Nefes alamıyorum

oyaebrar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2011
53
0
46
Gaziantep
Bazan herşeyin üzerime geldiğini hissediyorum kendimi çok yalnız hissediyorum.hamileyim eşimde çok yoğun çalışıyor misafir bile alamıyorum onun yoğunluğundan ama elhamdülilah anlayışlı ve mutlu bir evliliğimiz var.devamlı kitap okuyup temizlik yapıyorum elişi bilmiyorum kendime farklı uğraş bulmak istiyorum ama olmuyo.yurt dışında olduğum için kurs imkanlarıda yok.evde birara ingilizce öğrenmeye çalıştım ama hoca olmadan olmaz diye onuda bıraktım.ne yapabilirim???lütfen yardım edin anlatınca çok basit gibi ama yaşayınca hayat duruyor ve nefes alamıyorum gibi geliyor............:44::26:

Merhaba. Aslında bu durum hamilelikten kaynaklanıyor. Bu sadece çocuğa olan özlem ve hevesten başka bir şey değil. Çocuğunuzun doğacağı güne odaklanırsanız işiniz doha kolay olur. Bir psikolog olarak önerim kendinize yeni bir şeyler bulmayı denemeyin. Çocuğunuzu bekleyin.

bebeğine hazırlıkları yaparken eğlenebilirsin bende el işi bilmem dümdüz bir battaniye örmüştüm yani o hadarını biliyodum :))) sonra malzeme alıp internetten bakarak bebek şekerleri hazırladım vs hem yapmak için malzeme ararken geziyor hemde evde sıkılmıyodum tavsiye ederim

Sağlıkla kucaklarsınız inşallah bebeğinizi.
Şimdi bebek gelene kadar iyice dinlenin. Sonrasında epey yorulacak hatta eşinize bile çok zaman ayıramayacaksınız.
Bebek size mutluluk getirecek. Ve bütün bu sıkıntılarınız sona erecek.

teşekkür ederim.

inşallah dediğiniz gibi olur.tşk.ederim

bence senin canın sıkılıyor
bir uğraş bul o zaman hiç bir sorunun kalmayacak

hem kim demiş inglizce hocasız öğrenilmez diye?

Son düzenleme:
Canim kac aylik hamilesin ve hangi ülkedesin? Avrupa'da isen yerinde olsam hergün bir trene atlar gezerdim. Ormanda yürüyüsler yapardim. Adim basi kapali havuzlar var. Hamileler icin cok iyi. Hem de ucuz. Yasadigin ulkenin dilini biliyor musun? Bilmiyorsan git kursa ogren. Evde niye tek ogrenmeye calisiyorsun. Kursta yeni insanlarla tanisirsin. Hicbiri olmazsa arada bir sabahlari cik disarda kahvalti yap. Tabi evdeki gibi olmaz ama bir sandvic biraz meyve. Üstüne biraz da yürüyüs yarim gun bitti bile. Ogleden sonra biraz kestir. Bebek magazalarini gez. Her gün sabahtan aksama evde kim olsa bogulur. Bebek dogduktan sonra bu gunleri ararsin inan. Bol bol uyu dinlen.

ahşap boyama yapabilirsin,inan terapi gibi inanılmaz rahatlatıcı bi uğraş.internette boyama tekniklerine ulaşabilirsin.yaşadığın yerd malzeme bulamazsan yine internetten temin edebilirsin.bi araştır bence.şimdiden kolay gelsin canım...

sLm tatLim ßende sorununun hamileliginden kaynaklandigini dusunuyorum ,
Incik , Boncuk Isleriyle Ugrasaßilirsin , ben oyle yapiyorum canim sikildiginda
yurtdisinda nerdesin ?

