- Konu Sahibi sstsessizol
-
Hey konu sahibi aslan burcu musun.
Hamilesiniz bence de yapmayın davet mavet. Oruç da tutamazsınız zaten. Ha yok illa davetlim olur diyecekseniz bence şimdiden bir şeyler yapıp buzluğa atmak mantıklı. Mesela sigara böreği sarıp atın buzluğa şimdiden kolay kolay hemen çıkarır kızartırsınız. Yorulmadan yavaş yavaş yapın. Patlıcanları kızartın karnıyarık yapılması için atın buzluğa. Ne bileyim ben kabağı vs neredeyse tüm sebzeleri buzluğa atıyorum pratik oluyor. Yardım edebilecek komşularınız anneniz vs varsa toplaşın hep beraber mantı yapın atın buzluğa.Gunaydin kizlar
Daha onceki konumdan beni bilenler bilir, misafir gelecek oldu mu elim ayagima dolasir, evde teror estirir, kocami da bezdirirdim. En az 2 gun onceden haber verilmeli ki sallana sallana sakince yapayim.
Simdi ramazan kapimiza dayandi. Yemege davetler falan... Benim sinirler, stresler yine tavan yapar.
Bende normal insanlar gibi sakince misafir agirlamalarim olsun istiyorum, cok mu sey istiyorum acaba?
Tavsiyeleriniz var mi su kardesinize?
Bu iki gun icerisinde bir seyler yapip buzluga atilmali mi mesela?
Sizler neler yapiyorsunuz?
Bi el atin su derdime lutfen!
Herkese sevgiler, saygilar
Hamilesiniz bence de yapmayın davet mavet. Oruç da tutamazsınız zaten. Ha yok illa davetlim olur diyecekseniz bence şimdiden bir şeyler yapıp buzluğa atmak mantıklı. Mesela sigara böreği sarıp atın buzluğa şimdiden kolay kolay hemen çıkarır kızartırsınız. Yorulmadan yavaş yavaş yapın. Patlıcanları kızartın karnıyarık yapılması için atın buzluğa. Ne bileyim ben kabağı vs neredeyse tüm sebzeleri buzluğa atıyorum pratik oluyor. Yardım edebilecek komşularınız anneniz vs varsa toplaşın hep beraber mantı yapın atın buzluğa.
İftar o kadar geç açılıyorki zaten o saate kadar pilim bitmiş oluyor ben bu sebeple birkaç senedir misafir çağırmıyorum bunun yerine ihtiyaç sahibi ülkelerde iftar yemeği veriyorum iftar paketi ve çocuklar için bayramlık hediye yolluyorum geçen yıl bir kaç kişi birlesip gazzede iftar verdik inşallah bu senede iftar yemeği iftar paketi ve bayramlık hediye yollamayı düşünüyorum en makbulu budur bence illakide hep birlikte iftar olsun isterseniz biz arkadaşlar herbirimiz evde bir çeşit yapıp birlikte iftar yaparız böylede çok güzel oluyor
Biz evde iki kişiyiz eşim sebze ağzına koymaz ben de bitiremediğim için çürümesin diye buzluğa atıyorum haşlayarak ya da kızartarak. Yoksa hiç uğraşmazdım öyle pek pratik bir insan değilim ama kıyamıyorum çürümesinler diye uğraşıyorum ekonomik oluyor hem. Bazen domatesi bile doğrayıp atıyorum yani.maalesef ailemden uzakta, kvlere yakınım
Ay nasıl ozenıyorum bır bılsenız buzluğu aktif kullanabilenlere
Neden aslanHey konu sahibi aslan burcu musun.
Ben beceriksiz biriyim :) sabah başlasam hazırlıklara, akşam anca bitiyor .hatta eşim olmasa bitmez de :) annem sağolsun , birşeyler yapıp atıyor dolaba, sıkışınca kullanıyorum .sen de öyle yapabilirsin. .vaktin oldukça ,börek ,poğaça,sarma,köfte yap ,at dolaba ..kurtarıcı oluyor ..
