neden ??

anaKarenina

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2017
9
17
3
32
konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum
çok basit bi sorum var, neden evlendikten sonra kilo alınıyor ? birdenbire iki porsiyona mı geçiyorsunuz yoksa cinsellikle mi ilgili(ki bence çok saçma ama aklıma başka ihtimal gelmiyor :KK48:)
hani bi de üç beş kiloda değil, kiminle konuşsam yüzde doksanı evlendikten sonra en az 5 kilo aldığını söylüyor.
evlenip kilo alan ablalarım neden :halay:

Cinsellik ne alaka? Gece oturup film izlemek, muhabbet etmek, sonra da ay dur yemek yiyelim, ay çekirdek ay cips falan filan derken alıyorsun.
Ama en önemlisi de yeni bir düzene vücudun ayak uydurmaya çalışıyor, yeni ev falan derken önce kabızlık sorunu yaşıyorsun e tabi bu arada da alıyorsun kiloları.
Ha bunlara dikkat edip almayanlar da var.

Evlendikten sonra abur cubur gözetmeksizin eşinle birlikte artik canın ne isterse pişirip yiyosun hamurisi vs yapmaya başlıyorsun yedikçe iştahın açılıyor iştahın açıldıkça yiyorsun ee kilolar da geliyor haliyle yağ olarak:kk77:

Stresli, telaşlı geçen düğün zamanı sonrası rahatlama, çiftler ilk defa beraber yaşamaya başladığı için, akşamları film, tv vs eşliğinde abur cubur keyfi.
Gelin hanım yemek yapmayı yeni yeni öğrenir genelde ve yeni ev, yeni mutfak hevesiyle daha özenli, çeşitli akşam yemekleri.
Evlendik artık, nasılsa gelinliği, damatlığı da giydik, eş de bulduk artık yiyebilirim rahatlığı..
Böyle gider:)

Benimki düzenli yemek yemekten oldu
Eşin olunca mecbur menüler daha zengin oluyor
En azından bende öyle
Çünkü evlenmeden önce yanlız yaşıyordum ee o zaman pek düzen olmuyor tabi

Keyiften, mutluluktan. İnsanın iç huzuru bedenine de yansır. Yedikleri yarar. Birde bir iki arkadaş bir araya gelince nasıl cips kola gırla gider evlenincede insan sevdiğiyle ne yediğini bilemez :KK28:

Bence geç yemek yemekten vs vs

Bizde öyle oldu geç çıktık işten geç pişti geç yedik

Annelerin evinde işten eve girince yemek hazırdı ne varsa onu yedik

Biz geç gelince pratik yemek, hazır yemek gömüldük zaten çok aç olunca dalıp yiyorsun

Mesela biz abur cıbur vs yemezdik yemeyiz ama kekler börekler vs vs yerdik

Sonra ben hamile kaldım ve eşim eridi zira bana yemek vs yaptırmadı

1 aylık evliyim. 2 kilo aldim.

Sürekli abur cubur yiyoruz yemekten sonra.
Tek neden bu.

Bide ben evlendikten sonra kalça kisminda hani o bel kemiğimiz var ya orda genişleme olur diye duydum bir kaç kişiden
Asli var mi acaba.
Ben 2 kilo aldığım halde genişleme var karin bolgemde. Herkez kilo almisin diyor ki normalde 2 kilo aldigimi kimse anlamaz di. Bende anlamadım

çok basit bi sorum var, neden evlendikten sonra kilo alınıyor ? birdenbire iki porsiyona mı geçiyorsunuz yoksa cinsellikle mi ilgili(ki bence çok saçma ama aklıma başka ihtimal gelmiyor :KK48:)
hani bi de üç beş kiloda değil, kiminle konuşsam yüzde doksanı evlendikten sonra en az 5 kilo aldığını söylüyor.
25 yasına kadar kilom 50 yı gecmedı spor yapmam, yemem ıyıdır ama metabolızmam ıyı calışır, 25 ten sonra bır ara 58 e kadar cıktım aynı duzende devam edıyordum sadece iş geregı sureklı masa basındaydım ve hareket alanım kısıtlanmıstı sonra evlendım falan fılan 55 ile hamıle kaldım gebe ıken yaklaşık 14 kg aldım ve dogum yapalı 13 ay gectı su an 58-59 kıloyum , dogum sonrası emzırmedım spor yıne yok dıyet hayatımda hıc olmadı ve eskıye nazraan 4 kg kaldı vucutta ama bu zaten benım ıdeal kılom boy 170 cunku...
yanı bellı yastan sonra metabolızma yavaslıyor, kımı duzensız yasamdan duzenlı yasama evlendıkten sonra gectıgı ıcın yemek oranı artıyor, spor hareket yoksa metabolızmada yavaslayınca bırde dogum yapınca ıster ıstemez kılo alıyorsun yanı bu ısın evlılıkle degıl yasla alakası var aslında ve kendı fızıkı yapınla..

