nefes aldırmıyor bu çocuk...

Neden herkese “neden çocuk neden ikinci çocuk” diye saldırıyoruz. Hamile olmasa ve bu soruyu sorsa (herkes hamile olmasa da başa çıkarmayabiliyor) ne tavsiye verebiliriz onu söyleyelim.

Neyse konu sahibi, yemeği yer sofrasına kur. Tam kucağının dibine yanında kıyına oyuncakları yığ. Birde ona yemek kasesi yap renkli çatal kaşıklar falan.
Ya yer ya oynar yada sürünür gezer, o şaşkınlıkla siz yersiniz mızmızlanana kadar. Ve zamanla sofrada yeri olduğunu anlar uyum sağlar.

Kolay gelsin.

O zaten kendi kendini dahil ediyordu benim yapmama gerek yoktu ki :)
İsterdim ki yürümediği zaman otursun veya yürüteçte dursun elindekiyle oynasın ben bir taraftan konuşayım öyle öyle yemek yapayım. Yok ne mümkün 5 dakika sonra kavga kıyamet al beni diye bağırmalar. Şarkı söyler oynardım karşısında soğanı kavurabileyim diye..

Mama sandalyesini de hiç sevmedi mesela. Hala oturmaz biz yerken. Eline kemirsin diye meyve falan verirdim ondan sıkılınca direnirdi inmek için. Yani ben de çok şey tecrübe ettim bebeğimi tanıyana kadar.
Siz her bebek birmiş gibi konu sahibine "nasıl yemek yiyemiyorum oturt yanına" yazınca yazma gereği duydum her bebek bir değil diyerek..
Amin cümlemizin çocuğu sağlıkla büyüsün..

Ama oturmuyorsa gezinsin gezinmiyorsa ağlasın

Oturunca iki lokma atarsın ağzına

Yani Prenses yemekleri yok ki çocuklu hayatta

Zaten küçükler dur deyince durmazlar kal deyince kalmazlar

Yemek denilen şey maksimum 10 dakikada yenilir tuvalet de 3 dakika

O kadar süre de çocuk annesi tanında iken oyalanabilecek çağa gelmiş

Kırklı Bebek'le daha zor olacağı kesin ama

Ama oturmuyorsa gezinsin gezinmiyorsa ağlasın

Oturunca iki lokma atarsın ağzına

Yani Prenses yemekleri yok ki çocuklu hayatta

Zaten küçükler dur deyince durmazlar kal deyince kalmazlar

Yemek denilen şey maksimum 10 dakikada yenilir tuvalet de 3 dakika

O kadar süre de çocuk annesi tanında iken oyalanabilecek çağa gelmiş

Kırklı Bebek'le daha zor olacağı kesin ama

Oho o 10 ve 3 dakikade neler olur neler :KK70: Diyorum ya 11 kilo verdim rejimsiz.. :21:

2 bebekle düşünemiyorum zaten kabus gibi. Allah yardımcısı olsun nerede varsa..

Hamilesiniz su an size pek mumkun olmaz ama ikinci cocukla daha cok zorlanacaksiniz
Ergobaby gibi guzel bi anakucagi alin ikinci cocuk icin.
18 aylik gibi kendi kendine oyuncaklarla oynamaya video izlemeye falan ilgileniyorlar.
Ha gayret.
Allah kolaylik versin.

Hepinize çok teşekkür ederim. Bir arkadaş ertesi günün yemeğini akşamdan yapmamı söylemiş.. inanın bu hiç aklıma gelmemişti ve bundan sonra böyle yapacağım.. agresif olduğumu düşününler, ben tüp bebekle anne oldum. Şükür etmediğimi söyleyen, ikinci bebeğimi yapmaya nasıl vakit bulduğumu ve ikinci bebeğimi yaptıgım için beni hor görenleredir benim agresifliğim.. benim ne kadar şükür ettiğimi ne kadar şanslı hissettiğimi bilemezler.. benim amacım tecrübeli annelerin bu durumu bu süreci bebeğini ve kendini yıpratmadan nasıl daha mutlu aşabildikleri tavsiyeleri idi.. zaten hamileyim ve bebeğimle zor günler geçiriyorum.. keşke yargılamak yerine bu durumdaki bir anneye daha kırmadan cvp verselerdi.. tavsiye veren beni anlayan bütün annelere sevgiler :KK200:

Neden herkese “neden çocuk neden ikinci çocuk” diye saldırıyoruz. Hamile olmasa ve bu soruyu sorsa (herkes hamile olmasa da başa çıkarmayabiliyor) ne tavsiye verebiliriz onu söyleyelim.

