Nedir benim bu arkadaslarla sorunum!!!!!!!!

ladygagali

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2012
59
5
86
İstanbul
Merhaba Arkadaslar
Oncelikle okuyacaginiz icin tesekkur ederim
Sorunmu degilmi cozemedim ama sanirim benimde bir derdim var..Bir turlu dogru arkadasi bulamiyorum her 2 senede bir arkadas degistiriryorum.Bu degistirdigim arkadaslar arkamdan demediklerini birakmiyor.Sonrada gelip ozur diliyorlar...Ben diyim 3 siz diyin 5 vallahi carsaf degistirir gibi arkadas degistiriyorum..Hani tamam bayanlar birbirini cekemez ama ben niye millet laf sokmuyorum yada ne bilim bir derdimi anlattiktan sonra o derdim onlarda kalamiyor..Yada birinden hoslanmiyorum arkadasim diye rahat konusuyorum gidip laf yerini buluyor..Sonra neden ozur diliyorlar..Cozemiyorum inanin cozemiyorum..Herkesin yaptigi bende kaliyor ben kimseye soylemiyorum..Kimseyi toplumda rencide etmiyorum gelip ozur diliyorlar soruyorum neden diyorum boyle yapiyorsunuz ne bilim yani o an sinirliydim..Sinirlisin ne yaptim ne bilim iste dogru bir aciklamada yapmiyolar..Genelinin lafi bu geri donenleri de affediyorum hee yarim akilli gibi ama artik eski muhabbetimi kimse ile kurmuyorum.Zaten konusurkende yuzume bakamiyorlar..
Simdi bazilari diyecek taktik senden kaynaklaniyor olabilir onuda dusundum ,herseyi denedim birine iyi oldum, birine kotu oldum ,birine sahip ciktim, birini bosladim ,birne yardim ettim ,biri bana yardim etti ama hic biri 2 seneyi asamadi..Sonrada f…. bulup beni kaydetmisler Teker teker ayri yerlerden ozur diliyorlar…Ben gercekten cok yoruldum her yeni basladigim arkadasliga acaba bu benim canimi nasil yakacakta gidecek gozu ile bakiyorum..Simdilerde 1 arkadasim var gibi ama 2 senesini dolduruyor ayni hareketlenmeler ondada basladi bu ne sekilde gidecek yada ne sekilde ozurle geri donecek inanin kestiremiyorum..Gercekten son arkadasim icin elimden geleni yaptim cogu laflarini duymamazliktan geldim son demine kadar yardimci olmaya calistim seferber oldum sirf su laneti kaldirayim 2 seneyi devireyim diye ..Ama bu arkadasimda kendine arkadas bulmus galiba bir garip davraniyor...Yani bir bilen duyan goren varsa ben ne yapayim arkadaslar…
Gercekten yardim istiyorum varsa deneyimli arkadaslar yardim etsinler..Yani doguda yasiyorum cevremde kimse yok isim geregi cokta muhattap olamiyorum gezip dolanamiyorum..Birkac toplanti oluyor oralarda insan goruyorum ..
Birde yargilamayin arkadaslar dertliyim bu konuda zaten belki noktalama virgul hatasi yapmista olabilirim..Kafam cok karisik ozur dilerim simdiden vaktinizi aldim…

kaç yaşındasınız peki

bir de ilişkilerinizde mesafenizi korur ve beklentilerinizi yüksek tutmazsanız

muhtemel doğacak sorunları en az üzüntüyle atlatırsınız

kaç yaşındasınız peki

bir de ilişkilerinizde mesafenizi korur ve beklentilerinizi yüksek tutmazsanız

muhtemel doğacak sorunları en az üzüntüyle atlatırsınız

26 yasindayim

iliskilerimde evet biraz samimi olabiliyorum cok kez onune gecmeye calistim...valla ne yalan soyleyim kendimi telkin etmeye bile basladim artik guclu ol falan diye ama iste herkes uyuyup gece kendin ile basbasa kalinca hortluyor duygular..diyeceksin cokmu muhim arkadasim olmayi versin bu sefer gozume comak gibi onlar yapisiyor..valla kabul ettim rabbim benide boyle siniyor galiba allah beterinden korusn artik

sen mesafeni korumayı hiç bırakma bırak onlar sana yapışsın

sen herşeye rağmen mesafeni koru baktın olmuyo kendine uğraşacak vakit geçirecek başka birşeyler bul

benim de hiç kankam yok kimseyle kankalık derecesinde samimi olmam sadece merhaba deyip

bi çay kahve tadında sohbet ettiğim arkadaşlarım var bu mesafeyi de koruduğum için sorunsuz gidiyor

ama yine de kimseye gerektiğinden fazla değer verme;ya onu kaybedersin ya da gururunu

aslinda kendime cok yetebilen biriyim yani kimse olmasa yanimda ailem harici senelerce dururum kimseyide istemem esimde var erken gidip 9 10 geliyor eve ee zaten adam yorgun onunla tek kelam edemeyince bunaliyor insan....univ falan okurken cok guclu bir insandim eyvallahim yoktu kimseye ama vura vura asindirdilar beni ..

