Nedir bu basiretsizlik :(

Kayra19

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
2.013
1.005
333
Arkadaşlar merhaba,

Eşimle ne zaman maddi anlamda bir şey alsak yada kenara 3 kuruş koyalım desek mutlaka birşey çıkıyor. 10 yıllık evliyiz ve 10 yıldır çalışıyoruz sadece 2 yıl bebek için ara verdim, kesintisiz çalıştık hep.

Mesela ev aldık 5.yılımızda satmak zorunda kaldık 5 yıl borcu duruyordu daha birsürü elden borç almıştık banka borcu vs. Onları ödedik elimizde çok bir para kalmadı, Neyse kısmet değilmiş dedik. Araba aldık motoru gitti satmak zorunda kaldık. 2.arabamızı aldık bu sefer eşimin işle ilgili sorunları çıktı mahkemelık oldular 6,7 aylık maaşı-tazmınatı içerde kaldı, neyse can sağlığı olsun dedik sattık daha uygun bir araba aldık bu sefer de farklı sorunları çıktı. Yine masraf etmek zorunda kalacağız. 7,8 bin kadar. Allah sağlık versin yaparız çalışalım yeterki diyorum ama sürekli birsey çıkıyor devamlı borç ödüyoruz. Evimize 6 bin tl kadar para giriyor. Kira, kredi , ödemeler faturalar derken elimize pek birşey kalmıyor diyebilirim. Anlayamadığım şu herkes mi böyle? Ben üstüne başına devamlı birşeyler alan, her ay kuaföre giden, her yıl tatile giden insan da değilim ama elimizde para kalmıyor bir türlü ve hep zarar görüyoruz. Biz harcamalara dikkat ettikçe devamlı birşeyler çıkıyor. 10 yılımda hep boyle geçti devamlı harcamalarım kısıtlı, Allah aşkına birşeyler söyleyin sizler de böyle mısınız ?

dogru anladiysam borc ustune borc yapiyorsunuz. bir arabaniz varken baska araba almissiniz mesela.
buyuzde bitmiyordur borclariniz.

Bence sizde biraz şanssizlik var bizde eve sizin maasinin yarisi giriyor tek maas 6 nufusuz evimiz kira yok arabamiz var ucu ucuna yetiyor hatta yetmiyor gibi ama buna da şükür diyoruz. Dedigim gibi sanssizlik pesinizi birakmiyor gibi
Öyle lüksümüz yok gerçekten kıyafetlerim bile sayılıdır esımınde öyle, verdiğimiz kira 1100 tl kredimde 1200 tl geri kalanda alışveriş faturalar vs gidiyor anlamıyorum yetmiyor bir türlü

Arkadaşlar merhaba,

Eşimle ne zaman maddi anlamda bir şey alsak yada kenara 3 kuruş koyalım desek mutlaka birşey çıkıyor. 10 yıllık evliyiz ve 10 yıldır çalışıyoruz sadece 2 yıl bebek için ara verdim, kesintisiz çalıştık hep.

Mesela ev aldık 5.yılımızda satmak zorunda kaldık 5 yıl borcu duruyordu daha birsürü elden borç almıştık banka borcu vs. Onları ödedik elimizde çok bir para kalmadı, Neyse kısmet değilmiş dedik. Araba aldık motoru gitti satmak zorunda kaldık. 2.arabamızı aldık bu sefer eşimin işle ilgili sorunları çıktı mahkemelık oldular 6,7 aylık maaşı-tazmınatı içerde kaldı, neyse can sağlığı olsun dedik sattık daha uygun bir araba aldık bu sefer de farklı sorunları çıktı. Yine masraf etmek zorunda kalacağız. 7,8 bin kadar. Allah sağlık versin yaparız çalışalım yeterki diyorum ama sürekli birsey çıkıyor devamlı borç ödüyoruz. Evimize 6 bin tl kadar para giriyor. Kira, kredi , ödemeler faturalar derken elimize pek birşey kalmıyor diyebilirim. Anlayamadığım şu herkes mi böyle? Ben üstüne başına devamlı birşeyler alan, her ay kuaföre giden, her yıl tatile giden insan da değilim ama elimizde para kalmıyor bir türlü ve hep zarar görüyoruz. Biz harcamalara dikkat ettikçe devamlı birşeyler çıkıyor. 10 yılımda hep boyle geçti devamlı harcamalarım kısıtlı, Allah aşkına birşeyler söyleyin sizler de böyle mısınız ?
[/QUOT
harekete geçerken, bilen insanlara, yada büyüklere danışarak hareket etmiyorsunuz yada acele kararlar verip, riskleri göz önüne almadan yapıyorsunuz bazı şeyleri...birşeyi alırkende, satarken de iyi hesap yapmalı, bir sım ötesini görebilmelisiniz...

Öyle lüksümüz yok gerçekten kıyafetlerim bile sayılıdır esımınde öyle, verdiğimiz kira 1100 tl kredimde 1200 tl geri kalanda alışveriş faturalar vs gidiyor anlamıyorum yetmiyor bir türlü
Bereket duası okuyun
Bir de para biriktirmeye çalışmayın ciddi söylüyorum bunu ne zaman kendimi sıksam isteklerimden ödün versem aynı miktarda para ya olmadık bir masrafa ya hastanelere gitti bu yüzden çok sıkmamak gerek

Başta bi acılmışsınızdır sonra o açığı kapatmak zorluyordur. Bir de tecrubeyle sabit dini boyutunu falan söylemiyorum evinize banka kredisi faizi sokmayın. Insanin beli dogrulmuyor. 10 yil yalniz yaşadım iyi de kazandim. Bahsettiğiniz parayi tek başıma kazandim ama.hep eksideydim. Esimle evlendim esim ilk önce kredi cekmemi ve eksiye düsmemi yasakladi😀 simdi eskisinin yarısını kazaniyorum. Evlenince ev vs is hayati yarıya düştü ama birikim bile yapmaya basladim😀 ha ayda 300 400 ama benim icin mucize çünkü ben eksi hesaptan çıkamayan biriydim😂 velhasil faizle ilgili her seyden uzak durun. Tecrubeyle sabit