Neyse konu sahibi, yemeği yer sofrasına kur. Tam kucağının dibine yanında kıyına oyuncakları yığ. Birde ona yemek kasesi yap renkli çatal kaşıklar falan.
Ya yer ya oynar yada sürünür gezer, o şaşkınlıkla siz yersiniz mızmızlanana kadar. Ve zamanla sofrada yeri olduğunu anlar uyum sağlar.

Kolay gelsin.
cunku daha ilk bebegi cok kucuk ve daha ilk bebeginde bu kadar zorlaniyorken kisacik arayla iki bebege bakmasi gerektiginde ne yapacak? Cok zorlanacagi belli maalesef. Bu sebepten oyle soylemistir uyeler.

Asıl anneye yapışma dönemi 2 yaş sendromu sırasında oluyor. Şimdi çok küçük size ihtiyacı var çocuğun. Geçecek elbet ama yıpratıyor.3 yaşda rahatlıyor insan çişini öğreniyor uykusunu uyuyor konuşup derdini anlatıyor falan. Sabır

Hepinize çok teşekkür ederim. Bir arkadaş ertesi günün yemeğini akşamdan yapmamı söylemiş.. inanın bu hiç aklıma gelmemişti ve bundan sonra böyle yapacağım.. agresif olduğumu düşününler, ben tüp bebekle anne oldum. Şükür etmediğimi söyleyen, ikinci bebeğimi yapmaya nasıl vakit bulduğumu ve ikinci bebeğimi yaptıgım için beni hor görenleredir benim agresifliğim.. benim ne kadar şükür ettiğimi ne kadar şanslı hissettiğimi bilemezler.. benim amacım tecrübeli annelerin bu durumu bu süreci bebeğini ve kendini yıpratmadan nasıl daha mutlu aşabildikleri tavsiyeleri idi.. zaten hamileyim ve bebeğimle zor günler geçiriyorum.. keşke yargılamak yerine bu durumdaki bir anneye daha kırmadan cvp verselerdi.. tavsiye veren beni anlayan bütün annelere sevgiler :KK200:
Sizin kadar ben de sinir oluyorum olmus cocuk icin neden ikinci cocuk diye ahkam kesenlere, cocugu nasil yaptiginizi sorgulayanlara.
Ondan sonra konu sahibi agresif.
Gel de agresif olma :)

Kendini ifade edemediği için anneye yapışıyor canım çok normal bu. Sen onun herseyisin :) yatarak, dinlenerek oynayabileceginiz oyunlar bulun size iyice doysun. Şurada 2 ay sonra zaten ister istemez çok fazla ilgilenemeyeceksiniz. Tuvalete girince de varsın 5 dakika ağlasın ağlamaktan ölmez. Sen duymazdan gel. Anakucagina veya bebek arabasına oturuyorsa o şekilde yanına da alabilirsin tuvalette. Arkası dönük sekilde eline oyuncak verirsin durur inşallah. Yemeği eşin gelince yaparsın ya da dışardan söylersin. Temizliğe filan haftada bir kadın alırsın durumun varsa. Bir şekilde hallolur inşallah canım. Düzenini bir oturtsan sen de kendini daha iyi hissedersin.

Valla 18 aylık oğlum var durmuyor yerinde ki normali bu bence hamile kalsam delirirdim herhalde bende bebeğim 40 günlükken spiral taktırdım çünkü işi kazaya bırakmak istemedim çünkü çocuk zaten küçük bir de tekrar hamilelik yazık diğer çocuğa yani çocuğunuz normal size hamilelikle zor geliyor

Ama hiç mana sandalyesi yazmamışsınız mesela

6 aylık mama sandalyesine alıştırınca orada oturup o alanı dağıtırdı

Bu arada herkes bir tuvalete gidemiyorum yazmış mesela size değil tüm böyle yazanlara söyleyeyim ben giderdim o da gelirdi

