• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nedir bu erkeklerin okuyan calisan kadinlara karsi olan nefreti

insallah oyledir. bende bunlari zaten internette bazi sayfalarda gorupte sinir oldum. biberir hicbiriyle muhatap olmak zorunda kalmadim sukur.
ins gercek hayatta sesleri bu kadar cikamiyordur.

Çıkıyor elbette fakat kişi zamanla çevresini ona göre kuruyor. Kadınların okumamasını ve çalışmamasını isteyen kadınlarda var zira.
Bu dayatma olmamalı. Okumalı fakat çalışacak yerin şartlarını kendine uygun kılana kadar çalışmak zorunda değil.
Şunu demek istiyorum " illa çalışmalı" diyen erkeklere de kızıyorum. Çunku kadının her anlamda yükünü ağırlaştırıyor çalışmak.

İlla çalışmalı deyıp evin yükünü lütfen ustlenen erkeklerle ne hayat kurulmalı ne de onlarla hayat paylaşıldıktan sonra çalışılmalı.

Çıkıyor elbette fakat kişi zamanla çevresini ona göre kuruyor. Kadınların okumamasını ve çalışmamasını isteyen kadınlarda var zira.
Bu dayatma olmamalı. Okumalı fakat çalışacak yerin şartlarını kendine uygun kılana kadar çalışmak zorunda değil.
Şunu demek istiyorum " illa çalışmalı" diyen erkeklere de kızıyorum. Çunku kadının her anlamda yükünü ağırlaştırıyor çalışmak.

İlla çalışmalı deyıp evin yükünü lütfen ustlenen erkeklerle ne hayat kurulmalı ne de onlarla hayat paylaşıldıktan sonra çalışılmalı.

evt kesinlikle oyle, buradada yurt disinda yani calismayan kadina evde bos bos oturuyor gozuyle bakiliyor. hos turkiyede de nerdeyse bu seviyeye gelen kesimlerde yok degil.
en iyisi artik erkekler kadinlarin calismasiyla yasamasiyla ilgili yorum yapmasin. zira sinir bozucu olan asil bu oluyor bazen.

Evet kk olarak burada o calismayan kismida burda sacma sapan tartisarak kurtarirsiniz eminim
Her
Ve evet malesef buraya kaynana,elti,gorumceden ,kocadan baska konu acilmiyor evet oyuzden acmiyorum bende
Bu topicin varoluş sebebi dünyayı kurtarmak değil, dert anlatmak. Amacına da ulaşmış bu konuyla konu sahibesi.

Böylelerine anladığı dilden cevap vereceksin :)
Yani bu görüşler sözde din üzerine
Ancak dinde kadına bakmak erkeğin görevidir, mecburiyettir, kadının babası,kocası,erkek kardeşi yoksa bulunan en yakın akrabaya farzdır. Bakın farzdır diyorum farz, bana bunu söyleyene hangi yalnız akrabana bakıyorsun ya da karını, kardeşini, anneni dört dörtlük bakabiliyor musun diye soruyorum, apışıp kalıyorlar :)) Din bilgisi bir onlarda yok, hepimizin aklı fikri var. Siz önce ev işinde, yemekte, çamaşırda, bulaşıkta, çocuk bakımında girdiğiniz kadın haklarını bir ödeyinde sonra biz de evde oturmaya bir bakarız diyorum, deliye dönüyorlar :)))

Annemin zamanında kız çocuğunu okutmak ayıpmış memeleri çıkınca okuldan alınırmış ve dedem annemi ve teyzelerimi okutmamış ki hepsi zehir gibi zeki ve çok güzeller sarışın boylu ve mavi gözlü macır olunca ,
o vakit çok şey günah ve ayıpmış
eskiye nazaran kızlarımız iyi durumda çoğunluk okutmadan yana

kınıyorum sadece bu tarz insanları.. hem iki kuruş paraya muhtaç bırakıyorlar eşlerini.. önündekine razı olacakmış.. ama gelir kazanmak gibisi varken neden geyşa gibi mahrum bırakırsın ki bilerek.. sanki evine hizmetine yardımcı alıyorlar.. sor bakalım eşin de aynı mı düşünüyor..
valla aslında kimseyle tartışmaya girilmez.. boşuna sinir bozukluğu.. insanlar ne de olsa zeytinyağı misali suyun üstüne çıkacaklar.. ben de hiç girmiyorum bu tarz konulara.. ama çevremde her iki görüşten de ala ala gani..
ben laborantım.. evlilik öncesi uzun bir zaman çalıştım.. ama eşim bu saatten sonra senin çalışmanı değil rahat etmeni istiyorum deyince bıraktım işi.. yaklaşık 5 yıllık evliyiz.. arada canım sıkılınca yine kısa dönemler çalışırım sırf kendimi tatmin etmek için.. eşim de hiç karışmaz.. nasıl mutlu olursan öyle yap der sağolsun.. ama sanırım koca parasına alıştım ki artık eskisi gibi aramıyorum iş hayatını :) .. kimbilir canım sıkılırsa yine denerim..
amaaaan sağlık olsun.. ne diyim allah herkezin gönlüne göre versin.. kimine de sabır..

