nedir bu gelinlerin çektiği

Bu konudaki safın saftiriğin dik alası olarak konusayım dedim biraz uzun olarak:1:
Ki ben henüz nişanlıyım evli bile değilim.

3yıldır nişanlıyım kaynanamdan bir çöp görmediğim gibi bir gun olsun arayıp nasılsın demedi, demez de.
Ama ben salak naparım evine gittiğimde günlerce tezgahın ustunde beklemekten tezgaha yapışmış bardaklarını bulaşıklarını yıkarım o lazım oldukca yıkar cunku, çamaşır makinesi bozukken gece yarısına kadar elimde çamaşırını yıkarım, sırf merkezde oturuyorum diye hava atabilmek için tuttuğu berbat evini taşınırken ellerim parçalanana kadar ovalarım temizlerim, nişanlım yapma dediğinde olmaz ayıp diye onunla tartısırım, hediyeler alırım, moralim yerin dibinde de olsa bir gun olsun surat asmam, soktugu lafları anlamamazlıktan gelip yalnızken kendi kendimi yerim:1:

Ama o napar her yerden her konudan bir fesat cıkarıp yeni tanıstıgı insanlara bile beni kötüler, bana karsı doldurur, bire bin katarak herkese anlatır. Para yok diye benim düğünümü yapmazken ertelerken kızına 3 milyara foto makinesi, kendine 5 milyara beyaz esya alır:1:

Ha bunlar 3-4 ay öncesine kadar böyleydi tabi.
Anneler gününde de doğum gününde de aramadım, evime geldiğinde canım istediğinde güldüm istemediğinde somurttum.

1dokun bin ah işit gibi olmuş ama şunu demek istiyorum
Ben bu kadına artık bakmam da etmem de. Ha Allah korusun hastalanır bir sey olur o başka.
Ama eskisi gibi ay tasınıyorum yardıma gel, ay misafirim gelecek yardıma gel diyemez. Dese de ben gitmem.

Eğer ki hakediyorlarsa elimden geleni yaparım gocunmam, ama değeri bilinmiyorsa siz de yapmayın kimin ne dediğini umursamayın.
Eşinizle arayı bozmadan tabiki...
Haketmiyorsa bile belki yapmk zorunda kalabilirsiniz ama belki dedem hasta mesela kimse bakmıyor biz bakıyoruz.

Son düzenleme:
Bu konudaki safın saftiriğin dik alası olarak konusayım dedim biraz uzun olarak:1:
Ki ben henüz nişanlıyım evli bile değilim.

3yıldır nişanlıyım kaynanamdan bir çöp görmediğim gibi bir gun olsun arayıp nasılsın demedi, demez de.
Ama ben salak naparım evine gittiğimde günlerce tezgahın ustunde beklemekten tezgaha yapışmış bardaklarını bulaşıklarını yıkarım o lazım oldukca yıkar cunku, çamaşır makinesi bozukken gece yarısına kadar elimde çamaşırını yıkarım, sırf merkezde oturuyorum diye hava atabilmek için tuttuğu berbat evini taşınırken ellerim parçalanana kadar ovalarım temizlerim, nişanlım yapma dediğinde olmaz ayıp diye onunla tartısırım, hediyeler alırım, moralim yerin dibinde de olsa bir gun olsun surat asmam, soktugu lafları anlamamazlıktan gelip yalnızken kendi kendimi yerim:1:

Ama o napar her yerden her konudan bir fesat cıkarıp yeni tanıstıgı insanlara bile beni kötüler, bana karsı doldurur, bire bin katarak herkese anlatır. Para yok diye benim düğünümü yapmazken ertelerken kızına 3 milyara foto makinesi, kendine 5 milyara beyaz esya alır:1:

Ha bunlar 3-4 ay öncesine kadar böyleydi tabi.
Anneler gününde de doğum gününde de aramadım, evime geldiğinde canım istediğinde güldüm istemediğinde somurttum.