hergun allahim biraz daha guclenim diye dua ediyorum bulundugum yerde hic kimsem yok aile olarak..hos bu duayi ederken nankor oldugumuda dusunuyorum insanlar yemek bulamiyor yemeye dunyada kac kisi simdi korku altinda derdime bak diye..sonrada herkese yeten allan benimde uzuntumu gorur heralde diye umuyorum..

ayrica saol ciddiye alip yazmissin..

inanirmisin bunu buraya yazdiktan sonra biraz daha hafifledim sanki gece cok rahat yattim..

en yakın arkadaşınız kendiniz olsun derim size benim öyle mesela
arkadaşlarım var ama herşeyi anlatmam sorunlarımı falan gülüp geçerim onlarla sadece

en yakın arkadaşınız kendiniz olsun derim size benim öyle mesela
arkadaşlarım var ama herşeyi anlatmam sorunlarımı falan gülüp geçerim onlarla sadece

bazen diger bayanlarida gorurum herkes birbirine canimli cimili aralarindan su sizmaz falan imrenmiyorda degilim...

dogru soyluyorsun hos anlatsam ne anlaticamki derdim olur o sadece ama cogunun yuzunde sevinme belirtisi gormedim de degil hani..

bende kestim iliskimi bir arkadasimi surekli ben ariyordum hal hatir soruyordum 2 sene laneti icin kiz dogum gunune cagirmayi unuttu beni boyle birsey varmi sonra ozur diledi unuttum dedi seni..bide yakin arkadasiz..o kosturmada aklina gelmemisim...bende olabilir insanlik hali dert etme.zaten gelemezdim isim vardi o gun diyip birde yalan soyledim..

ben kimseyi kirma taraftari degilim..hani boyle yaziyorum ezik falanda degilim sadece cok kirginim o kadar hassas bir donemi atlatmaya calisiyorum...

Canım bilmiyorum ki şimdi anlatıyorsun güzel güzel kendini ama acaba onlar seni nasıl görüyor ne düşünüyorlar hakkında bir sormak lazım..
Mesela bir öğretmen arkadaş var birkaç gündür yanımızda oturuyor muhabbet ediyor komik birisi falan..
Sonra yeni gelen arkadaşa sanırım kendisine birisini ayarlamasını istedi.. Kusura bakma dedi arkadaş ben böyle birşey yapamam falan..
Şimdi ben o kızın samimiyetinden şüphe duydum.. Bilmiyorum onların gözünden de bakmak lazım bence..Doğal davran derim sadece

yani diyeceksenizki hepmi haklisin hayir bir arkadasim mesela sen aklindakini soyluyorsun kotu bir insan degilsin ama yasama tarzin bazen gicik ediyor insani dedi...en iyi ablam anlar dur ona sorayim dedim oda bana kimseye eyvallahin yok el acmiyorsunya kim sevsin seni dedi..millete gidip ezilsen param yok pulum yok derdim var kocam sevmiyor falan desen bak senden samimi arkadaslari olmaz dedi..allaha sukur kimse ile guven sorunu yasamadim

he esimde goruyor e taniyor artik beni oda birkacina sahit oldu ki cok adaletlidir hakisizsam direk soyler affetmez...bana kimse ile muhattap olma seni haketmediklerini dusunuyorum okadar seyi gozumun onunde yaptin buna ragmen hala biseyler yapiyorlar sen gercekten lanetlenmissin dedi :)))

peki sizi içten içe kıskanıyo olabilirler mi acaba aklıma bu geldi birden nası özelliklere vasıflara sahipsiniz bilmiyorum ama

yada eğer yanınızda başkalarıda varsa belki arkadaşlarınızı doldurabiliyolardır size karşı. mesela benim 3 üç yıllık inanılmaz iyi olduğum arkadaşımla aram bozuldu. grubumuza yeni bi arkadaş girmişti normalde iyi gibiydi ama sonradan öğrendim ki kız benim her hareketime takıyo ve kıskanıyomuş.bunu en yakın arkadaşıma sürekli söylüyomuş merve şöyle yapıyo böyle yapıyo bana selam vermiyo filan diye halbuki alakası yok ben selam veriyorum kendisi ben yokuşum gibi yapıyo diğerleri yokken onların yanında normal davranıyodu ikiyüzlüydü yani. bende bunu duyunca arkamdan dedikodu yaptıklarını anladım tabi sonrasında yine o kızın doldurmaları dedikoduları yüzünden birbirimizi öyle kırdık ki şimdi ne kadar uğraşsakta eskisi gibi olamıyoruz.
normalde çok uyumlu arkdaş canlısı olabilirsiniz ama bi süre sonra insanların hareketlerinden rahatsızzlık duyup samimiyetiniz azalabilir yada basit tartışmaları uzatıyosanız filan (suçlu taraf olmasanız bile) bu arayı açabiliyo
sizi tanımadığım için ne desem boş tabi