Bebek bu o da gelsin yanınızda

Yemek yaparken de o Çekmece dökerdi ben yemek yapardım ya da otururduk masaya ben doğrardım onunla da konuşurdum vs vs

Yani çocuğu her ana dahil etmek lazım

Ağlar mı ağlar tabii biraz da ağlasın zaten ağlamayan modeli daha bulunmadı bunların

Sağlıkla büyütün
ayni fikirdeyim
ozellikle tuvalet konusunda
iki cocugumla da yapisik yasadim tuvalete ana kucagini goturur oturdum , bebeginizin en cok size ihtiyaci oldugu donemde hamile kalmissiniz
anliyorum cok zor ve cok yorucu ama bu onun sucu degil , o daha kucak bebesi , biraz sakin olun , maddi durumunuz el veriyorsa yardimci tutun , bu sinirle hem karninizdakini hem kucaginizdakini cok olumsuz etkiliyorsunuz

İlk çocugum normal olup olmadıgını bilemicem! Normal ise anneler nasıl başa çıkmış bu durumlarda ne yapmıs tavsiye almak için yazdım zaten
Gerçekten çok zor hamileyken bebek büyütmek.
2. Çocuk olunca diğerine abla-abi muamelesi yapılıyor ve dahası küçücük bebek göze büyümş görünüyor.
(Benim yaptığım yanlışları yapmamanız adına yazıyorum)
Herşeyden önce onun bebek olduğnu unutmayın kucağnzda taşımayın ama oturduğu zmn yanında olun tek bırakmayın oyuncaklarıyla vs.. aktivite yaptrn. Her fırsatta babasyla bi yere gönderin alışveriş market park gibi.. (kafa dinlersinz)
sürekli çizgifilm izlesin otursn tek başına derseniz çocuğunuz sağlıklıysa bile zamanla otizm edersinz.
En önemlisi İkiz gibi büyütün sakın sen ablasın abisin gibi küçück bebeğe yük bindirmeyin ..
Tuvalet yemek konusunda bşe demicem bunlar herkesin sorunu..

Ben bu söylediklerinizi yapmadım mı zannedıyosunuz? Eline verdiğim gibi atıyor fırlatıyor zannedıyosunuz ki her çocuk aynı
15 aylik olani bende mevcut....cok iyi anliyorum cunku bazen agliyorum...yemek dus uyku hepsi luks benim icin....ikinci bebek hayirli olsun hayirli dogumlar...zor biliyorum ama gececek hepsi sakin olun

Benimde 17 aylık kralım var. Bensiz birsey yapamaz bende onsuz. Hep gözümün önünde olsun istiyorum.
2 bebekle ilgilenmek sinirlerinizi yıpranmış. Yardımcı olacak birini bulsaniz sizin için ii olur

Oho o 10 ve 3 dakikade neler olur neler :KK70: Diyorum ya 11 kilo verdim rejimsiz.. :21:

2 bebekle düşünemiyorum zaten kabus gibi. Allah yardımcısı olsun nerede varsa..
Ben 25 kilo verdim :KK45:elim ayagim titriyor bazen kosturmaktan...

cunku daha ilk bebegi cok kucuk ve daha ilk bebeginde bu kadar zorlaniyorken kisacik arayla iki bebege bakmasi gerektiginde ne yapacak? Cok zorlanacagi belli maalesef. Bu sebepten oyle soylemistir uyeler.
Tabi ki. Sadece Allah yardım etsin desek yeterli artık kimsenin yapabileceği birşey yok ki. Zorunu zahmetini çeken yine o olacak.
O kadar zorlanacak ki üzüldüm şahsen ben, kendi de korkuyordur haliyle.

Ben bu söylediklerinizi yapmadım mı zannedıyosunuz? Eline verdiğim gibi atıyor fırlatıyor zannedıyosunuz ki her çocuk aynı
Her anne aynı olmadığı gibi ger çocuk da aynı değildir eminim. Size önerim sadece sakinleşmeniz, siz bu kadar gergin ve agresifken sakin huzurlu bir bebek olması gerçekten şaşırtıcı olurdu. Yardıma birilerini çağırın anne , kv , görümce, kız kardeş hiçbiri yoksa da ücretli yardımcı

Back
X