1dokun bin ah işit gibi olmuş ama şunu demek istiyorum
Ben bu kadına artık bakmam da etmem de. Ha Allah korusun hastalanır bir sey olur o başka.
Ama eskisi gibi ay tasınıyorum yardıma gel, ay misafirim gelecek yardıma gel diyemez. Dese de ben gitmem.

Eğer ki hakediyorlarsa elimden geleni yaparım gocunmam, ama değeri bilinmiyorsa siz de yapmayın kimin ne dediğini umursamayın.
Eşinizle arayı bozmadan tabiki...
ne yaparsan yap yaranamazsın

evet anne babası bende elimden geleni yaparım zaten ama onlarda büyüklüğünü bilicek gelin gelmedi diye geline küfür etmeyecek ve gelin eve elince kp evden kalkıp gitmeyecek,sinirlendim yine:47:

Haklısınız.Allah yardımcınız olsun ne diyim öyle insan çok. İçine girmeyen bilmemez doğru.

benim takıldığım şey ben eşimin ailesine bakmak zorunda değilim bu dinimizdede böyledir ,ben elimden geleni yaptığım halde neden bukadar kin özellikle kp ben evdeyim diye eve gelmiyo adam, ben huzursuzluk olmasın dedikçe iyice azıttı benimle zıtlaşıyo aramızda hiçbişey yok ne bir tartışma ne bir anlaşmazlık mesele sadece gelip gitmek bu yani sıkıldım artık:50:

kimse kimsenin hizmetcisi degildir
insanlar alisirlarsa hep isterler
iyide olmazsiniz gözlerinde
bir gün yapmayin en kötüsü olursunuz

diger yorumlari okudumda
daha nisanliyken sil süpür getir götür yapiyorlar
yapmayin Allah askina
caniniz yok mu sizin
cay servisi su bu ok ama abartmayin
siz bunlari yapinca mükemmel gelin olmayacaksiniz

kimse kimsenin hizmetcisi degildir
insanlar alisirlarsa hep isterler
iyide olmazsiniz gözlerinde
bir gün yapmayin en kötüsü olursunuz

diger yorumlari okudumda
daha nisanliyken sil süpür getir götür yapiyorlar
yapmayin Allah askina
caniniz yok mu sizin
cay servisi su bu ok ama abartmayin
siz bunlari yapinca mükemmel gelin olmayacaksiniz

bide benim bi üstteki yorumumu oku yapmayıncada bunlar oluyosa...

Nişanlıyken herşey toz pembe evlenince kara zindan :) zaten evlenirken sadece eşinle evlensen hiç bir sorun kalmaz ama onun ailesiyle evleniryorsun...

Kv, kp bakmakla yükümlü değilsin ha bakarsan sadece Allah rızası için, bakmıyorum dersen dinde zaten yeri yok kimse kimseye bakmak zorunda değil ki...

Benim diyeceğim ne kadar çok susarsan o kadar çok ezilirsin hatır gönülde bir yere kadar...

Nişanlıyken herşey toz pembe evlenince kara zindan :) zaten evlenirken sadece eşinle evlensen hiç bir sorun kalmaz ama onun ailesiyle evleniryorsun...

Kv, kp bakmakla yükümlü değilsin ha bakarsan sadece Allah rızası için, bakmıyorum dersen dinde zaten yeri yok kimse kimseye bakmak zorunda değil ki...

Benim diyeceğim ne kadar çok susarsan o kadar çok ezilirsin hatır gönülde bir yere kadar...

evlenince kara zindan aynen öyle,bakmak zorunda değiliz ama bide bunu anlasalar,zaten şimdiye kadar sustum diye bunlar oluyo ama ben saygımı bozmam onlar kendi pisliğinde boğulsun

Nişanlımın evine gittiğimde bir dakika bile durmam.
Bulaşığı makineye at , evi süpür ,tozları al , yemeğe yardımcı ol ,çamaşırları asarım ederim..

Ama kayınvalidem hayatta kızım şunu yap kızım bunu yap diyen biri değildir..
Nişanlım,yapmak zorunda değilsin der hep..
Hatta alır elimden çıkarır mutfaktan beni otur artık diye isyan eder..

