Nefret ediyorum, mutsuzum :-(

nio

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mart 2013
2.542
1.631
198
Ben zerre saygi sevgi adalet bulunmayan bir evde büyüdüm , bende dahil 3 kardesiz bir agebeyim var bir kiz kardesim ben ortanciyim ,kücüklügumde iyi gecmedi gencligimde söyle ki , babam annem daima kavga ederlerdi, cinsel olarak annem yetersizdi babam bunun hincini benden cikarirdi, kiz kardesim okulda yahut odasinda oldugu icin ben ortalikta olurdum bana patlardi abimin zaten dokunulmazligi vardi babamdan da annemden de esit sekilde sozlu iskence gorurdum babam tam bir küfürbazdir akliniz alamayacagi küfürleri insanlarin icinde carsida okulda demeden siralayiverir bizi yerin dibibe sokardi, insanin ne gibi bir sorunu varsa onun üstünde durur adeta en büyük aciyi vermek icin ugrasirdi. (Bir zamanlar biraz kiloluydum on kilo fazlam vardi bunu öyle ballandira ballandira küfür ederdi ki sonra oniki kilo verdim bu sefer ilerleyen yasima takti kafayi ) annem komsulari icin canini disine takar adeta kendini seferber ederdi annemin bu durumundan biz istifade edemezdik yalniz yabancilara iyiydi heleki yeni tanistigi biriyse adeta peygamber olurdu, zaten özgüven asilanmadim olaninida bu sekilde kaybettim, Agabeyim tam bir pisliktir dul, evli, kiz cocuklu , farketmez herkese her kosulda asilir ' sigara icer bir gun bile calismadi babam bakti ona ayda 200 tl sigara icerdi markette onun yuzunden istediklerimzden mahrum kalirdik yoksa sigara alinmazdi Allah muhavaza...abim karpuzun orta kismini yer kenarlarini birakir süt kutusunu tepesine diker baska biride icer diye düsünmez defalarca eve alinan cips kola cikolata gibi seyleri odasina tasidigini gördüm hatta sucuk'u bile :-D Annem babam abdest alip namaz kilarlardi (!) ama agabeyim eve üc kez kadin getirdi tabi ki nikahsiz ona hos görüyorlardi eve gelen kizlarla oynasirdi yanimizda piskin , kizlara karsida asabi öfkeli saldirgan davrandi kizlar tek tek onu terk ettiler kizkardesim memur ile ( bunu belirtme geregi duydum )evlendi abim sarsildi calismiyordu parasi yoktu kizkardesimden daha degerliydi nasil olurda ondan önce evlenebilirdi ? mutlu olmak agabeyimin hakkiydi bu evlilikten sonra ickiye basladi babam ckisini elleriyle getirirdi disariya tek basina yollamqzdi basina bisey gelir diye ( babam onu defalarca pisikologa ve psikiyatriye götürdü hc bir sorun cikmadi, takintiliymis sadece bu ) her türlü ayricaligin tanndigi abim işe bile gitmezken ki hic gitmedi zaten interneti sigarasi yiyecegi kahvaltisi suyu ayagina gelirken iyice bunalima girdi ve alkolik oldu 2 sene sonra ...sonra bende biriyle tanistim evlendim babamin evlenmedin baskilarina dayanamadim küfürlerden alkolik agbeyimden kacisim buydu esim memur bunlari iyi güzel evlilik yaptigimizi belirtmek icin söylüyorum, abim maf oldu biz nasil olurda ondan iyi durumda olurduk acik acik bi ben kaldim bi ben evlenemedim diyordu...ben evlenmeden abim teyzemin üvey kizini eve getirdi kadinin oniki yasinda bir oglu vardi abim ayni davranislari onada yapti kadin yedigi dayak sonrasi evden kacmis.. Allaha sonsuz şükürler olsun cok mutlu bir evliliyim var.. Babam abimin imam nikahli evliligi nedeniyle hayli borclandi mobilyalar sarap parasi arti sigara cocugun masraflari abimin karisina vaat ettigi takilar giysiler hepsini babam karsiladi...Esimin ailesi benim neden uzun zamandir aileme gitmedigimi onlarin beni özliyecegini merak edip taaruza basladilar hic istemeyerek gitmek zorunda kaldim onüc saatlik mesafedeler cok sükür onuc saatin sonunda eve ulastim bes alti bilezigim vardi kasitli takmadim babam alir ve odemez az cok biliyorum koltuga oturdum bir iki nefeslendim babam "Altinlarini ben almayayim diye mi takmadin " dedi kem küm dedim zaten evliligimiz ikinci ayinda babam iki milyar para istemisti vermemis direnmistim bes ay sonra bir milyar parayi küfür psikolojik baskiyla istemis yine direndigimi görünce en tatli yumusak babacan ses tonunu takinip bizzat esimin tel. Numarasini bulup kendisi istemis esim kiramamis vermisti..Sonra esime anlattim bu paranin ustune bir bardak su ic aklin varsa birdaha verme diye simdi rahat degilim huzursuzum icimde sikintilar var yaygin anksiyete bozuklugu belirtilerine cok benziyor..Acaba babam yine mi musallat olacak agabeyim bisey mi yapacak ya esim beni terk ederse birakirsa ya su olursa ya bu olursa...dün gece esim beni terk etse ne yaparim diye sabaah saat dörde dek uyuyamadim..babam göbek atar herhalde nede olsa nafaka parasi var isin ucunda oysaki ben esimin beni birakmasi durumunda nafaka lalep etmiyecegim esime zarar vermek istemem nafaka param olmassa calisip kazanirim ama babam o parayida ister , hamile kalmak istemiyorum endiseliyim.. babamlari hic aramiyorum onlar aradiginda gayet normal konusuyorum telefonu kapatinca icimden nefret fiskiriyor cok huzursuzum evliligimde mutluyum ama esime güvenemiyorum bir türlü beni sevdigine inanamiyorum o bana sevgisini gösterse bile.... güzel bakimli bir bayanim cevrem begeniyor beni ama icimde firtinalar kendimi cok güvensiz bir ortamda hissediyorum ailemden nefret ediyorum esimle sorunumuz yok cok sükür ben hep icime atiyorum zaman zaman esim tedirgin hallerimin farkina variyor ailemi de cözdü hemen hemen, ne esim ne babam ne annem Allahtan baska hic hic kimseye güvenim yok..birde ailemle eski anilar aklima gelince acaip sinirleniyorum icimde birikms gecmise sünger cekemiyorum öfkemde bogulucam , birde gelecekte agabeyim evi sattirirsa su olurasa bu olursa diye diye düsüncelere daliyorum ama sahiden nefret ediyorum onlardan kac ay oldu insan özlemez mi ailesini ya

