evet aynen,akşam bulaşığına 8 de başlayıp 12-1 de bitirdiğim çok oldu.cocuklar boyle boyle buyuyor sakin olun. bu yaslardaki her cocuk ayni, bi donem eline geceni agzina sokar, bi donem firlatir atar, bi donem sinirli agresif olur. herkes ayni donemlerden geciyor, bunu kabul edin once.
hamilelik sizi yormus olabilir tabi ama yapisik yasamaniz cok normal suanda. yemekler yari yenir yari yenmez, duslar 3 dk dan fazla suremez, temizlik hep yarim kalir.
sonra gecer gider hepsi. gerilmeyin.cocuklarinizi da germeyin.
Siz bu kadar agresif olduğunuz sürece o çocuk da huysuz olur
Yemek yedirmiyor Nasıl bir şey
Koyarsın sofrayı oturursun onu da oturtursun eline birşeyler verirsin vurur masaya sen de yersin
Arada az ağlar az oynar zaman geçer gider
İkinci çocuk çok yanlış bir zamanda gelmiş ama hakkınızda hayırlısı olsun diyelim.Arkadaşlar merhaba,
7 aylık hamileyim. 11 aylıkta bir bebeğim var.. asla kucağımdan inmiyor ev işi yapmıyorum. Ama yemek yapmak, yemek yemek hatta lavoboya gitmek zorundayım asla bırakmıyor. Oyuncaklarla beş dk oynuyor sıkılıyor, tv çizgi film açıyorum iki dk izliyor inanın bunaldım depresyona girdim Allah aşkına ne yapacağım ben? Bu yollardan geçmiş tecrübeli annelerden bu süreci daha kolay nasıl geçirebilirim tavsiye bekliyorum
Ben bu söylediklerinizi yapmadım mı zannedıyosunuz? Eline verdiğim gibi atıyor fırlatıyor zannedıyosunuz ki her çocuk aynı
Yok öyle olmuyor işte. Her bebek aynı değil..
Yürütece koyardım çay koyup kahvaltı falan hazırlayayım diye paçalarımdan çekerdi ağlayarak, yürüteçten sarkarak çıkmaya çalışırdı. Mecbur alırdım kucağıma tek elle bir şeyler hazırlardım..
Yer sofrasını koyup yiyeyim derdim yanımda otursun diye sofraya tırmanırdı önümde ne varsa kaçırmaya başlardım yediğimden de bir şey anlamazdım.
Öyle öyle her şeyi uyuyunca yapmaya başladım ki daha az stres yaşayayım diye.. Tabi o da kesintisiz uzun uyursa. Şimdi de tezgahla arama giriyor bağırarak itiyor onunla oynayayım diye :)
Şimdi de tepelerden alamıyorum artık. Tuvalete giremiyorum.. 11 kilo verdim peşinde dolaşmaktan :)
İş yapmadığımı belirttim zaten! Yemek yapmak zorundayım hatta yemek yemek zorundayım cocuk ona dahi bırakmıyor diyorum. İkinci isteyerek olan bir hamilelik değildi akıl işi olmadıgını bende biliyorum aldırsamıydım?
Benim oglumda oyle 16 aylık oldu hala ayni yapacak bisey yok sizden baska kimsesi yok.Esime bak diye veriyorum bakiyo sağolsun markete falan cikiyorum biraz dolaniyorum ama aklim hep evde kaliyorArkadaşlar merhaba,
7 aylık hamileyim. 11 aylıkta bir bebeğim var.. asla kucağımdan inmiyor ev işi yapmıyorum. Ama yemek yapmak, yemek yemek hatta lavoboya gitmek zorundayım asla bırakmıyor. Oyuncaklarla beş dk oynuyor sıkılıyor, tv çizgi film açıyorum iki dk izliyor inanın bunaldım depresyona girdim Allah aşkına ne yapacağım ben? Bu yollardan geçmiş tecrübeli annelerden bu süreci daha kolay nasıl geçirebilirim tavsiye bekliyorum
Ama hiç mana sandalyesi yazmamışsınız mesela
6 aylık mama sandalyesine alıştırınca orada oturup o alanı dağıtırdı
Bu arada herkes bir tuvalete gidemiyorum yazmış mesela size değil tüm böyle yazanlara söyleyeyim ben giderdim o da gelirdi
Bebek bu o da gelsin yanınızda
Yemek yaparken de o Çekmece dökerdi ben yemek yapardım ya da otururduk masaya ben doğrardım onunla da konuşurdum vs vs
Yani çocuğu her ana dahil etmek lazım
Ağlar mı ağlar tabii biraz da ağlasın zaten ağlamayan modeli daha bulunmadı bunların
Sağlıkla büyütün
Benim oglumda oyle 16 aylık oldu hala ayni yapacak bisey yok sizden baska kimsesi yok.Esime bak diye veriyorum bakiyo sağolsun markete falan cikiyorum biraz dolaniyorum ama aklim hep evde kaliyor
Kimse sizin gibi bakisindan ne istedigini anlamaz biz anliyoruz onları.Omlar bise muhtaç kabullenmek işe yariyor sizde oldugu gibi kabullenin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?