Kayınvalidem hasta olduğumda ettiğimde,yatağıma kadar yemek yapıp getirdiğini bilirim..
Komik kaçacak belki ama elleriyle bile bana yemek yedirdiğini bilirim yahu :)

Ama ben boş duramıyorum,yakıştıramıyorum yani kendime..
İçimden gelerek isteyerek yapıyorum..

Kayınvalidem bile der , otur artık kızım dinlen sonra yaparsın diye..
Bu konuda 3 sene boyunca ne nişanlılık ne de flört döneminde bir sorun yaşamadım çok şükür..
Bu saatten sonrada yaşamam inşallah..:nazar:

İçinden gelerek yapman ve bu konuda sorun yaşamaman çok güzel.
Ancak üzülerek söylüyorum. İleride bir gün olur da içinizden gelmez yapmazsınız,
ya da bir sebep olur da yapmazsınız.
O zaman görün siz sorunu..:ssz:

Yaptıkların unutulur gider, bir kere yapmadığın dillere destan olur.
İnsanlar nankör ve bencil malesef..

Ben şunu gördüm baştan alıştırmamak gerek.
Nişanlılıkta bile misafir gibi davranacaksın.
Elinize sağlık,zahmet etmişsiniz.
Tabakları toparla mutfağa yeter..
Gerçekten yeter yaa bunu yapan yakın bir arkadaşım
baş tacı yemin ederim.
Kız nişanlıyken de böyle başladı öyle alıştırdı evlendi hala aynısını yapıyorum diyor.
Ben onun misafiriyim o benim misafirim bitti diyor.

Ben buzdolabının içini temizledim, cam sildim şu bu..
Yine de kıymetli olamadım.

Kızlar kıymet vermek isteyen her türlü veriyor,
vermeyecek olan da ne yapsan vermiyor, hiç boşa kendinizi tüketmeyin.:34:

3. ayımda bu sorunlar yüzünden eşim bana defol git babanın evine bile dedi.........
eşimle 1 yıl flörtün ardından evlendik. çok severim onu o da beni....
hep kaynanam yüzünden kıskandı kadın beni ki o dünya tatlısı eşimi bile bazen hiç tanıyamadım...
evlendim evleneli bu açtığınız mevzu gelip gitme konusundan hep tartıştık hep kavga ettik...
insanın içinden gelecek, gidiyim görüyüm özledim kaynanamı diyebilsek keşke...
ama herşeyin başı sabır şuan görüşmüyoruz ve evliliğimin evlendiğimin farkına yeni yeni varıyorum...
yardım etmek zorunda değiliz ki ya elleri ayakları tutuğu müddetçe.
ha zaten bi misafirliğe gittiğinde bile ediyosun bulaşığa yemeğe iki katı muameleyi yaparsın gidince ki yaptım da anne baba dedim.
valla kızlar bence bu hizmet gelip gitme sorunları hep bizi istemediklerinden çıkıyo bence.
artık görücü usulü ile evlenen az. bizi başta istemiyolar mtakıyolar bi iki şeye düğünde düğünden önce onun üzerinden burnumuzdan getiriyolar...
bi kayınvalide iyi olsa kızı gibi görse gerçekten, büyüklük yapsa bi gelin niye hizmet etmesin niye gitmek için can atmasın...
insan mutlpu olduğu yere gitmek ister..
gidiyoduk surst beş karış yok efendim geçen hafta 3 saat oturdunuz ondan önce 5 ti falan saymaya başladı bizimkiler...
hergün ağlıyodum artık piskoloji falan kalmamaıştı..
ben bunun için mi evlendim niye bu insanlar böyle kötü davranıyolar bana diye...
başta eşime kızdım. tek gitti 1 2 ay baktım geliyor bu sefer bana kızıyo huy değiştiriyor...
dayanamadım bende gittim. hep annem derdi kızım yalnız gönderme doldururlar evlendiğinizin farkına varsınlar eşinin yanında ol hep ona destek ol sabret diye...
sabrettim sustum.. gittim bi müddet ama takınca takıyolar işte baktı ben herkesle iyiym mutluyuz eşimle. tuttu bu sefer kayınımlar evlendi başka şehirde oturma kararı aldılar diye. gene bana kızdılar eşime kızdılar sizin yüzünüzden gittiler diye...
yok valla takan takıyo ağzınla kuş tut genede yaranamazsın baktın olmuyo şuan asla görüşmeyi düşünmüyorum.
ne bayramda ne seyranda. ha buyuyrur evime gelir tatlı dil güler yüz gösterirse o başka...
yeter artık ya genç yaşımızda hayattan soğutuyolar.
bi alıp veremediğimizde yok ki en az 40 yaşında şimdi kayınvalideler...
biraz büyüklük yapsalar ölürler sanki...
gitmekte hizmet etmekte zorunda değilim artık...
bundan sonra sevgi falanda olmaz sırf allah rızası için yaparım ne yaparsam...
sırf Rabbim razı olsun diye...

