- 20 Şubat 2016
- 1.042
- 1.059
- 133
1. Si bu konuyu kisissellestirmeyin lutfen. 2. Si Benim nasil anne olacagim sizi ilgilendirmez burda derdimizi paylasiyoruz sizin yaptiginiza bakin sizi acmadiysa terk edin konuyuNedir bu çocuk sevdası vallahi anlamıyorum marifet değil ki çocuk doğurmak.. O çocuğa iyi bir eğitim iyi bir yaşam iyi bir aile ortamı sağlıcak mısın doğumundan evliliğine kadar kişiliğinden çevresine kadar herşeyi en iyi şekilde sağlayamadan habire çocuk fırtlatıyorsunuz kafam basmıyor benim vallahi...
Canim Rabbim senin bebegine de sifa nasip etsinAllah hayırlı zamanda hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin.Her nasip vaktine esirdir.Biz de bebek istediğimizde hemen olmadı üzülüyodum ben de içim buruluyodu sanki bebek görünce.Şu an şükür ki hamileyim ama bebeğimin sağlığı ile ilgili sorunlar var şu anda da bunun için üzülüp dua ediyorum mesela.Dedigim gibi Allah hayırlı ve sağlıklı evlat nasip etsin
olumlu tarafından bak İnşallah herşey güzel olur senin için
Amin canimDerdi veren dermaninida verir. Duygularini uyustur. Ümidini kesme. Kabullen tevekkül et. Gözüne sokanlari cok görme. Hasret cekmeyen bilemiyor. Saniyorki hemen oluyor. Saniyorki siparisle oluyor. Sen onlarin bilmediklerine anlamadiklarina ver. Her aci her eksiklik bazi günler derinden vurur insani kötü yapar. Ama kalkmasi gereken yine bizleriz. Rabbim yardimciz olsun. Tüm isteyenlere ve bizlere de evlat nasip eder insAllah.
Gittik canim hemde en iyi proflara ama hic bir sorun yok dyorlarNeden olmuyor dr gittinizmi
Canim iste o söylenen sozler var ya bicak gibi yaa artik kaldiramiyorumBenimde gözüme cok soktular ben evlendigimde eltim in iki cocugu vardı 8 yaşında kızı 5 yaşında oğlu vardı ben geldiğim gibi o hamile kaldı doğurdu bi sene sonra yine hamile kaldı ve müjde ben hamileyi diye msj atıyordu bu zoruma cok gidiyordu elt im hamile iken kaynanam iki gelinim var biri hamile biri kısır diye yanımda söylen di yeni 4 aylık gelindim ne oldu oldu biliyomusun yüce rabbim bende hiç bir sorun cıkarmadı ama oglu neredeyse kısır olacaktı ki eşim ameliyat oldu allah kimsede bırakmaz yeni evliyken kısır diyen kaynanam oğlunda sorun olduygunu duyunca şimdi ne diyo biliyomusun aman gençsiniz ne yapmanız nasibimizde varsa olur bunlar yanımda herkes cocugunu gözüme sokarcasına oh iyiki doğurmuşum oh iyiki benim cocugum diye cok soktular gözüme ama ben herzaman şükrettim ve hep inandım rabbim elbet yüzümüzü güldürecek kimseyi takmıyorum artık sende takma öyle boş insanları
Bacim kendine gel ve sakin ol. Sadece sen degilsin böyle olan. Bunlarda GECECEK. HEPSI GECECEK annede allah nasip eferse olacaksin. Yanliz degilsin senin gibi hisseden yüzlerce kadin var burda emin ol. Dua et. Hsyirli zamanda iste rabbim verir insallahSuan size bunu yazarken kalbim agzimdan cikacak gibi atiyor nabzimi kulaklarimda hissedebiliyorum basima kramp girior evet tam olarak beyin uyusmasini yasiyirum hani anestezi alirsiniz ilk bayilma aniniz var ya onu suan ben yaşıyorum devam eder bir sekilde anne olamamak ve herkezin gebelik haberini duymak her duydugum yeni gebelik haberinde byle oluyorum hani bi çukur açılsa icine gomseler beni neden dye soracak halim yok suan dunya göçse umrumda olmaz dilim baglandi sanki suan kimseyle konusmak istemiyorum cunku kimse beni anlamycak biliyorum ustune esimin bitmek bilmeyen gorevleri geliyor hayat bana mi byle acimasiz ben mi altinda kaldim dertlerin