Toplum zihniyeti diyorum.

Toplumumuz kadınları 2. cins olarak görüyor. Erkekler 1.sınıfsa , 2. sınıf birinin kendilerine denk veya kendlerinin patronu olmasına işyerinde dayanamazlar. Hemen b.k atarlar :

- Patronla yattı kalktı şef oldu.

-Kimbilir kendini kime elletti müdür oldu.

Devir değişse de , ne kadınlarımız ne erkeklerimiz kadın-erkek denkliğini sindiremiyor. Kadınlar ürkek, korkak , bireyliği kabullenemiyor, taşıyamıyor, maddi olarak olmasa bile manevi olarak erkek eline bakıyor. Toplumsal rollerinden de, ailedeki rollerinden de emin değiller, yerlerini net bilmiyorlar. Tolum erkeğinin 1 adım gerisinden gel diyor, ama kadın zaten denk durumda adama , yanında mı durmalı denk mi durmalı? Eve para getirmek erkeğin otoritesini sarsar mı? Adama denk olmak eyvallah, peki para bütçe konusunda nasıl davranmak gerek? Erkekler güçlü kadınlardan korkar, belki de evde yumuşakbaşlı olmak gerek? Ya da tersi ?

Erkekler de toplumdaki yerlerinden emin deil artık, otoriteleri sallantıda. Onlar da yerlerinden emin değiller. babaları zamanında arkalarından yürüyen kadınlar artık burda değiller, ama erkeklerimizin hayali hala harem, cariye, geriden gelen kadın. Evindeki kadının cariye olmaması erkekliklerini ellerinden alıyor. Onlar da maddi açıdan evdeki kadını kendine mecbur ederek otorite kurma, erkekçe hissetme yoluna gidiyorlar. Bildikleri düzene geri dönmek kolaylarına geliyor, kadınlar eve dönsün diyorlar.

Yani toplumumuz değişen şartlara ayak uydurmaya çalışıyor, çabalıyor. Kadınların da erkeklerin de hem ilişkiler hem sosyal hayat hem de profesyonel hayatta kafaları aslında karışık. Hal böyle olunca erkeğimiz kendini sergiliyor yine ve hayvanlaşıyor. Kadınlara iftira kara çalma, hakaret , aşağılama alıp başını gidiyor.

müslüman dünyasının en büyük zaafiyeti burada işte bakın bir tane kadınların rahat ve mutlu olduğu müslüman ülke söyleyemezsiniz türkiye bile aralarında en iyi durumda olanı olmasına rağmen nelerle uğraşıyoruz bakın..

adam aya çıkmış kendi kolonisini kuracak biz hala kadın okusun okumasın derdindeyiz..

Sen açıldığına dua et bence öbür türlü eskiden mahalledeki yaşlı kadınlara dert yanardı yeni gelinler onlarda saçma sapan akıl verirdi şöyle ki bizde dayak deyik sende ye sesini çıkarma böyle,böyle avrat olacaksın diye kk sayesinde böyle saçma sapan şeyleri artık kimse savunmuyor
Evet kk olarak burada o calismayan kismida burda sacma sapan tartisarak kurtarirsiniz eminim

Ve evet malesef buraya kaynana,elti,gorumceden ,kocadan baska konu acilmiyor evet oyuzden acmiyorum bende

Sen açıldığına dua et bence öbür türlü eskiden mahalledeki yaşlı kadınlara dert yanardı yeni gelinler onlarda saçma sapan akıl verirdi şöyle ki bizde dayak deyik sende ye sesini çıkarma böyle,böyle avrat olacaksın diye kk sayesinde böyle saçma sapan şeyleri artık kimse savunmuyor

Forum guzel ve yararlı
Ona diyecek birseyim yok
Kk sayesinde artik dayak yemeyi kimse savunmuyor dersen orda biraz yavaşşş cunku illaki var dunya bu forumdan ibaret degil

Akli olan kullaniyor zaten ben foruma uye olmadan onceyle suanda ki dusuncelerim arasinda cok bir fark yok
Yarari şoyle var konusursun ,dertlesir kafani dagitirsin ,yeni bir iki sey ogrenirsin ,fikir alir verirsin uygulamak sana kalir yine

Ama kk sayesinde herkes dayaga karsi olmadi veya kk sayesinde dayak yiyen her kadin buna karsi cikamadı
Sayet dayak yedim ,ailemde arkamda ama duzenimi bozmak istemiyorum kocami seviyorum diyende var dayak yiyip kocam ozur diledi bidaha yapmicakmis diyende var ve 100lerce sayfa dayak karsiti gelen yorum bir ise yaramiyor