Ayrıca hamileymissin, strese girmeye gerek var mı ? Uzat ayaklarını ,bak keyfine ..
ramazan olsa da olmasa buzluğumda her zaman haşlanmış bakliyat, köfte ve börek bulunduranlardanım.
arada eserse sarma da yapıp koyuyorum ama onu dayanamayıp 1 haftada bitiriyoruz
misafire en kolayı fırın yemeği, et-patates, tavuk-sebze, köfte-sebze kombinleyin kafanıza göre,
çorba ve pilav da varsa ana yemek tamamdır.
salata veya cacık şart yaz sofrasında,
turşu vs de koyun masa dolu görünsün
ben meze ve ara sıcakları genelde hazır alıyorum uğraşamıyorum, yapamam zaten içli köfte falan, çevrenizde ev yemekleri yapan bir yer varsa onlarla anlaşabilirsiniz. yoksa da bir çeşit zeytinyağlı, bir havuç ya da rus salatası yeter bence, çok yenmiyor bile, insanlar oruçken ana yemeğe odaklanıyor
tatlı da hafif bir sütlü tatlı, sonrasında çay yanına meyve çerez.
bitti gitti.
beni misafir geleceği zaman temizlik işi çok kasıyor, normalde dağınığım da birazcık
Biz evde iki kişiyiz eşim sebze ağzına koymaz ben de bitiremediğim için çürümesin diye buzluğa atıyorum haşlayarak ya da kızartarak. Yoksa hiç uğraşmazdım öyle pek pratik bir insan değilim ama kıyamıyorum çürümesinler diye uğraşıyorum ekonomik oluyor hem. Bazen domatesi bile doğrayıp atıyorum yani.Bazı hanımlara çok imreniyorum misafirliğe gidiyoruz yemek yapışını izliyorum her şeyleri pratik buzluktan çıkarıp yarım saatte şipşak 3-4 çeşit yemek yapıyorlar. Yemek sonrası pasta kurabiyeleri bile genellikle yapıp saklıyorlar kavanozda falan. Keşke ben de öyle olsam.
Ben de cahilim üzülme :) annem hazırlıyor ,şekil verip saklama kaplariyla yada kilitli dolap posetleriyle buzluga atıyor ..çıkarıp sadece firinliyor yada kizartiyorum .kızlaaar yorumlarınız ıcın ayrı ayrı tesekkur ederim. Köfteyi hazırlayıp, şekil verip, öylece atıyorsunuz buzluğa öyle mi? Şekil verince yapışır mı ki? Ooof çok cahilim buzluk konusunda
Et köfteden bahsediyorsunuz sanırım. Ben de hiç yapmadım buzluğa atılacak şekilde ama şekil verip aralarına buzdolabı poşedi konursa yapışmaz bence. Hazır köftelerde de aralarında naylon oluyor zaten yapışmasın diye. :)kızlaaar yorumlarınız ıcın ayrı ayrı tesekkur ederim. Köfteyi hazırlayıp, şekil verip, öylece atıyorsunuz buzluğa öyle mi? Şekil verince yapışır mı ki? Ooof çok cahilim buzluk konusunda
Konu sahibi ikidir soruluyor es geçiyorsunuz hamileyken oruç tutma olayını?
Et köfteden bahsediyorsunuz sanırım. Ben de hiç yapmadım buzluğa atılacak şekilde ama şekil verip aralarına buzdolabı poşedi konursa yapışmaz bence. Hazır köftelerde de aralarında naylon oluyor zaten yapışmasın diye. :)
Rica ederim. Yok ya zeki olmakla ne ilgisi var. Ay utandımcook zekı gordum sızıı, kesınlıkle haklısınız, gozumde canlandı su an hazırlarıda :)) cok cook sagol canım
Cunku kendimden biliyorum, yukselenimde burcumda aslan. Ve misafirin rahati bizde her seyden onde gelir.Sizde mi aslansiniz yoksa?Neden aslan
Aynen. Misafir geleceği zaman ikramlar hazır olsa bile acaba daha ne ekleyebilirim diye kafa yorarım sonrasında kahve yaparım meyve dondurma gelir ardından gibi plan yaparım bende ama konu sahibi her minik konuda konu açıyor bu aslan özelliği değilCunku kendimden biliyorum, yukselenimde burcumda aslan. Ve misafirin rahati bizde her seyden onde gelir.Sizde mi aslansiniz yoksa?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?