Nefret etmeye başlıyorum iyice kp' den :(

Süper esinde sennle gelmişş :) :) okdar iyi yapmıssınki huzurlu mutlu yasadın en azından..1 aylıkken cektiysen resti sana bişey demeye yüzleri de olmaz cesaretleride..Benmde sonum senin gibi olucak heralde :)

ya aslında eşim burdan iş teklifi alarak geldi. ilk başta 5 yıl burada kalacaktık ama şimdi dükkan açtık ve artık buradayız.

tabi ki huzurluyum, mutluyum, keyfim yerinde. sana o yüzden dedim az çok benziyoruz diye.

benden sana tavsiye canım biraz sessiz kal. bak bu güne kadar eşimin ailesiyle ilgili çok fazla yorum yapmadım. sadece herkesin bildiği olayları konuştum ve eşimin akrabaları konuyu açtığı zaman tarafsız olmaya çalıştım. işte yeri geldi evet onlarda haklıydı şu konuda dedim. eşime karşı hiç bir zaman kötülemedim ailesini. ve biliyor musun şimdi çoğu akrabası beni çok sever. daha dün teyzesi aradı onunla konuştuk. ve her defasında teyzem der yani ben seni çok takdir ediyorum diye. ha bu politik davranmak mı evet ama mutlu olmak için böyle yapmak gerekli biraz.

sende sakın kimseye kötüleme. öylesine bir akşam otururken eşine baban şöyle dedi böyle yaptı falan deme. kendisinin konuyu açmasını bekle. ben çok sinirlenirdim bir şey demezdim eşime giderdim bir sigara yakar kendi kendime konuşurdum. çünkü ne zaman sen bir şey söylesen kıymete biniyorlar.:34:

ya aslında eşim burdan iş teklifi alarak geldi. ilk başta 5 yıl burada kalacaktık ama şimdi dükkan açtık ve artık buradayız.

tabi ki huzurluyum, mutluyum, keyfim yerinde. sana o yüzden dedim az çok benziyoruz diye.

benden sana tavsiye canım biraz sessiz kal. bak bu güne kadar eşimin ailesiyle ilgili çok fazla yorum yapmadım. sadece herkesin bildiği olayları konuştum ve eşimin akrabaları konuyu açtığı zaman tarafsız olmaya çalıştım. işte yeri geldi evet onlarda haklıydı şu konuda dedim. eşime karşı hiç bir zaman kötülemedim ailesini. ve biliyor musun şimdi çoğu akrabası beni çok sever. daha dün teyzesi aradı onunla konuştuk. ve her defasında teyzem der yani ben seni çok takdir ediyorum diye. ha bu politik davranmak mı evet ama mutlu olmak için böyle yapmak gerekli biraz.

sende sakın kimseye kötüleme. öylesine bir akşam otururken eşine baban şöyle dedi böyle yaptı falan deme. kendisinin konuyu açmasını bekle. ben çok sinirlenirdim bir şey demezdim eşime giderdim bir sigara yakar kendi kendime konuşurdum. çünkü ne zaman sen bir şey söylesen kıymete biniyorlar.:34:

Bı ara öyleler böyleler diyordum ama baktık oyle dediğim zaman tartsıyoruz..artık bişeyde yapsalar sessiz kalıyorum susuyorum esim konuyu açınca konusuyorum..Şimdi öyle yaptı kp dünde esimi aramıs Kuranınıza gelmycem gndermycem karımı cıkın evimden demiş yine..cumartside annem hakkında oyle konustu sence napmalıyımm? normalde her carsamba gderiz yarın gtsemmi gtmesemmi..biraz agırlıgımımı koymalıyım bilemedimki..Gerci gtmediğimiz zaman yine bi huzurszluk çıkartcak kesin..Cumartesi ordaydık gtsekmi yarın napsak karar veremedim..

Evi sizden geri almak istiyor, en büyük neden bu.
Bir de size ev verdigi halde istedigi ilgiyi-pohpohlanmayi alamiyorsa diger kisilere camur atmistir.

Aynen öyle kp hep der zaten ev verdim size okara aldım geliceksin hizmetimizi ediceksin hep burda yicek içeceksinz diyo..aynen dediğin gibi ilgi bekliyor bak hemen anladın :)

Bı ara öyleler böyleler diyordum ama baktık oyle dediğim zaman tartsıyoruz..artık bişeyde yapsalar sessiz kalıyorum susuyorum esim konuyu açınca konusuyorum..Şimdi öyle yaptı kp dünde esimi aramıs Kuranınıza gelmycem gndermycem karımı cıkın evimden demiş yine..cumartside annem hakkında oyle konustu sence napmalıyımm? normalde her carsamba gderiz yarın gtsemmi gtmesemmi..biraz agırlıgımımı koymalıyım bilemedimki..Gerci gtmediğimiz zaman yine bi huzurszluk çıkartcak kesin..Cumartesi ordaydık gtsekmi yarın napsak karar veremedim..

bence gitmeyin. zaten çıkın evimden diyor ya size gitmezsiniz arayıp bir şey diyecek olursa da baba zaten evimden çıkın diyorsun bir de senin oturduğun eve gelip de seni iyice sinirlendirmeyelim dedik der kapatırsınız telefonu.

tabi eşinin de fikri önemli o ne diyecek ama sanmıyorum ki o da gidelim desin. ama eşin gidelim derse itiraz etme ve git. en azından eşine şunu hissettir bak ben gidiyorum iyi olmak istiyorum ama onlar bunu istemiyor. zaten yaşananlardan sonra eşin gitmek istemeyecektir.

