kuvvet versin yaparız...
yani eşimin ailesinden maddi olarak birşey görmedim ammmmaaa bugün k.pederim (emekli şu8 anda da kendi evinde)eşimi arayıp para istemiş...şaşırdımmm ya ev alacağımızı biliyorlar ...yani şöyle bir vesvese geldi tamam yardım edemiyorsunuz bari zaraarınız olmasınnn...bizim ev işi kaldı.. eşim ev işi kalsın onlar beim ailem onlara hayır diyemme diyor..kaç aydır arıyoruz kaç senedir biriktiyordukk....
:KK42:
surat asmama eşim kızıyor....

sizce boş yere mi kendimi de onu da üzüyorum.günahlaruını alıyorum..

kızlar 1 hafta sonra belirlediğimiz birkaç eve bakıp nasipse de satın alma niyetimiz vardı....bunun için 2 senedir ne arttırabildiysem kenara attım. 2250 maaşım yatardı 2000 tl sini birikim hesabına atardım o derece...

2012 de evlendim ve eşimiz ailesi maddi durumları kötü olduğundan(k.babamın kk borçları vs...) 40.000 kredi çektik bütün beyaz eşyalarımızı,mobilyaları aklınıza ne gelirse (küçük mutfak eşyaları çeyizimdi.bizimkilerin de durumu kötü olduğu halde yaptıar bişeyler) ,,ayrıca düğünü davetiyeleri bile hatta kend, bileziklerimi bile bu paradan almıştık...eşimin ailesi sadece düğün yemeğini yaptılar yalan olmasın...benim ailemde nişanı yemeği yani adet neyse onu yapmaya çalıştılar.... ben eşime hatta biraz bekleyelim topralnalım demiştim ama o ya şimdi ya hiç dedi...
sorun etmedik para mevzularında evlilik bozulmaz dedik...evlendiğim günden beri maaşımı da aramıyorum ....
eşimin erkek kardeşi okumamış iş yeri açmışlar batırmış.şimdi sigortalı çalışıyor eşiyle.. k.pederin şehir merkezindeki evinde oturuyorlar arabaları da var Allah versin....hatta eşimle nişanlıyken eltim ben bu ev için evet dedim gibisinden birşeyler diyordu..
onlara göre eşim ben öğretmenim kendi evimizi kendimiz almalıyız...neyse dedim ....Allah kuvvet versin yaparız...
yani eşimin ailesinden maddi olarak birşey görmedim ammmmaaa bugün k.pederim (emekli şu8 anda da kendi evinde)eşimi arayıp para istemiş...şaşırdımmm ya ev alacağımızı biliyorlar ...yani şöyle bir vesvese geldi tamam yardım edemiyorsunuz bari zaraarınız olmasınnn...bizim ev işi kaldı.. eşim ev işi kalsın onlar beim ailem onlara hayır diyemme diyor..kaç aydır arıyoruz kaç senedir biriktiyordukk....

yani zor bir durum. ancak tavrinizi net koymazsaniz esiniz ailesine o destegi saglar. bu surat asilarak degil acikca ciddi bir sekilde konusularak cozulebilir.

Mantıklı bir cercevede konuşun.
dediginiz gibi para mevzulari aileyi bozmamalidir.
Ancak bir gayretiniz varmis ve eve sizinde calistiginiz oara giriyor. Yani ortak kazandiginiz gibi harcamalarda da ortak karar almalisiniz.
mesela sizin aileniz ayni durumda olsa nasil olurdu su an sizin ve esinizin tepkileri..
kiyas icin degil empati kurulmasi adina soruyorum.

Benimde suratim düşerdi. Ama karsi tarafin iyi niyetli veya art niyetli olmasina gore degisirdi tepkimin dozajı. Esiniz kurdugu cumlede hakli ailemin ihtiyaci varken olmaz demesi.
Ama siz ogretmensiniz vs paraniz var ne koparsak kardir zihniyetinde insanlarsa asla tek kurusumu vermezdim.

Ayrıca hamilesin, kaç ay çalışamayacaksın?

O zamanlarda para lazım olacak. Bebek de çok masraflı oluyor. Ev alma durumu olmasa bile aileye yardım edilecek zamanda değilsiniz şu an.

Ben hamile halimle, senin ailen için mi çalışıyorum diyebilirsin. Gururuna dokunur belki biraz.

işte ben öyle ayıramıyorum .onu parası bunun parası diye....
ben ne kadar olduğunda değilim(1000 tl) ama bu tavırları hoşuma gitmedi. ev alacağımızı biliyorsunuz. kendi yağımızda kavrulmaya çalışıyoruz; 100 tl nin hesabını yapıyoruz. ???? anlamıyorummmm
eşim atam diyor 1000 tl nolur diyor evet... ama dediğim gibi peşinatı yüksek tutup faizi az ödeyelim tapu masrafıdır eksperdir hepsini hesaba katıyoruz...
yani tam sırası ...

Mantıklı bir cercevede konuşun.
dediginiz gibi para mevzulari aileyi bozmamalidir.
Ancak bir gayretiniz varmis ve eve sizinde calistiginiz oara giriyor. Yani ortak kazandiginiz gibi harcamalarda da ortak karar almalisiniz.
mesela sizin aileniz ayni durumda olsa nasil olurdu su an sizin ve esinizin tepkileri..
kiyas icin degil empati kurulmasi adina soruyorum.
sordum bu şu aşamada böyle birşey olsa diye.... ben birşey demezdim ama bunu söylemese bile hissettireceğini düşünüyorum..

Ayrıca hamilesin, kaç ay çalışamayacaksın?

O zamanlarda para lazım olacak. Bebek de çok masraflı oluyor. Ev alma durumu olmasa bile aileye yardım edilecek zamanda değilsiniz şu an.

Ben hamile halimle, senin ailen için mi çalışıyorum diyebilirsin. Gururuna dokunur belki biraz.
onu bile hesaplıuyoruz çünküğ ben en azında 0-1 yaşında yanında olmak istiyorum bebeğimizn..

hiç ummazdım ya.... bu günü kadar hep durumları kötü olduğu için yardım edemediler diyordum... ama şu ana durumları şükür iyi.. birşey istemiyoruz bari şu aşamada şu iş olmasaydı diye...

Siz haklısınız tabiki. Kaybın otursun evlerinde araba alsınlar sen hamile halimle çalış Didin adam gelsin para ver. Ohh ne ala memleket. Eşinle kavga etmeden anlayışlı şekilde onunda gerçek fikirlerini öğrenerek konuşmalısın... baktın olmuyor en son 1000 lira verip tüm kapıları kapatmalısın birdaha aslaa 1 tl vermezsin. ..

Ben asla izin vermezdim. Kendi zevklerimden yasantimdan kisitlayipta biriktirdigim parayi onlara mi vercem. Ben eşime net bi şekilde konusmustum. Ben hem çalışıp hemde evimin işlerini kimseye yuklemiyorum. Ben calismasam bu evin gecimini senin saglaman gerekiyordu, o yuzden benim maaşım uzerinden sakın plan yapma demistim. Tabiki eşimden para esirgemiyorum senin paran benim param muhabbetine girmiyorum o konusmadan sonra ama esimde ne yapacaksa bana soruyor

Back
X