Akilli olan zaten aklini kullanir siteden yararlanir ama yoksada yoktur 50000 sayfada yazsan kendi calar kendi oynar
Iyi aksamlar

Stajyer öğretmenken, köyde çalışan 2 bayandan biriydim. Müdür tam bir ezik ruh hali içinde "çalışan bir bayan" olduğum için beni zorlamaya çalıştı ama atladığı bişey vardı:
1. Ailemin zaten beni kendi ayaklarımın üzerinde durayım diye okuttuğu,
2. Adanalı bir insanı kızdırmaması gerektiği.

Cahil kadında başa bela çocuk hastalanıpta tek başına hastaneye gidemeyen kadında çok , hep yanlarında kocaları ,
Ben hiç rastlamadım şuana kadar. Çalışan veya okuyan kadın arıyor insanların gözleri artık.

Cahil kadında başa bela çocuk hastalanıpta tek başına hastaneye gidemeyen kadında çok , hep yanlarında kocaları ,
Ben hiç rastlamadım şuana kadar. Çalışan veya okuyan kadın arıyor insanların gözleri artık.

Bu okumamaktan ya da ne bileyim cahillikten kaynaklanmıyor. Onlarda öyle görmüş. Tek kalmak istemiyorlar v.s.

Bende bu tür durumlarda yalnız hareket ediyorum ama bu durumu desteklemiyorum. Çocuk hastalandığında beraber gidilmeli.

benden iyisini bulur ve giderse düşüncesi bence.
çünkü benim eşim de öyle.
aslında burda okul bitirmenin katkısı yoktur diyemem ama okul bitirmekten çok kendine duyguduğun güvenle alakalı bişey.
eşim de dışarıdan üni. okuyor.değil 2 yıllık 4 yıllık 6 yıllık okusa 3 diploması olsa yine yenemez o düşüncesini.

Son gunlerde sikca gordugum bu duruma artik sinir olmaya basladim. nedir erkeklerin okuyan calisan kadinlara karsi duydugu bu nefret?
birebir bir olaya maruz kalmadim zira pek kadinlar okumusmu calsimismi buna dikkat etmeyen bir yerde yasiyorum. ama donup Turkiye ile ilgili haberlere, bazi sayfalara, buraya yorum yazan erkeklere bakinca sinir oluyorum. hatta son birkac gundur ne yazikki yazisma yoluyla birkac tanesiyle iletisimim oldu sinirden catlamak uzereyim simdi.
heleki basortulu kadinlarin kizlarin okumasindan dahada nefret ediyorlar (bunu soyleyende yine dindar goruslu oldugunu idda edenler). kadinin yeri eviymis, okumamaliymis heleki zinhar calismamaliymis.
calisanlar zaten PARA icin bunu yapiyomus, onlar yuzunden issiz kalmislarmis. evlenemiyolarmis. bu kizlar kendilerini begenmiyomus cunku, burunlari hep havadaydaymis. birisine bir cvp yazdim sonra hepsi toplandi ustume geldi. ne psikolojik rahatsizligim kaldi ne ilerde kocamin beni bosama ihtimali.
inanin sadece yazisarak bile sinir kupune dondum.
simdi yarin birgun turkiyeye donunce bu tiplerle birebir karsilasicam ne yazikki.
sizler neler yapiyorsunuz bu tiplerle, nasil agzinin payini verip susturuyorsunuz bi paylasin lutfen.
inanilmaz sinir bozucu durumlar ya. Allah bize guc kuvvet versin, ne yapicaz bu tiplerle gercekten cok moralim bozuldu.

zaten kendinde açıklamışsın yeterince.kadının güçlü olması batıyor onlara.işyerinde kadınlardan emir almak çok ağırlarına gidiyor.bizim kadroları boşa doldurduğumuzu düşünüyorlar.bizim yerimize işsiz bir erkek çalışssa karısına çocuğuna baksa en azından diyorlar.para kazanan kadın hayat standartlarını yükseltiyor,bilgi seviyesini yükseltiyor.haksızlıkla baş ediyor.bunlar işlerine gelir mi beyefendilerin..bence o kadar takmasaydın kafana.bana söylenenlere ben gülüp geçiyorum.

ataerkil bir toplumda yaşıyoruz . böyle olunca bir bayanın amirleri olması , ya da bazı konularda bir bayana muhtaç olmaları bu erkekler için yeterli nefret sebebi. bu kolay kolay da değişmez. kafa yapısı değişmeden değişmez.

benim çevremde de çalışmayan kadın küçümseniyo hele hele üniversite okumadıysa vay haline

Back
X