Canim okuduysan benm esimin ailesi yuzunden 2 gebeligimde kayipla sonuclandi stres ve uzuntu ve dusuk riskine ragmen beni 1 dk oturtmadilarBöyle yıpratma kendini. benim de neredeyse 2 yıl olacak olmuyor. ben de sebepsiz yere hamile kalamıyorum. benden sonra evlenen arkadaşlarım doğurdu, büyüttüler bile. hele bir arkadaşım var ki nasılsın diye yazıyorum bana cevap olarak çocuğunun fotoğrafını atıyor. her whatsapp durumunda çocuğunun fotoğrafı var. ama ben kıskanmıyorum. çünkü o çocuk ona Allah tarafından emanet verildi. alan da O, veren O... diyorum ki, Allah geciktiriyorsa güzelleştiriyordur, hayırlısını verecektir. sen de kendini yıpratma. 20 yıl evladı olmayıp en sonunda kendiliğinden hamile kalan birini bile tanıyorum. yani senin kısmetinde varsa olur.
bu dönemde eşinin, ailenin tavrı da önemli. mesela ben çok kafaya takmıştım ama eşim hep der ki "bana sen yetersin. bir tek sen ol, tüm hayatım seninle geçsin,çocuk olmasa da olur." kayınvalidemin tarafından birkaç patavatsız akraba var. "olmuyor işte bak" gibilerinden birkaç kez zırvaladılar, kayınvalidem hemen ağızlarının payını verdi. ben de bir daha zorda kalmadıkça görüşmedim o kişilerle. bana laf yapan da 70 yaşında nene yani! insan olgunluk bekliyor ama patavatsızlık yaşa bakmıyor...
sen ne kadardır evlisin, ne kadardır çocuk istiyorsun?
Kocan ne diyor bu duruma, sonuçta onunda çocuğu , karımı rahat bırakın iş yapamacak o demiyor mu?Canim okuduysan benm esimin ailesi yuzunden 2 gebeligimde kayipla sonuclandi stres ve uzuntu ve dusuk riskine ragmen beni 1 dk oturtmadilar
Maalesef aynı durumdayız canım bende 3 yıldır yapmadığım şey kalmadı ama yok yok yokSuan size bunu yazarken kalbim agzimdan cikacak gibi atiyor nabzimi kulaklarimda hissedebiliyorum basima kramp girior evet tam olarak beyin uyusmasini yasiyirum hani anestezi alirsiniz ilk bayilma aniniz var ya onu suan ben yaşıyorum devam eder bir sekilde anne olamamak ve herkezin gebelik haberini duymak her duydugum yeni gebelik haberinde byle oluyorum hani bi çukur açılsa icine gomseler beni neden dye soracak halim yok suan dunya göçse umrumda olmaz dilim baglandi sanki suan kimseyle konusmak istemiyorum cunku kimse beni anlamycak biliyorum ustune esimin bitmek bilmeyen gorevleri geliyor hayat bana mi byle acimasiz ben mi altinda kaldim dertlerin
3 senedir evliyiz canim ben hamile kaldigim zaman 2 kere kaldim hep esimin ailesi stres yaptirdi bana dusuk rizkim vardi beni 1 dk bilr oturtmadila bunlar mesela surekli aklima geldikce kendimi kotu hissediyorum
canım mesajlarını şimdi okudum. böyle de avunma olmaz ama en azından hamile kalabiliyorsun bak. öyle düşün. ben hiç hamile kalamadım. yani vücudum hamile kalabiliyor mu onu bile bilmiyorum... düşüklerinden sonra tahlil yapılmadı mı neden düşüyor diye? birçok konuda okudum, pıhtılaşma/kanama/genetik sorunları olanların düşüyormuş genelde.Canim okuduysan benm esimin ailesi yuzunden 2 gebeligimde kayipla sonuclandi stres ve uzuntu ve dusuk riskine ragmen beni 1 dk oturtmadilar
Cahillik desen bence bu cahillik degil bence bu resmen bile bile yapmak yaaMaalesef aynı durumdayız canım bende 3 yıldır yapmadığım şey kalmadı ama yok yok yok
Allah herkese versin tabi de millet 1 aylık evliyken hamile kalıyor . Diyorlar aaa daha 3 aylık evli hamile kalmış hatta yetmiyor hamile kalan yazıyor senden ne zaman haber alacağız diye artık bu konulardano kadar bunaldım ki eşimde bende herkes çocuk yok mu diye diye hayattan soğuttular ortamlara girmek isteimiyorum.Sanki insanlar bilerek gözümüze sokuyor gibi geliyor
Hayir canm biz ayri sehirdeyiz ama hep muhalefetler esim desen ne yaparsam bos asla akıllanmaz bilmiyorum cok istiyorum ama belki de henuz evliligimin oturmasi lazim diyorum bazen tum tahliller yapildi canm sorun yokcanım mesajlarını şimdi okudum. böyle de avunma olmaz ama en azından hamile kalabiliyorsun bak. öyle düşün. ben hiç hamile kalamadım. yani vücudum hamile kalabiliyor mu onu bile bilmiyorum... düşüklerinden sonra tahlil yapılmadı mı neden düşüyor diye? birçok konuda okudum, pıhtılaşma/kanama/genetik sorunları olanların düşüyormuş genelde.
eşinin ailesiyle bunu konuşmalısın ya da direkt eşinle sert bir tavırla konuşmalısın. sonuçta çocuk ikinizin çocuğu. istiyorsa, seviyorsa, sana hizmetçi gibi davranmayacak. yatman gerekiyorsa yatacaksın yani. diş göstermezsen, tavrını koymazsan olmaz. birlikte mi yaşıyorsunuz ailesiyle?