Ancak üzülerek söylüyorum. İleride bir gün olur da içinizden gelmez yapmazsınız,

baş tacı yemin ederim.
Kız nişanlıyken de böyle başladı öyle alıştırdı evlendi hala aynısını yapıyorum diyor.

ÇOK HAKLISIN.... ben nişalıykken o bahsettiğiniz arkadaş gibi davranmıştım ama burada gelinin nasıl davrandığı değil, kaynananın nasıl bir insan olduğu önemli....

ÇOK HAKLISIN.... ben nişalıykken o bahsettiğiniz arkadaş gibi davranmıştım ama burada gelinin nasıl davrandığı değil, kaynananın nasıl bir insan olduğu önemli....

Aslında eşinin nasıl bir insan olduğu çok daha önemli.
Sana destek olacağını bilsen her konuda kişiliğini sergilersin gelecek lafa söze aldırmadan.
Ama sen lafı sözü tınlamam diyorsun eşin takıyor.
Senin yüzünden laf işittim diyor ve cevap veremiyor.
Hizmet etmeni herkes gibi eşin de bekliyor. Hatta seni itiyor mutfağa..

Hadi buyur onun kavgasını et....

Ayyy aklı olan evlenmesin diyeceğim valla aklım yokmuş:27:

baş tacı yemin ederim.

Allah şüphesiz kimin ne yaptığını hangi niyette olduğunu biliyor..
Olurda birgün ters teperse herşey , birşey yapmam..
Ben hayır duamı alayım yeter..

Ha ama damarıma basarlarsa, işler değişir .. :)

Allah şüphesiz kimin ne yaptığını hangi niyette olduğunu biliyor..
Olurda birgün ters teperse herşey , birşey yapmam..
Ben hayır duamı alayım yeter..

Ha ama damarıma basarlarsa, işler değişir .. :)

Allah iyiliği hakeden insanlarla karşılaştırsın..
Yoksa insan yaptığı iyiliklere de acıyor.

Ben anneciğime yapmadığım işleri yaptım kayınvalideme valla kimse inanmaz.

Okuduk çalıştık tatillerde de annemize nazımız geçti dinlendik
o da kıyamadı canına git gez dedi kendi yoruldu,vaktimiz olmadı bilmem ne..

Sevdik,aşık olduk elin anasına hizmetçi olduk.
Heee kıymet bildiler mi yapalım helal olsun ne olacak....

Ama kıymetin de olmuyor yaa o zaman salak kafam diyorsun.
Anneciğinin kıymetini de anlıyorsun..

Allah iyiliği hakeden insanlarla karşılaştırsın..
Yoksa insan yaptığı iyiliklere de acıyor.

Ben anneciğime yapmadığım işleri yaptım kayınvalideme valla kimse inanmaz.

Okuduk çalıştık tatillerde de annemize nazımız geçti dinlendik
o da kıyamadı canına git gez dedi kendi yoruldu,vaktimiz olmadı bilmem ne..

Sevdik,aşık olduk elin anasına hizmetçi olduk.
Heee kıymet bildiler mi yapalım helal olsun ne olacak....