canım arkadaşlarında dediği gibi mesafe çok önemli. aranıza sınır koyacaksınız özelinizi çok paylaşmayacaksınız. insanlar zamanla renklerini ele verir zaten. biraz beklemek ve iyi tahlil etmek gerek

Belki de buldugun arkadaslar arkadaslik yapmaya deger degildi. Ama hep sana mi denk geldi yani bunlar? Bu pek gercekci degil, sanmiyorum sana denk gelen herkes 2 sene sonra hayatindan cikarilmayi hak edecek kadar kotu karakterde olsunlar.

Benim aklima esas sunlar geldi yazini okuyunca. Kisa zamanda cok fazla yakinlik kurup, cok fazla beklenti icine girebiliyor olabilirsin. Yakinlasmalar, uzun sureli dostluklar zamanla olur. "Hah bak buldum yeni arkadas, yeni can dostu" diye baslayamazsin arkadasliklara. Oyle baslarsan basta kaybeder, boyle uzulursun iste hayal ettigin arkadasligi bulamayinca. Ben cok goruyorum bu hatayi yapip, sonra ben neden yalnizim diyen insanlar, o yuzden yazdim.

Ikincisi, insanlari kusurlariyla kabul edemiyor olabilir misin? Sanki insanlari belirli kaliplara sokmussun da, onlarin bir yanlisi, bir kusuru olunca hayal kirikligina ugruyor, hemen "iste bu da digerleri gibi cikti" diye dusunuyor olabilirsin. Arkadasliklar zaman gectikce ilk gunku gibi devam etmez. Sorun yasamaya baslarsin, anlasmamazliklar yasamaya baslarsin, normal seyler bunlar. Su zamana kadar hic tartismamis, sorun yasamamis omurluk arkadasliklari olan var mi? Hepimizin vardir cok sevdigi, ama birseyine kizdigimiz yakin arkadaslarimiz.

Yakin arkadaslik kurmak istiyorsan, hemen kestirip atmayacaksin en ufak sorun yasadiginda. Tartisirsin, darilirsin filan ama, arkadasliginiz tekrar devam edebilmeli, bu sorunlari asabilmeli sonunda. Asamayip kaliyor, birbirini hayatinizdan cikariveriyorsaniz, demek ki arkadasliginiz cok sığ demektir. En azindan benim gozumde boyle.

Bir de sahiplenme sorunu var. Bir yerde " o da baska arkadas buldu herhalde, gariplesti hareketleri" demissin. Baska arkadasi olabilir, ne var ki bunda? O sadece sana ait bir arkadas degil. Isterse senden daha yakin buldugu arkadasi da olabilir hatta. Sen kendi iliskine bakacaksin. O arkadasinin baska arkadaslariyla olan iliskisiyle ilgilenmeyeceksin.

17 senelik can ciger iki arkadasi, ve 9 senelik bir yakin arkasi olan, ne kadar uzak kalsak da aramiz hic sogumayan arkadaslari olarak benim tavsiyelerim boyle.

