nefes aldırmıyor bu çocuk...

11 aylik bir bebek cogunlukla bahsettiginiz gibi davranir. iki cocuk buyuttum ikisi de aynen oyleydi. cok nadir daha sessiz yapili bebekler olabilir.
oncelikle bunun olagan bir surec oldugunu kabullenin. yemek yapma ve bunun gibi isleriniz icin ya uyudugu zamanlari secin ya da yardimci tutun. cunku hamilesiniz ve sizin de dinlenmeye ihtiyaciniz var. maddi olarak bunu da karsilayamazsanzi esiniz yardimci olmali. baska cozum yok.
yemek yeme konusunda mama sandalyesine oturtun ve bes dk yeyin. o kadarcik aglasa bile birsey olmaz.
en onemli olan sizin sakin ve mutlu olmaniz. mutlu anne mutlu bebek demek cunku.
durmayan bebek diye ona bakarsaniz, asla durmaz. once kabullenin ve sakinleyin

cocuklar boyle boyle buyuyor sakin olun. bu yaslardaki her cocuk ayni, bi donem eline geceni agzina sokar, bi donem firlatir atar, bi donem sinirli agresif olur. herkes ayni donemlerden geciyor, bunu kabul edin once.

hamilelik sizi yormus olabilir tabi ama yapisik yasamaniz cok normal suanda. yemekler yari yenir yari yenmez, duslar 3 dk dan fazla suremez, temizlik hep yarim kalir.

sonra gecer gider hepsi. gerilmeyin.cocuklarinizi da germeyin.

cocuklar boyle boyle buyuyor sakin olun. bu yaslardaki her cocuk ayni, bi donem eline geceni agzina sokar, bi donem firlatir atar, bi donem sinirli agresif olur. herkes ayni donemlerden geciyor, bunu kabul edin once.

hamilelik sizi yormus olabilir tabi ama yapisik yasamaniz cok normal suanda. yemekler yari yenir yari yenmez, duslar 3 dk dan fazla suremez, temizlik hep yarim kalir.

sonra gecer gider hepsi. gerilmeyin.cocuklarinizi da germeyin.
evet aynen,akşam bulaşığına 8 de başlayıp 12-1 de bitirdiğim çok oldu.

Benim oğlumda 17 aylık ve herzaman kucak istiyor evin içinde . Dışarda ise kucakmi asla .
Kucağımda yemek yapmayı öğrendim kendime çok zor zaman ayırıyorum. İyice şımardı benim sipa . :anne:Zaten benimle uyuyor yatakta bile inanin uykudan hicbirsey anlamıyorum.
Uyuduğunda da emzik olarak beni kullaniyor. Gel gelelim zaten büyüyecek varsın yanımda yatsın varsın uykusuz kalayım birdaha bu günler gelmez.
Siz hamile de olunca ondan daha bi zorlandiniz sanırım.
Size tafsiye olarak babasi gelince akşamdan diğer günün yemeğini yapın. Isinizide aksam yapin gündüz ise tüm gün çocukla zaman geçirin. Ben gece nerdeyse yarasa gibiyim ,uyku yok gibi gündüzde benim bidiğimlayim. Son zamanlarda böyle buldum yolunu.

Siz bu kadar agresif olduğunuz sürece o çocuk da huysuz olur

Yemek yedirmiyor Nasıl bir şey

Koyarsın sofrayı oturursun onu da oturtursun eline birşeyler verirsin vurur masaya sen de yersin

Arada az ağlar az oynar zaman geçer gider

Yok öyle olmuyor işte. Her bebek aynı değil..
Yürütece koyardım çay koyup kahvaltı falan hazırlayayım diye paçalarımdan çekerdi ağlayarak, yürüteçten sarkarak çıkmaya çalışırdı. Mecbur alırdım kucağıma tek elle bir şeyler hazırlardım..
Yer sofrasını koyup yiyeyim derdim yanımda otursun diye sofraya tırmanırdı önümde ne varsa kaçırmaya başlardım yediğimden de bir şey anlamazdım.
Öyle öyle her şeyi uyuyunca yapmaya başladım ki daha az stres yaşayayım diye.. Tabi o da kesintisiz uzun uyursa. Şimdi de tezgahla arama giriyor bağırarak itiyor onunla oynayayım diye :)

Şimdi de tepelerden alamıyorum artık. Tuvalete giremiyorum.. 11 kilo verdim peşinde dolaşmaktan :)

Çocuk tam hareketlilik zamanı karnızıa vurdurmayın yeter.
Çocugunuzun yapısını en iyi siz tanırsınız.
Nelerden hoşlanır nelerden hoşlanmaz bilemezyiz.
Eşinizin daha fazla destek olması gerekli durumunuzdan dolayı