Kitap, film, alışveriş, elişi, arkadaş edinmek ...
Bunlar sizi güzelce oyalar aslında.
Ama, ben de herkese katılıyorum.
Hamilelikten kaynaklanıyor...
Oy oy kıyamam ben bebişe

7 aylik hamileyim.avrupada degilim ama onerileriniz guzeldi tesekkur ederim

canım bir sürü şey var yapabileceğin sana kalan denemek ve hangisinden zevk aldığını bulmak.

bir ara el işlerine sardım. bi elime tığ aldım bir de ip.... neler yaptım hayret ettim. çeyizimin yarısını o dönemimde kendi emeğimle yaptım. üstelik kendim uydurdum diye kimsede olmayan modeller üretttim. yaratıclığımı kullandım. o hırsla 35 havku danteli, 60 çift patik, 13 etamin seccade, bir büyük battaniye, 20 lif..... bir sürü şey yapmışım bir hırsla ama şimdi elime alasım gelmiyor. o bir dönemdi.

bir ara mitolojiye sardım bana hem de yemek yerken dahi araştırıyordum. yunan mitolojisi üzerine bir sürü gereksiz şey öğrendim. ne işime yarayacak demedim o ara hoşuma gidiyordu.

bir ara pc de mesleki bir programımı geliştirdim tesadüf ve merak ile bir program geliştirdim. ücret karşılığı değil ama mesleğimdeki akademisyenlere veri işlemde destek veriyordum o sayede.

bir ara blog yazdım. bir ara sözlük yazarlığı yaptım....

müzik için programlar indirdim. onlarla sevdiğim şarkıları kestim biçtim üstüne kendi sesimi ekledim....

bir ara türk dilinin ilk halindeki kelimelerin nasıl dğeiştiğine taktım. bugün ki kaç kelime göktürklerden kalma kaçı farsça... oturup kelimeleri araştırdım. koca koca kitaplar aldım.

bir ara paleontolojiye merak sardım. kitarplar aldım. üniversitelerin veri tabanından makalaler indirdim.

bazen oturup sudoku bazen geometri soruları çözerim...

bazen gezerim..

bazen netten günde 1000 tane ayakkabı modeli bakar kendime katalog yaparım :)

deli gibi yemek yaparım bazen bazen temizlik...

farmerama diye çiftlik oyunu var ona üye oldum :)

ispanyolca öğrenmeye çalıştım :)

takı yaptım incik boncuktan, ebru denedim, cam boyama, ahşap boyama yan füt aldım çalamadım. resim denedim berbattım. şarkı söyledim demo yaptım evde amatörce:) arkadaşlara zorla dinlettim:)

yapabileceğin çok şey var. hele bir de zamanın var. ne mutlu sana. bir sürü insanın hayalleri var ama zamanı yok. herşeyi dene hoşuna gideni yap.

öpüyorum seni de bebişini de....

merhaba, hamilelikte hormon düzeninin değişmesiyle psikolojik değişikliklerin, hassasiyetin arttığını biliyorum. Yakın bir arkadaşım da hamile ve bir dönem oturup her hadiseye sık sık ağlamaya, alıngan olmaya başlamış. şimdi Sık sık dua ettiğini, Kuran okuduğunu biliyorum. Siz de eğer biliyor ve müsait iseniz maneviyatınızı güçlendirerek hem kendinize hem şirin bebeğinize şifalara vesile olabilirsiniz...

sanki beni anlatmissiniz bende hamileyim,yurtdisindayim ve esim acayip yogun calisiyor.arkadaslar var ama kafa dengim yok.anliycaniz yalnizim bi bakima.Tek farkimiz var ing iyi ehliyetim ve arabam var okula gidip geliyorum dersler bakimindan cok yogunum.ama icimin neye slkldigini hala anlayamadim.aslinda bos vaktim yok bos vakitlerimde de kece incik boncuk taki falan yapiyorum arada hobi kurslarinada gittim.Sanirim hamilelikten dolayi bu haldeyiz.ingilizcenizde alt yapiniz varsa gelistiririrsiniz ben dugunu beklerken zaman gecsin diye gece gunduz calistim baya gelistirmistim.hic olmazsa kelime ezberlersiniz.dil cok cok onemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…