gercekten yazdiklarina katiliyor ben kimseden yakin arkadasim olsun beklemedim inan onlar bana nasil yaklasiyorsa bende ayni sekilde yaklasiyorum son arkadasimdan bahsettim tabiki baska arkadaslari olabilir asla kimseyi zimmetlemedim kendime ama surekli ben ariyorum sorun varmi yok canim falan nerden cikariyorsun diyor aramiz iyi gibi davranip telefonu kapatip birdaha ne arayip ne soruyoruz taki ben arayana kadar..bunun altinda sebeb ararsin..
hemen samimiyet kurmak icten davraniyorum insanlara yardim isterlerse ediyorum ama bunu kestim artik gercekten yazmis olsam hak vereceksin insanlarin ne kadar ugrastigini..ve sana samimiyetimle soyluyorum gercekten basima geliyor..
sana en kisa sunu soyleyim herkesin ortasinda bir arkadasim imali imali konustu durup duruken yani hepimiz sok olduk esim yanimdaydi ve kiza nasil davrandigimi cok iyi bilir..cok detay vermiyorum konu uzun olmasin diye..neyse bende kizdim muhabbetimi kestim sonunda bir suru olaylar falan filan kiz bana mail atti hataliydim dedi aramizi duzeltelim dedi tmm dedim duzelttik..hadi alttan alayim dedim esi bizi eve davet etti..bende ne bilim esime demis kalktik gittik..meder adam karisina soylememis gelecegimi..bende bilmiyorum eve gittim inan yarim saat 1 bardak cay bile icmeden kalktik..sonra duydumki ne geldigimi birakti ne gittigimi birakti ne misafirlikten anladigimi cat kapi gelmisim bu kurallari bilmiyormusum neler neler..sana yemin ediyorum agzimi bile acmadim yarim saat oturdum kalktim..simdi sen soyle ve ne yapabilirim...gecen hafta geldi esim davet etmisler..dedim kabe kapisi olsa gitmem bitti...
ben bana deger versinler diye egomda yok..beklentilerimde yok gercekten ama yani canim cok yandi...
kusurlari ile kabul etmekten bahsettin ben mukemmel degilimki karsimdakinin kusurunu goreyim..ama masallah benimkileri direk yuzume soylerler bazen bu kadar iyi niyetli oldugum icin kiziyorum kendime..
ah daha neler neler varda konu acildikca yazarim baya dertliyim bu konuda fikirlerinde benim icin degerli yazdigin icin saol herkesin bakis acisi belki benimkinide degistirir...

dogrusun bu benimde basima geliyor..hemde ne doldurma durup dururken hala diyorum bu ben mukemmelimde insanlar bana takmis olayi degil..benimde kusurlarim var ama hepsinde yok...hepsi ozur diledi 1 tane sekmedi..ben ona kiziyorum...

birde benimle kavga etmek cok zordur kimseyle polemige girmem..yani tabiatim geregi uymuyorum kimseye basima bisey gelir diye ama masallah iyiki gelmiyor...

bence deneyimlerime dayanarak soyluyorum sende arkadasinla bir daha eskisi gibi olamaz ve guvenemezsin bir insana en ufak bir konuda bile guvenemek cok kotu birsey...o hayatinin lekesi olarak kaliyor resmen..

yaşama tarzın nasıl ki insanları uyuz etsin ya kime ne?
ablan çok haklı ağlayanın yanında olur insanlar mutluluğu gizli gizlı bir cekememe duyguları var.
neradeyse 20 senedir tanıdığım dediğim insanlar ufak bir karşı karşıya gelme durumunda ağlayıp zırlayarak
tüm herkesi yanlarına çektiler.güçlü durduğum için onlar gibi dedikoduyu kendime yakıştıramayıp sustuğum için
haksız durumuna düştüm.çok pişmanım onları o kadar yanıma yaklaştırdığım için.
madem güçlüyüz kendimize yeteriz yetelim o zaman. bırakalım diğerlerini...
iyi bir insana rastlamak o kadar zorki o kadar büyük bir şans ki.
bir arkadaşın dediği gibi hepsi çay kahve içme mesafesinde dursun mümkünse...

benden sana tavsiye arkadaşlıklarında kesinlikle arana mesafe koy. seviyeli arkadaşlıkların olsun herkesle dost olamazsın zaten ama herkesle selamın olsun. ve kimseye haketmediği değeri verme. uyumlu ol ama hakkını yedirme kendini ezdirme. tabi herşeye kırılıp küsmekte olmaz eğer iki tarafta alttan alma eğiliminde olursa idare etmeye çalış artık yapacak birşey yok.

canım benimde başıma benzer şeyler geldi. en sinir olduğumda mesela arkadaşımla bi problem bi kırgınlık yaşıyoruz konuşmuyoruz. ama ben görüştüğümüz ortak arkadaşlarımıza kesinlikle haklı olduğum halde o konuyla ilgili hiçbirşey söylemiyorum uzamasın diye. ama sonra bi bakıyorum kız herkese beni kötüleye kötüleye anlatmış. yani olayı tamamen kendine göre uyarlayıp tüm arkadaşlara anlatmış.herkeste bana tavırlı davranıyo sonra sanki onlara birşey yapmışım gibi. selam veriyorum tavırlı davranıyolar.sonra benim de sinirlerim bozuluyo o insanlara selam bile vermek istemiyorum bu sefer merve bize selam vermiyo şöyle yapıyo böyle yapıyo diyolar kendi yaptıklarına bakmadan. sanki olayı ben başlatmışım gibi haklıyken haksız duruma düşüyorum.maalesef insanlar birleşip dedikodu yapınca istesende kendini aklayamıyosun.1 yıldır bu olaylar beni o kadar yıprattı ki tüm arkadaş çevremde köklü değişiklikler yapmama sebep oldu. artık herkesle mesafeliyim kimseye bağımlı değilim en güzeli bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…