Arkadaşlar merhaba,
7 aylık hamileyim. 11 aylıkta bir bebeğim var.. asla kucağımdan inmiyor ev işi yapmıyorum. Ama yemek yapmak, yemek yemek hatta lavoboya gitmek zorundayım asla bırakmıyor. Oyuncaklarla beş dk oynuyor sıkılıyor, tv çizgi film açıyorum iki dk izliyor inanın bunaldım depresyona girdim Allah aşkına ne yapacağım ben? Bu yollardan geçmiş tecrübeli annelerden bu süreci daha kolay nasıl geçirebilirim tavsiye bekliyorum
İkinci çocuk çok yanlış bir zamanda gelmiş ama hakkınızda hayırlısı olsun diyelim.
Öncelikle bazı bebekler annelerine çok yapışık yaşıyorlar.
Kardeşimin çocugu da öyle.
Kadın az lavobaya gitse kıyamet kopuyor evde.
Suan için o bu durumu sevdigi bir şeye ilgisini çektirerek aşmaya çalışıyor ama maalesef küçük oldugu için bunu idrak edemiyor ve haliyle eziyet oluyor.
İsterseniz bir yardımcı kadın tutun maddi durumunuz el veriyorsa.
Hamilelik, hormonlar ve zor bir bebekle baya yıpranmışsınız

Ben bu söylediklerinizi yapmadım mı zannedıyosunuz? Eline verdiğim gibi atıyor fırlatıyor zannedıyosunuz ki her çocuk aynı

Yo aksine siz tek zor olanın sizin çocuğunuz olduğunu sanıyorsunuz

Zaten atacak ben de önerimde masaya vursun dedim yani atacak al diye ağlayacak vs vs

Sen de o arada iki kaşık yemeği ağzına koyup çiğneyeceksin

biz de geçtik bu yollardan ama bu kadar agresif değildik,
ne yazmışlarla terslemişsiniz,
bu negatif enerjiniz çocuğa da geçiyorsa ondan huysuzdur,
sakinleşmeye çalışın birlikte yoga yapın, klasik müzik falan dinleyin.
bir de size yardımcı olmak için 30 sn bile olsa zaman ayırmış insanları terslemeyin :)

Yok öyle olmuyor işte. Her bebek aynı değil..
Yürütece koyardım çay koyup kahvaltı falan hazırlayayım diye paçalarımdan çekerdi ağlayarak, yürüteçten sarkarak çıkmaya çalışırdı. Mecbur alırdım kucağıma tek elle bir şeyler hazırlardım..
Yer sofrasını koyup yiyeyim derdim yanımda otursun diye sofraya tırmanırdı önümde ne varsa kaçırmaya başlardım yediğimden de bir şey anlamazdım.
Öyle öyle her şeyi uyuyunca yapmaya başladım ki daha az stres yaşayayım diye.. Tabi o da kesintisiz uzun uyursa. Şimdi de tezgahla arama giriyor bağırarak itiyor onunla oynayayım diye :)

Şimdi de tepelerden alamıyorum artık. Tuvalete giremiyorum.. 11 kilo verdim peşinde dolaşmaktan :)

Ama hiç mana sandalyesi yazmamışsınız mesela

6 aylık mama sandalyesine alıştırınca orada oturup o alanı dağıtırdı

Bu arada herkes bir tuvalete gidemiyorum yazmış mesela size değil tüm böyle yazanlara söyleyeyim ben giderdim o da gelirdi

Bebek bu o da gelsin yanınızda

Yemek yaparken de o Çekmece dökerdi ben yemek yapardım ya da otururduk masaya ben doğrardım onunla da konuşurdum vs vs

Yani çocuğu her ana dahil etmek lazım

Ağlar mı ağlar tabii biraz da ağlasın zaten ağlamayan modeli daha bulunmadı bunların

Sağlıkla büyütün

Öncelikle kolay gelsin.. Ben de bir bıcırık var 6 aylık.. İnanın işten gelip annemden alıyor, hiç durmadan güne devam ediyorum.. Zor oluyor anlıyorum sizi..eşim de destek oluyor işten gelince, başka türlü daha zor olurdu gerçekten.. Bir de hamilesiniz ondan dolayı daha da yoruluyorsunuz.. Allah bağışlasın. sağlık sıhhat nasip etsin..

İş yapmadığımı belirttim zaten! Yemek yapmak zorundayım hatta yemek yemek zorundayım cocuk ona dahi bırakmıyor diyorum. İkinci isteyerek olan bir hamilelik değildi akıl işi olmadıgını bende biliyorum aldırsamıydım?

derin bir park yatak alın oyuncaklarını verin koyun oraya ağlamasına çok kulak asmadan kısa kısa işlerinizi görün. bıraktığınızda konuşun 5 dk sonra geleceğim diye 5 dk da bir gidin yanına sonra bu süreyi uzatın yavaş yavaş böylece kendi kendine oynamayı da öğrenir. ama her seferinde ne zaman döneceğinizi belirtin ve o zaman dönün muhakkak. bu iyi bir yöntemdir tarafımdan denenmiştir.

