nefes aldırmıyor bu çocuk...

8 aylık kızım var aynen yapışık geziyoruz. Yemeği bile hızlıca yiyorum artik banyo desen anca uyursa.Çoğu bebek aynı çocuk değil bebek hala. Ve en kızdığım nokta hamile kalan annelerin henüz doğmamış bebeğine daha düşkün olması çok görüyorum ve üzülüyorum gerçekten.

Yaptıkları çok normal. Sizin yapacağınız en önemli şey sinirlerinizi aldırmış gibi davranmaniz. Çünkü stres anne karnındaki bebeği de etkiler disardaki minigi de. Annelerden yardım isteyin. Maddi durumunuz uygunsa yardımcı alın. Allah kolaylıklar versin..

mer
Arkadaşlar merhaba,
7 aylık hamileyim. 11 aylıkta bir bebeğim var.. asla kucağımdan inmiyor ev işi yapmıyorum. Ama yemek yapmak, yemek yemek hatta lavoboya gitmek zorundayım asla bırakmıyor. Oyuncaklarla beş dk oynuyor sıkılıyor, tv çizgi film açıyorum iki dk izliyor inanın bunaldım depresyona girdim Allah aşkına ne yapacağım ben? Bu yollardan geçmiş tecrübeli annelerden bu süreci daha kolay nasıl geçirebilirim tavsiye bekliyorum
merhaba;bebeğiniz ayrılık kaygısı dönemini tam anlamıyla atlatamamış. size oyun gibi bir şey önereceğim.genelde nerde duruyorsa orada yanındayken bir bahane uydurun.yemeğe bakmaya gidiyorum vs. ve telefonunuza alarm kurun 1 dk sonrasına ve ona da söyleyin.bu çaldığında ben geleceğim.müziği de tanıtın.tam çaldığında orada olun ve bunu her defasınnda süreyi uzatarak tekrarlayın bu ona sizin gitseniz bile tekrar geri geleceğinizi öğretmiş olur.ve zamanla bu problemi aşacak insallah.umarım yardımcı olmuşumdur Allah hayırlı etsin mutlu doğumlar.daha fazla yardımcı olmamı isterseniz sorabilirsiniz :)

Arkadaşlar merhaba,
7 aylık hamileyim. 11 aylıkta bir bebeğim var.. asla kucağımdan inmiyor ev işi yapmıyorum. Ama yemek yapmak, yemek yemek hatta lavoboya gitmek zorundayım asla bırakmıyor. Oyuncaklarla beş dk oynuyor sıkılıyor, tv çizgi film açıyorum iki dk izliyor inanın bunaldım depresyona girdim Allah aşkına ne yapacağım ben? Bu yollardan geçmiş tecrübeli annelerden bu süreci daha kolay nasıl geçirebilirim tavsiye bekliyorum
şartlarınız el veriyorsa en iyisi bence yardımcı tutmanız

15 aylik benimki de hala koala gibi dolasiriz. Benim bi ara baya duzelmisti belli saatlerde parka gidiyorduk orda egleniyordu enerjisini atiyordu mutlu mesut eve geliyorduk. Bu ara yine yapışti yine park saati yapmam gerekiyor sanirim

Tamam da neden bu kadar sert cevaplar veriyorsunuz anlamadım..

11 aylik bebegim bu durum normal.ama tv acmiyorum oyalansin diye.oyuncaklarinin bir kismini kaldiriyorum sikilinca baska oyuncak veriyorum birlikte oynuyoruz.banyo allahtan odasinin karsisinda besigine koyup karsidan bakisiyoruz gordugu halde bile yanima gelmek istiyor.suan yasadiklarimi hamileyken yasamak eminim cok zordur birazda siniriniz bozulmus anlasilan.ailenizden birini yaniniza cagirin. Yani cocugunuza sakin kizmayin cunku o normal bir bebek.

Hepinize çok teşekkür ederim. Bir arkadaş ertesi günün yemeğini akşamdan yapmamı söylemiş.. inanın bu hiç aklıma gelmemişti ve bundan sonra böyle yapacağım.. agresif olduğumu düşününler, ben tüp bebekle anne oldum. Şükür etmediğimi söyleyen, ikinci bebeğimi yapmaya nasıl vakit bulduğumu ve ikinci bebeğimi yaptıgım için beni hor görenleredir benim agresifliğim.. benim ne kadar şükür ettiğimi ne kadar şanslı hissettiğimi bilemezler.. benim amacım tecrübeli annelerin bu durumu bu süreci bebeğini ve kendini yıpratmadan nasıl daha mutlu aşabildikleri tavsiyeleri idi.. zaten hamileyim ve bebeğimle zor günler geçiriyorum.. keşke yargılamak yerine bu durumdaki bir anneye daha kırmadan cvp verselerdi.. tavsiye veren beni anlayan bütün annelere sevgiler :KK200:

ikiz büyütmus bi insan olarak söylüyorum, wc banyo büyük lükstür
eşle kahve içmek. .
yemek yemek... bunlar cidden lükstür
ama anladığım ve öğrendiğim şu varkı geçmeyen gün yok arkadaşım, bi bakmışsın bunlarda geçer ikinci doğduğunda zor olacak ama bebek 6 aylık olana kadar büyük tv ,video vs izleyecek

yemeğini 1 gün önceden yap
yapacağın yemeği planla önceden

kuru fasulye, nohut isla dipfrize at
ispabak, pırasa bunları bile çiğden doğrayıp atabilirsin

vakit olunca börek sar ,hatta imkan varsa bi dondurucu al,çok işini görecektir

çorbayı çok yap ,sıcak sıcak kavanozlanmayi aktar kapağını kapat konserve gibi olur, diğer hafta açarsın yersiniz
yemekleri bile kavanozlayabilirsin

köfte filan yap at dondurucuya pratik olur.

büyüdükçe rahatlayacaksin ve yaşları yakın olduğu için çok güzel iletişimleri olacak ,bu günleri unutacaksın
.sabahlara kadar uyumadığım günler oldu,ağladım zorlandım ama hepsi geçti bitti

allah yardımcınız olsun.

Arkadaşlar merhaba,
Canım hamileliğinden dolayı zor geliyor sana , yoksa her çocuğun normal hali bu . Her sıkıntısında geçecek diye bak , diğer evladın da geldiğinde başta biraz zor olacak belki ama sonu rahmet olacak , beraber büyüyecekler . Birbirlerine arkadaş olacaklar . Çok mutlu güzel bir hayatınız olacak

Biraz relax olsana ya bune insanlara dövücek gibi cevaplar. Hazmedemiyosan konu açma:KK14:
Benim amacım bu yollardan geçmiş annelerden bebeğimle daha mutlu nasıl oluruz diye tavsiye almaktı.. hayatı boyunca hiç kitap okumamış insanlardan, vay ikinciyi nasıl yapmaya zaman buldun, şükür müsün, ikinciyi yapmasaydın vs gibi yorumlar almak değil anlatabiliyor muyum? Bana bu şekilde konuşan insanları reelde yakalasam emin ol döverim zaten had bilinsin birazcık ben ne yapabilirim diye soruyorum ikinciyi yaptım iyi mi etmişim diye değil.. başkalarının hayatlarını kınayacagınıza açında iki kitap okuyun gelişin !

Ben 25 kilo verdim :KK45:elim ayagim titriyor bazen kosturmaktan...

Benim de başım dönüyor oradan oraya çekirge gibi atlarken :confused:
Varsa ver tabi daha iyi. Ben 25 kilo versem yok olurum. Ama 5 kilo daha vereydim iyiydi.. :p

Böyle hareketli çocuklarla 2. Nasil yapiyorsunuz? deli cesareti falan mı geliyor?
Kolay gelsin

Benim amacım bu yollardan geçmiş annelerden bebeğimle daha mutlu nasıl oluruz diye tavsiye almaktı.. hayatı boyunca hiç kitap okumamış insanlardan, vay ikinciyi nasıl yapmaya zaman buldun, şükür müsün, ikinciyi yapmasaydın vs gibi yorumlar almak değil anlatabiliyor muyum? Bana bu şekilde konuşan insanları reelde yakalasam emin ol döverim zaten had bilinsin birazcık ben ne yapabilirim diye soruyorum ikinciyi yaptım iyi mi etmişim diye değil.. başkalarının hayatlarını kınayacagınıza açında iki kitap okuyun gelişin !

İyi de insanlar ne bilsin sizin ikinciye kazayla hamile kaldığınızı. İlkinden dert yanınca o zaman ikinci neden diye soruyorlar doğal olarak. Çünkü buradaki üyeler de biliyor tek çocuğa bile ne kadar zor bakıldığını. Planlı değildi aldırmaya kıyamadım der geçersiniz.

Ayrıca insanların kitap okuyup okumadığını da bilemezsiniz. Yargılamayın derken siz önyargı ile yaklaşıyorsunuz. Sayalım mı şimdiye kadar neler okuduğumuzu?
Kitap okumak bir meziyet değildir. Kişi kendi için yapar başkası için değil. "Dur az kitap okuyayım da şu kişilere cevap vereyim" diye bir şey mi var?

Reel hayatta da burada yansıttığınız gibi gergin karakterli biriyseniz işiniz çok zor.
Pardon düzeltiyorum bebeklerinizin işi çok zor. Allah yardımcıları olsun..