İnanki ben takmıyorum bile artık allah kimsede bırakmaz tamam onların hemen oldu gözümüze de soktular ama rabbim belki bize daha iyisini daha hayırlısını nasip edecek benim beş senedir yok her tedaviyi gördük aşılamada yaptık tutmadı yine nasip dedim ve hep inandım sende inan etrafındaki boş insanları kafana bile takma degmez ler üzülmeneCanim iste o söylenen sozler var ya bicak gibi yaa artik kaldiramiyorum
InsAllah canim ama bugun valla cok ustume geldiler artik nefes alamaz durumdayim Rabbim bizi feraha erdirsinBacim kendine gel ve sakin ol. Sadece sen degilsin böyle olan. Bunlarda GECECEK. HEPSI GECECEK annede allah nasip eferse olacaksin. Yanliz degilsin senin gibi hisseden yüzlerce kadin var burda emin ol. Dua et. Hsyirli zamanda iste rabbim verir insallah
Cok iyi anliyorum seni. Burdaki herkes yasadiklarini yasadi ve yasiyor bende dahil. Adetin yaklastigi an veya adetken daha kltü olmaya vasliyoruz daha cok üzülüp agliyoruz. Isyan etme sakinnn. Inan bak sosyl medaya giruyorum herkeste cocuk. Disarda kapinin önünde cocul sesleri. Bebek aglamalri. Bunlari duyunca icim gidiyor. Eriyorum. Yanliz drgilsin sen. Ama inan ki olacak. Saglikli oldugunuz sprece rabbim nasip edecek. Herkesin imtihanlari var. Sabrin sonu selamet. Ve biliyorum ki burfako herkes bir gün anne olacakInsAllah canim ama bugun valla cok ustume geldiler artik nefes alamaz durumdayim Rabbim bizi feraha erdirsin
Ne guzel kalbin var senin Allah gonlumuze gore versin InsAllah canimCok iyi anliyorum seni. Burdaki herkes yasadiklarini yasadi ve yasiyor bende dahil. Adetin yaklastigi an veya adetken daha kltü olmaya vasliyoruz daha cok üzülüp agliyoruz. Isyan etme sakinnn. Inan bak sosyl medaya giruyorum herkeste cocuk. Disarda kapinin önünde cocul sesleri. Bebek aglamalri. Bunlari duyunca icim gidiyor. Eriyorum. Yanliz drgilsin sen. Ama inan ki olacak. Saglikli oldugunuz sprece rabbim nasip edecek. Herkesin imtihanlari var. Sabrin sonu selamet. Ve biliyorum ki burfako herkes bir gün anne olacak
Seninde ayni sekilde. Ama ne olur üzme kendini. Olacagi varsada olmaz. Sen engellemis olursun. Kafaya takma. Olmuyorsa olmuyor napacan? Hayati kendine zindanmi edecen. sende baska seylerle ugras. Baska seylerle ilgilen. Hayatin tadini cikarmaya bak. Birdaha su anki yasina gelmiyceksin. Bak ben 5 aydir bekliyorum istiyorum. 24 yasima giricen. Ilk 3 4 ayda hayatimi mahfettim yani cocuk icin. Sonra oturdum düspndpm. Olmuyorsa olmuypr. Olursa olur olmazsa olmaz napacam. Ben birdaha 24 yasima geri dönmiycem. Su an kendime ve esime zindan ettigim hergünüm üzgän mutsuz gectigi o 3 aya üzülpyorum biliyormusun. O 3 ayi daha güzel gecirebilirdim. Hayatin her günü cok degerli cok önemli. Bunu unutmaNe guzel kalbin var senin Allah gonlumuze gore versin InsAllah canim
Çocuk fırtlatıyorsunuz nasıl bi cümle kimsenin hayatına karışamazsınız bırakta orasını doğuranlar düşünsünNedir bu çocuk sevdası vallahi anlamıyorum marifet değil ki çocuk doğurmak.. O çocuğa iyi bir eğitim iyi bir yaşam iyi bir aile ortamı sağlıcak mısın doğumundan evliliğine kadar kişiliğinden çevresine kadar herşeyi en iyi şekilde sağlayamadan habire çocuk fırtlatıyorsunuz kafam basmıyor benim vallahi...
