Neden Zayıflayamıyorum?

isabel

Kuzey Ege
Yönetici
Super Moderator
Anneler Kulübü
6 Mart 2012
17.796
28.916
798
49
1476664_10151749167905913_515894816_n.jpg

Diyetyapıyorum ama neden kilo veremiyorum ?

Diyet yapıyor ama zayıflayamıyorsanız bunun birçok nedeni olabilir:

*Her sabah üzerine çıktığınız baskülün ibresi kımıldamıyorsa,olduğu yerde takılıp kaldıysa yediklerinizi bir kez daha gözden geçirmenizi öneririz!

*Çok yıkıcı,şok rejimler denemeyin… Her insanın yapısının farklı olduğu ve uygulanan rejimlerin kişiden kişiye farklılık gösterdiği asla unutulmamalı. Sizin de, tat ve beslenme şekliniz farklı olacağından, vücut istemeden kendisine uygun olmayan bu rejimlere direnç göstermektedir.Yaptığınız rejimin size uygun olup olmadığını araştırınız!

*Spor delisi olmak yetmiyor!!!!… Evet, spor salonlarında saatlerce kendinizi harap ettiniz. Yağlarınızı yaktınız. Ancak, yolun üzerinde ağıza atılan burgerler, kızarmış patates veya evdeki kaçamaklar verilenleri büyük bir hızla geri getirecektir.Bu nedenle kaçamağa asla yer vermeyiniz!

*Büyük birçoğunluğun olduğu gibi hareketi sevmeyen bir grupta da olabilirsiniz. Ancak,bunun için yapacağınız tek şey var. Hareketi sevmek...Hiç bir diyet tek başına hareket olmadan işe yaramaz.Sağlıklı ve kalıcı kilo vermek istiyorsanız hareket etmek şart !

*Genlerden kaynaklanan bir olayla, doğuştan şişman bir kadın da olabilirsiniz. Ve, bunu değiştirmek için de hiçbir şey yapmak istemezsiniz. Örneğin, büroda arkadaşların doğum günüpastalarının en büyüğünü siz alırsınız. Veya, çocuklarınızın bitirmediği patates köftelerin tabaktan bitirilmesine yardım edersiniz. Veya büro arkadaşlarınızın, masa üstlerindeki küçük kek ve çöreklerin bitirilmesi sizin görevleriniz arasındadır…Kendiniz için birşey yapmadığınız takdirde sadece doğuştan gelen bir şişman olmakla kalmaz ömür boyuda şişman kalmaya mahkum olursunuz.

*Sadece yağları kesmek yetmez… Bir çok insanın yanılgısı,"yağlı şeyler yemiyorum" ama çok şey yeniliyor. Yemeğe başlarken üç ana noktayı unutmayın.

1-Yemeğe çorba veya salatayla başlayın. Bunlar mideyişişirdiği gibi iştahı da kapatacaktır.

2-En çok sevdiğiniz bir tabak yemeği tercih edin.

3-Tatlı olarak meyveyi bir saat sonra yeyin. (Ekmek tama ile kesiliyor vede azaltılıyodur muhakkak)

*Tatillerde kilonuzu kontrol edemiyorsanız yine yanlış düşünüyorsunuz... Bunun için tatillerde bir günlük tutun. Ve, bu günlüğe ‘neyiyorum?, ne zaman yiyorum?, ne kadar yiyorum?, yediklerim ne kadar kalorili?’sorularının cevabını yazın.Bu şekilde yazarak kendinizi daha kolay kontrol edebilirsiniz !

Bir de, ‘yemiyorum, ama zayıflayamıyorum’ diye kendinizi kandıranlardan olabilirsiniz. Gerçekten istiyorsanız, sizin için de mutlaka bir çözüm vardır. !

Back