Kendinizle ve ailenizle mutlu olduğunuz için kimsenin birşeyi sizin ilginizin çekmediğinde olabilir bende aynıyım merak etmem gözüme soksolar bile anlamam değişiklik olduğunuMerhabalar bir süredir kendimde dikkatimi çeken bir durum var. Biri ile yeni tanıştıysam karşı taraf bana benimle ilgili çok fazla soru sorsa da ben karşı tarafa sormuyorum. En basit örneği seminer döneminde okula yeni atanan hoca nerelerde çalıştığımı kaç kardeş olduğumu nerede okuduğumu vs. Bir sürü soru sordu. Ben kadının sadece branşını sordumya da görümcem bize gelir aa eve yeni şunu almışsınız bunu almışsınız der her ayrıntıyı fark eder. Ben onlara gittiğimde perdelerin halıların değişmiş olduğunu anlamam bile dikkat etmem ki. Dikkat eksikliği mi saflık mı umursamazlık mu kendimi çözemedim. Nedir benim sıkıntım? Kendimi değiştirmeye mi çalışsam hayır aslında bu huyum yeni yeni dikkatimi çekmeye başladı 35 yıldır
Aynı benVallahi benim de pek umrumda olmaz millet. Sorarsam da sohbet olsun diye sorarim. Sonra unuturum, bir de hatirliyor numarasi yapmak zorunda kalirimmillet beni hatirlayinca da sok olurum
Bendede benzer bur durum varAmaan en güzeli boşverin. Kafanızı gereksiz bilgiyle doldurmuyorsunuz. Mesela ben 2001 yılında dinlediğim bir şarkıyı dinlediğim yeri o anki hava durumunu ne varsa hatırlıyorum. Beynim Ümraniye çöplüğü gibi. Her an patlama yaşanabilir.
2002 yılında tc kimlik numaraları yokken lgs ye giriş için herkese ayrı ayrı verilen 10 haneli numaramı hatırlıyorum benBendede benzer bur durum varinanilmaz bi koku hafizasi bi koku aliyim 20 sene önceninde olsa nerde aldim bu kokuyo kimin neyim kokusuydu bilirim . Hatta o kokuyu aldigimda mutlu isem gecmiste simdide mutlu olurum
Aynısı eşim bazen çileden çıkarıyor beni benim hafızam iyidir bir de benim emin olduğum konuda ısrarcı davranıyor bak ispatlarım gel iddiaya girelim diyorum artık kaçıyorYa bu bende de var ve aşırı ayıp oluyor karşı tarafa. Özellikle konuşurken "bunu daha önce söylemiştim size" dediklerinde yerin dibine giriyorum. Her gün karşımdaki insanlara en az bir kere kurduğum fix cümle " kusura bakmayın söylemiştiniz unutmuşum"
Ya bende artık uç nokta şu oldu kadınla tanışmışım hadi ismini hatırlamıyorum yüzünü de mi hatirlamaz insan bu kadar mı bellekte yer yok bu kadar mı insanlar benim için önemsiz ya.
Bu çok ayıp oluyor çok ya.
Biraz daha açabilir misiniz demek istediğinizi?Buna istem dışı körlük deniyor. Aslında ilk olaydaki kadının da eleştirel düşünme becerisi gelişmemiş diyebiliriz. Çünkü bu becerinin gelişmesi gözlem yeteneğinin artmasıyla mümkün.
Yani insan nasıl daha az konuşup daha fazla gözlem yaparsa bu becerinin artmasına destek oluyor diyebiliriz.
O yine işlevselmiş. Ben mesela asla yüz, koku vs hatırlamam ama işitmeyle görselliği birleştirdiğim herşey mıh gibi kazılı aklımda.Bendede benzer bur durum varinanilmaz bi koku hafizasi bi koku aliyim 20 sene önceninde olsa nerde aldim bu kokuyo kimin neyim kokusuydu bilirim . Hatta o kokuyu aldigimda mutlu isem gecmiste simdide mutlu olurum
Biraz daha açabilir misiniz demek istediğinizi?
Birebir aynısı bende var ve bu durum yakınlık derecesine göre de değişmiyor bende ne yazık ki. Şöyle ki kendi dugunumuzun öncesinde sakalları bi nebze uzamış olan eşimin düğün gününden 2 gün önce o sakalları benim sevdiğimi bildiği için top sakal şeklinde kestirdigini farketmedim ve adam ciddi anlamda bozulduMerhabalar bir süredir kendimde dikkatimi çeken bir durum var. Biri ile yeni tanıştıysam karşı taraf bana benimle ilgili çok fazla soru sorsa da ben karşı tarafa sormuyorum. En basit örneği seminer döneminde okula yeni atanan hoca nerelerde çalıştığımı kaç kardeş olduğumu nerede okuduğumu vs. Bir sürü soru sordu. Ben kadının sadece branşını sordumya da görümcem bize gelir aa eve yeni şunu almışsınız bunu almışsınız der her ayrıntıyı fark eder. Ben onlara gittiğimde perdelerin halıların değişmiş olduğunu anlamam bile dikkat etmem ki. Dikkat eksikliği mi saflık mı umursamazlık mu kendimi çözemedim. Nedir benim sıkıntım? Kendimi değiştirmeye mi çalışsam hayır aslında bu huyum yeni yeni dikkatimi çekmeye başladı 35 yıldır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?