Suan size bunu yazarken kalbim agzimdan cikacak gibi atiyor nabzimi kulaklarimda hissedebiliyorum basima kramp girior evet tam olarak beyin uyusmasini yasiyirum hani anestezi alirsiniz ilk bayilma aniniz var ya onu suan ben yaşıyorum devam eder bir sekilde anne olamamak ve herkezin gebelik haberini duymak her duydugum yeni gebelik haberinde byle oluyorum hani bi çukur açılsa icine gomseler beni neden dye soracak halim yok suan dunya göçse umrumda olmaz dilim baglandi sanki suan kimseyle konusmak istemiyorum cunku kimse beni anlamycak biliyorum ustune esimin bitmek bilmeyen gorevleri geliyor hayat bana mi byle acimasiz ben mi altinda kaldim dertlerin
dogurmak:) fırtlatma olarak kucumsemenız enteresan geldı. cocuk yaparken herkes dogurayım sokaga salayım dıye dusunmez toplumumuz o kadar cahıl ve aptal degıl dusundugunuz gibi:) hayvani ıc guduyle de ureyelım dıye ugrasmıyorz beynımız var duygularımız sorumluluklarımız var . tıpkı sızde oldugu gıbı . o kadar genelleme yaparak koca bı topluma yuk etmıssınız kı dusuncenızı. bu kın bu ofke nerden acep dedım :) uslup cok onemlı .. uslup. uyarı amaclı daha guzel yazabılırdınız. tut kı cocugu dogurup öldum . planlar noldu .. güm :) o zaman cocuksuz bır hayata merhaba hepımıze ..Nedir bu çocuk sevdası vallahi anlamıyorum marifet değil ki çocuk doğurmak.. O çocuğa iyi bir eğitim iyi bir yaşam iyi bir aile ortamı sağlıcak mısın doğumundan evliliğine kadar kişiliğinden çevresine kadar herşeyi en iyi şekilde sağlayamadan habire çocuk fırtlatıyorsunuz kafam basmıyor benim vallahi...
Ozaman kafaya takmıcaksınız bendede sorun yoktu kafaya takmaktan 4-5 ay sürdüGittik
Gittik canim hemde en iyi proflara ama hic bir sorun yok dyorlar
3 senedir evliyiz canim ben hamile kaldigim zaman 2 kere kaldim hep esimin ailesi stres yaptirdi bana dusuk rizkim vardi beni 1 dk bilr oturtmadila bunlar mesela surekli aklima geldikce kendimi kotu hissediyorumBöyle yıpratma kendini. benim de neredeyse 2 yıl olacak olmuyor. ben de sebepsiz yere hamile kalamıyorum. benden sonra evlenen arkadaşlarım doğurdu, büyüttüler bile. hele bir arkadaşım var ki nasılsın diye yazıyorum bana cevap olarak çocuğunun fotoğrafını atıyor. her whatsapp durumunda çocuğunun fotoğrafı var. ama ben kıskanmıyorum. çünkü o çocuk ona Allah tarafından emanet verildi. alan da O, veren O... diyorum ki, Allah geciktiriyorsa güzelleştiriyordur, hayırlısını verecektir. sen de kendini yıpratma. 20 yıl evladı olmayıp en sonunda kendiliğinden hamile kalan birini bile tanıyorum. yani senin kısmetinde varsa olur.
bu dönemde eşinin, ailenin tavrı da önemli. mesela ben çok kafaya takmıştım ama eşim hep der ki "bana sen yetersin. bir tek sen ol, tüm hayatım seninle geçsin,çocuk olmasa da olur." kayınvalidemin tarafından birkaç patavatsız akraba var. "olmuyor işte bak" gibilerinden birkaç kez zırvaladılar, kayınvalidem hemen ağızlarının payını verdi. ben de bir daha zorda kalmadıkça görüşmedim o kişilerle. bana laf yapan da 70 yaşında nene yani! insan olgunluk bekliyor ama patavatsızlık yaşa bakmıyor...
sen ne kadardır evlisin, ne kadardır çocuk istiyorsun?
Amin canim benimsınav dunyasındayız.. ben de ısterdım düşmesinler dogsunlar.. hayal kurduk hepsı yerle bır oldu yıkıldık dogrulduk bıdaha yıkıldık agladık. sonra bıdaha.. ama yapma bunu kendıne. sabır sadece:) olacak olan gelecek olan asla engellenemez rabbım verecek ınsallah bak umudumuz devam edıyor:))
aslında bı suru kısı kayıpla yoklukla sınanıyor cancazım o tarıfsız acıyı yasıyo yalnız deılsın. cok ısteyınce cok yıpratıyo bılırım. her goren sorar. agızlar hep acılır. haddı olan olmayan umursayn umursamayan sadece sormak ıcın sorar.. zamana bırak kım ne dusunurse dusunsun. rabbım bır alırsa bın verır. ha vermedı mı bekle. daha ıyısını vercektır... Allahım kım kac cocuk ıstıyorsa hayırlısıyla saglıklı evlatlar nasıp etsın. kucagımızı oldursun ınsallah :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?