Ama kıymetin de olmuyor yaa o zaman salak kafam diyorsun.
Anneciğinin kıymetini de anlıyorsun..

Hizmetçi mi ?
Ben bu sözüne katılmıyorum.
Kendimi öyle görmüyorum.Görmelerinede izin vermiyorum..
Sevdiğim insanda buna asla müsade vermiyor..

Ben annemden böyle gördüm böyle terbiye aldım,nasıl davranmam gerektiğini ondan öğrendim.Ve şuana kadar hep takdir edildim..

Kimse annemin yerine tutamaz..
Bu karşı taraf içinde geçerli..

İnsan karşısındaki insanı sevmeye bilir, ama saygı duymak zorundadır..

Şurada az çok ne gibi olaylardan ötürü tartışma çıktığını gördüm , duydum ,öğrendim ..
Dediğin gibi Rabbim herkesin karşısına iyi niyetli insanlar çıkarsın..
Yoksa işimiz iş..:34:

kızlar biz gelinler olarak kp kv hizmet etmek zorundamıyız Allah aşkına söyleyin,hep mecburmuşuz gibi gösteriyolar onların istedikleri hep bizim yanımızda durun istedikleri olmayınca tavır alıyolar bizde bi aileyiz sonuçta ,çevrede aynı aaa kp kv bakan gelin bakmayan gelin diye sınıflandırılıyorsun onların gözünde,kimseyi umursamıyorum ama bu aile içinde çok sorun olmaya başladı, yeter artık doldum bişeyler yazın lütfen

evet canım öyledir maalesef türkiyede..bir kadının 10 tane çocuğu var çoğu kız..kadın hasta olur veya yaşlıdır kendine bakamaz..gelinden hizmet bekler.kendi doğurup beslediği gözünden sakındığı kızlarından beklemez..aman kızcağızları zahmet çeker ,gezmelerinden geri kalır,yorulur ilgilenmekten,kıyamazlar kızlarına..birde çevre buna destek verir yangına körükle gider gibi sorarlar gelin sana bakıyor mu?kaynana:gelin bana bakmıyor..der.sanki gelin bakıcı sanki anne babamız onlara hizmetçi yetiştiriyorlar..birde oğullarının veya kendilerinin seçtiği gelin adayının becerikli ev işlerinde iyi aşçı iyi çocuk bakıcısı olmasını özellikle isterler..aslında maksatları kendilerine baktırmak..
hele bird geline eziyet eden kaynana kayınbaba vardır,aman aman..birde bunlar hizmet bekler..hooooooşşşt

Hizmetçi mi ?
Ben bu sözüne katılmıyorum.
Kendimi öyle görmüyorum.Görmelerinede izin vermiyorum..
Sevdiğim insanda buna asla müsade vermiyor..

Ben annemden böyle gördüm böyle terbiye aldım,nasıl davranmam gerektiğini ondan öğrendim.Ve şuana kadar hep takdir edildim..

Kimse annemin yerine tutamaz..
Bu karşı taraf içinde geçerli..

İnsan karşısındaki insanı sevmeye bilir, ama saygı duymak zorundadır..

Şurada az çok ne gibi olaylardan ötürü tartışma çıktığını gördüm , duydum ,öğrendim ..
Dediğin gibi Rabbim herkesin karşısına iyi niyetli insanlar çıkarsın..
Yoksa işimiz iş..:34:

Eğer iyiliği haketseler, sevsen, sevilsen,değer görsen zaten hizmetçi gibi hissetmezsin ki..:)

Bu başlık altında şikayet edenler değer vermiyorlar, saygı duymuyorlar ama hizmet bekliyorlar
diye yakınıyorlar bu nedenle kötü hissediyorlar..