Son düzenleme:
Öncelikle sen Rabbine dua et kardeşim bunlardan kurtulduğun için..Hayatın boyunca sevgi görmediğin için eşinin sevgisi sana inandırıcı gelmiyor bende çok korkarım eşim beni bırakırsa ne yaparım diye..Sana tavsiyem korkularını kafandan sil nasıl yaparsın bilmem ama korktuğun şeyler hep olur...Hayata tutunmaya devam et ve şunu kabullen eşin seni herkese karşı korur bunu bil canım ve bence sen çocuk meselesini düşün emin olki herşeye daha sıkı sıkıya bağlanacaksın...Eşin zaten aileni anlamaış aranıza mesafenizi koyun eşini onlara yedirtme sakın sende kendini onlara mahkum hissetme canım..gerekirse psikologlara git bu korkuları içinden çıkar...Ben hayatımda en büyük acıları korktuğum şeylerden yaşadım canım o sebeple tavsiyem korkma sakın eşin seni bırakır diye sen kendini geliştirmeye bak kişilik eğitim olarak emin olki erkekler kendileri ile eşit noktada olan kadınlardan daha çok hoşlanıyorlar...daha çok bağlanıyorlar...ama önce kendin için yaşa sonra başkaları çocuk meselesinide düşün bence emin ol seni yuvana daha çok bağlar...dediğim gibi bende 3,5 aylık evliyim bende eşim gider diye korkuyorum ama biliyorum bırakmaz eşim benii...

Üzüldüm canım durumuna ama bence eşine sarıl sımsıkı bağlı yuvanı hiç bozma uzaktaymışsın zaten ailen sana ne kadr zarar verebilr.Eşiğne biraz anlat istersen seni sahiplensin ezdirmesinn..