Verdiğiniz asabi yorumlara bakılırsa gerçekten iyi değilsiniz, ben çocuğunuzla da bu sebepten iletişiminizin iyi olduğunu düşünmüyorum belki huzursuzluğunuz ona yansıyordur.
Sizi yargılamak gibi bir niyetim yok o amaçla yorum yazmıyorum ama şu içinde bulunduğunuz durum için bence en uygunu ya annenizi çağırın ya da yanınızda kalabilecek kız kardeşiniz kuzeniniz falan varsa onları davet edin. Yalnızlıktan da böyle olmanız çok büyük ihtimal

Çok zor oluyor iki çocuk çok iyi anlıyorum..sürekli dua okuyun belki iyi gelir çocuğa, yok mu anne, kv falan yardım isteyin.

Güvenilir bi komşu da olabilir 30 dk bırakır arada yemek yersiniz.

Bebekler için şarkılı Videolar var arada açın izler belki günlük 1 saati geçmeyecek şekilde bi süre dinlenirsiniz belki.

Aklıma pek bişe gelmiyor bizde de durumlar çok farklı değil.

Arkadaşlar merhaba,
7 aylık hamileyim. 11 aylıkta bir bebeğim var.. asla kucağımdan inmiyor ev işi yapmıyorum. Ama yemek yapmak, yemek yemek hatta lavoboya gitmek zorundayım asla bırakmıyor. Oyuncaklarla beş dk oynuyor sıkılıyor, tv çizgi film açıyorum iki dk izliyor inanın bunaldım depresyona girdim Allah aşkına ne yapacağım ben? Bu yollardan geçmiş tecrübeli annelerden bu süreci daha kolay nasıl geçirebilirim tavsiye bekliyorum
Benim oglumda oyle 16 aylık oldu hala ayni yapacak bisey yok sizden baska kimsesi yok.Esime bak diye veriyorum bakiyo sağolsun markete falan cikiyorum biraz dolaniyorum ama aklim hep evde kaliyor
Kimse sizin gibi bakisindan ne istedigini anlamaz biz anliyoruz onları.Omlar bise muhtaç kabullenmek işe yariyor sizde oldugu gibi kabullenin.:anne::anneadayı:

Medya ile 2 dakika da olsa bulusturmayin ilk olarak bunu belirteyim. 10-14 ay arasi cok zordu kizimda da. Yurumek istedi, korktu. Kucak istedi, oynamak istedi. Yemek yemek istedi, disi cikti yiyemedi. Hep bi sorun vardi.

Maddi durumumuz varsa aktivite kutulari satiyorlar, onlardan 1 tanr alip deneyin. Bebek kitaplari var. Yine imkaniniz varsa onlari alin, ozelden isimlerini yollayabilirim.

Yakinlarda park varsa mutlaka kumla oynatin 1-2 saat. Yoksa pirinc, mercimek gibi seylerden 1-2 kilo alin buyuk bir kaba dokun. Kepce, bardak, kase turu seyler verin, gozetiminizde oynasin.

Tam dogum zamaninizda ya yeni yurumus ya da yurumeye yaklasmis olacak. Yurudukten sonra daha rahat olacaksiniz. Sabirli olun. Allah saglikla kucaginiza almayi nasip eder bebeginizi insallah.

Ama hiç mana sandalyesi yazmamışsınız mesela

6 aylık mama sandalyesine alıştırınca orada oturup o alanı dağıtırdı

Bu arada herkes bir tuvalete gidemiyorum yazmış mesela size değil tüm böyle yazanlara söyleyeyim ben giderdim o da gelirdi

Bebek bu o da gelsin yanınızda

Yemek yaparken de o Çekmece dökerdi ben yemek yapardım ya da otururduk masaya ben doğrardım onunla da konuşurdum vs vs

Yani çocuğu her ana dahil etmek lazım

Ağlar mı ağlar tabii biraz da ağlasın zaten ağlamayan modeli daha bulunmadı bunların

Sağlıkla büyütün

O zaten kendi kendini dahil ediyordu benim yapmama gerek yoktu ki :)
İsterdim ki yürümediği zaman otursun veya yürüteçte dursun elindekiyle oynasın ben bir taraftan konuşayım öyle öyle yemek yapayım. Yok ne mümkün 5 dakika sonra kavga kıyamet al beni diye bağırmalar. Şarkı söyler oynardım karşısında soğanı kavurabileyim diye..

Mama sandalyesini de hiç sevmedi mesela. Hala oturmaz biz yerken. Eline kemirsin diye meyve falan verirdim ondan sıkılınca direnirdi inmek için. Yani ben de çok şey tecrübe ettim bebeğimi tanıyana kadar.
Siz her bebek birmiş gibi konu sahibine "nasıl yemek yiyemiyorum oturt yanına" yazınca yazma gereği duydum her bebek bir değil diyerek..
Amin cümlemizin çocuğu sağlıkla büyüsün..

Benim oglumda oyle 16 aylık oldu hala ayni yapacak bisey yok sizden baska kimsesi yok.Esime bak diye veriyorum bakiyo sağolsun markete falan cikiyorum biraz dolaniyorum ama aklim hep evde kaliyor
Kimse sizin gibi bakisindan ne istedigini anlamaz biz anliyoruz onları.Omlar bise muhtaç kabullenmek işe yariyor sizde oldugu gibi kabullenin.:anne::anneadayı:

Back
X