Eğer gerçekten sevseydim,değer görseydim.
Seve seve yapardım..
Ama şu durumda tanımadığım bir yabancı için yapmak içimden gelir
ama onlar için gelmez..
Eşinin ailesine karşı bu duygular içinde olmak gerçekten üzücü..:ssz:

Aslında eşinin nasıl bir insan olduğu çok daha önemli.
Sana destek olacağını bilsen her konuda kişiliğini sergilersin gelecek lafa söze aldırmadan.
Ama sen lafı sözü tınlamam diyorsun eşin takıyor.
Senin yüzünden laf işittim diyor ve cevap veremiyor.
Hizmet etmeni herkes gibi eşin de bekliyor. Hatta seni itiyor mutfağa..

Hadi buyur onun kavgasını et....

Ayyy aklı olan evlenmesin diyeceğim valla aklım yokmuş:27:

öyle deme ya gene de evllilik güzel şey:) yani sevmek, her daim sevildiğini bilmek aynı yastığa baş koymak güzel şey:)
tabi bunlar dış etkenler yokken güzel:)))))
eşim beni de itiyodu mutfağa ben zaten gidecekken hadi kalk yardım et falan derd.i anasının yanında.
ya biraz da eşlerimize hakl vermek asıl onların değerini bilmek lazım....
sesini çıkar kavga et annesine 3 gün üst üste laf söyle en iyi adam bile patlar...
tavsiyem öki banada burda bi arkadaş yazmıştı ya olurmlu nası tutcam kendimi bu kadar haksızlık varken diye...
bana hanımefendiliğinle onlara nasıl bi insan olurmuş göster demişti. yanlarına git bi vazife yerine getiriyomuş gibi sonra dahada lafınkı etme eşine demişti,,
valla son zaman bende öyle yaptım hakkaten eşimde bana özürler dilemeye annesi adına ya kusura bakma ben sana yanlpış davranmlışım sen daha değerlisin demeye başladı.
başta dişimi gösterdim baktım ben kızdıkça cevap verdikçe ne değerim kalıyo ne bişey hiç bi zamanda haklısın kızım yada karıcım denmiyor. bira düzgün davrandım kadın çıldırdı bunuda alttan alıyo bunada bişey demiyo diye diye....
kafayı yedi kp de hiç sevmem hala yüzünü görmek istemem o bile eşime ya annenin kusuruna bakma oğlum, geline haksızlpık ettik bunca zaman demişliği oldu. buna rağman baktım hala ters davranıyor. en son babalar gününde hediye alldık gittik elini öpmeye adam bizi evden kovdu... sebepse şu kaynanamam ondanö önce kayınımın düğünü vardı şunu yaptın bunu yaptın diye bana gen sövmeye azarlamaya başladı ilk kez sesimi çıkarmadım eşim beni savundu diye onada demediklerini bırakmadılar dahada dayanamadım. ben sizin azarlarınızı duymak için evlenmedim elinizi öpüp hediye alıp kapınıza geliyoruz hala aynı mevzular bi yaranamadım size evime gelmiyosun diyosunuz da siz 10 ay oldu evleneli daha bi kez gelmemişlerdir evime!!!!! ben haftada iki kez geliyoken yanınıza bunu yapıyosunuz bana siz benim evime kaç kez geldiniz ben bu huzursuzluğa çiocuğumuda yollamam kendim de gelmem dedim çekip kapıyı çıktım gittim. eşim de daha dil döküyor anne baba bak yapmayın ne olur diye.....
sanki, sanki bizim boşanmamızı istiyorlardı evet. yoksa bu kadar takmaz bi kv bi kp gelinine ya...
elin kızıyım sonuçta benide bi ana doğurdu. ben gelinliğimi lonların evinde gözyaşı dökmek için mi giymiştim sanki....
şimdi oturup birbirlerinin başının etini yesinler.... bizim huzurumuzu kaçırmasınlarda artık ben eşime yalvarıyorum bak ben görüşmem artık ama gene deme hakkım yok, senin annen baban en azından telefonlarını aç diye... artık eşim telefonlarını bile açmıyor kaynanamların.... yazık günah kendileri etti kendileri buldu sonunda... hep diyorum gene diycem keşke iyi olsalardı da iyi olsaydık...
ayyyy nası rahatladım tüm içimdekileri döktüm:)

Back
X