canım bir sürü şey var yapabileceğin sana kalan denemek ve hangisinden zevk aldığını bulmak.
bir ara el işlerine sardım. bi elime tığ aldım bir de ip.... neler yaptım hayret ettim. çeyizimin yarısını o dönemimde kendi emeğimle yaptım. üstelik kendim uydurdum diye kimsede olmayan modeller üretttim. yaratıclığımı kullandım. o hırsla 35 havku danteli, 60 çift patik, 13 etamin seccade, bir büyük battaniye, 20 lif..... bir sürü şey yapmışım bir hırsla ama şimdi elime alasım gelmiyor. o bir dönemdi.
bir ara mitolojiye sardım bana hem de yemek yerken dahi araştırıyordum. yunan mitolojisi üzerine bir sürü gereksiz şey öğrendim. ne işime yarayacak demedim o ara hoşuma gidiyordu.
bir ara pc de mesleki bir programımı geliştirdim tesadüf ve merak ile bir program geliştirdim. ücret karşılığı değil ama mesleğimdeki akademisyenlere veri işlemde destek veriyordum o sayede.
bir ara blog yazdım. bir ara sözlük yazarlığı yaptım....
müzik için programlar indirdim. onlarla sevdiğim şarkıları kestim biçtim üstüne kendi sesimi ekledim....
bir ara türk dilinin ilk halindeki kelimelerin nasıl dğeiştiğine taktım. bugün ki kaç kelime göktürklerden kalma kaçı farsça... oturup kelimeleri araştırdım. koca koca kitaplar aldım.
bir ara paleontolojiye merak sardım. kitarplar aldım. üniversitelerin veri tabanından makalaler indirdim.
bazen oturup sudoku bazen geometri soruları çözerim...
bazen gezerim..
bazen netten günde 1000 tane ayakkabı modeli bakar kendime katalog yaparım :)
deli gibi yemek yaparım bazen bazen temizlik...
farmerama diye çiftlik oyunu var ona üye oldum :)
ispanyolca öğrenmeye çalıştım :)
takı yaptım incik boncuktan, ebru denedim, cam boyama, ahşap boyama yan füt aldım çalamadım. resim denedim berbattım. şarkı söyledim demo yaptım evde amatörce:) arkadaşlara zorla dinlettim:)
yapabileceğin çok şey var. hele bir de zamanın var. ne mutlu sana. bir sürü insanın hayalleri var ama zamanı yok. herşeyi dene hoşuna gideni yap.
öpüyorum seni de bebişini de....