Ah oyle avanak davrandi ki simdi az da olsa akillandi ama neye yarar 2 evladim da gittiKocan ne diyor bu duruma, sonuçta onunda çocuğu , karımı rahat bırakın iş yapamacak o demiyor mu?
Öyle canım vallahiCahillik desen bence bu cahillik degil bence bu resmen bile bile yapmak yaa
Bende evlat hasreti çekiyorum rabbim bizlere de nasip eder inşallah bu kadar stres yapmayınNeden brnm çocuğum olmuyor sinavim bu kadar buyukken insanlarin gozume gozume sokmasi
Arkadaş fırtalılmiș galibadogurmak:) fırtlatma olarak kucumsemenız enteresan geldı. cocuk yaparken herkes dogurayım sokaga salayım dıye dusunmez toplumumuz o kadar cahıl ve aptal degıl dusundugunuz gibi:) hayvani ıc guduyle de ureyelım dıye ugrasmıyorz beynımız var duygularımız sorumluluklarımız var . tıpkı sızde oldugu gıbı . o kadar genelleme yaparak koca bı topluma yuk etmıssınız kı dusuncenızı. bu kın bu ofke nerden acep dedım :) uslup cok onemlı .. uslup. uyarı amaclı daha guzel yazabılırdınız. tut kı cocugu dogurup öldum . planlar noldu .. güm :) o zaman cocuksuz bır hayata merhaba hepımıze ..
bende basılmısım kizlar kaynanam oyle soyluyoArkadaş fırtalılmiș galiba
O zaman canım, bir daha hamile kaldığında gerekirse doktora gitmeden önce ara rica et, durumun iyi olsa bile eşinin gözünü korkutmalarını iste. Aklıma bu geliyor şu an. Çünkü bu şekilde her seferinde stres yüzünden sen düşük mü yaşayacaksın? Gerekirse restini çek ailesine karşı. Onun ailesi artık sensin. Tabii ki anne babasını ihmal etsin demiyorum ama hayatını geçireceği insan sensin. Anne babası 25 sene büyüttüyse 40 senelik evlilik sürdüreceği kişi de sensin.Hayir canm biz ayri sehirdeyiz ama hep muhalefetler esim desen ne yaparsam bos asla akıllanmaz bilmiyorum cok istiyorum ama belki de henuz evliligimin oturmasi lazim diyorum bazen tum tahliller yapildi canm sorun yok
bende basılmısım kizlar kaynanam oyle soyluyo
maalesef oyle patavatsizlar var bende kursun dokturmezsem asla olmazmis cunku basılmısım basılan insan ne yaparsin hamile kalamazmis kursun dokulmesi gerekiyomusİnsalar sırf konuşmak için konuşur ben düşük yaptım hastaneden eve geldim teyzem döndü bana sende artık bi çocuk yap tedavi ol çaresini bak dedi gözümün içine baka baka canımı acıtmak için. Yakinin yada yabancı farketmiyor
ve ne kadarlik evliyim biliyomusun 9 aymaalesef oyle patavatsizlar var bende kursun dokturmezsem asla olmazmis cunku basılmısım basılan insan ne yaparsin hamile kalamazmis kursun dokulmesi gerekiyomus
Ciddimisiniz şakamı yapıyorsunuz kusura bakmayın ilk defa duydum onun içinmaalesef oyle patavatsizlar var bende kursun dokturmezsem asla olmazmis cunku basılmısım basılan insan ne yaparsin hamile kalamazmis kursun dokulmesi gerekiyomus
soyleyenlerin yalancisiyimCiddimisiniz şakamı yapıyorsunuz kusura bakmayın ilk defa duydum onun için
Daha yenisiniz ama insalar için öyle olmuyor maalesef rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallahve ne kadarlik evliyim biliyomusun 9 ay4 aydir hamile kalmaya calisiyorum diye hemen hamile kalamiyo teshisi konuldu
soyleyenlerin yalancisiyimtabikide hurafe..
ama bi insana ozelliklede cok cok yeni evli olan bi insana bu sekilde soylenmez o kadar sinirlerim bozulduki bunu bana dedigi zaman kendimi kaybettim burdaki arkadaslarla paylastim kendime geldim valla
o cok zorAllah hepimizin gönlüne göre versin milletinden ağzı kapansın artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?