Salata Tarifi nefis kereviz salatam

tugcal

hoşgeldin oğlum
Kayıtlı Üye
12 Mart 2010
5.149
3
156
Diğer
siz de benim gibi eşinize veya çocuğunuza yararlarını anlatmanıza rağmen kereviz yediremiyorsanız tam size göre nefis bir salata.. istenirse meze olarak da kullanılabilir... tarif 2-3 kişiliktir... kişi sayısına göre malzemeyi arttırabilirsiniz...

* 1 adet büyük boy patates
* 3-4 adet havuç
* 1 adet orta boy kereviz
* 3-4 diş sarımsak
* yoğurt, mayonez
* tuz,nane,pul biber
* isteğe göre birkaç damla limon suyu

Patatesi haşlıyoruz. Başka bir tencerede rendelenmiş havuçları kavuruyoruz. Patates haşlandıktan sonra püre haline getiriyoruz üstüne kavrulmuş havuçları ekliyoruz en son çiğ kerevizi rendeliyoruz... (kerevizi kararmaması için özellikle en son rendeleyelim)
3 çorba kaşığı yoğurt ve 3 çorba kaşığı mayonez ekledikten sonra sarımsaklarımızı üstüne rendeliyoruz... tuz,nane,pul biber de ekledikten sonra güzelce karıştırıyoruz... servis tabağında üstüne siyah zeytin ile süslüyoruz... (maydanoz vs ile de süsleyebilirsiniz tercih size kalmış:)))
Afiyet olsun...

Eklentiler

• $30112010061.webp
    43,4 KB · Görüntüleme: 81
Ellerıne saglık.Ben kerevıze bayılırım.Evde de kerevızı yerelması dıye yutturuyorum.
Bu gorsel olarak harıka havuc salatasının farklı bır versıyonu dıye yedırebılırım sanırım bunuda...

içinde kereviz olduğu kesinlikle anlaşılmıyor:82: bende patatesli havuç salatası diyorum benimkiler bayıla bayıla yiyolar

çok güzeeel, hemen denemeliyim ben de kereviz salatasını rende çiğ kereviz,yoğurt,mayonez,taze sıkılmış portakal suyu veya limon,bal,karabiber,kırmızıbiber,tuz ve en önemlisi cevizle yaparım.. ceviz çok yakışıyor kereviz salatasına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…