Konu açmıştım anlatmıstım daha önce ama Kayınpederim yüzünden yine kavgalıyız eşimle :( Cumartesi oraya gittik..Yeni evliyim diye evimde Kuran okutucam bu cuma günü..Annemde herşeyini ben alıcam sen masrafa girme dedi..Esimde söyledi orada herseyi annesi alıcak dedi.. kp delirdi annem hakkında neler dedi.O kadın alır sonra basınıza kakar ddi,çok karısmıycak evinize kurana geliyosa misafir gibi gelir gider ddi,öyle evinize çok karısmycak karısırsa fitne sokar dedi..Annemde öyle birisi değill her ay düzenli market alısverişimi yapıyo gelip,her gitmemde evime bsey almıs oluyo,her gtmemde her gelmesinde para verir almam ben ama zorla cantama sokar..Aman masrafları olmasın iyi olsunlar diye neler yapıyo benim ailem babamda aynı sekilde abimde..ama kp ailemden nefret ediyo annen cok gelmiycek,sen bize gelin geldin artık ailene düşkün olmıycaksınız biz senn aileniz,senin evindede benim sözüm geçer gelmycek annen çok aranızı bozar diyo :( sonrada esime döndü çık ozaman benim verdiğim evden git ev tut onun babası senin baban olsun dedi..dünde aramıs eşimi çıkın evden demiş.Bi anlık snirle sylüyo ama dün esim eve geldi morali bozuktu ne hakkı var bnu yapmaya :( off kızlar ben napıcam..denge kuruyorum gitmiyorum bu defa arayıp nye gelmiyosnz falan dye eşime bagrıyo moralini bozuyo :( gdiyoruz böyle sacma seyler çıkartıyo..haftada bir gtmem yetmiyo bu adama hala hizmet bkliyolar..bunları ypıyolar nasıl hizmet edicem ben onlara ki bn hizmetcileri değilim..gittiğim zaman yaparım ama iş yapmak için özel olarak gitmem..Aileme laf söylemeri çok zoruma gidiyo :(

La havle vela kuvvete illa billahil aliyyul azim! Böylesinide ilk defa duydum bu nasil bir düsüncedir?!!! Evinizin icine,anne yahut babanizin size ne zaman gelip gidecegine nasil karisabilir yahu? Siz siz olun sakin kayinbabaniza karsi laf söylemeyin,sessiz kalin sabirli olmaya calisin zor olsada... Esinizle huzurlu olmak istiyorsaniz bunu yapmalisiniz.. Her ne kadar haksiz olsada o esinizin babasi bi yerde.. Bu arada kendi annenizede bisey yansitmayin derim belki elinden bisey gelmez kendi kendine uzulur durur,yada aileler daha cok karisir Allah korusun kavga cikar ve hersey daha kotu olabilir.. Yeni evli oldugunuz icin evliginizin oturma surecindesiniz ve herkesle birbirinizi daha iyi tanima surecide ayni zamanda... Anneniz sizin evinize alis veris yapamasin hatta harclikta vermesin ama sizin adiniza bir bankada bu parayi biriktirebilir,ilerde bakarsiniz lazim olur Allah korusun ama,hayat zor evlilik deseniz 2 kati zor Allah yardimciniz olsun sevgiler...

bence gitmeyin. zaten çıkın evimden diyor ya size gitmezsiniz arayıp bir şey diyecek olursa da baba zaten evimden çıkın diyorsun bir de senin oturduğun eve gelip de seni iyice sinirlendirmeyelim dedik der kapatırsınız telefonu.

tabi eşinin de fikri önemli o ne diyecek ama sanmıyorum ki o da gidelim desin. ama eşin gidelim derse itiraz etme ve git. en azından eşine şunu hissettir bak ben gidiyorum iyi olmak istiyorum ama onlar bunu istemiyor. zaten yaşananlardan sonra eşin gitmek istemeyecektir.

