- 18 Nisan 2017
- 2.514
- 3.369
- 63
- Konu Sahibi sstsessizol
-
aynen bende regl günlerime getirmeye çalışırım :)regl gunlerinde misafirleri halletmeye calis:)
buzluga sahur icin pogaca borek atabilirsin,kuru fasulye nohut haslayip atabilirsin, patlican, kapya biber firinlayabilirsin, pratik meze olur iftarda.sarma da olabilir:)
Misafir iyi hoş da bunu bir gösteriş ritüeline döndürmeyin. Size gelen sizi görmek için gelmeli. 2-3 saatten sonra unutulup biten bişey için kendinizi yormanın hiçbir anlamı yok. Ev bu. Dağınık da olur, pis de olur, keyfiniz de olmaz. Misafire vereceğiniz önemi kendi ruh sağlığınıza verin.
Gunaydin kizlar
Daha onceki konumdan beni bilenler bilir, misafir gelecek oldu mu elim ayagima dolasir, evde teror estirir, kocami da bezdirirdim. En az 2 gun onceden haber verilmeli ki sallana sallana sakince yapayim.
Simdi ramazan kapimiza dayandi. Yemege davetler falan... Bide aclik eklenince benim sinirler, stresler yine tavan yapar.
Bende normal insanlar gibi sakince misafir agirlamalarim olsun istiyorum, cok mu sey istiyorum acaba?
Tavsiyeleriniz var mi su kardesinize?
Bu iki gun icerisinde bir seyler yapip buzluga atilmali mi mesela?
Sizler neler yapiyorsunuz?
Bi el atin su derdime lutfen!
Herkese sevgiler, saygilar
Gebesiniz sanırım hayırlı olsun.
Bence bu sene iftar daveti yapmayın.
Kendinize acımıyorsanız bari bebeğinizi düşünün.
Siz davetlere icabet edin yeter bu kadar sinir stres bebegi etkiler annesi :)
Pratik fırın yemeği yap hem göz de doyurur
At fırına o pişerken de pilav
Düdüklüye çorba
Meze salata vs de idare et
Haşla mercimek nohut fasulye doğra maydanoz baharat yağ limon çeşit çeşit salata oldu bile
Kavur şehriye dereotu vs doğra ister yoğurtla ister limonla
Tatlı de irmik tatlısı dondurma vs
Sabahtan yap at dolaba
Şimdiden de börek sar sarma sar at buzluğa
bende aynı senın gibiyim ,
bakalım bu ramazan inşallah herkes beni çağırır yemeğeeee
buzluga sahur icin pogaca borek atabilirsin,kuru fasulye nohut haslayip atabilirsin, patlican, kapya biber firinlayabilirsin, pratik meze olur iftarda.sarma da olabilir:)
Arkadaşım siz kendinizi iyi hissedebilirsiniz de eşiniz belli ki çok agresif.cok tesekkurler
kizlar ikiniz de haklisiniz, su an kendimi iyi hissediyorum, bide hem iftar daveti veririz hem de arkadaslara falan haber vermis oluruz diye dusunuyorum kendi kendime
ama iste simdiden hazirlik yapmam lazim yoksa ben manyaga bagliyorum
insallah.
Ya bide gidip gidip cagirmamak da ayip oluyor gibi geliyor bana. Akabinde hemen cagirmak gerekiyor sanki ramazan bitmeden
önce fırında pişecek bir tatlı hazırla ıslak kek,aglayan pasta vs. vs..istersen basit bir serbetlı tatlı tarıfıde verebırlım..
o fırındayken,fırın yemegını hazırla,köfte patates kofte tavuk vs..
tatlıyı cıkarıp,yemegı koy fırına..yemek pişene kadar bir corba ve pılav yaparsın..hatta elın hızlıysa salatada tamamdır..
son olarak mesela ben buzluga havuc rendeleyıp koyarım zamandan tasarruf için..sonra onu koyarım tencereye biraz yag ve tuzla pişirirm,pişince ömayonezlı sarımsaklı yogurt.al sana mıs gibi meze..
bide buzlugunda borek varsa mesela fırın yemegın cıkıncada böregı at..
ortalama 2 saat içinde nerden baksan 7 cesıt :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?