26 aylık kızım halen Kucakta yemek pişiriyor, tuvalete gidiyorum ve uyuturken de evin dört bir yanında kucağımda tur atıyorum . elim kolum kopuyor.. Müthiş bir bel ağrısı bir de... Ev desen kalk gidelim...her dakika ağlar bi dediğini iki etmeme rağmen.. Gece üç dört kez uyanır... ne kaynana ne eş ne anne ne komşu... Kimseden yardım almıyorum. Oturup bende çok ağladım. İkinciyi yapmamak için eşimi yataktan kovmuşluğum çok yani işin şakası Rabbim elinize sağlıkla almayı nasip etsin siz belki arkadaşını dünyaya getiriyorsunuz. Ve bir süre sonra rahatlarsın. Ama sabır gerek. Evhamlanmayın ve çocuğunuzla ilgilenin iş güç yemek o uyurken ne yaparsanız artık. Gelen olsa haliniz belli yardım etsin gelen yani..

Yardim eden bir kisi yok mu size? Hamileyken bile destege ihtiyaci varken insanin iki cocukla birinden destek isteyebilirsiniz.

İyi de insanlar ne bilsin sizin ikinciye kazayla hamile kaldığınızı. İlkinden dert yanınca o zaman ikinci neden diye soruyorlar doğal olarak. Çünkü buradaki üyeler de biliyor tek çocuğa bile ne kadar zor bakıldığını. Planlı değildi aldırmaya kıyamadım der geçersiniz.

Ayrıca insanların kitap okuyup okumadığını da bilemezsiniz. Yargılamayın derken siz önyargı ile yaklaşıyorsunuz. Sayalım mı şimdiye kadar neler okuduğumuzu?
Kitap okumak bir meziyet değildir. Kişi kendi için yapar başkası için değil. "Dur az kitap okuyayım da şu kişilere cevap vereyim" diye bir şey mi var?

Reel hayatta da burada yansıttığınız gibi gergin karakterli biriyseniz işiniz çok zor.
Pardon düzeltiyorum bebeklerinizin işi çok zor. Allah yardımcıları olsun..
Ne diyorum biliyo musun? Ben ikinci bebeğimi yaptım iyi mi etmişim demiyorum. Bebeğim kucağımdan inmiyor, bu durumu nasıl daha kolay geçirebiliriz diyorum. Bana kalkıpta oooo ikinci bebeği neden yaptın ikinciyi yapmaya nasıl vakit buldun şükretsene bebeklerin olmuş bu ne be???? Bana diyeceksin ki bizde bu yoldan geçtik yemeği akşamdan pişiridk duşumuza şu vakit girdik!! Benim doğmamış ikinci bebeğim hakkında yorum yapmak kimsenin haddine değil! Normalde sakin biriyim ama böyle gerizekalı yorumlar okuyunca sinirleniyorum. Cahil cahil konusanlara sinirleniyorum. Tavsiye veren aklı başında insanlarla ne güzel yorumlaşmışız bi okusana. Sonrada işine bak

Böyle hareketli çocuklarla 2. Nasil yapiyorsunuz? deli cesareti falan mı geliyor?
Kolay gelsin
Sanane sananeeeee işine bak haddini bil sana mı sorucam ikinci çocuğumu soruma verebilcek cvp varsa yaz yoksa bak işine sonra niye agresifsin. Sizin gibi insanlarla tanışık olmadığım için çok şanslıyım etrafımda sizin gibi hadsizler olmadığı için! İki gündür insanı sinir ettiniz sen kendi doğrularına bak

Yardim eden bir kisi yok mu size? Hamileyken bile destege ihtiyaci varken insanin iki cocukla birinden destek isteyebilirsiniz.
bi yardımcımız var ev işlerimi ütülerimi vs yapıyor. Yemek yapmıyor ama onuda ben halledebilirim diye düşünmüştüm ama mümkün değil tuvalete bile girince çığlıklar kopuyor

Sanane sananeeeee işine bak haddini bil sana mı sorucam ikinci çocuğumu soruma verebilcek cvp varsa yaz yoksa bak işine sonra niye agresifsin. Sizin gibi insanlarla tanışık olmadığım için çok şanslıyım etrafımda sizin gibi hadsizler olmadığı için! İki gündür insanı sinir ettiniz sen kendi doğrularına bak
Boşver cnm hamilelik psikolojisi ve çocuklu kadın psikolojisi ni çok iyi anlıyorum senin ikisi bir araya gelmiş çok zor valla Allah sabır versin çocukla birlikte oturum agladigim zamanlar i iyi bilirim ama bu günler hepsi geciyo cnm güzel bir anı olarak kaliyo emin ol şu an benim üçüncü 9 yıl aradan sonra mesela diğer ikisini unuttm nasıl buyuttugumu cesaretini topladım . Baya zaman aldı neyse çocuk her pesinize gelmek isteyince alma kucağına bı lavobaya çıkacak kadar aglasa hiç birşey olmaz yada evi topluyor kadar alışkanlık yapiyolr çok zekiler emin ol bir alma iki alma bak nasıl birşeyler le meskul oluyo şimdidn ona bir düzen kurki bebeğin olduğunda zorlanma

Back
X