Arkadaşlar merhaba,

Bizim de aynı ve bizim eve daha fazla para girdiği halde
Bi kere bi yerden bi para geldi 1 çeyrek kadar o gün annem bi düştü üzerinde hiç para yoktu onu kullanmak zorunda kaldik
Tam toparlaniyoruz3 kez taşınmak zorunda kaldik
Son tasinmamizdababam dedi ki taşıma parasını ben vereyim hamile olduğum için alelacele taşınmak zorunda kaldik. Evi remax dan tuttuğumuz için herkes yüzde 12 komisyon alırken remax bizden 15 mı ne aldı hatırlamıyorum o para da öyle gitti. Extra hiç bir para yaramıyor bize.

Sanssizliginiz var ama ikide bir borca girmissiniz. Borcu hic sevmem. Ev istemeniz dogal ona bisey diyemem ama banka disinda ekstra bir de saga sola elden borc alarak ev almaya bastan girmezdim yerinizde olsam oturur kirami oderdim acikcasi.

Araba konusunda da boyumu aşan, uzun vadeli borca girmezdim.

Bizim evimize sizden biraz daha fazla para giriyor ama gecinmenin bununla pek alakasi yok. Burda milyon tane sacma sapan borca girip "10 bin" TL ile ay sonu gelmiyor diye şimariklanan da var. Ben gayet yettiriyorum oysa...

Para hep araba yüzünden gitmiş yalnız.
Keşke hiç araba almasaydınız ama eviniz dursaydı ev çok önemli ve kolay kolay alınmıyor.
Ben olsam araba almazdım çok çok elzem değilse.
Idare edebiliyorsanız arabasız idare edin derim.
Ayrıca benzin de çok pahalı malum arabanın bakımı vs.muhtemelen para hep bu tip şeylere gidiyor.
Çünkü bizim eve sizinki kadar para girmiyor fakat arabamız yok ve ben alışveriş tatil sosyallik dışarda yemek vs.hiçbir şeyden kalmam.Yılda 2 kez tatile gideriz mesela.

Arkadaşlar merhaba,

Bir sadaka versen canım ihtiyaçlı birine.. İyi olur

bende katılıyorum arkadaşlara bereketsizlik var 6bin iyi bir para ve o para bitiyorsa ya şükür etmiyorsunuz ya bişey var yani. mesela araba aldınız onun için çoluk çocuk sevindirseniz ne bilim kaza bela için üstünüzden atsanız bi. yarın cuma mesela dua ettirin hocaya çıkışta da şeker dağıtın. aklıma gelen bunlar

Hesap yapmadan bir kere borca girmişsiniz kredi silsilesi devam etmiş. ha diyeceksiniz ki sen çok mu iyisin sizden beterim ama eşim beni dinlemiyor kafasına göre hareket ediyor

Simdi bizim de luksumuz yok bayram kiyafeti falan dışında 750 kredi var bizde de araba kredisi 900 ev kirası 400 tl faturalar vs cocuklarin kiyafeti ondan bundan sanirim o artisi var her ay bizde içerideyiz ama gecinip gidiyoruz... birikim olmuyor ya birikim yapmak isteyip kismaya calistikca bir yerden bisey çıkıyor ..

Arkadaşlar merhaba,

Bir de insanın kısmetinde olmalı kimi tırmalıyor bir şeyleri olmuyor kiminin fırsat ayağına geliyor

Ç

Simdi bizim de luksumuz yok bayram kiyafeti falan dışında 750 kredi var bizde de araba kredisi 900 ev kirası 400 tl faturalar vs cocuklarin kiyafeti ondan bundan sanirim o artisi var her ay bizde içerideyiz ama gecinip gidiyoruz... birikim olmuyor ya birikim yapmak isteyip kismaya calistikca bir yerden bisey çıkıyor ..
Şimdi eşiniz 3000 ya da 4000 kazaniyor evde 6 kişi var kredi araba kredisi ödüyorsunuz dogru anladim degil mi vallahi formülü neyse söyleyin Allah aşkına bizde mi bir hata var anlamadim
Eşimin oldukça iyi bir maaşı var iki de evlat ama zor geciniyoruz biz anlamiyorum nerde hata yapıyoruz

Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi işinizi bilmiyorsunuz bence de. Krediyle alınan evin satılması başlı başına bir hata zaten. Ödemeleri yüksek mi yaptırdınız da ödeyemediniz? Ek iş vs yapsaydı o dönem eşiniz de evi satmasaydınız. Neyse olan o olmuş 2kere de arızalı araç almışsınız. Araç alırken anlayan birilerinden yardım almalı, expertiz yaptırmalısınız(250 TL ye yaptırdık biz geçen ay). Elinizdeki arızalı aracı arızası o söyleyerek satın. Bir süre artık para biriktirip daha yeni bir araç almaya çalışın. Eşim de ben de anlamayız bu tür alım satım işlerinden. Abim sağolsun yardımcı oluyor da rahat ediyoruz borcu ödeyip maş sahibi oluyoruz şükür. İlk arabamızda eşim abimi karıştırmamıştı. Arabayı sürekli sanayiye götürme getire sağlam arabayı bozdurttu her ay 1000 TL boşa masrafı oluyordu. Şükür sattık ondan sonra abimin lafından çıkmaz oldu eşim.
İyi araştırarak yönelmeniz lazım sizin de yeni bir şey almaya

Back
X