Cnm soylediklerin biraz beni ürküttü insallah korktuklarim basima gelmez :-( dua etmeye namaz kilmaya gayret gösteriyorum bu korkularim psikolojik diye düsünuyorum bu yuzden basima gelmez hepsi kaybetme korkusundan diye ama soylediklerinden tedirgin oldum...Allah acisin bize

canım benim ama gerçek bu inanki korkma sakın kaybederim eşim beni bırakır diye kendine özgüvenin eksik senin onu sağlamaya çalış terkedecekse terkeder inanki...Ve namazını asla aksatma ayrıca "YA VEDUD" esmasını sürekli oku yemek yaparken özlellikle eminolki faydasını görürsün..Rabbim yar ve yardımcın olsun dediğim gibi kaybetmekten korkma asla bırak seni kaybetmekten korksunlar...

Kader, Yüce Allah’ın geçmiş, gelecek ve bugüne dair tüm olayları ‘tek bir an’ olarak bilmesidir. Allah katında geçmiş, gelecek ve şu an kavramları yoktur ve hepsi birdir. Ancak çok sayıda insan kaderin bu gerçekliğini kavrayamaz. Bu nedenle gelecekte yaşayacaklarını düşündükleri olaylar hakkında endişe ve korkulara kapılırlar. Oysaki yaşadığımız anı ve geçmişi olduğu gibi, geleceği de yaratan Allah’tır. Her insanın doğumu, hastalıkları, öğrenimi, mesleği, yakınları, geçireceği bir kaza gibi önemli olayların yanı sıra küçük olaylar da, tümü Allah Katında Levh-i Mahfuz adlı kitapta yazılıdır. Kuran bu gerçeği, “Yeryüzünde olan ve sizin nefislerinizde meydana gelen herhangi bir musibet yoktur ki, Biz onu yaratmadan önce, bir kitapta (yazılı) olmasın. Şüphesiz bu, Allah'a göre pek kolaydır.” (Hadid Suresi, 22) ayetiyle haber verir.

“Gaybın anahtarları O'nun Katındadır, O'ndan başka hiç kimse gaybı bilmez. Karada ve denizde olanların tümünü O bilir, O, bilmeksizin bir yaprak dahi düşmez; yerin karanlıklarındaki bir tane, yaş ve kuru dışta olmamak üzere hepsi (ve herşey) apaçık bir kitaptadır.” (En'am Suresi, 59) ayetiyle bildirildiği üzere Rabbimizin bilgisi dışında hiçbir olay gerçekleşemez, yer altındaki bir tohum çatlayamaz, bir yaprak dahi dalından düşmez. Dolayısıyla insanın yapması gereken, Allah’ın yaratmış olduğu kadere güvenmek ve kesin bir teslimiyet göstermektir. İnsanlar ancak bu şekilde korkularından arınabilir ve huzurlu bir yaşam sürebilirler.

Kuran ahlakını yaşamayan kimselerin, Yüce Allah’ın gücünü gereğince kavrayamamaları, O’na dayanıp güvenmemeleri nedeniyle gelecek korkuları çok güçlüdür. Bu korku, tevekkülsüzlükten ve yaşamlarının kendi kontrollerinin altında olduğunu zannetmelerinden kaynaklanır. İnsanın izlediği bir filmi değiştirebilecekmiş gibi heyecan ve panik duyması nasıl yersiz ise, geleceğine dair endişe ve korku içinde olması da o derece faydasızdır. Çünkü her insan, kendisi daha doğmadan Allah tarafından belirlenmiş olan kaderini yaşar.

Kesin bilgiyle iman etmeyen kişiler, yaşamlarının ilerleyen dönemlerinde kendilerini nelerin beklediğini merak eder, özellikle olumsuz olaylar yaşayacakları olasılığını düşünüp, sıkıntı duyarlar. Bu düşünceler onların ciddi şekilde huzurlarını kaçırır, strese sokar. Ayrıca bir de yaşanan günlük korkular vardır. Bu korkular kişilerin yaş gruplarına göre değişkenlik gösterir.

Küçük yaşlardaki endişeler, çocukların genellikle arkadaş ilişkileri, anne babalarının her istediklerini yerine getirmemesi, okulda yaşadıkları olaylar, dersleri, ödevleri gibi konularda basit, ancak onlara göre çok önemli sorunlardır. Yaş ilerledikçe insanların sorun haline getirip, endişe duydukları konular da artar.