Ben 30 esım 35 kg aldık evlendıkten sonra 1sene ıcınde
Sabaha kadar sohbet muhabbet yeme içme aman tum hünerimi gosterım dıye hergun kofte dolma baklava nolur ya :)

Hamıle kalınca da tek sen kalmıyorsun
Esım su olasada yesek canım sunu cektı dıyordu halıyle gobek yaptı

Arkadaslar hangınız hamılesıniz esın dogurmuş sen doguramamıssın seklınde takıldılar ama sonra onlarda bızım gıbı dombili oldular

Esımın dedıgıne gore benı okadar sevıyormuş kı yalnız kalıp uzulmeyeyım dıye kılo almıs :)

Cinsellik kısmı benide düşündürüyor. Çok zayıf bir arkadaşım ne yerse kilo alamıyordu. Özel diyetler uyguluyordu, ama nafile. Kolları o kadar inceydiki yazn tişört giyinemiyordu utandığından. Evlendi diba gibi oldu. Bence cinsellik, hormonlar etkiliyor.

İrade meselesi. Ben almadım. Eşim yiyor ben yemiyorum. Olay bu..

Stresli yorucu bir süreç nişanlılık düğün öncesi ister istemez herkes 3-5 kilo oranında veriyor evlendikten sonra bir rahatlama geliyor. Eşinle her şeyi yapmak istiyorsun film geceleri oluyor cips, çekirdek, tatlılar bizim günahımız mesela:deli:Eşine de hünerlerini göstermek istiyorsun fırın makarnalardan soslu etlere varana kadar :KK48:Misafirler ağırladım evimizi görmeye geldiler ee hünerlerimi döktüreceğim değil mi :hamarat:börek çörek tatlılar derken oturdum bende onlarla yedim:KK48:Eşimde bu süreçte aldı ama çok zayıf olduğu için ona yaradı:63:Ben 4 ayda 4 kilo aldım sonra dur dedim spor, sağlıklı beslenme, az diyet derken 10 kilo verdim şuanda bekar ki halimden zayıfım:KK76:

çay :mapus:

eşim de ben çaykolik olunca, bir demlik çayı birlikte devirecek partneri de bulunca, e çay de yalnız içilmeyince olan oldu.
ama bana oldu, arkadaş kilo almak için doktor spor salonu gezenlerden olduğu için.
nitekim ben de diyetteyim, çayı bıraktım, sade kahvaltıda içiyorum :KK70:

1 aylık evliyim. 2 kilo aldim.

Sürekli abur cubur yiyoruz yemekten sonra.
Tek neden bu.

Bide ben evlendikten sonra kalça kisminda hani o bel kemiğimiz var ya orda genişleme olur diye duydum bir kaç kişiden
Asli var mi acaba.
Ben 2 kilo aldığım halde genişleme var karin bolgemde. Herkez kilo almisin diyor ki normalde 2 kilo aldigimi kimse anlamaz di. Bende anlamadım
yok öyle sacma birsey nerden duyuorsunuz bunlari.... dogumdan sonra genisleme olabilir

Cinsellik kısmı benide düşündürüyor. Çok zayıf bir arkadaşım ne yerse kilo alamıyordu. Özel diyetler uyguluyordu, ama nafile. Kolları o kadar inceydiki yazn tişört giyinemiyordu utandığından. Evlendi diba gibi oldu. Bence cinsellik, hormonlar etkiliyor.

Ama evlenmeden de cinsellik yaşadık o Zaman kilo almadık

Ben yaşam biçiminin değişmesinin daha etkin olduğu düşüncesindeyim

çay :mapus:

eşim de ben çaykolik olunca, bir demlik çayı birlikte devirecek partneri de bulunca, e çay de yalnız içilmeyince olan oldu.
ama bana oldu, arkadaş kilo almak için doktor spor salonu gezenlerden olduğu için.
nitekim ben de diyetteyim, çayı bıraktım, sade kahvaltıda içiyorum :KK70:

Ben de çaykoliğim

Çayı niye bıraktın ki

Şekerli mi içiyorsun

Back
X