- 24 Temmuz 2019
- 6.808
- 10.057
- 198
- Konu Sahibi redsonja87
Amin, çok teşekkür ederim. Çok güzel bir temenni..
Ben evliliği 30 yaşından beri düşünüyorum. 2 yıldır baya bir dua ettim, ediyorum. Daha bir sonucunu görmedim ama tabi bu olmayacak demek değil..
Bazı şeyler elimizde değil bunu kabul ettim. Mesela kariyer için, eğitim için, bir hobi için çalışırsın, çabalarsın. Büyük ihtimal emek verirsen sonucunu alırsın. Ama bu konu öyle değil. Hatta çabaladıkça olmuyor gibi hissetmeye başladım.
Başkasının kalbine hükmedemiyorsun. Olmazsa olmuyor. Ama işte insan neden ben hayırlı bir şey istedikçe,dualar ettikçe, çabaladıkça neden olmuyor diye sorguluyor. Tüm kariyer için ölen arkadaşlarım 26 yaşında hop diye evlendi. Çabalamadılar bile. Hemen oldu.Fakat ben çabaladıkça olmadı. Bir konuda emek verdikçe sonuç almak istiyorsun. Bu olmayınca neden diye sorgulamalar başlıyor.
Hikayeniz çok güzel, demek ki olacağı varmış. Umarım bizim içinde iyi şeyler olur. Daha doğrusu evlilik isteyenler için.. Herkes evlenmek zorunda değil ama biz isteyenler evlensek güzel olurdu..![]()
Rica ederim

Eğitim, hobi edinmek,ilim öğrenmek bunlar için gayret gösterince sonucunu alıyoruz ama evlilik tamamen nasip kısmet dediğiniz gibi hani derler ya nikahın ve ölümün günü şaşmaz diye ışte o nikah günü gelmeyince olmuyor malesef
dua etmeniz ne güzel

Iş bulup çalışmak ta nasip gibime geliyor mezun olduğum günden beridir basvurmadigim is ilani kalmadı eczane yardımcılığı, tezgahtarlik bu islerede başvurdum ama olmadı şirketlere gidiyorum is görüşmesi için mulakati yapan kişi is için çok uygun oldugumu beni ise alacağını ima ediyor hop bir hafta sonra arıyorlar olumsuz başkasını aldık diye o an o kadar çok şaşırıyorum ki neden olumsuz olduğunu sormadan tamam iyi günler deyip kapatıyorum
Halen daha is ilanlarına başvuru yapıyorum umudumu kaybetmemeye çalışıyorum ama olmayınca olmuyor demek ki rizik kapım açılmamış daha diyorum
arkadaşlarımın bazısı mezun olmadan işleri hazırdı şans nasip kısmet ışte bazısı da dediğiniz gibi çaba sarf etmeden elde ediyor edeceğini hangi konuda olursa olsun diyorum ki
"Rabbim küçük küçük mağlubiyet yaşatarak beni büyük bir zafere hazirliyorsun ben buna inanıp iman ediyorum" kendimi sürekli dua ile ferahlatmaya çalışıyorum cok şükür dua sayesinde umudum çoğalıyor yarının çok güzel olacağına olan inancım artıyor

Laf caktirmalarda oluyor tabi
misal Evlilik için adaylar oluyor benim kriterim önce tabi karakteri insanlığı universite mezunu biri olsun istiyorum bana söyledikleri kişiler universite mezunu olmayınca kibarca yok diyorum acik konusmak gerekirse mantigimada uysun istiyorum ben boyle deyince çalışmadığım için sen okudunda ne oldun gibi imalarda bulunuyorlar hayır bekar kişiye evlen diye baski yapmalarını geçtim evlenecekleri aday kriterine bile karismaları daha çok tuhafıma gidiyor çevre maalesef üzerine vazife olmayan her şeye karışmak istiyor bir söz söylediğim zaman karsimdakini kırar miyim mutsuz eder miyim diye düşünen yok bir yandan kadere nasibe inandıklarını söyleyip bir yandan evlenmemiş insanlara "neden evlenmedigin belli, niye evlenmedin, evde kaldın gibi cirkin sözler söylüyorlar bu da kadere kismete inandığını söyleyen kişi için çok büyük bir çelişki oluyor bence
tabi benim de Bekarligim hususunda da laf caktiran oluyor yalnızca 30 yas ve üzeri kadinlara değil malesef toplumda her bekar yaşı kaç olursa olsun çirkin sözlere maruz kalıyor
Inşaallah dediğiniz gibi iyi şeyler olur burada birbirimizi haberdar ederiz

isteyen herkesin istediği her şey gönlüne göre olsun