Ergenlik döneminde ve ardından lise çağlarında genç kız ya da erkeğin arkadaşlarıyla arasındaki sorunlar, grup içindeki popülerliği, giyeceği giysi, derslerindeki başarısı ve aile ilişkileri en büyük ve en önemli sorunlarıdır. Genç bu konularda olumsuz bir durumla karşılaştığında derinden etkilenir, strese ve bunalıma girer. Tüm sorunların doruk noktası ise üniversite sınavıdır. Bu sınavın kazanılması kesinlikle zorunludur; çünkü kazanılmadığında, ardından gelen sorunlar daha da büyük olacaktır. Kendisini o yaşa kadar getirmiş, yedirmiş içirmiş, dershaneye yollamış olan anne-babasına nasıl hesap verecektir? Hem sonra bu durum akrabalara, eşe dosta, çevrelerindeki insanlara nasıl açıklanacaktır? Tüm bu ortak kaygılar, genci oldukça yıpratır. Hatta o denli yıpratır ki, her yıl üniversite veya kolej sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından bunalıma giren gençlerin intihar haberlerini duyarız. Bu son derece yersiz endişeler ne kadar büyümektedir ki, bir insan yaşamına son verebilmektedir? Her insan başarılı olmak, iyi bir öğrenim görmek isteyebilir. Ancak elinden geleni yaptığı halde bir başarı elde edemiyorsa bu durumda Allah'a güvenip dayanarak, kendisine daha güzel bir sonuç vermesi için dua etmelidir.

Dinden uzak kişilerin yaşlarının ilerlemesiyle birlikte, geleceğe ilişkin korkuları daha da artar. Bu kişiler yalnızca gelecekle ilgili konularda değil, gün içinde yapacakları işlerdeki detayları da düşünüp bunalıma girerler. En önemli sorunları çocuklarını özel okula gönderip gönderemeyecekleri, tatile gidip gidemeyecekleri, işlerinde terfi edip edemeyecekleri, yeni bir araba alıp alamayacakları gibi konulardadır.

Bu kimselerin kavrayamadıkları gerçek; dünya hayatında elde edilen maddi ya da manevi her şeyin, kısa bir yaşamın ardından ölümle birlikte anlamını yitirecek olmasıdır. “Onlar, dünya hayatından (yalnızca) dışta olanı bilirler. Ahretten ise gafil olanlardır.” (Rum Suresi, 7) ayetiyle bildirildiği gibi, onlar dünyanın yalnızca görünen yüzünü bilirler. Oysa dünyevi olan her şeyden geriye, insanın yalnızca Allah'a olan imanı kalacaktır.

canım korkularımız endişelerimiz hep şeytandandır.sadece Rabbine güven ve dua et inşallah bir evladın olur o zaman daha iyi anlarsın herşeyi.eşine de güven çünkü o senin ebediyen eşin olacak cennette de kurtulamazsın ondan hiç merak etme :) karşılıklı anlayış olsun mutlaka birbirinize saygınızı hiçyitirmeyin dünya hayatı hepimizi yıpratıyor ama Allaha dayanıp güvenecez napalım başka yolumuz yok.Allah sekine indirsin yüreğine bol bol fetih suresini oku rahatlarsın.

...Devamı: Korku ve Endişe Duyarak Yaşamak, Korkularımız İle İlgili Ayetler

Allah razi olsun kizlar bir az olsun rahatladim... Ama o ev öyle bir yerdi ki anlatamam hapishaneden cikmis gibi hissediyorum Allahim onlarida refaha cikarsin tabi benden uzak olsunlar Allahlarina yakin

Benim aklımdan ilk olarak şu geçti ; Annen ve babanın mutsuz evliliğini gördüğün için,özelliklede çocukluk gibi bir dönemde, bu sebeple kendi evliliğininde bu şekilde olacağını düşünüyor olmalısın. Yani senin elinde olan bir şey değil ama bilinçaltına böyle yerleştiği için korkuyorsun..bence..:26:

Bilinc altimda biseyler kesin var ama iste nasil cozucem bilemiyorum...birde ailem bulasik insanlar hic unutmam babam karsi komsudan para istetti kadin bikti bizden market gibibi herseyi istiyorduk yiyecek para kadin uzak durmaya basladi kapiyi tam acmadan para yok dedi ben geri geldim cok utanmistim babama kizdim ( bu para agabeyimin sigarasi icindi) sonra pencereden babam kadinin kocasini gordu kos kocasindan iste diyor ondan babam utanmayi pek bilez ....