Eşim hep diyor zaten sen iyi olmaya calısıyosun onlar musade etmiyor diyor..Farkında esim herseyin..Ama gercektende öyle canım onlar naparsa yapsın bn hep alttan aldım iyi olmaya çalıstım..Esim yarın gidip gitmemeyi bana bırakır sen istiyosan gidelim der..Simdi bn istemiyorum deyince kötü oluyorum..Gidelim desem gidiyoruz bana bırakmasa iyi olucak bi karar vermiyo..Ama gitmek istemiycektir sanmıyorum..Gitmiycem ya banane onlarlamı ugrasıcam azcık agırlıgımı koyayımm ezdirmem onlara kendimiii :35:

Eşim hep diyor zaten sen iyi olmaya calısıyosun onlar musade etmiyor diyor..Farkında esim herseyin..Ama gercektende öyle canım onlar naparsa yapsın bn hep alttan aldım iyi olmaya çalıstım..Esim yarın gidip gitmemeyi bana bırakır sen istiyosan gidelim der..Simdi bn istemiyorum deyince kötü oluyorum..Gidelim desem gidiyoruz bana bırakmasa iyi olucak bi karar vermiyo..Ama gitmek istemiycektir sanmıyorum..Gitmiycem ya banane onlarlamı ugrasıcam azcık agırlıgımı koyayımm ezdirmem onlara kendimiii :35:

eğer kararı sana bırakırsa gitme. az önce dediğim gibi bizi burda bile istemiyor, evden çıkın diyor o yüzden kendi evine de gitmek istemiyorum ama yine de son karar senin dersin.
ama illa senin üstüne atıyorsa da kesinlikle gitme. oraya gidinceye kadar evde yapılacak daha güzel aktiviteler var :54:

eğer kararı sana bırakırsa gitme. az önce dediğim gibi bizi burda bile istemiyor, evden çıkın diyor o yüzden kendi evine de gitmek istemiyorum ama yine de son karar senin dersin.
ama illa senin üstüne atıyorsa da kesinlikle gitme. oraya gidinceye kadar evde yapılacak daha güzel aktiviteler var :54:

Yani gitmekte istemiyorum zaten..Evde cok güzel vakit geciriyoruz valla..Kısacası onlar hayatımızda yokken çok huzurluyuz çok mutluyuz..Onlar gelsinler yada biz gidelim aynı aksam moralimiz bozuluyor..Çok güzel aktiviteler var evett :) gitmicem verdim kararımı :34:

canım seni çok iyi anlıyorum aşagı yukarı aynı durum benim başımda da var bizde kp kira ödüyoruz her ay tek oglan ben eşime kıyamıyorum asıl olan arada eşlere oluyo aman sen eşinin yanında yumşak davran onları kötüleme eşin senin iyi niyetini bilsin sonra hep seni savuncak ve istemediginiz zamn kimse sizin aranızı bozamıcak biz şimdi problem oldugunda omuz omuza verip aglıyoruz sonra birbirimizi teselli ediyoruz unutuyoruz olan onlara oluyo ben evin içinde kocamla mutluyum dışarısı umrumda degil

ben olsam eşinin yerinde çeker giderim korkutmak için...
restini bi çeksinde anlasın adam neyin ne olduğunu...
çok çirkin ve terbiyesiz bi adammış ayrıca...
allah kimsenin başına vermesin böylesini...

Deseydiniz ya annem degil siz basimiz kakiyorsunuz diye. Iyi ki bir ev almislar, ama krediyi siz ödemissiniz. Bakmis esiniz size sarlayip gürlemiyor, onu rencide etmis gururuyla oynamis ki araniz bozulsun. Tövbe yarabbim, ben sadece oglunuzla evlendim onun esiyim sizin degil demek bile ne utanc verici. Sizin evinizde de onun sözü gecermis öyle mi! Olur baba özel durumlarimi da sizinle paylasirim o zaman deseydiniz. Hem böyle kötülükten ici yesersin hem de kizina yardim eden anneye hakaretler etsin. Cikin gidin evlerinden de akli basina gelsin. Uzaktan konusmak kolay geliyor demeyin vallahi benim bosanma kriterlerimden birisidir bu. Basta esim olmak üzere kimse anne babama saygisizlik yapamaz hakaret edemez. Sanslisiniz ki esiniz babasiyla bir hareket etmiyor. Cok yeni evlisiniz, bu kayinpeder bozuntusuna simdi haddini bildiriseniz iyi olur.

henüz evliliğiniz yeni,sizin birbirinize, ailelerinize alışma süreciniz olduğu kadar ailelerinde birbirine alışma süreci..
gitmeniz yada gitmemeniz o kadar önemli değil..önemli olan evliliğinize,geleninize gideninize,yaptıklarınıza karıştırmamanız..bunu da sağlayacak olan eşiniz..
sizin göstereceğiniz küçük-büyük tepkiler huzursuzluğun dahada büyümesini sağlar..eşiniz tartışma ortamı yaratmadan sorunları çözmeyi zamanla öğrenecektir merak etmeyin,stresten uzak durun,kendinizi üzmeyin değmeyeceğini zamanla anlayacaksınız..

çocuğuma alacağım yapacağım şeylerin lafını eden adamın ağzını yırtarım
biz çocuklarımız için çalışmıyor muyuz yaşamıyor muyuz
herkes yerini bilsin bu ne babaysa baba
eşinin onun ağzını kapaması lazım

Back
X