Aile değil, kabus sanki. Okurken daral geldi, sen yıllarca içinde yaşamıssın, etkilenmiş olman çok normal. Annem cinsel olarak yetersizdi ne demek, ebeveynler böyle sorunlarını da mı çocuklarına yansıtıyorlar artık?!

Canım, çok şükür kurtulmuşsun, hiç geriye dönüp düşünme. Hayatta pek güzel şey görmediğin için, güzel birşey beklemeye alışık değilsin. O yüzden elinde olan güzeli de kaybetmekten korkuyorsun. Sanki bunu hakketmiyormuşsun gibi, elinden alınması gerekir gibi.

Bak işte Rabbim herkezin kalbine göre vermiş. Abin kıskançlığıyla, fesatlığıyla bir aile sahibi olamamış, anne-babalıktan nasibini almamış insanlara da ömürlük bir bela olmuş sanki. Sen de ablanda kurtulmuşsunuz. Zor bir imtihan atlatmışsınız. Geçti-bitti önemli olan bu.

Artık geleceğe odaklan. Hayattan beklentilerimiz dua yerine geçiyor. Kendi evine bak, eşine bak, güzel hayaller kur artık. Gerekirse yardım al. Hobilerin olsun, dil öğren. Kuran'ı anlama çalışmaları bana huzur verir mesela. Kafanı dağıt. Ne yaparsan yap, geçmişe dönüp bakma. Bir an aklına mı geldi, hemen kafanı dağıtacak birşeye yönel, eskilere dalıp gitme. Arkadaşların yok mu? Etrafımdaki pozitif insanlar olunca bu beni de daha pozitif yapıyor mesela. Sürekli şikayet edenlerden ise uzak dur. İnşallah bundan sonra herşey hep güzel olsun.

Son düzenleme:
Cnm yansitmak hafif kalir, annem bir kac gun evden uzaklastiginda eve geri geldiginde saat on gibi odalarina cekilirlerdi beni bir kaygi alirdi acaba mutlu mu olacaklar , kavgali mi, mutlularsa ne ala sonra bir bagiris bir tartisma Allahim babam ofke ficisi olurdu, cesaretin varsa karsisina cik , annemde hincini alirdi, dedigim gibi hiic arayip sormam , ararlarsada normal sekilde konusuyorum Allahtan korktugum icin ... benden uzak Allaha yakin olsunlar...

Nasıl bir tramva yaşatmışlar sana ya :S Cehaletin ilginç bir boyutu...

En iyisini yapıyorsun arkadaşım, uzak dur, hiç muhatab olma. Kendi hayatına, geleceğine odaklan.

çok üzüldüm canım benim.. dehşetle okudum yazılanları. Çok zor bir imtihanın olmuş, insanın ailesiyle olan ilişkileri bir çok şeyini etkiliyor. Ama bak sen de kız kardeşin de güzel evlilikler yapmışsınız, allah korusun öyle bir evden kurtulayım diye kötü de olabilirdi. Aile ortamında sevgi görmediğin için eşinin sevgisine de inanmıyorsundur. Böyle düşünüp kendini de eşini de huzursuz etme mutlu olmaya bak. Başka işler uğraşlar edin mesela eğitim hayatına devam edebilirsin sonrasında bir iş bulup çalışmak belki, o zaman özgüvenin de yerine gelir. Ailenle de mesafeni sıkı sıkıya koru onlardan sana bu saatten sonra ancak zarar gelir. Eşini de maddi olarak sömürmelerine izin verme çünkü ardı arkası kesilmez. Elindeki güzelliklere bakıp mutlu olmaya çalış, herkesin hayatı aynı olmuyor işte. Geçmişi düşünüp üzülme ayrıca bırak ne yaparlarsa yapsınlar senin üstüne vazife değil kurtarmak.

Son düzenleme:
Reactions: nio
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…